Politikerhøsten

Dette blir en høst som kommer til å stå i politikernes tegn. Det er valg, og det skal menes, synses og til slutt velges. Noen blir taperne, mens andre blir utropt som nye landsstyrere og det feires ut i de sene nattetimer.

Jeg satt tideligere i uken og så på denne debatten mellom Jens og Siv. Siv forøvrig i en hvit jakke som lyste sånn opp at jeg er sikker på at de så den i Kina. De som styler henne må da vite at en IKKE skal bruke hvitt på tv…men drit nå i det, det var ikke det jeg ville mene litt om. Det var debatten i seg selv og dens form. Hva og hvem tjener på å «vinne» en sånn debatt? Det blir så dumt. Det blir meningsytring frem og tilbake uten noen annen intensjon å vinne akkurat denne kampen. Dette viser ikke om en av debatantene er en bedre landsstyrer enn den andre. Ei heller syntes jeg de faktiske meningene til den enkelte partileder kommer noe særlig frem.

Jeg sitter ikke på nøkkelen over hvordan det bør debatteres i tv-ruta, men krangling frem og tilbake fører ikke til at noen av de involverte vinner flere stemmer. Hva mener du? Så du debatten?

Partiledere
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-15T09:08:25+00:00 15. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , |10 Comments

10 Kommentarer

 1. Gunnar Gundersen 15. august 2009 at 09:35 - Reply

  Dette ble en oppvisning i innlærte fraser. Jens er spesielt ille på det punktet. Han har drillet inn 20 fraser som kommer om igjen og om igjen: Vi vil bruke de store pengene på velferd og ikke til skattelette for de som har mest etc. Jensen snakker litt friere men det blir mye kjekling og lite kloke tanker. Programlder Trude hadde også en særdeles dårlig dag. Konklusjon, lite underholding, lite opplysende, men mye av det vi har hørt før.

 2. trinegrung 15. august 2009 at 09:38 - Reply

  Gunnar- helt enig. Er SÅ lei av når politikere prater så går det autopilot og vellærte fraser! Siv skal ha for at hun snakker fra hjertet…føles ikke som opplest når det kommer fra henne uten at jeg støtter budskapet hennes av den grunn.

 3. peewee 15. august 2009 at 09:42 - Reply

  Der fikk jeg endelig funnet siden, har ikke kommet meg inn på siden din i det siste jeg… rart det der!!! Ble så vanskelig uten oippdates fra blogg.no om nye innlegg…. men jeg følger fremdeles selv om jeg kommenterer sjelden da!!! Mejn liker resultatet av bloggen din nå altså!!! Keep up!!! <3<3

 4. Erling 15. august 2009 at 11:12 - Reply

  En eneste ting som betyr noe i dette valget: Innvandring.

  Absolutt alle andre saker er uvesentlig. Hvis vi skal importere en middels norsk by med fattige, kriminelle analfabeter hvert år, hva hjelper det da å snakke om at vi skal løse «fattigdomsproblemet» i Norge?

  Det er jo direkte ulogisk. Man løser ikke problemet med å pøse på med problemer. Herregud. Og snart er gratis lunsjen vår over. Hva da?

 5. HildeP- 15. august 2009 at 11:38 - Reply

  Hei Trine!

  Jeg tror slike debatter har veldig mye å si for valgresultatet. I tillegg til det man leser i aviser, ser på nyheter osv. Det er de færreste av oss som setter oss ned med velgprogrammet til samtlige partier, og gjennomgår det med forstøllelsesglass. Jeg tror mange av de som stemmer, har bestemt seg på bakgrunn av det vi ser i media, blant annet slike debatter.

  Jeg er helt enig i at det kan bli kjedelig å høre på Jens til tider. Det er mange av de samme frasene, og temaene og innholdet blir ofte mye av det samme i slike debatter. Men det er jo den politikken de har stått og fremdeles står for. Da blir det selvfølgelig litt gjentakelse. Jeg skjønner veldig godt at de ikke kan bruke masse tid på å finne nye og hippe måter og fremstille sine politiske standpunkt på.

  Det viktigste i en slik debatt, er å få frem forskjellene på politikken til de ulike partiene. Jeg mener det kom frem på en fin måte, uten krangling. Politikere er uenige i mye, men jeg synes stort sett de er flinke debattanter. De forsvarer sine meninger og standpunkt, og jeg mener de gjør det uten å krangle. En debatt skal være en diskusjon, gjerne høylytt, engasjerende og med mye adrenalin. Det er ikke det samme som krangling.

  Mulig en slik debatt ikke viser hvem som hadde styrt landet på en best mulig måte. Det mener jeg i bunn og grunn er politikken de står for som avgjør. Og den får de frem på en fin måte, mener jeg, i slike debatter. Jeg synes det er kjempeinteressant med debatter og valgkampsendinger, så jeg gleder meg til å følge med, selv om jeg ikke tror at min stemme går til andre partier enn det jeg pleier å stemme på.

  Godt valg!

 6. Geir 15. august 2009 at 11:42 - Reply

  Synes begge bar preg av redsel for å si noe galt. Dette førte til en kjedelig og furutsigbar debatt, uten temperatur. Kan tenke meg at diverse medierådgivere hadde advart dem mot å opptre slik og slik, og da blir det hele uten spenning og spontanitet.

 7. Vivi 15. august 2009 at 20:36 - Reply

  Veldig glad for jeg skal forlate landet fremover og ikke få med meg så mye av valget..Syntes det blir for mye…

 8. Camilla 15. august 2009 at 23:29 - Reply

  Du er serisøst pr kåt ass!

 9. Haha 16. august 2009 at 20:09 - Reply

  Jeg mener at du er en retardert megge, 38 år, og alikevel ikke i stand til å riktigstave simple begrep som «tidligere», hvilket de fleste fjerdeklassinger presumptivt greier. Utrolig.

 10. sandra 17. august 2009 at 14:12 - Reply

  Jens den feige og naive statsministeren er ekstra redd for tiden,Karita kommer jo med en bok etter valget der han neppe kommer godt ut av det,og han begynner å innse at Siv og Frp virkelig er det partiet for folk flest.Jeg blir kvalm av Ap og disse folka dde og hallelujahkameratene.Tenk det er 7% fattige barn her i dette rike land !! enskam .Fy Jens.Siv var nydelig i den hvite drakten og svarte godt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits