Reklame på bloggen?

Tiden går, men bloggen består. Jeg liker å blogge og har funnet mitt forum for å kommunisere med folk og fe. Du er folk og jeg er fe 😉 Det har gått 9 måneder siden jeg fikk «sparken» fra Tv Norge på grunn av blogginnlegget om Elin Tvedt, og gjett om jeg har vært igjennom en prosess rent personlig etter alt det styret. Mange mener forsatt at bloggen burde være mer av ditt og mindre av datt, men hovedsaklig blogger jeg om ting som inspirerer meg i hverdagen. Ting jeg leser, opplever eller ser som jeg syntes det er verdt å mene noe om, rabler jeg ned her på bloggen, og så langt funker det greit.

Jeg hadde en lang periode mellom 8000-10 000 daglige unike lesere og jeg levde et liv på de såkalte topplistene. Var jeg lykkeligere, følte jeg at jeg oppnådde mer av den grunn? Nei, det kan jeg love deg ikke innfridde på noen som helst måte og derfor flyttet jeg bloggen for noen måneder siden. Både for å skifte fokus og ikke minst ville jeg vekk fra det rosa platået som finnes på blogg.no. Ikke et vondt ord om blogg.no men mange av de unge som surfer innom der skjønte hverken ironien min eller min litt krasse måte å skrive på.

Etter jeg flyttet bloggen og har halvert lesertallene( siden jeg ikke «mener» så mye mer og pressen da faller av), har plutselig annonsørene meldt sin interesse!? Hvorfor nå? Jeg får daglig mail fra folk som vil at jeg skal skrive om produktene deres, ha konkurranser eller en eller anne form for samarbeid. Dette er veldig hyggelig og som alle ser har jeg ikke reklame på siden min. Dette er bevisst siden jeg ikke syntes det er noe pent å se på pluss at jeg har ikke som mål å leve av blogging. Jeg er 38 år og realist. Det er flest unge som forsatt leser blogger, jeg skulle vært 20 igjen kanskje?

Har du et produkt du vil jeg skal teste så gjør jeg gjerne det. Men det er ingen garanti for at jeg dermed skriver om det her på bloggen. Jeg skriver om det som faller meg inn der og da og driver ikke skjult reklame for noen. Men testing er ikke farlig!

Jeg lurer på om du som leser har synspunkter/erfaringer med dette? Jeg blogger fordi det er gøy og jeg øver meg å skrive. Blitt veldig mye bedre på akkurat det syntes jeg. Det kommer snart ny spørsmålsrunde til boken hvis det er ok? Om noen uker begynner jeg på et kurs som skal føre livet i en helt annen retning enn før og gleder meg virkelig til å dele veien videre med deg. Gjett om det blir spennende…jeg er fra meg av begeistring og får snart en helt ny tittel. Utenom blogger da 😉
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-07-20T11:48:28+00:00 20. juli, 2009|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , , |12 Comments

12 Kommentarer

 1. Kristina 20. juli 2009 at 12:12 - Reply

  Hei Tøffe Trine!

  Mitt råd er – helsekost, vært skeptisk! Det er en grunn til at det selges på helsekostforretninger og ikke på apoteket. Noen av produktene har skumle bivirkninger, og det er ikke alltid det er opplyst om eventuelle interaksjoner med andre legemidler osv.. Selv har jeg opplevd uønskede bivirkninger av helsekost – men som legen sa til meg, det er en risikosport å teste produkter som ikke har vitenskapelige resultater.

  Ellers så er det jo morsomt om du tester sunne matprodukter – hva funker, hva funker ikke.. Type, lette fristelser, vanskelig å finne i butikkhylla?

  Liker kostholdsfokuset ditt! Og jeg synes det er flott at du tar et oppgjør med en del mentaliteter som rører seg i samfunnet. Vi har en fedmeproblematikk som bare øker og øker, samtidig som flere sulter i hjel i de fattigste landene. I tillegg så har antall fedmeoperasjoner økt kolosalt, og flere enn noen gang står på venteliste.

  Hva mener du om såkalte slankeoperasjoner?

 2. Geir 20. juli 2009 at 12:15 - Reply

  Mange typer blogger og ulik motivering for å blogge. Men noe reklame kan i alle fall gi en litt penger til bloggekaffe.

  Du kunne da prøve deg med å legge litt reklame inn i starten og slutten av innleggene..

  Klem Geir

 3. Ann Hagen 20. juli 2009 at 12:16 - Reply

  Jeg blogger også fordi det er gøy 🙂

  http://www.annhagen.wordpress.com

 4. Miriel 20. juli 2009 at 12:31 - Reply

  Personlig synes jeg reklame på bloggen er helt ok – så lenge det ikke blir for mye av det.
  Jeg er en av de som gjerne har et reklamebanner på bloggen og noen adsense annonser. Jeg ser ingenting galt i å tjene noen kroner på si – for å dekke hosting og diverse av bloggen – og kanskje litt ekstra ting man vanligvis ikke ville tatt seg råd til?

  Det å teste produkter er gøy – men sier som over her at man bør være skeptisk til såkalt «helsekost» – men det er du jo klar over. Det finnes mye rart på markedet…

  Har selv fått tilsendt alt fra helsetepper til salt for å teste – og det er morsomt det. Skjønner annonsørene – bloggere gir dem en unik måte å nå frem til diverse målgrupper på – noen ganger er kanskje et innlegg i en mye lest blogg mer virkningsfullt enn en reklameplakat?

  Uansett så er det viktig at man selv ikke har mer reklame / produkt tester på bloggen sin enn det man føler seg komfortabel med. Noen velger å holde bloggen sin helt fri for reklame – og det har jeg full forståelse for.

  Gjør det som passer deg du! Jeg kommer uansett til å følge deg i tiden fremover. Og det at du halverte leserantallet ditt da du flyttet fra blogg.no var kanskje ingen dum ting? Da ble du kanskje kvitt den delen av leserene som leste deg bare fordi du lå på topplisten og ikke forstod deg og det du står for?

  Dette ble langt – så avslutter her tenker jeg 😉 Ha en flott sommer videre!

 5. Embla 20. juli 2009 at 17:05 - Reply

  Ble søren så lang kommentar, at det få bli eget innlegg på blogg! … 🙂
  Gode poenger, syns jeg!

 6. Fru Jacobsen 20. juli 2009 at 18:19 - Reply

  Jeg er enig med deg, reklame er ikke pent på en blogg. Hadde det vært på en nettside eller på et forum så 🙂

  Jeg hadde noe reklame, men jeg synes ikke det var pent. Ikke blir det mye penger heller 😉

  Jeg vipper litt mellom blogspot og WP jeg da. Er så usikker 🙁 Men men. Får se 🙂

 7. Ingaplinga 20. juli 2009 at 19:01 - Reply

  reklame er ikke pent på blogger, de er for unge retusjerte fjortisser som trenger ekstra penger til rettetang og solpudder!

 8. Sandra 20. juli 2009 at 20:10 - Reply

  Om du velger å reklamere for noe kan være en bra ting og kan gi noen kroner som kan finansiere kurs og diverse annet som vi lesere kan ha nytte av??

  Velger du først å fronte noe håper jeg du tenker deg godt om når det kommer til hva du bruker navnet Trine Grung til. At det er noe du synes det er ok å bli husket for.

  Lykke til i tankeprosessen!

 9. Ole 20. juli 2009 at 20:48 - Reply

  Jeg er en av de som var noe kritisk til mange av innleggene på din forrige blogg, ikke fordi jeg ikke skjønte «ironien» din, men fordi jeg synes av mange av sleivsparkene dine var tragiske og luktet sjalusi og jantelov lang vei. Liker denne bloggen bedre og håper du holder deg til å blogge om slikt om inspirerer og ikke sånt som irriterer. Skal du provosere må du iallefall gjøre det på en gjennomtenkt og raffinert måte.

 10. Betan 21. juli 2009 at 06:26 - Reply

  Hei Trine,
  Liker bloggen din veldig godt med vinklingen på en sunn og jordnær livstil! Og så er jo ironi livets krydder 🙂

  Reklame på blogger er ok dersom de ligger litt «rolig» på siden av bloggen og ikke til stadighet trekkes frem i teksten. Slik får bloggeren litt igjen pengemessig for innsatsen med bloggen. Men jeg følger noen andre blogger på blogg.se hvor bloggeren stadig får tilstendt produkter de bruker selv og trekker frem i sine tekster som veldig bra, og dette er jo svært gjennomskuelig og gjør at alt innhold i bloggen får et lite ekte innhold etterhvert. Får du til en avtale med annonsøren om en «rolig» reklame så ville jeg vel godt for det om det er produkter du ikke er i mot?

  Når det gjelder bevistheten rundt å spise sunt er jeg 100% enig med deg! Og i tillegg er det utrolig viktig å forstå (som du har gjort) at det er vel så viktig å bevege seg. Det er ingen lur løsning å kun kutte kalorier / fett for da stopper kroppens forbrenning opp (og jeg tror ikke på at piller øker den igjen), så det å øke forbrenningen med å stadig bevege seg er alfa og omega.

  Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits