Nakne kvinner skaper debatt!

De viser rompa si på forsiden av et blad og vips sa er debatten igang. Hvem er taperen? Hvem er vinneren? Vinneren, økonomisk sett, blir vel Elle tenker jeg. Det sies at all pr er god pr, og at Elle nå selger flere blader, er det vel liten tvil om. Elle gjør dette uten tvil for å skape debatt, og for å selge flere blader. Det er fire kjente damer som har kledd av seg og saken er fokus på kropp, hvordan de trener og hvilke komplekser de evnt måtte ha. Lar vi oss lure til å kjøpe flere blader på grunnlag av avkledde kvinns? Svaret er nok ja.

320x

Hvem er så taperne i denne «debatten»? Hva tjener damene på å kle av seg? Ikke noe i kroner og øre tror jeg. Elle er ikke Se og Hør som jobber med honorarer. Blir damene som river av seg fillene tapere? På nettsiden til Elle «raser» debatten melder kjendis.no. Dette er ikke normalen blant kvinner skrives det.

«Hvorfor skal dere alltid bruke folk med perfekte kropper? For at vi andre med normale kropper skal skamme oss over kroppen vår, eller fordi det ikke selger å bruke noen med hengemage eller hengebryster»? skriver Katrine.

Personlig så skulle en jo alltids ønske at en så slik ut, men samtidig er det faktisk mulig for gud og hvermann om en gidder å gjøre det lille ekstra som skal til. Det krever å ha en slik kropp. Det må trenes og spises sunt stort sett hele tiden. Gidder vi å ofre det? Men jeg skal like å se det bladet som putter en normalvektig på forsiden…det skjer nok aldri. Maria Haukås har jo former, kanskje litt for mye for forsiden til Elle siden de ikke velger henne? Jeg konkluderer ikke her, jeg bare spør.Hva tjener så kvinnene på å stille opp på dette? Blir vi normalvektige fornøyd med viten som de bekjenner om sine komplekser? Blir mine komplekser mindre av den grunn?

Kvinnene blir kanskje etter dette mer kjent, Skarbø uten tvil siden hun smiler fra forsiden. I underholdningsbransjen gjelder det jevnlig å være i mediene for å øke interessen rundt en som person. Ihvertfall hos de kommersielle aktører.

Jeg stemmer for hengemage i Elle neste gang-selvom mine komplekser av den grunn ikke blir noe mindre. Det blir for dumt å skylde det ene og alene på Elle folkens. Vi må ta spaden i egen hender og gjøre noe med saken! ET SUNNERE NORGE og politikere på banen sier jeg! De aner ikke hva de preker om på høyeste plan, og flere av de burde selv gå ned noen kilo! Hadde vi som kjøpere av ukeblader fått det bedre om overvektige høyrepolitikere var på forsiden? Svar meg gjerne på det!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-07-22T13:47:37+00:00 22. juli, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , , , |37 Comments

37 Kommentarer

 1. Tom 22. juli 2009 at 14:09 - Reply

  Men kjære min tid, hvem i all verden ønsker å se fleskemager og hengepatter? Det er jo klart at alle vil se flotte, nakne og perfekte kvinnekropper, formet som en barbie dukke…

  Hilsen Ken…

 2. anne lise k 22. juli 2009 at 14:12 - Reply

  trodde elle var et moteblad,og ikke et kopi av vi menn! synes elle har gått for langt! nå slutter jeg å kjøpe det bladet,for dette ble bare dumt.dessuten,kjendiser som skriker etter oppmerksomhet,begynner med sånne ting som dette..dette er gammeldags,finn på noe annet for å få oppmerksomhet,som eks,hjelpearbeid for syke og svake,da høstes respekt og oppmerksomhet-og blir fine forbilder for jenter og kvinner her i verden. bort med fjaset,og inn med medmenneskelighet og omtanke for hverandre! hadde jeg vært kjendis-ja da hadde jeg gjort dette!

 3. ballerina 22. juli 2009 at 14:24 - Reply

  Jeg er helt enig i at det koster å være «fin» og at de fleste kan oppnå dette ved å gi slipp på andre gleder. Absolutt. Det er bare trist med overvektige damer som sitter og skyller i seg potetgull med cola mens de klager over hvor ille disse motebladene får dem til å føle seg.

  Men jeg synes det er et fattig forsvar fra Fardals side å si at hun vil «treffe leseren» med det som opptar og engasjerer. Da er det like greit å kalle en spade for en spade og si at disse kvinnene lider for skjønnheten og fortjener å få vise fram sin gevinst.

  Det er virklig verken engasjerende eller interessant, for noen vil jeg tro, å lese om hvilke komplekser superstylede kvinner med en bmi på 18 har.

 4. Villeple 22. juli 2009 at 14:26 - Reply

  Ingen ser slik ut uten god bearbeidelse i Photoshop eller lignende. Og forsåvidt er det mange som er født med skader etc som aldri kan se slik ut.
  For meg er det bare en fiksjon! Bare se bilder av vakre filmstjerner uten sminken. Da ser de ut som oss andre. Så bildet er vakkert men utrolig kjedelig!

  Jeg tenker at det er like viktig å være bevisst på hva vi mater hjernen /tanken vår med som hva vi mater kroppen med!

 5. Trine Berg 22. juli 2009 at 14:26 - Reply

  Skal iallefall slutte å kjøpe ELLE heretter, for dette ble for dumt. Oppfordrer alle til å gjøre det samme.

 6. Geir 22. juli 2009 at 14:26 - Reply

  Ja vet ikke jeg men få liker vel å se mora si naken i blad eller på nett, tenker da på om de har barn eller har tenkt å få seg barn disse nøkne kjendiserinner,,,

 7. Lene Haug 22. juli 2009 at 14:30 - Reply

  Sikker jeg som er rar, men jeg klarer ikke å la meg provosere. Synes det godt kunne ha vært bilder av «vanlige» folk men hadde kanskje ikke kjøpt bladet med meg selv der 🙂

  Merker at det er ganske mange ting særlig i media jeg ikke bryr meg noe om. Jeg lar i stedet være å lese ting jeg ikke liker. Som VG og Se & Hør. Elle leser jeg jevnlig og jeg tenkte ikke over coveret en gang da jeg så det.
  Null provosert rett og slett – heller ikke spesielt interessert.

  Hva kjendiser sier og gjør i pressen. det er deres sak. Er egentlig lite interessert i kjendiser.

  Fint at noen tar opp debatten og er litt oppmerksomme. Det har tydeligvis sklidd litt ut. På den andre siden skulle jeg ønske folk og pressen var litt mer interesserte i viktigere ting her i verden.

 8. peter pan 22. juli 2009 at 15:01 - Reply

  Jeg lurer på om den dagen kommer da Vi Menn frister med – innimellom jakt og bilstoffet – fem nakne norske mannfolk som snakker ut om «trening og kosthold».

 9. Mann 22. juli 2009 at 15:04 - Reply

  Debatt om dette?Ha ha,ingen gutter gidder å åpne det bladet når de vasser i hardcore porno på nettet,og damene der er mye finere,at det er gratis gjør heller ingenting.Men om Elle har lyst til å tråkke på kundenene sine,så er de tjukke i huet,ingen gutter kjøper bladet,nakne damer i blader selger ikke lenger,det er gratis på nettet.

 10. Linn 22. juli 2009 at 15:04 - Reply

  Det aller dummeste er jo at det skal få så mye oppmerksomhet. Jeg er likegyldig. Kjøper aldri Elle, og kommer heller ikke til å kjøpe denne utgaven.

 11. Myyy 22. juli 2009 at 15:08 - Reply

  Jeg syntes elle valgte fine norske jenter, med forskjellig vekt, og alder, selvom kanskje utvalget var litt forutsigbart…. men nå er jo ikke norge så stort, så da blir det vel lett litt bruk av bekjente og tidligere ansatte av og til.

  Det jeg reagerer på er den kraftige bruken av retusjering, som gjør at jenter måler seg mot idealer som rett og slett ikke finnes… Du kan trene i årevis, og bare spise mikrobiotisk mat uten å nærme deg denne perfeksjonen overhode.

  Syntes franske Elle er mer spennende da, med sitt stjerner uten sminke nummer http://shine.yahoo.com/channel/beauty/yay-french-elles-amazing-no-makeup-issue-and-why-american-mags-need-to-step-it-up-446538/

 12. bondejenta 22. juli 2009 at 15:14 - Reply

  Jeg sluttet å kjøpe bladet da det ble litt for tydelig hvilken jenteklubb som styrer norske Elle. Alle som bor på Løkka i Oslo vet at Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa et eller annet er veninner med redaksjonen og dukker titt og ofte opp på forsiden.

  Det toppet seg det året Norges 100(?!) mest sexy menn ble kåret og topp ti var enten ekser, dater eller kjærester av tidligere nevnte jenter. Gutter mesteparten av Norge aldri har sett eller kommer til å se snurten av.

  Så den jenteklubben må de bare ha for seg selv nede i Oslo, som jeg flyttet fra samme år jeg sluttet å kjøpe bladet,
  Det ble rett og slett litt for lokal-nytt.

 13. Marte 22. juli 2009 at 15:51 - Reply

  Hvorfor skal folk finne noe negativt ved absolutt alt? Jeg begriper ikke hvorfor folk gidder å ha en slik destruktiv tankegang som det her: «Hvorfor skal dere alltid bruke folk med perfekte kropper? For at vi andre med normale kropper skal skamme oss over kroppen vår, eller fordi det ikke selger å bruke noen med hengemage eller hengebryster»? Folk er unike, ingen er perfekte etc. Vær nå heller glad for at den og den personen tar seg bra ut!
  Jeg synes det er flott at Elle har valgt ut slanke og sunne kjendiser til å la seg avbilde naken, i motsetning til om de skulle hatt overvektige (nevner bare hjerte- og karsykdommer, høyt kolesterol, humørsvingninger, tretthet) bare for å blidgjøre folk som sliter med noen kilo ekstra.

 14. Veronica S 22. juli 2009 at 16:17 - Reply

  Likte faktisk repotasjen i Elle jeg. Spesielt siden jeg er Maria HaukAAs Storeng fan. Jeg tenkte når jeg hørte hun skulle være med: åh, endelig en med former er valgt ut. Maria er nydelig, personlighet og utseendemessig. Utseende messig fordi hun er så naturlig.

  Er enig med deg, ok, ikke alle klarer å gå ned..men dessverre er det fler som ser på vekten enn midjemålet. Noen skjønner faktisk ikke at muskler veier mer enn fett, og går de ikke ned på vekta er de misfornøyd. DET er feil holdning til kroppen sin. Se heller på klesstørrelsene og midjemålene, så kommer vekten seg etterhvert.

  Tringe, jeg elsker bloggen din;)

 15. Veronica S 22. juli 2009 at 16:18 - Reply

  *Mente Trine, jeg elsker bloggen din.

 16. Veronica S 22. juli 2009 at 17:01 - Reply

  SV: no problem;)

 17. Fru Jacobsen 22. juli 2009 at 18:14 - Reply

  Jeg kjenner at jeg blir litt provosert av at blader og plakater bare skal ha disse sylfidene. For 1 år siden så jeg *faktisk* ganske bra ut selv også, men etter å ha gått gravid og lagt på meg noen (les: mange) kilo ser jeg ikke slik ut lenger 🙁

  Ser du skriver at hvis vi trener og spiser sunt så hjelper det en del. Jeg har ikke gjort noe annet i 6 mnd, men jeg har fortsatt utallige kilo igjen.

  Og når skal man få tid mellom mating, bleiestell, husstell, avtaler hos helsestasjon, lege, sykehus +++

  Jeg prøver å trøste meg med det at når min lille gull klump kan gå, så hjelper det veldig på mine kilo 😉

 18. Trine 22. juli 2009 at 18:39 - Reply

  Jeg synes da disse damene egentlig bare er sunne og fine, ja slanke også. Men Maria er jo i såfall «big-size model» som de kaller det. Er jo bare vakkert. Skjønner ikke hvorfor noen hisser seg opp over dette!
  Jeg mener at idealet er jo helst å være sunn, om man har noen ekstra kilo eller ikke. Men de fleste synes vel at kropper som dette er fint å se på. Og like normale kropper dette, som de som har hengemager! Vi må godta at noen bare har slanke, fine kropper, andre har det ikke. Opp til hver enkelt hvor hardt de vil streve etter å få en slik kropp..
  Jeg kjøper aldre Elle, men synes ikke noe værre om bladet etter dette!

 19. Felina 22. juli 2009 at 21:54 - Reply

  Jeg er kvinne, 98 kilo, og lar meg ikke provosere av bildet av Synnøve Skarbø, men jeg boikotter Elle denne uken på grunn av valget med å sette en splitter naken dame på forsiden.
  Det er det ANDRE blader som gjør, som Elle ikke bør strekke seg mot.

 20. Mette 23. juli 2009 at 06:35 - Reply

  Hei

  Jeg vet ikke hvem det er som skaper usikkerhet hos oss frodige damer jeg, om det er Elle eller mannfolkene? Hvis du leser kommentarene til de få gutta som har lagt inn kommentarer her, så kan man lure?
  Mange gutter er dessverre svært kroppsfikserte, og ønsker seg jenter med den flotte kroppen som Synnøvve Skarbø har. Og all ære til henne for at hun klarer å holde den ved like på denne måten.
  Heldigvis finnes det menn som ikke lar seg blende av en flott kropp, men setter andre verdier hos en kvinne foran!
  Jeg leser ikke Elle, men har ikke noe problem med den forsiden i det hele tatt.
  Synnøve ser veltrent og sunn ut, og er en inspirasjon for ihvertfall meg som veier 10 kilo for mye! Gir meg et spark bak til å avslutte treningsferien og vil komme igang igjen IDAG.
  Folkens, finn en trening du synes er morsom og kom igang. Man blir dessverre ikke slank på kort tid, man må være tålmodig så vises resultatene etterhvert, derfor finn en trening du synes er gøy, da er det lettere å være tålmodig 🙂
  Ha en strålende dag med eller uten Elle

 21. Astrid 23. juli 2009 at 07:10 - Reply

  Kropp er vakkert.
  Synnøve Skarbø er nydelig, og dette bildet var vakkert å se på.
  Jeg vil se en slik kropp. Det støter meg ikke i det hele tatt. Det inspirerer heller. Og de som sammenligner med porno har et trist syn på kropp!
  Jeg har ikke en slik kropp som Synnøve, men jeg blir IKKE lei meg av synet, jeg brytes ikke ned- og har absolutt ikke noen behov for å se hengepuppebilder:)
  Flott framside!

 22. vanjaantonsen 23. juli 2009 at 07:49 - Reply

  Uansett, hvem som måtte være på forsiden av et magasin, så vil ikke det endre mine komplekser for min kropp. Det er samme om den tynneste, peneste og mest «perfekte» kvinnen er på forsiden eller om en stor, formfull og ganske feit dame med hengepupper og appelsinhud er på forsiden. Det hjelper ingenting på min selvfølelse og hva jeg syns om min egen kropp, uansett hva disse damene sier! Hvis man vil ha perfekt kropp i sine egne øyne, må man rett og slett gidde å jobbe for det og gjøre en skikkelig innsats for å få det til. Ingen andre kan gjøre det for deg, det eneste er at kvinner du selv ser på som «perfekte» kan kanksje være en motivasjon for at du selv skal orke å jobbe knallhardt for kroppen din. Derfor mener jeg det er bedre med en vakker dame med lekker kropp på forsiden av et magasin. Men herregud, det må da være realistisk også, ellers vil det aldri fungere. Er forsidepikene så tynne og «pene» at det ikke er mulig å få en kropp som de uten unaturlige midler, er det bare for dumt. Unge jenter i verden da, vil jobbe seg til døde for en kropp de aldri vil klare å få uten kirurgiske inngrep og det er jeg i mot !

 23. watchmoose 23. juli 2009 at 08:04 - Reply

  Flott a gitt…takk for tipset! Nå må jeg ut for å kjøpe Elle.
  Skal prøve å få velfødde politikere til å stille opp på forsiden i ruta mi. hehe. 🙂

 24. Bøllefrø 23. juli 2009 at 09:39 - Reply

  Synes Synnøve har en fin kropp og det var et fint bilde. Men trøster meg med det at jeg har et godt liv jeg tiltross for at jeg ikke ser slik ut. Også har mannen min 2 håndfulle å boltre seg i, og ikke 1 ;o)

 25. Karoline R. 23. juli 2009 at 12:02 - Reply

  Jeg liker Elle veldig godt, og jeg bryr meg fint lite om at det er en naken dame på forsiden.

  Når det kommer til komplekser sitter jo alt i hodet. Man har til syvende og sist et valg, og jeg velger ihvertfall å se på meg selv med positive øyne, og heller jobbe med det jeg er misfornøyd med. I tillegg må man huske hvor mye retusjering (pluss riktig lyssetting) som blir brukt i slike blader. Og grunnen til nakenheten i akkurat dette tilfellet er jo for at disse kjendisene skal snakke om sitt eget forhold til kroppen sin, og slik jeg ser det kan det hjelpe mange ungdommer som har komplekser for sin egen kropp. De snakker om trening, mat, hvordan forholdet til kroppen sin har vært gjennom årene.. Og det kan få noen mennesker til å se på sin egen kropp i et nytt lys.

  Jeg må si at jeg ikke helt skjønner denne debatten. At nakenhet på forsiden på Elle er en uting, men nakenhet inni bladene, på tv, på etiketter, på forsiden på f.eks fhm som står litt lengre borte i bladhyllen, osv. er greit?

  Og når det gjelder det at de bare har tynne modeller/kjendiser utenpå bladene, så kan jeg si meg enig i at jeg hadde likt bedre om det var litt variasjon. Tynne modeller, formfulle modeller, unge modeller, eldre modeller, og ikke minst modeller med forskjellige hudfarge..

 26. pinglo 23. juli 2009 at 21:19 - Reply

  Jeg vet ikke hva som er verst jeg. Om det er at damebladene fronter et perfeksjonistisk syn på hva skjønnhet skal være, eller det faktum at damer i 2009 fremdeles tror at et grundig retusjert bilde i et glanset magasin faktisk er representativt for hvordan en kropp faktisk ser ut. Skulle tro de fleste hadde hørt om photoshop etter hvert 😉

 27. Kristina Andersen 24. juli 2009 at 12:30 - Reply

  Synnøve Skarbø er nydelig, du er vel heller bare litt sjau 🙂 Du har jo en tendes til å henge ut damer som ser bedre ut enn deg..

 28. Kine 25. juli 2009 at 23:10 - Reply

  Bra innlegg!!har kjøpt den utgaven av Elle og satt med noen av de samme tankene..og et sunnere norge er jeg helt for!!;)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits