Tine Fotballskole-serverer drittmat

Det arrangeres fotballskole i regi av Tine denne uken her på min hjemplass. Det er et flott tiltak og mange unger springer så svetten siler i 30 varmegrader…det er ufattelig varmt her nå! Må komme meg på en strand for jeg orker nesten ikke sitte ute.

Fotballskolen starter klokken 10 og varer til 15 hver ukedag med en pause midt på dagen hvor lunsjen skal inntas. Dere som er faste lesere av bloggen min vet at jeg er ganske bevisst på kosthold og til tider skulle jeg ønske at de som fronter idrett hadde litt sunnere verdier. PØLSER til lunsj? Hva er det? Selvfølgelig er det loff til pølsebrød…jeg blir så irritert! Jeg sier ikke at vi aldri har pølser her i hus, for det hender en sjelden gang. Men når det arrangeres fotballskole syntes jeg det hører med at de kan ha grovt brød, pålegg og frukt i lunsjen! PØLSER!? Jeg blir så lei av at pølser skal frontes som noe matnyttig!!

Denne kom på mail til meg i dag:

Ni av ti forbrukere er misfornøyd med dagens hurtigmattilbud, viser en studie i regi av Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). Ifølge studien er hurtigmattilbudet i dag preget av feite og søte matvarer. Kjøpesentre og veikroer forsøker så godt de kan å dytte pølser, hamburgere, boller og ferdig sammensatte menyer ned i halsen på forbrukerne, men det er ikke denne type mat folk egentlig vil ha, ifølge studien.

Hurtigmat er UT, vi må tenke helse og kosthold mer enn hva hverdagsmenneske gjør pr dags dato! Jeg stemmer for at alle fotballskoler i landet skal fore ungene med GROVE skiver, sunt pålegg og litt frukt/grønt!IKKE søte produkter og pølser!

Pølseorgie-17.-mai_imagelarge
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:19:25+00:00 24. juni, 2009|Categories: OPPLEVELSER|Tags: |15 Comments

15 Kommentarer

 1. Anonym 24. juni 2009 at 15:52 - Reply

  Da ligger Arendal håndballcamp ett hakk i forveien der, gitt 🙂 Der får barna en nistepakke med to grove rundstykker med ost, skinke og salat på + en pose minigulrøtter + en banan + et eple + en vannflaske hver! 🙂

 2. marikken 16 24. juni 2009 at 17:33 - Reply

  Hehe, serriøst, det verste jeg vet er folk som bare klager over mat. Feil mat ditt og feil mat datt. Tenk om barna dine ikke hadde fått mat? Såklart er det SUNNEST med alt dette grove, frukt og grønnsaker og bla bla bla, men dette får vel ungene dine nok av hjemme(?), så ser ikke helt problemet med pølser noen dager! Jeg bor selv med noen som bare er opptatt av hva alle spiser til enhver tid, og det skaper bare ufred i huset. Jeg mener at så lenge mennesker ikke blir sykelig feite eller tynne, eller syk generelt,kan man spise så å si hva man vil. Da er det jo klart at man må ha forståelse for at godteri ikke er frokost og vaffel kan ikke spises til hver middag, men at man kan spise godteri hvis man skal på bursdag midt i uka og man dør ikke av det. Eller at nugatti gir faktisk hull i tennene så man trenger ikke spise det hver dag, fordi makrell i tomat med agurk er veldig godt det også! Det går faktisk an å si ja takk: begge deler.

 3. TorillW 24. juni 2009 at 18:10 - Reply

  Hei Trine.
  Jeg må si meg enig med Marikken over her. Det er nødvendig å tenke over kostholdet, og prioritere sunn mat. Men fanatisme irriterer meg. Jeg er sikker på at pølsene barna får servert på forballskolen smaker kjempegodt etter å ha sprunget og svettet to timer. Vær heller begeistret for all aktiviteten de får være med på. Eller så kan jo du engasjere deg selv, de tar sikkert imot frivillige foreldre som kan lage mat til barna. Nei, det er jammen lett å sitte på gjærdet og kritisere.

 4. Bodil. 24. juni 2009 at 18:32 - Reply

  Jeg går for Arendal hånballcamp , der er det mat jeg liker , pølser er mye umettet fett i og usunt . Spiser det aldri !
  Et sunt kosthold er kilden til et godt liv !

 5. Ingvild 24. juni 2009 at 19:59 - Reply

  Trodde de kun fikk tine produkter, det fikk ihvertfall vi den gang jeg var på fotballskole. Ikke at det var sunt det vi fikk den gang heller – sjokolademelk og rislunsj!

 6. Bodil. 24. juni 2009 at 21:24 - Reply

  Jeg mente mettet fett og ikke umettet !

 7. elenahk 25. juni 2009 at 05:59 - Reply

  Merkelig at Tine skal servere sånn drittmat når de arrangerer fotballskole! Trening = sunt kosthold.

 8. Lillebeth 25. juni 2009 at 11:50 - Reply

  Jeg tenker også at det ikke er så bra med all denne pølsespisingen, men hvis det hører med til unntakene så er det vel greit.

  Om foreldrene er bevisst på et sunt kosthold i det daglige, så ser jeg ikke noe galt i at de får det en sjelden gang.

  Å være så streng, så fanatisk, virker ofte mot sin hensikt.

 9. SoulPrincess 25. juni 2009 at 12:22 - Reply

  Hei
  Synes designen på den nye blogen er kjempe fin. Selv har jeg blogspot og synes temaene man kan velge der er bra:) STÅ PÅ, liker jenter med bein i nesa.
  Hilsen SoulPrincess

 10. tiddelibom 25. juni 2009 at 20:07 - Reply

  Engesjement er flott på blogg, men prøv det i praksis. Bruk meningene dine i praksis og folk vil se at du også kan….mer en bare å mene noe på bloggen. Bare et tips fra meg til deg 🙂

 11. Magnus 26. juni 2009 at 20:30 - Reply

  Helt enig med deg her, Trine. Når det arrangeres en fotballskole, så handler det litt om hvilke signaler som sendes ut. Ungene får en kobling mellom fotball og pølser, og det synes jeg blir litt feil i denne settingen. Trening og sunt kosthold er viktig, og vaner man plukker opp i ung alder vil påvirke deg senere. Det du sier i en kommentar er veldig viktig – blodsukkeret blir skutt til værs og kroppen får lite å jobbe med utover dagen.
  Kunnskap om riktig kosthold i forhold til trening burde være et sentralt tema på en fotballskole, og dette burde Tine Meierier bidrat med.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits