Go Rimi-Hagen!

Vet du hva-janteloven er noe dritt. Jeg heier på anti-janteloven som jeg skrev om tidligere i uken. De siste dagene  har tydelig vist (hvis en leser aviser og ser nyheter) at janteloven lever sterkt i Norge. Vår koselige Rimi-Hagen tenker på å flytte pakkenellikkene sine til Sveits. Dette sier han høyt og tydelig på nyhetene.  Først stusset jeg litt over at han gjorde det i beste sendetid – hvorledes var det så smart? Hvilken allmenn interesse har det?  De tankene la jeg fort til side, føler jo at vi «kjenner» hverandre etter at vi tok badstu sammen på Farris Bad. Vi er jo blitt BFF’s Hagen og jeg!  Hahahaha

Hvorfor i alle dager skal ikke Hagen få gjøre det han vil med sine penger? Skjønner godt han vil spare der han kan! Uansett om en har lite eller mye vil en jo ivareta det man har! Eller? Dele med fellesskapet sier Kristin (forresten-rød leppestift passer ikke damer over en viss alder-tips 😉 ) Hagen har nå delt med fellesskapet i mange år – og som han selv sier:

Hun og statsministeren har nylig fått et brev fra meg hvor jeg foreslår at man hever utbytteskatten med 1 ½ til to prosent og så fjerner formuesskatten på arbeidende kapital.

Hagen kalles smålig av folk og han er plutselig blitt den sorte får. Jeg syntes ikke det – stå på ditt Stein-Erik, tjen deg enda rikere og lev lykkelig alle dine dager. God tur til Sveits – jeg kommer på kaffelas når som helst! Smask i panna!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-07-25T09:14:14+00:00 25. juli, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , , |61 Comments

61 Kommentarer

 1. Geir 25. juli 2009 at 09:21 - Reply

  Hagen bør skamme seg, fremstår som sutrete og høyt hevet over vanlige folk. Har både bor bra og har nok av penger, men å bidra med 1.1 % i formueskatt til fellesskapet vil han ikke.

 2. Heidi 25. juli 2009 at 09:28 - Reply

  Helt enig med deg Trine!!!! Go hagen!! 🙂

 3. Sandra Viivi 25. juli 2009 at 09:48 - Reply

  Nå må du inn og lese;) hadde jo håpet på et mer juicy bilde da men…

 4. Sanne 25. juli 2009 at 09:49 - Reply

  INorge skla vi alle bidra til felleskapet. Jeg betaler min skatt utifra hva jeg tjener. Så klart Hagen også skal det!! Når han fremstiller seg som en Parikaste i Norge..ja da blir dt tåpelig!! Helt greit at han bruker penger på bursdager og alt det der, men det er ikke greit at han sitter og sutrer på tv sånn som han gjør.
  Og Trine, hva har leppestiften til Krisin med saken og gjøre…person angrep er ikke pent! Hun er foresten den flotteste dama vi har på stortinget syns nå jeg!

 5. Pessimisten 25. juli 2009 at 09:51 - Reply

  Må innrømme at jeg lo litt over videoen, litt uheldig kameravinkel på Hagen der. Men sånn for å kommentere innlegget. Helt enig i mye av det du sier. Hagen kan gjøre hva pokker han vil med pengene sine, han har ærlig (så vidt jeg vet) tjent dem, ergo er de hans. Jeg ser heller ikke vitsen med å ha formueskatt, man burde da heller revidere hele skattesystemet, er min mening.

 6. Camilla 25. juli 2009 at 10:01 - Reply

  Hei Trine!
  Jeg må bare få si at jeg liker bloggen din og alt den bringer med seg! 😉 Men jeg henger meg opp i en ting hver gang jeg leser… Bindestrekene dine! Hehe. Det er vel kanskje ikke noe big deal, men jeg leser ordene feil når du skriver «Jeg syntes ikke det-stå på ditt Stein-Erik». kan du ikke værsåsnill å putte inn et åpenrom mellom «det-stå» sånn at det står «det – stå» sånn som det egentlig skal være? 😉 Jeg har lagt merke til at du skriver sånn hele tiden.. Men ellers, STÅ PÅ med bloggen din, du er ei tøff dame!!

 7. Hilde 25. juli 2009 at 10:10 - Reply

  Både Hagen og ungene hans står selvfølgelig fritt til å flytte dit de måtte ønske – slik som alle oss andre kan gjøre.

  Det som gjør mannen helt uspiselig, er at han fremstiller det som om verdiene hans er noe han alene har klart å bygge opp. Han glemmer å ta med i regnestykket at han har fått bygget seg opp i et land der rammebetingelsene har løftet ham opp og frem.

  Hvis Hagen hadde hatt selskapene sine registrert i et annet land de siste par årene, så ville formuen hans vært betydelig mindre. I stedet for har han og ungene klokelig blitt værende i landet og nytt godt av regjeringens krisepakker under finanskrisen, og nå stikker de og overlater regningen til oss og oljefondet.

  Jeg har mye mer respekt for de rikfolkene som blir værende i landet, og som bidrar med innspill til et bedre skattesystem. For systemet er ikke ideelt, men løsningen er ikke å gjøre Hagen med avkom til nullskatteytere.

 8. Kristina 25. juli 2009 at 10:10 - Reply

  Hagen har blitt rik på andres behov for mat. Dette viser en ting, maten er overpriset og hadde viljen vært der, så kunne sunn mat vært billigere. Men det nytter ikke å minke moms og lignende når alle penga går i kjøpmannens lomme. Jeg tror den vanlige mannen i gata reagerer på at Hagen nærmest fremstiller det som at han ikke har råd til å bo i Norge. Alle i Norge skatter etter evne, det er et godt prinsipp mener nå jeg. er enig at det er irrelevant hva folk bruker penger på.. Det kunne være interessant å høre om Trine Grung er grunnleggende i mot skattesystemet vårt?

 9. Birthe 25. juli 2009 at 10:12 - Reply

  Forstår faktisk ikke at folk synker så dypt og kaller Hagen for smålig!! En drivende dyktig mann som med dagens system straffes for å gjøre det bra. Han er i mine øyne en stor ressurs for dette landet og har i åresvis drevet med det vi kaller for verdiskaping. Tydelig at mange er sjalu over hva han får til. Typisk sosialister at alt skal fordeles likt i samfunnet. Hjelpe meg. Føyer meg inn i rekken din Trine og sier GO HAGEN:) I denne sammenhengen må jeg også si at et regjeringsskifte til høsten ville vært strålende!!!

 10. Jon 25. juli 2009 at 10:28 - Reply

  Ille at du er så lett å kjøpe, Trine!

 11. Ruth 25. juli 2009 at 10:30 - Reply

  I dette landet er man skurk hvis man tjener sine egne penger, men helt hvis man vinner i Lotto.

  Hagen er ikke den eneste som påpeker svakhetene med formueskatten. Rieber, leder i NHO, har påpekt dette mange ganger. Hans familie forvalter en bedrift sm har gått i generasjoner, «alle» i familien eier aksjer men er nødvendigvis ikke rike. De har vanlige jobber med normale inntekter – allikevel må de betale formueskatt at bundet formue. Hvor smart er det? Hvis de må ta ut mer utbytte for å betale skatt, hva gagner det arbeidsplassen alle i Rieber? Dette er enkel logikk spør dere meg!

  Hagen har et viktig poeng, vi må dessuten ikke glemme at regjerningen direkte har «mobbet» Hagen ved tidligere anledninger – hvor han er blitt brukt som bilde på de rike og griske som ikke betaler skatt… Er det slik regjeringen skal behandle folk som tar store risikoer for å skape arbeidsplasser?

 12. Sandra 25. juli 2009 at 10:32 - Reply

  Jeg er enig med Kristin Halvorsen og er ganske så sikker hun får blomst i seoghør neste uke!

 13. Tom 25. juli 2009 at 10:55 - Reply

  Jeg har forøvrig alltid betalt min skatt med glede, men de skal jo pindø ha penger også!!!

 14. Geir 25. juli 2009 at 11:04 - Reply

  Var ikke Hagens bidrag til innsparinger i disse økonomiske turbulente tider at han ville slutte å sende sine skjorter for stiving av tilhørende snipper til utlandet. Det var da et imponerende bidrag til måtehold…LOL

 15. mettte 25. juli 2009 at 11:06 - Reply

  For en patetisk sutrkopp, herregud!!!!!

 16. Ellen 25. juli 2009 at 11:36 - Reply

  Hahaha herlig innlegg! 😀

 17. Gunn 25. juli 2009 at 11:42 - Reply

  HELT ENIG !!!
  På TV framstår jo Hagen nærmest som en furten unge som ikke får det som han vil. Håper han flytter snarest mulig. Norge klarer seg utmerket uten slike sutrekkopper.
  God tur til Sveits, Hagen. Håper gresset er grønnere for deg der nede.

 18. Berit 25. juli 2009 at 11:44 - Reply

  Der ramla du mange hakk nedover , Grung!
  Å jasså gitt, har du vært i Sauna med mannen – og det gjør ham mer spiselig?!Nei,la sutrekoppen flytte,og ta fra ham statsborgerskapet samtidig!

 19. Arne 25. juli 2009 at 12:10 - Reply

  Du burde holdt deg til å lese opp fra VG på Jærradioen Trine

 20. PP 25. juli 2009 at 12:44 - Reply

  Helt uenig med deg Trine. Hagen har ikke råd til å betale noen få millioner av sin enorme formue i skatt til fellesskapet, men han har råd til å bruke det samme beløpet på å feire sin bursdag. Snakker om selvhøytidlig og gjerrig sutrepave! Kjøper gjerne enveis-billetten hans ut av landet. Når han må skatte 1,1 prosent har han vel ikke råd, stakkars arme mann. Mens jeg som vanlig lønnsmottager skatter adskillig mer har råd til å gi stakkeren billett.

 21. Yorill W 25. juli 2009 at 13:03 - Reply

  Hei Trine.
  Jeg er saa enig med deg. Misunnelsesfaktoren er enorm stor i dette landet vaart. Det er denne og Rokke saken gode bevis paa. Ingen bor stikke seg frem og vaere smarte og lure. Tjene mye penger, nei fy, fy.Da skriker folk opp. er til aa bli kvalm av. Nei, Hagen har betalt nok til felleskapet. Bare ta pengene dine og reis og kos deg. Det er rettmessig dine penger.

 22. Ida 25. juli 2009 at 14:33 - Reply

  Enig med deg og Hagen.
  Til HEL¤#`%& med formuebeskatningn!!! 😉

  Alle burde kanskje prøve å få med seg selve budskapet om hvorfor han «flagger ut»…

 23. marina 25. juli 2009 at 15:54 - Reply

  He, he- ikke overraskende at det blir diskusjon av dette. Det tror jeg også Hagen er fullt bevisst på. Hvis dette bare var en personlig sak han ville skulle forbigåes i stillhet, hadde han ikke gått ut med «nyheten» på beste sendetid. Dette er, som så mange ganger før, et politisk innlegg fra Hagen, og da må han tåle at folk diskuterer det. Så – Trine, er nok ikke enig med deg at at det handler om Janteloven. Hagen har, rett før valgkampen setter inn, kommet med et tydelig politisk budskap – og jeg mener at jeg, og alle andre, har lov til å være enig eller uenig i det han sier uten å kalles misunnelig.

 24. Veronica S 25. juli 2009 at 16:04 - Reply

  Anti-Janteloven er skrevet ned flere steder hos meg. I bøker;) hehe. Blir glad hver gang jeg skriver den ned.

 25. Geir 25. juli 2009 at 16:28 - Reply

  Har vel lite med jantelov og missunelse å gjøre denne saken. Går vel me rut på hva en mener rike personer skal bidra med av skatt. Men dette utspillet fra Hagen var vel mest et forsøk på å presse regjeringen til å fjerne hele formueskatten. Men det er ikke Hagen som bestemmer hvilke skatter vi skal ha her i landet, men det vi har valgt inn på stortinget.

 26. Sandra 25. juli 2009 at 17:06 - Reply

  Jeg er bekymret for om det blir for dyrt for Hagen & Co å komme seg over sundet til Sveitsiske alper. Regner med de ikke tar Norwegian da det vil være større kostnader for dem å betale gebyr for alle hatteboksene til fruene enn de betaler i skatt de få årene de blir borte – før savnet etter Norges goder blir for sterkt..

  Hva om vi satser på kronerulling?

 27. Vegard 25. juli 2009 at 17:13 - Reply

  Så utrolig reflektert du skriver. Vi kan jo godt leve i et samfunn der alle forvalter det de har og ingenting går til fellesskapet. Da vil det nok gå bra!

  Hagen kunne aldri ha fått en slik suksess, og bygget opp en slik formue uten støtte fra den norske stat. Når man er en av norges rikeste menn burde man ikke klage over skattene. Skal vi ikke heller se til de som så vidt for det til å gå rundt? Hvis alle de rikeste følger Hagens eksempel vil antagelig skattene øke, og det vil bli tøffere for den jevne nordmann.

 28. Sandra 25. juli 2009 at 18:06 - Reply

  Kanskje han kan pakke med seg Krekar i samme slengen? Dra ut proppen, la dritlufta gå ut av han og press han inn i hattehylla.

  Så trenger vi aldri mer bekymre oss for å koste på han trygd eller hjemreise.. da slipper vi alle mann billig unna. Hagen vil fremstå som den gode fe og vi andre kan legge en krone mer på sparegrisen i håp om å komme med i «De rike klubben»…

 29. emmely 25. juli 2009 at 18:08 - Reply

  din BFF må selfølgelig få gjøre hva han vil med sine egne penger, men selv om han er norges nest rikeste må han uansett betale skatt som alle andre nordmenn – dakar! han bor i norge, er norges nest rikeste mann, og sutrer over å måtte betale 1,1 % av 20 MILLIARDER i året i formueskatt. han sier han føler seg forfulgt av regjeringen som nettopp har gitt han krisepakke på krisepakke pga finanskrisa.. i don’t get it! og hvor faen kommer janteloven inn i bildet her, egentlig?

 30. blondhild 27. juli 2009 at 11:33 - Reply

  Heia.
  Du har en fantastisk flott blogg her som jeg nyter å lese. Men jeg er uenig i denne saken med Hagen. Jeg synes han er en sutrekopp for å si det mildt. Statistikker viser at det er folk med «vanlig» inntekt som betaler mest skatt (i forhold til inntekt) og akkurat det synes jeg ikke er rettferdig. Vi skal alle bidra til samfunnet, men det burde vært regulert at skatten burden vært enda mer lavere for de som tjener minst. Siden Hagen tjener så pass mye som han gjør, gjør det da ingenting at han betaler så pass i skatt. Jeg får en følelse av griskhet her. Han får ikke nok, og den norske stat vil at han skal betale ut fra hans inntekt og formue. Og da blir han snurt! Nei, da skal han gjemme pengene en annen plass og kose seg med dem der.

  Jau!

 31. Deepeyes 28. juli 2009 at 12:58 - Reply

  Jeg blir flau på Hagens vegne.
  Når han bruker 98% (+) av formuen sin på seg selv – så burde det ikke være et jævla problem å betale skatt. Og når han som prinsippsak ikke vil betale formueskatt – fordi han mener han er for rik for å betale skatt – er det ikke rart han blir kritisert.

  «Tom»:
  Man må kunne si hva man mener om Hagens «fluktforsøk» fra eigendomsskatten – uten at man blir stemplet som misunnelig.

  Trine:
  Du hever deg på ingen måte over Kristin Halvorsen ved å bruke banale hersketeknikker som sminkeråd til damer litt oppe i årene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits