Tro på deg selv-anti janteloven!

Janteloven-ja den lever sterkt i mange og er en skikkelig UTING spør du meg! ALLE skal tro de er noe og har tro på seg selv. De som lærer ungene sine til å alltid stå i bakgrunnen tror jeg ikke helt skjønner virkeligheten unge i dag står ovenfor når de skal stå på egne ben. Ja, personlighet spiller selvfølgelig en stor rolle og ikke alle kan stå på talerstolen, men det er viktig, syntes jeg, at barn i dag syntes at det er greit å stå på talerstolen istedenfor å skjemmes over det.

Anti-janteloven

Du er enestående.
Du er mer verdt enn noen kan måle.
Du kan noe som er spesielt for deg.
Du har noe å gi andre.
Du har gjort noe du kan være stolt av.
Du har store ubrukte ressurser.
Du duger til noe.
Du kan godta andre.
Du har evner til å forstå og lære av andre.
Det er noen som er glad i deg.

Jeg ble i går tagget av en elisabethdl til finne 10 positive ting om meg selv, og selvfølgelig tar jeg den utfordringen på strak arm. Etter 6 måneder hos coach i Drammen skal ikke det bli noe problem å nøste litt positive sider ved unge lovende Grung. Alle har positive sider og gjett om det er viktig å fokusere på de oftere. Det hjelper på det meste og bør prøves. Jeg utfordrer alle mine lesere jeg til å skrive 10 positive ting om seg selv i kommentarfeltet-gjerne anonymt-jeg skal love deg det er ganske befriende!!

 1. Jeg er sterk og drives av en indre tro på meg selv
 2. jeg er en lyttende og omsorgsfull venn
 3. jeg elsker å hjelpe folk-føle at jeg gir noe til andre (derav alt om kosthold)
 4. jeg er et 100% menneske som alltid gir alt
 5. jeg er en en god mor som gir barna mine sunne verdier
 6. jeg har en egen evne til å «se/lese» mennesker
 7. jeg har masse energi og deler gjerne med andre
 8. jeg velger alltid å se det positive i det som skjer og det hjelper masse på veien
 9. jeg er pr definisjon en skravlebøtte som elsker samtaler om alt
 10. jeg er kreativ og nytenkende

Det var nå litt om meg og jeg kan stå for alle 10 punkt. Mange vil nok se på listen  med skråblikk, men aldri glem, du kjenner meg ikke selvom du leser en blogg hvor jeg ytrer meg litt om en bitteliten brøkdel av mitt liv. Du blir kjent ved sider av meg, men jeg er veldig bevisst på alt jeg legger ut her. Bare til info til de som skal skrive kritiske kommentarer når jeg for kanskje første gang er litt mer personlig.

PREMIE TIL EN VINNER FRA HUGO BOSS – TIL DEN SOM TØRR Å VÆRE MEST ÆRLIGE!

IMG_1977
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-07-22T09:54:14+00:00 22. juli, 2009|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , |24 Comments

24 Kommentarer

 1. Sandra 22. juli 2009 at 10:04 - Reply

  Ingen kan refse dine ti positive egenskaper/bud. Så gøy at du delte de med oss. Nå må jeg i tenkeboksen – det første jeg skal gjøre er å titte i speilet og si «Sandra – i dag skal du finne DINE ti godheter».. og jeg gleder meg allerede.

  Snakkes etterhvert!

 2. Astrid 22. juli 2009 at 10:31 - Reply

  Synes dette var en strålende liste, Trine – og slike ‘oppdateringer med seg selv’ tror jeg er viktig å ta i ny og ne. Jeg er nok alt for dårlig til det selv. Og – selv om man kan være uenig om mangt og diskutere ting opp og ned i mente, så betyr ikke det at man er uenig med alt eller at man ikke liker vedkommede som person. Håper du får litt mer saklige kommentarer på bloggen din denne gangen! Bra liste!

 3. elisabethdl 22. juli 2009 at 10:32 - Reply

  Så fint at du tok utfordringer, og Så finfine egenskaper!:D Vi bør alle gi oss selv muligheten til å se egne positive egenskaper.

 4. @nne-mor 22. juli 2009 at 10:40 - Reply

  Alle mennesker er verdifulle!!
  Synes det er så flott at du skriver dette Trine. Skal sette meg ned og tenke gjennom mine egenskaper.
  Har forrestten skrevet et innlegg om en som la ned bloggen sin idag pga av hackere og trusler. Blir så provosert at slikt skjer fordi mannen er homofil, og han blir møtt med taushet av Blogg.no når han ber om hjelp =(

 5. Tore Tang 22. juli 2009 at 11:06 - Reply

  WHO CARES???

 6. @nne-mor 22. juli 2009 at 11:09 - Reply

  SV: Flotte greier Trine!!!

 7. molly 22. juli 2009 at 11:53 - Reply

  Dette var da bra saker, ser jeg kan stjele noen hihi;)

 8. Siv 22. juli 2009 at 12:07 - Reply

  Helt topp, Trine! Igjen; du har en super blogg og virker som ei flott dame! Skulle bare vært flere som deg! 🙂

 9. Larstangen 22. juli 2009 at 12:15 - Reply

  tusen takk! 🙂 da skal vi på kafe sammen 😉

 10. Helene 22. juli 2009 at 12:17 - Reply

  1. Jeg lar ikke det andre mener påvirke mine meninger
  2. Holder godt fast i og tar vare på de nære vennene mine
  3. Er ærlig og lover ikke mer enn jeg vet jeg kan holde
  4. Er flink til å lytte, men også til å komme med råd
  5. Prøver alltid å bli kjent med mennesker før jeg gjør meg opp en mening om dem
  6. Gir aldri opp før jeg har gjennomført, selvom det kan være tøft
  7. Blid og utadvent, har lett for å bli kjent med nye mennesker
  8. Flink til å prate for meg
  9. Målrettet
  10. Verdens beste kjæreste for typen min

  Tar litt tid å komme på positive ting ved seg selv, mye lettere med de negative! Utrolig hvor mye bedre man føler seg etter å ha skrevet en slik liste 🙂

 11. Cathrine 22. juli 2009 at 12:37 - Reply

  1. Jeg er en god lytter, og kan sitte lenge og høre på andres problemer, uansett hvor mange og store problemer jeg selv måtte ha.
  2. Jeg har – og vil alltid – stå for mine egne meninger.
  3. Selv om jeg syns at verden går mot meg på alle mulige måter, gjør jeg alltid det beste for å være positiv.
  4. Jeg er av den oppfatning av at om jeg vil, så får jeg til. Det ser jeg på som ganske positivt.
  5. Jeg gir sjeldent opp – og står gjerne på ekstra mye for å oppnå resultater.
  6. Jeg ser på meg selv som en god storesøster for søsknene mine, de er vel vitende om at de kan komme til meg om det er noe.
  7. Jeg er kanskje ikke verdens beste venn for alle jeg ser på som mine venner, men i vanskelige situasjoner vet de alltid at de kan komme til meg for støtte, det ser jeg også på som positivt.
  8. Jeg gir som oftest blanke i det man sier om at førsteinntrykket er det som betyr noe, og bruker ofte tid på å bli kjent med mennesker.
  9. Jeg har ikke – som jeg vet at mange rundt meg har – fordommer mot mennesker med annen hudfarge eller religion som meg selv.
  10. Jeg tar mine egne valg, uavhengig av hva venner, familie og andre rundt meg mener om saken.

  Og – jeg er enig med Helene, det tar tid og komme på positive ting om seg selv. Likevel, dette er noe jeg skal gjøre oftere, noen ganger er en slik liten selvtillitsboost som dette akkurat det man trenger 🙂

 12. emmieverlasting... 22. juli 2009 at 12:41 - Reply

  Dette var ett flott innlegg, og jeg kjenner meg igjen i mye som har med janteloven og gjøre.Har en følelse av at det var en del av det når jeg vokste opp, uten at jeg kan sette fingeren på noe eksakt. Jeg har bare merker det på hvordan jeg har vært som person frem til nå.» du skal ikke tro at du er noe» har sitti godt fast i denne kroppen. Men nå har det fornandret seg, jeg stikker hue mye mere frem enn tidligere, har tredd frem fra skyggene, for å si det sånn.. Og jeg føler meg fri!
  og så til mine 10:
  1.Jeg er en sterk person.
  2.Jeg er en god venn som alltid er der hvis noen trenger meg.
  3.Jeg er reflektert.
  4. Elsker å diskutere og kan snakke for meg.
  5.Er god på å lese menneskers sinnstillstand.
  6.Jeg er snill.
  7.Jeg er egoistisk når jeg har behov for å være det.
  8. jeg er frekk med glimt i øyet.
  9. Jeg er en kreativ sjel
  10.Og jeg er dritfornøyd med hvordan jeg har forandret, og utviklet meg de siste årene…

  Det værste var at jeg ikke behøvde å tenke så lenge på det her:o)

  Ha en fin dag!

 13. Ann Hagen 22. juli 2009 at 13:29 - Reply

  Herlige fakta om deg : ) mye fint!

 14. Bente 22. juli 2009 at 14:46 - Reply

  Hei Trine,
  Jeg har fulgt bloggen din siste halvåret (første gang jeg skriver en kommentar) og jeg har først lyst til å si at bloggen din inspirerer meg til alt det positive som livet har å by på. Jeg har også siste halvår blitt separert fra en mann som visstnok har bedratt meg i årevis, men jeg er sterk og ser positivt på fremtiden. Men på såkalte «dårlige» dager henter bloggen din meg opp fra gulvet og gjør meg helt sikkert til et bedre menneske! Tusen takk.

  Nå skal jeg lage min liste over 10 positive ting med meg selv!

 15. Marthe 22. juli 2009 at 15:07 - Reply

  1. Jeg står for det jeg tror på
  2. Jeg er ærlig
  3. Jeg er imøtekommende og blid
  4. Jeg lar meg selv nyte livet for første gang på lenge
  5. Jeg takler utfordringer
  6. Jeg er ryddig og ordentlig
  7. Jeg bryr meg om menneskene rundt meg og tar vare på dem.
  8. Jeg har klart å ta en femårig master og er endelig ferdig og er stolt av det
  9. Jeg er snill og gavmild
  10. Jeg er en bra jente som fortjener alt det gode livet gir meg

  Takk for inspirasjonen til å skrive om meg selv! Og til Bente som har kommentaren over meg, stå på 🙂 Gleder meg til å se dine 10 ting.

 16. Mona 22. juli 2009 at 16:07 - Reply

  1. Jeg er formfull og har pupper som de fleste venninene mine misunner.

  2. Jeg er flink til å takle utfordringer.

  3. Setter jeg meg et mål gir jeg meg ikke før det er oppnådd.

  4. Jeg er ikke redd for å være i eget selskap, og reiser gjerne på ferie alene.

  5. Jeg er ærlig

  6. Jeg er en venn som alltid stiller opp, uansett!

  7. Jeg skal starte på lærerstudiet nå til våren og tror jeg kommer til å bli en flink lærer som barn vil se opp til.

  8. Jeg er stolt over hvordan jeg har «blitt» i voksen alder med tanke på hvor trøblete barndommen min har vært.

  9. Jeg fortjener å nyte livet

  10. Jeg prøver ikke å være noen andre enn den jeg er!

  Var i grunn ganske herlig å skryte litt av seg selv! hehe…

 17. Fru Jacobsen 22. juli 2009 at 18:18 - Reply

  Har tagget deg i bloggen min 😉

 18. Pigen 22. juli 2009 at 21:26 - Reply

  DU er en inspirasjon, takk Trine! Skal tenke litt over disse ti punktene 🙂 Kan du forresten fortelle litt mer om coachen din? Hvor ofte var du hos han/henne, hvor mye koster det i timen, hvordan foregår timen og hva heter vedkommende? Det kan du kanskje ikke si, men hører så mye om så mange coacher og lurer på en som er flink, nettopp i Drammen 🙂

 19. Heidi 23. juli 2009 at 08:28 - Reply

  Takk for et lite spark bak til å sette opp denne listen for meg selv!
  Trenger det!

 20. Anja 23. juli 2009 at 17:51 - Reply

  For en flott ide!
  Her er min liste:
  1. Jeg velger å se det positive i de fleste situasjoner
  2. Jeg elsker å prate med nye folk, og bør gjøres hver dag
  3. Jeg gir pasientene mine (jobber på Ullevål) et smil og et ønske om god bedring. Og jeg mener det!
  4. Jeg elsker å bruke kroppen min og trene
  5. Jeg er en god venn, som stiller opp uansett
  6. Jeg er et snilt menneske
  7. Jeg har mine egne holdninger og tar mine egne valg.
  8. Jeg er stolt over de valgene jeg har gjort, uansett resultat. De har nemlig gjort meg til det mennesket jeg er nå
  9. Jeg gir ikke opp. Jeg vil og skal få det til:) Har et sterkt vinnerinnstikt, men bare sunt.
  10. Jeg elsker livet, og nyter hver dag. Lærer noe nytt hver dag, og koser meg med livet!!

 21. Tonje 25. juli 2009 at 09:58 - Reply

  Dette var kjempe bra skrevet. Jeg er helt enig. Hvorfor skal ingen tro at de er noe? Skal man bare gå rundt å skjemmes? Man må tro på seg selv.

  1. Jeg er flink til å dele.

  2. Jeg er flink til å være barnslig.

  3. Jeg kan det å spre godt humør over på andre.

  4. Jeg er meg selv og ingen andre.

  5. Jeg er flink til å ta til meg kritikk og gjøre noe med det.

  6. Jeg støtter de som har det tungt.

  7. Jeg hjelper de som trenger det.

  8. Jeg er flink på skolen.

  9. Jeg er ærlig.

  10. Jeg behandler vennene mine som venner skal.

 22. Linda Thomassen 25. juli 2009 at 15:29 - Reply

  Jeg bruker ALDRI kommentere men denne bloggen synes jeg er bra(anti jante) og Trine Grung …..jeg ler så jeg rister av «bloggene» dine -synes du skriver bra og veldig treffende…den Tone Damli saken lo jeg spesielt godt av …er så enig med deg der…!
  Ikke så veldig enig i Hagen saken men så igjen -godt skrevet og man kan ikke være enige alle sammen om alt heller.
  Det gjør det hele så spennende.

  Mvh: Linda T

 23. Ken Bjerk 27. juli 2009 at 21:05 - Reply

  JANTELOVEN BEDØMMER FINANSKRISEN
  Av Einar Hammer
  Finanskrisens morsomste bok, «Janteloven Bedømmer Finanskrisen» handler om Espen Arnakke som sender ironiske brev til øvrigheta, og vi følger Espen Arnakke opp som en løve og ned som en fell. En satirisk bok, som treffer leseren midt i lattermusklaturen. Boken begynner med at Jante er kjørt på ræva, etter år med «dans rundt gullkalven.» Alle «whisle blowers» er kjeppjagd som sytere, misfornøyde, klage i verdens beste Jante å bo i. Espen Arnakke kjemper for å overleve, men bukker under han også.
  Det er ingen fremtid i Jante!

  Ken Bjerk
  forlegger

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits