Brystkreft-sjekk dere jenter!

Det er mange sterke historier når det kommer til kreft, og de fleste kjenner noen som har blitt rammet av den ene eller andre sorten. Jeg er ikke unntaket her, for kreft har forekommet i min nærmeste familie. Min farmor, min onkel og min kusine. Det er trist å tenke på og derfor vil jeg ikke skrive så masse om historiene og hendelsesforløpene.

Derfor blir dagens oppfordring fra www.trinegrung.no at dere må sjekke dere jenter. Det er viktig, for det kan ramme alle i alle aldre.

Symptomer: Det vanligste første symptomet på brystkreft er en kul i brystet. Nå er det likevel viktig å være klar over at de aller fleste kuler som man kan kjenne i brystet, er helt ufarlige. Allikevel skal ALLE NYOPPSTÅTTE KULER UNDERSØKES! Få rask time hos legen din (det får du dersom du forteller hva det gjelder). Legen vil undersøke deg, og dersom hun/han synes det er nødvendig, bestille rask time til mammografi til deg. (fra lommelegen.no)

Jeg ber alle om å sjekke denne siden http://anettandersenslegat.no/ Fortelle folk om den hvis noen i din krets blir rammet. Slike tiltak burde det være flere av, jeg er stolt av å kjenne initiativtakerne. Det er fullt mulig å bidra med noe! Dette innlegget er skrevet til minne om deg kjære Anett.

anett
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:19:14+00:00 17. juli, 2009|Categories: OPPLEVELSER|7 Comments

7 Kommentarer

 1. Johanne 17. juli 2009 at 10:02 - Reply

  Hva skjedde med Anett? Døde hun? 🙁

 2. Vibeke 17. juli 2009 at 10:34 - Reply

  Hei! Flott at du oppfordrer til sjekk, viktig!!

  Nettopp begynt å lese bloggen din og jeg er også interessert i mat og det å leve sunt. Ser du nevner shaker som du spiser, hva heter disse? Er det i stedet for måltid? Og smoothisene dine, hva har du oppi og hvor mye? Håper på svar! God helg!:)

 3. Stein Roar 17. juli 2009 at 13:29 - Reply

  Bra sak Trine, vil også anbefale menn om å sjekke prostata hvis de sliter med vannlating(ting begynner å ta litt tid). Mange menn er feige med å oppsøke lege med slike problemer dessverre.
  Husk også solfaktor! får du nye føflekker på kroppen, eller føflekker som har forandret seg. Føflekker som er mørke i fargen, blør, står ut, eller kantede?
  Sjekk de ut med fastlegen din! Tar nesten ingen tid å få fjernet.

  Dere damer må klemme i vei 😀

  Vel jeg måtte bare få det med Trinemor 😀

 4. anonym 17. juli 2009 at 17:43 - Reply

  Bra at du tar opp en slik viktig sak på bloggen!

 5. Veronica S 18. juli 2009 at 12:28 - Reply

  Bra at du setter fokus på dette;) jeg er veldig nøye med å sjekke meg for kuler osv..i og med at brystkreft og annen kreft ligger i familien.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits