Gullkorn fra en barnemunn

Jeg er tante til 23 stk. Noen er nesten voksne mens andre forsatt koser seg i barnehagen. Sistemann kom i juni, gratulere Tore og Randi!

Ingenting er vel bedre/morsommere enn det barn tidvis kan lire ut av seg. Min datter som en gang sa » det lukter så dårlig i åndredretten din», eller «du kan kalle meg Snåkus mamma, det er mitt nye navn!». Snåkus? Hvor kom det i fra?

Jeg har humret og ledd mange ganger av det som barn klarer å vri ting til å bli. De er rett og slett en fest til tider!! I går kom utsagnet som må være «ALL TIME HIGH» fra min lille niese.

Hun var akkurat kommet hjem fra barnehagen, sprang bort til mor ivrig etter å fortelle noe. «Mamma mamma, jeg har lært å si «jeg elsker deg» på engelsk!» Så flott, sier mammaen, hva er det da? » I WANNA FUCK YOU» svarer min herlige niese som smiler fornøyd over hele ansiktet. HERLIG hva ungene lærer hverandre!

Solveig sommeren 09

Her er noen som absolutt kunne trenge litt støtte og godt humør idag. Uff….
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-14T08:43:07+00:00 14. august, 2009|Categories: MIN BLOGG|Tags: |34 Comments

34 Kommentarer

 1. Heidi P 14. august 2009 at 08:59 - Reply

  he he he…..ja har samme erfaringer bare at litt verre fra språk fra 5 åringen min så jeg fikk litt bakoversveis når han sa det men han skjønte jo ikke hva det betydde…hehe….

 2. craig 14. august 2009 at 09:02 - Reply

  Hei, ikke for å være frekk, men hva har dette med rettsaken mot Tjostov M. og Joshua F. å gjøre?

 3. trinegrung 14. august 2009 at 09:05 - Reply

  Craig- de kunne nok trengt seg en liten latter 😉

 4. Hieronymus 14. august 2009 at 09:13 - Reply

  Har jentungen din bedt om å figurere i bloggen din? Nå må det snart bli en slutt på fenomenet bloggende mammaer som legger ut enhver flik av sitt privatliv og alt hva ungene sier og gjør, på nettet. Dette er informasjon som aldri forsvinner, og den dag barna vokser opp kan nok dette bli en belastning for mange. Hva om dine foreldre la ut fotoalbum med bilder av deg som liten, til offentlig beskuelse på Rimi? Det går for det samme.

  Så slutt med det!

  Hieronymus

 5. trinegrung 14. august 2009 at 09:16 - Reply

  Hieronymus: har du i det hele tatt lest teksten? Står det noe navn…? Unnskyld meg , men hvor gammel er du? Har du noen gang sett et bilde av mine barn på denne bloggen?

 6. oppgitt 14. august 2009 at 09:22 - Reply

  Dette er helt håpløst, misbruke den situasjonen som de to nordmennene har «havnet» i. Bloggen din er en skam og bare fyrer opp under alle fordommer mot blogging som et redskap for å formidle noe som helst meningsfullt.

 7. Mona 14. august 2009 at 09:30 - Reply

  Unger er herlige. For endel år tilbake smalt det fra min 5 årige datter baksetet: » Å tråkke i salaten, det er dårlig bordskikk det!!» Hun sattog hørte på kaptein Sabeltann. jeg lo så jeg holdt på å kjør i grøfta.

 8. Tom 14. august 2009 at 09:37 - Reply

  Til Oppgitt & Hieronymus.

  Skjønner at dere to virkelig har for mye fritid som i det hele tatt «gidder» å sitte og lese bloggen til Trine, og i tillegg kommentere det med det mest usakelige jeg noengang har lest på en blogg. Må faktisk stille det samme spørsmålet som Trine: Hvor gamle er dere?

  Har en historie til deg Trine:
  For mange år siden da min datter var 2-3 år var hun og meg i butikken, mens mor var hjemme. Jeg, som alle andre fedre, hadde selvfølgelig handlelapp, (for å huske alt mor har sagt) så vi fikk med oss alt, til og med Ob til mor….
  Når vi stod ved kassen, i en ganske lang kø, og la varene på disken, kommer gullkornet fra min datter når hun ser esken med Ob’er:

  «Pappa, er dette sånne som mamma stikker i rompa»….!!!!

  Når jeg tenker meg godt om så blir jeg nesten flau enda, og dette er sikkert 12-13 år siden.. 🙂

 9. Mona 14. august 2009 at 09:42 - Reply

  Det hele starter med at jeg sitter i sofaen med min 5 åring ved siden av meg. Jeg merker at betrakter med i sidesynet og jeg ser på henne og smiler og tuller litt. Stille sier hun» Mamma, du er så pen». «Mamma, du har så nydelige skinnende blå øyne» Når du dør skal jeg drepe meg selv, så vi to kan være sammen i himmelen». Jeg ble helt stum og etterhvert trillet det noen tårer. Snakk om å være reflektert.

 10. craig 14. august 2009 at 09:51 - Reply

  Trine,de to tiltalte trenger sikkert en positiv oppmuntring, men det er en feil av deg å linke denne bloggen til en sak du overhodet ikke kommenterer. Du missbruker blogfunksjonen for å få flest mulig til å lese bloggen din. Det eneste du oppnår er at folk blir irriterte på deg…

 11. Mona 14. august 2009 at 09:58 - Reply

  Dere må da skjønne at mye av det Trine skriver er ironisk ment, for å få reaksjoner og flest mulig innlegg. Hun står sikkert for det hun både sier og gjør!!

 12. lene 14. august 2009 at 10:04 - Reply

  Disse mannfoka håper jeg råtner i fengselet der nede. Når de tar livet av en person så får de sødern meg ta straffen i det ladet de gjør ugjerningen. Burde sende alle som tar liv ned dit.

 13. craig 14. august 2009 at 10:16 - Reply

  til lene..Så du VET at disse er skyldige? Det er vel heller forutinntatte folk som deg som skulle vært sent i fengsel istedet tenker jeg…

 14. trinegrung 14. august 2009 at 10:22 - Reply

  Craig- uff så dumt at du tok det sånn. For de andre som blogger om saken er veldig saklige og ordentlige alle sammen! Jaja….sånn går nå dagan og heldigvis går min videre!

 15. Mona 14. august 2009 at 10:27 - Reply

  Vi får i hvertfall håpe på at de to i Kongo får en rettferdig rettsavgjørelse. Er vel mange usikre momenter i denne saken. Man er jo egentlig uskyldig inntil det motsatte er bevist.

 16. trinegrung 14. august 2009 at 10:40 - Reply

  SIndre- endelig en jeg er enig med!

 17. Mona 14. august 2009 at 11:14 - Reply

  Det er vel åpenbart at disse to gutta har levd et dobbeltliv med diverse identiteter. Geir Bing får vi håpe er en sak for seg selv. Men håper de får en rettferdig behandling anyway!

 18. Helene 14. august 2009 at 11:53 - Reply

  Snakk om gullkorn : )
  En dag satt fetteren min på 5 år på ryggen min. Så gikk vi forbi en bokhandel hvor det stod en globus i vinduet. Så sa han; «Helene, hvorfor er jorda rund? Vi kan jo gå på den, vi ser den jo som flat…» haha, da måtte jeg le litt 🙂 Barn er jo skjønne i den alderen.

 19. ludder 14. august 2009 at 12:21 - Reply

  HVORFOR HAR DU LINKA DENNE DRITTBLOGGEN TIL KONGOSAKEN?????

 20. trinegrung 14. august 2009 at 12:26 - Reply

  ludder- voksent…var det 5 år du var? Ikke min feil du ikke ser ironien

 21. Christian 14. august 2009 at 12:33 - Reply

  Du forsøker å utnytte nyheter for å få klikk på bloggen din…. Det er ikke bare kynisk, det er også umoralsk. Samtidig ødelegger det for bloggernes mulighet til faktisk å få sagt sine meninger angående forskjellige nyheter. Dersom mange som linker til nyhetssaker gjør som deg er det spam, og ingen gidder engang å sjekke blogginnleggene det er linket til. Tror ikke de tiltalte i Kongo trenger din hjelp, i den grad du tror dette hjelper dem på noen som helst måte.

 22. Tom 14. august 2009 at 13:09 - Reply

  Christian:
  Jeg skal vedde på at bloggen til Trine har en økning av både lesere og kommentarer, ene og alene pga måten siden og linkene er lagt opp…
  Og når det gjelder de i kongo så trenger de all hjelp de kan få, det være seg i aviser eller på private blogger, alt hjelper når man setter lys på saken.

 23. Christian 14. august 2009 at 13:14 - Reply

  Tom: Jeg er helt sikker på at hu har en økning av lesere og kommentarer pga metoder som dette. Det er nettopp det jeg mener er kynisk.

  Når det gjelder å sette lys på saken gjør man ikke det ved å linke interesserte lesere til en artikkel om gullkorn fra tantebarnet til Trine Grung.

 24. Trine Lise 14. august 2009 at 13:24 - Reply

  Stå på Trine. Ikke la surmulere stoppe deg 🙂

  Synes du har en flott blogg, og du har tilogmed fått meg til å gå over til WP 😉

  Morro med barn i den alderen 😉

 25. Mona(Nurk56) 14. august 2009 at 13:44 - Reply

  Stå på Trine!!! Tror janteloven gjelder her også! God helg!

 26. Tom 14. august 2009 at 13:45 - Reply

  Christian:
  Hvis du synes bloggen og Trines metoder er så kyniske og irriterende, hvorfor holder du deg da ikke unna denne siden? Jeg tipper du lar deg irritere av alt denne bloggen har å by på allikevel.

 27. Christian 14. august 2009 at 13:55 - Reply

  Tom – Vel, jeg kom til denne bloggen fordi jeg ville sette meg litt inn i saken som pågår i Kongo, og lese hva andre mener om den. Når jeg da havner på denne artikkelen ville jeg også si fra hva jeg mener om det. Så svaret er at jeg prøver å holde meg unna sider som dette.

 28. Tom 14. august 2009 at 14:05 - Reply

  Da har jo Trine lykkes i å få en tillhenger til, Christian, for i femtiden kommer du garantert til å sjekke denne bloggen på lik linje med de andre bloggene du er innom, antageligvis for å klage.

  Stå på Trine, dette går bra.. 🙂

 29. Nina 15. august 2009 at 03:05 - Reply

  hahahahahaha, såå bra! I wanne fuck you. Kommer til å le ofte av den.
  Når det er sagt, vil jeg også si takk Trine.
  For at jeg får lov til å «spionere» litt i din hverdag, og ta del i din finurlige humor.
  Alternativ terapi, er det du er!
  Akkurat som Donald.
  Og jeg mener det i aller beste mening.
  Du får meg til å smile når jeg trenger de som mest.
  Nok en gang takk.
  For at du er du, og ekte:)

  Varme tanker og klem.

 30. Pernille 15. august 2009 at 09:36 - Reply

  Kom ved en feiltakelse inn på siden, men så intervjuet hos Oprah. OK å informere om at vi har verdens beste svangerskapspermisjon osv. Men jeg må si det hørtes helt corny ut å snakke om peanøttsmør som usunt! Fett fra nøtter er sunt! Det er sukker og raske karbohydrater ellers, som gjør barn fete ikke det sunne fettet. Et barn som vokser og lever et aktivt liv med mye lek ute f.eks. som du sier at dine barn gjør, trenger mange kalorier! Da er sunt fett og protein noen av byggesteinene som er bra. Så det var helt bak mål å si at barna dine ikke får peanøttsmør (hvis de tåler nøtter da).

 31. trinegrung 15. august 2009 at 09:39 - Reply

  Pernille- så kjekt du husket meg uansett hva jeg sa. Skulle like å se hvem som ikke hadde snublet i ordene foran et av sine store idoler…..herregud så smålig!

 32. Elcoj 15. august 2009 at 11:58 - Reply

  Not sure that this is true:), but thanks for a post.
  Elcoj

 33. bernt marius 16. august 2009 at 11:39 - Reply

  HVORFOR HAR DU LINKET DENNE DRITTSAKEN TIL KONGOSAKEN? Er du IDIOT? Det er ingen ironi i dette. Og det er ikke dette jeg vil ha når jeg trykker på linken på siden om to kidnappede nordmenn som holdes som gisler mot løsepenger i tidenes nest største «failed state».

 34. Elinor Hansen 16. august 2009 at 18:23 - Reply

  Den beste barneperlen jeg har hørt er denne:
  Det var en mor som fortalte sin lille datter at bestemoren var gått bort, hvorpå datteren på en 4-5 år så svarer: Å nei, og så hun som var så glad i meg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits