Lenge leve de som tørr!

Det er stort av Stig Inge å stå frem på denne måten han gjør i dagens Dagbladet.Når en kjent person står frem med sine «lidelser» tror jeg det skaper en annen type toleranse for andre som sliter. En føler at en ikke står alene, at det er flere som har det som en selv har det.

Jeg opplevde masse positive tilbakemeldinger på at jeg en gang fortalte om min fødselsdepresjon i et ukeblad. Det var ikke lett, men samtidig tenkte jeg på andre som jeg visste var i samme situasjon som kanskje ville føle seg «sett» på et vis. Alle mennesker har sine «svake» sider, sider som en kanskje holder skjult for de rundt en. Jeg har det, du har det og mannen/damen ved siden av deg har det. Stort at deg Stig Inge, jeg tar av meg hatten og gleder meg til boken kommer!

Han sier i stykket «—Jeg skrev denne boka for meg selv, for å få renset litt, skaffe en oversikt over alle inntrykkene, finne ro, sier Stig Inge Bjørnebye» og akkurat den kjenner jeg igjen. Det er utrolig godt å av og til sette ord på ting, rydde i skuffene. Jeg gjør det når jeg trener. Da sorterer jeg mine tanker og inntrykk, og putter tankene i de rette skuffer. Nå har jeg ikke trent på en stund og akkurat i dag kjenner jeg at jeg kunne trenge det. Jeg må rydde litt, sortere tingene jeg tenker på. Barna begynner på skolen onsdag…da skal mor trene og finne balanse igjen.

1.6623876
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-16T15:36:27+00:00 16. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , |3 Comments

3 Kommentarer

 1. Hilde 16. august 2009 at 16:04 - Reply

  Ja! Det står stor respekt av denne mannen å stå fram! Psykiatri er ennå underlagt et tabuområdet, og det snakkes ennå bare i det skjulte! At han nå står fram, vil kanskje gjøre sitt til at flere (spes. menn) vil se at det ikke er «flaut» å få hjelp og å snakke om det!!! Vi får håpe at staten satser hardere på «stebarnet» (psykiatrien», ved neste stortingsperiode de 4 år!!!! HER TRENGS DET ET STORT LØFT!!!! Nedtrappingsmodellen har jo virket mot sin hensikt! Mange er blitt svingdørspasienter, bare fordi sykehuset tjener på det økonomisk! Vi er blitt en pakke, som blir prioritert etter hvor mye staten kan tjene på en.. Helt tragisk!! Se over there, og se hvordan legevitenskapen der brukes! Greit! Du må der ha en egen forsikring (foreløpig), men flate for en kompetanse legene har.. Noe den norske stat kan tenke på, da vi ligger på siktet med østblokklandene her… ja da!!!!

 2. Ingunn 16. august 2009 at 17:39 - Reply

  Absolutt enig med deg mht at kjente folk står frem. Wenche Foss sto frem (med brystkreft), og Bondevik med depresjon. Jeg er sikker på at dette hjalp på holdninger i det norske folk, samt alle de som har en lignende diagnose.

  Min sønn var en gang deppa og sa at han måtte begynne barndommen på nytt. Han spilte kort, gikk turer og bygde seg opp igjen (tror han var 4 år jeg). Vi ba om hjelp fra familie og de stilte opp (svigermor og svigerfar). Det hjalp å vise til statsminister og prinsesser og andre. Han ble helt fin.

  Ha en fin søndag .

 3. Miriel 17. august 2009 at 00:06 - Reply

  Kjempetøft av han å stå frem på den måten.
  Jeg tror det er viktig at kjente personligheter står frem med sine ting innimellom. Det gjør dem mer folkelige og enkelte sykdommer og lidelser som kanskje blir sett på som litt tabu kommer frem i lyset. Man trenger søkelys på slike ting, slik at det ikke blir så skummelt og flaut.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits