Folk er lettlurte!

Slankepiller selger som hakka møkk. Folk kjøper Vitapro som om livet skal bli så vanvittig mye bedre og leddene fungere til en blir 200 år. Reklame, reklame, reklame. En skulle tro i 2009 at folk skjønte litt mer enn å la seg lure av reklame som ruller forbi oss på skjermen eller synes i et kulørt ukeblad. Folk tyr til lettvinte løsninger gang på gang. Finnes de?

Jeg vil nå påstå at de gjør det men det skal jeg komme tilbake til i høst en gang. Men nå var det reklame jeg vil skrive litt om. Jeg så nyhetene på NRK igår og saken om denne slankepillen alle klager på. Nushape. Hvem i sin rette forstand tror at en vil gå ned i vekt med å stappe en pille i kjeften? Raise of hands…tror du det? En kjemisk produsert pille kan kanskje starte en prosess, men kroppen vil ALDRI i det lange løp klare å lese hva denne pillen skal gjøre for kroppen. Piller er symptombehandlere, de løser et problem kjapt der og da, men ikke i det lange løp. Folk springer til legen for den minste ting og krever piller for å fikse problemene. Nå snakker jeg om livsstilssykdommene, ikke de alvorlige tingene. Folk gidder ikke å tenke hva endring av kost faktisk kan gjøre for en og hvilken pris vi alle betaler for å dytte i tryne alle disse kjemisk produserte tingene med alle slags stoffer i.

Her er listen over gifter for kroppen igjen:

 1. Behandlet kjøtt (nitrit)
 2. Animalske oljer ( IKKE Udo, cocos etc)
 3. Kunstige fargestoffer
 4. Søtningsstoffer, cornsuger
 5. Kullsyreholdige drikker

Kutter du disse tingene og tilsetter mer frukt og grønt i kosten din VIL du leve lenger og MANGE livsstilssykdommer vil reduserers. SÅNN ER DET BARE! Etter jeg lærte om nitrit er jeg sjokket over hvor farlig det er og i hvor mye norsk mat de putter driten i. Hvorfor skriver ikke flere aviser om dette? Nei, det selger vel mer aviser at Tone saksøker SjåogHøyr.

Her sitter nå jeg på hytten og kikker ut vinduet. Utenfor hoppet nettopp denne karen forbi

IMG_1971

Hvis du vil jeg skal skrive mer om riktig ernæring får du legge inn en kommentar. Ytringshatten kommer på igjen så snart det er noe verdt å synse om.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:19:10+00:00 19. juli, 2009|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |34 Comments

34 Kommentarer

 1. elisabethdl 19. juli 2009 at 07:43 - Reply

  Av og til kan man lure på om verden vil bedras. Lettvinte løsninger er sjelden gode løsninger!

 2. Fiona 19. juli 2009 at 08:06 - Reply

  Dette er utrolig viktig, og slik samfunnet har retning, er jeg overrasket over at det ikke er et eget pensum for ernæring fra tidlig i skolen. De samfunnsmessige kostnadene er astronomiske som følge av livsstilen til det gjennomsnittlige mennesket.

  Selv har jeg sakte men sikkert klart å endre kosthold, og merker så veldig de positive effektene på alle andre områder – lettere i kroppen, mer opplagt, bedre fordøyelse osv – men vekten henger etter fordi jeg finner dørstokkmila nesten umulig å komme forbi… med andre ord; kostholdet er på plass, aktiviteten IKKE. Jobber med å finne noen setninger som kan funke som motivasjon, finne den indre drive’n som får meg opp av sofaen. I mellomtiden trøster jeg meg med at jeg i hvert fall ikke går OPP i vekt så lenge jeg spiser sunt. Halmstrå?!

  Stå på, skriv gjerne mer om dette, det er viktige saker!

 3. Lisa 19. juli 2009 at 08:40 - Reply

  Jeg kunne ikke vært mer enig! Og at det begynner å bli så lett å få tak i er skremmende! Min venninne poppet slankepiller i en alder av 13 år, som hun stjal fra moren sin. En dag gikk hun i butikken og kjøpte store mengder Nutrilett -på Rema1000!!!! og INGEN av de ansatte reagerte! Det er hårreisende og viser at vi bryr oss altfor lite om hverandre selv om det ikke er de nærmeste. Jeg stemmer for sundt kosthold og trening! Bra innlegg, Trine!

 4. Stine 19. juli 2009 at 08:57 - Reply

  Verden vil nok bedras… Piller for ditt og piller for datt. Bli tynne, pene, unge, lykkelige… Tror ikke det nei!
  Men en pille som fylte opp bankkontoen min hadde jo vært fint 😉

  Sunnere kosthold og litt bevegelse hadde nok hjulpet mange ja.

 5. cluver 19. juli 2009 at 09:15 - Reply

  Folk vil gjerne ha det så enkelt som mulig, ta en pille – bli slank, løser jo verdens problemer. Nei vet du hva, folk stapper i seg så mye dritt, at vist kroppen reagerer på det og man legger på seg, så får man jo rett å slett jobbe for å få det av. Kroppen skal jo holde oss i gang, og med piller føkker vi det bare til.

  Det kommer nye ting å putte i seg, som skal løse all verdens problemer. Og folk tror på det, og bruker mangfoldig tusen kr på det..rett å slett for de det er enkelt. Gjøre minimalt og «oppnå» det du ønsker..

  Folk må ha det godt inni sin lille boble når de tror det..

 6. Marte 19. juli 2009 at 09:17 - Reply

  Liker bloggen din! Hyggelig å lese om turopplevelser, kosthold, trim osv. Keep up the good work! 🙂

  Kunne du laget et eget innlegg om nitrit? 🙂

 7. Merete 19. juli 2009 at 09:23 - Reply

  Lettvinte løsninger er vi vel verdensmestere på de fleste av oss 😉

  Skriv gjerne mer om kosthold, tips for å komme i gang. Og gjerne mer om nitrit, det er noe jeg vet svært lite om.

 8. Bodil. 19. juli 2009 at 10:27 - Reply

  Verden vil bedras, det er for lettvint å tro at en pille kan gjøre det et sunt kosthold og trim kan gjøre.Men det handler vel og om tiltakslysten hos folk, mange håper nok at en pille kan gjøre dem lettere, så de slipper å bevege seg.
  Det er kommet et nytt begrep : Smøbukk-generasjonen,der er det skremmendes mange som kommer inn under det begrepet.Det er ingen som har vondt av et sunt kosthold og trim, det senker risikoen for livsstilssykdommer , så kom dere opp av sofaen og tren , sier jeg !

 9. Sunny 19. juli 2009 at 11:08 - Reply

  Hei!
  Synes d du skriver om ernæring er kjempeinteressant, skriv gjerne mer!

  Hva er nitrit, i hvilke matvarer finnes d? Hvorfor er d farlig?

  Hva er det i de shakene du skrev om tidligere? Hvor kjøper du dem? erstatter de et måltid?

  Synes d er kjempefint å lese bloggen din, og få masse tips om ernæring, kosthold og trening. : ) Du inspirerer! : )

 10. Liv 19. juli 2009 at 11:15 - Reply

  Jeg er 181 høy og for noen måneder siden veide jeg 95 kg. Jeg spiser bare sunt og grovt brød. Slankepillen Alli som nå er reseptfri ble løsningen for meg. Nå er jeg 80 kg og er fornøyd med det. Min BMI er innenfor normalgrensen. Hurra

 11. silje 19. juli 2009 at 12:40 - Reply

  D e greit du har meiningar Trine….men du e så sinnsykt krasse i uttalelsane dine, såg nettopp på twitter at du kalte oss foreldre som gjer ongane våre mad me sukker i for idiotar. D e jo iche løye at folk ICHE tar deg seriøst når du seie sånn!! Alle har lov t å meina d di vil, men å kalla folk idiotar e en smule på kanten.

 12. Terese 19. juli 2009 at 12:41 - Reply

  Her er kommentaren eg skreiv til deg: «Eg meiner ikkje det er en del av livet hennas å bli fulgt av fotografa. Helt ærlig, så synes eg at dåke som meina ho “fortjena” det skal sette dåke i hennas sko. Ville dåke likt å bli forfulgt av fotografa?» det står ingenting der om at du har rakka ned på ho som eg ser?

 13. Berit 19. juli 2009 at 13:08 - Reply

  HEi!
  Kjempeinteressant at du skriver om kosthold og helse, du har mye kunnskap om dette så spred budskapet:)

 14. Karine 19. juli 2009 at 13:22 - Reply

  Trine, når du snakker om å være voksen; store bokstaver, og å være nedlatende er vel ikke likhetstegn med det å oppføre seg voksent? Mediespillet – jeg ser du kjemper, men om du har forstått det så godt er jeg ikke så sikker på. Det er i allefall ganske så krampaktig du jobber for å skape blest rundt deg selv. Men når så mye hardt arbeid – gir så lite frukter, så må vel det være dårlig butikk?

  Så var du kanskje ikke så gjennomtenkt alikevel..

  Ref til din kommentar på min blogg;
  under innlegget Jeg er så pen(n) !;).

  Karine

 15. Trine Mari 19. juli 2009 at 14:08 - Reply

  Det du skal huske på Trine er at du som mange andre har vært i samme situasjon, nemlig overvektig. Du slet med kiloene i en lang stund, mulig du ikke visste DA om hvordan du skulle angripe problemet slik du vet nå. Du måtte igjennom Slankekrigen som programleder og var skikkelig heldig som hadde Kari tilgjengelig for å gå ned i vekt. Andre er kansje ikke like heldige og er ikke så «opplyste» som deg om hva som må til for å ta av seg de overflødige kiloene og «tror» derfor på alle pillene som blir servert med lovnader om vektreduksjon. Du er som mange andre blitt «typisk» slanker, der du utbasunerer hvor viktig det er å spise sunt å trene, men gjorde du det før? Jeg er sikker på at du også i din fortvilelse når du var overvektig at ikke du også vurderte slankepiller og all slags faenskap for å gå ned i vekt. Jeg syns at du bør vokte dine ord i mange tilfeller og ikke kaste stein i glasshus. Alle kan ikke være som deg vettu. De som er overvektige vet ikke alltid hva som må til for å gå ned i vekt. Det visste ikke jeg heller etter å ha vært overvektig i over 15 år. Jeg tok av meg de 40kg med Cambridge, knekkebrød og havregrynsgrøt. Det var min oppskrift, og den funket for meg. Men det er slett ikke sikkert at min oppskrift funker for andre, mennesker er individuelle. Det som funker for en funker kansje ikke for alle. Tenk over det! Forøvrig så syns jeg bloggen din er interessant og du har mange gode meninger, noen meninger er kansje ikke helt gjennomtenkt, men du mener noe og det er viktig for det skaper debatt. Lykke til videre! Hilsen Trine Mari

 16. Anita 19. juli 2009 at 14:14 - Reply

  Heisan

  Jeg har lest bloggen din en stund nå, og jeg ELSKER tipsene om kosthold. Jeg er nemlig superfrustrert over alle de ulike råd og meninger som verserer. Leter enda for å finne det som passer for meg og min kropp. Selvsagte ting som å unngå sukker, hvetemel osv er greit, men utover det er jeg ikke helt i mål enda…. Jeg er godt i gang med trening og trives veldig godt med det (trener 3-5 ganger i uka). Nå er det kostholdet som skal endres. Er i gang der også, spiser mye «back to basic» mat. dvs tilbreder mye fra bunnen selv og mye grønnsaker og frukt, men jeg vil gjerne ha flere gode og konkrete kosltholdsråd fra deg. Jeg er også interessert i de shakene du tar. Mulig du har skrevet mer detaljert om dem før, men det hadde vært fint om du skrev litt om det igjen. Et lite ønske fra meg 🙂
  Ha en fortsatt fin ferie!!! Og takk for mye inspirerende lesing! :)))
  Mvh Anita

 17. Mia 19. juli 2009 at 14:19 - Reply

  «Det finnes en pille for alt som er ille». Det er jo kjent at folk tyr til lettvinte løsninger på problemer de vet tar tid. Det har helt sikkert du også gjort, Trine? Det har i alle fall jeg. Flere ganger. Fælt at samfunnet blir utnyttet på denne måten, det er viktig at en prøver å holde seg oppdatert og informert om de produktene en får i seg.
  Likevel tror jeg det er feil å bli hysterisk. Om en bruker kjøttdeig innimellom og drikker brus lørdager, så er ikke det ensbetydende med en rask, og smertefull død. Ingenting er svart/hvitt her i verden:-)

 18. Vibeke 19. juli 2009 at 15:40 - Reply

  Hei Trine! Takk for nok et velskrevet og informativt innlegg.. håper virkelig når ut til mange der ute, supert at vi kan ha sunne forbilder som deg!
  Har du hørt om chlorella? Evt hvilke formeninger har du om denne typen kosttilskudd? Jeg er naturlig skeptisk og veldig realistisk med tanke på slikt – men denne utrensende ferskvannsalgen har virkelig hatt god effekt på meg. Har skrevet et innlegg om det på bloggen min, ta en titt!

 19. Geir 19. juli 2009 at 16:13 - Reply

  Slankepiller er da bare bra, folk kan for lav inngang prøve om produktet er noe for dem-…

  Så ikke heng ut alle produkter Trine…

 20. Karianne 19. juli 2009 at 16:32 - Reply

  Skriv gjerne masse om riktig kost og ernæring 🙂
  Lurer på kva du vil kome med til hausten…

  Med kullsyreholdige drikker, meiner du da også Farris o.l?

 21. Caprino 19. juli 2009 at 17:22 - Reply

  Jess Trine! Synes det er MYE mer interessant å få gode tips om kosthold/trening enn å lese om dine synspunkter på diverse kjendiser. Skriv MASSE mer om dette. Det var dette som gjorde meg interessert i din blogg og har valgt å følge den. Ønsker også et mer fokus mot «indre» trening. Er fortiden fortapt i Eckart Tolle og dette er heftige saker! Både det å være tilstede her og nå, dessuten dette med å velge det beste ut av både personer og situasjoner, som igjen gjør livet 1000 ganger bedre å leve 🙂

 22. Ellie 19. juli 2009 at 22:02 - Reply

  Dette ble vel ganske ironisk? Her sitter du å skriver dritt om slankepiller, men hiver alikevel på med pulvermikser for å stanse sulten for å ikke hive i deg grisemat? Et sunt kosthold består ikke av kunstig næring. Hvis du er så redd for å skeie ut en gang i ny og ne, så vil jeg heller si at du har et problem, og ikke at det du holder på med er sunt. Slanking og sunnhet er ikke det samme. Det virker for min del som at du har tippet mer over på slanking enn det å spise sunt. Å spise en skive nugatti på lørdagen er ikke gift for kroppen. Det handler om å unne seg noe EN dag i uka. En dag, og ikke hver dag. Det høres forsåvidt ut som om du fremstiller ungdommer som et rent helvete som spiser på mc donalds hver dag etter skolen. De fleste er ikke sånn, og de fleste har et sunt kosthold og trener regelmessig. Og at du nekter ungene dine sånt vil bare gjøre at de spiser det i skjul eller når de flytter ut. Du vet, vi ungdommer liker å bryte grenser. Det vi ikke får hjemme, finner man andre steder.

 23. Embla 19. juli 2009 at 22:14 - Reply

  Jeg er enig – om Vitaepro og diverse slankepiller, iallefall. Men, jeg mener man ikke bare ensidig kan «anklage» folk for å være naive 🙂 jeg tenker det kanskje kan ha sammenheng med at alt dette som gjøres med maten og tilsettes den, er tillatt her i landet. Det vil si at norske myndigheter godkjenner det – og folk stoler på de norske myndigheter.
  … hvem andre skal man tro på, om ikke de som regulerer og sitter med makt??
  Så er altså ikke folk klar over at myndighetene tillater så mye – tror jeg.
  Hva er ellers grunnen til at så mange drikker Farris Pluss, som inneholder kreftfremkallende stoffer som Aspartam og Azesulfam – men innenfor de grenser myndighetene tillater? Farris Pluss inneholder likevel nok til at om man drikker det regelsmessig, blir det nok i massevis .. disse spesifikke stoffene finner man i Lacerol, bl.a, ymse pastiller og tyggegummi – men ikke lengre i cola light … Jeg undres hvorfor Coca cola byttet søtningsstoff?!
  Poenget mitt er at Folket har tillit til at Norske Myndigheter ikke vil tillate stoffer som er skadelige for oss – og derfor spiser så mange mat som ikke er bra for oss. Folk er rett og slett «forblindet», og vet ikke bedre. Det blir ikke opplyst nok om kost og tilsettningsstoffer, på generellt grunnlag.
  Dette kan endres, tror jeg.
  Vi er mange som er interesserte i kost og helse! Klem

 24. Sandra 19. juli 2009 at 22:58 - Reply

  Tenker du da på de giftene du har skrive om over her? At det er DE som må vekk for å avlaste tarmen?

  Det er fort gjort for mannen i gata å tenke sunn kost og trening er alfa omega men vi er såpass informert nå at vi vet det er mer som skal til…

 25. Ronja 20. juli 2009 at 06:34 - Reply

  Men Trine, kan du ikke skrive HVORFOR du mener disse punktene er giftige??

 26. noste8 20. juli 2009 at 09:30 - Reply

  Et spørsmål om noe heeelt annet:

  Hvordan får du facebooken din i sidefeltet??
  Skjønte ikke forklaringene på WordPress, men kanskje du har tips : )

 27. Trine Grung 20. juli 2009 at 09:57 - Reply

  Sitter i bil og skal svare på alle spørsmål senere idag 🙂

 28. forvirrahalvnerd 20. juli 2009 at 13:32 - Reply

  Ja folk er tydeligvis lettlurte også du, Corn Sugar er et søtning stoff tatt ut av maisstivlese. Det er ca halvparten så «søtt» som vanlig raffinert sukker fra rør og beter. Corn Sugar er et naturlig produkt og ingen det er ikke trukket en vitenskapelig konklusjon at det verken er bedre eller farligere enn vanlig sukker.

  Men det finnes noe som heter high fructose corn syrup som er en ytterligere raffinering av den naturlige råvaren.

  http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup Dette øker nivået av søtstoffer i det naturlige fruktose produktet. Varianten HFCS 90 er blant annet søtere enn normalt raffinert sukker. Dette er er et virkelig ondskapsfullt produkt, og flere forskere har sett sammenhengen mellom bruken av produktet og helseplager. Men dette produktet har ingenting med Corn Sugar å gjøre, foruten at det er råvaren som brukes til å lagre HFCS.

  Så var det Nitritt/Nitrat som er et naturlig stoff som også blant annet finnes i grønnsaker. Det kan være skadelig i større mengder, men med måtehold er det ingen fare å innta det. Man har funnet blant annet kreftfare ved overinntak av nitrosaminer(dannes i Nitrat behandlet kjøtt), men det er ikke noe man kan kalle folk lettlurte for å innta. Nitratsalt (E251) brukes blant annet i saltkjøttprodukter for å hindre botulisme som vil være langt farligere enn å spise Nitrat. Men i begrensede mengder er ikke nitrat noe farligere enn å spise brent rent kjøtt. Altså desto større Nitrat mengde brukt i produksjonen desto større dannelse av nitrosaminer. I Norge foregår det ingen produksjon med så store Nitrat mengder at man skal være vesentlig bekymret for dette.

  Dette skriver Mattilsynet om nitritt/nitrat: http://matportalen.no/artikler/2005/12/nitrittnitrat

  Det er heller ingen sammenheng med innehold av kullsyre og noen form for helseskade. Kullsyre er naturlig og å drikke det er ikke farligere enn å puste. Kunstige saftprodukter, billige juice merker med (HFCS i essensen) er vesentlig farligere enn feks farris eller naturlig eplecider som er kullsyreholdige drikker.

  Og nei jeg prøver ikke å undergrave viktigheten med å spise riktig, jeg rører blant annet kun 10-15 e-nummer. Lager Ketchup, syltetøy, krydderblandinger, sjokolade, marshmallows selv for å unngå det meste av de. Men et så ukritiske og feilaktige råd som du gir her tjener ingen.

 29. IK 20. juli 2009 at 21:51 - Reply

  Skriv gjerne mer om kosthold! Det er så fint å få flere perspektiver, samt mer kunnskap – men for meg er det også best å lese det på en måte som gjør at «sånn vil jeg også gjøre», «dette høres ut som det er bra for meg også» og «dette kan jeg få til»… for jeg må ha en positiv holdning til det og ikke tenke at alt jeg gjør i mitt kosthold er feil (Det er det heldigvis ikke!). Den ekstreme overgangen blir for drøy å få til i mitt liv.

 30. Kristin 21. juli 2009 at 14:14 - Reply

  Dette innlegget likte jeg kjempegodt! Og du har så rett 🙂

 31. Kine 25. juli 2009 at 23:16 - Reply

  Helt enig, og flere innlegg om ernæring tas imot med takk;)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits