Finne ordene-ikke alltid lett

En sak mange medier skriver om idag er Riise saken. Idag skal John Arne Riise forklare sin side av gjørma, foran Baardsen og ikke minst foran hele det norske pressekorpset. Dette kan ikke være enkelt for en såpass profilert person, når alle analyserer hans ord med argusører. Denne saken lager overskrifter og MANGE vil gjerne mene noe i den ene eller andre retningen.

På slutten av dagen, uansett fotballtalent og managerferdigheter, er begge bare mennesker som har feilet. Den ene stolt for masse på den andre part kanskje? Hva vet vi egentlig?  Mediene elsker slike saker og her skal det grafses over en lav sko.

De to unngikk hverandre og vekslet ikke blikk før retten ble satt.

Dette sitter journalistene å gransker, når blikkene til disse to møtes og hvordan dette blikkmøtet var. Er det av interesse? Ja, vil nå jeg si, ellers hadde vi ikke lest. Vi liker denne form for grafsing og jeg lover at dette blir nok en av de mest leste sakene på nettets norske mest leste sider idag. Jeg får empati for Riise. Jeg ser en fotballspiller som drømmer om så masse, om å bli sett utover sine ferdigheter på banen. En stund ville han nok litt vel mye, for eksempel når han kom kjørende i sitt dollarglis av en bil. Han ville bli norges svar på Beckham og hvorfor ikke? Vi kunne trengt litt mer glam i norsk fotball og både han og Carew prøver iherdig. Hvorfor skal ikke norske fotballspillere få lov til å spille litt på kjendisstatusen sin? Hvorfor er ikke dette akseptert i Norge? Jeg liker det, jeg liker folk som liker å skille seg ut og ikke er redd for å gjøre det. Derfor heier jeg på Riise idag, Baardsen er ferdig uansett utfall. Rekk opp hånden de som hadde stolt på han etter dette?

Forrsten, hva i alle dager har John Arne sin sms til damer for mange år siden med denne saken å gjøre? Hvorfor er dette et tema i denne forbindelse?

En konklusjon kan vi gjøre utifra denne saken…ikke la andre styre hele kalaset for deg. Kan være lurt å ha en viss kontroll selv…det er flere som kunne trenge litt økonomisk hjelp ser jeg!

www.nettavisen.no

Foto: Morten Karlsen ( Nettavisen )

Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-17T10:39:23+00:00 17. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , , |12 Comments

12 Kommentarer

 1. Gunnar Gundersen 17. august 2009 at 11:19 - Reply

  Uff ja, dette er en tragedie med bare tapere.
  Den godeste Bårdsen er en kjent skikkelse i Stavangerdistriktet. Det er ikke få personer som har tapt store summer på denne karen. Han var en stor mann i oppstart av oljeeventyret. Levde på stor fot og lot andre sitte igjen med regningen. At han har blandet egen økonomi (drift av Viste strandhotel) med fam Riise sine penger er vel hevet over enhver tvil. Lure foretningsfolk vil altid snylte på de naive og nyrike. Det sørgelige er jo at slike personer som Bårdsen skulle vært stoppet for lenge siden.

 2. Bodil 17. august 2009 at 11:26 - Reply

  Du e go’, Trine!
  Så enig, så enig med deg!!!

 3. bilquis 17. august 2009 at 11:27 - Reply

  Har fulgt John Arne siden har var en liten gutt. En kar med en utrolig vilje og klare mål for fotballen. Når gjevnaldrende rava rundt med en sixpack trixa han med fotballen på løkka på Hessa i Ålesund. Eller skaut istykker garasjeporten.

  En person som har nådd målene sine innen fotballen med utrolig vilje og målrettet satsing.

  At han ikke har så mye greie på penger er greit. Røkke har også personer som kan økonomi. Personer han stoler på og som gjør jobben.

  John Arne hadde ikke det. Sånn er det med den saken. Synd men sant.

 4. trinegrung 17. august 2009 at 11:28 - Reply

  bilquis- akkurat dette jeg og ser. Han har hatt jernvilje når det kommer til ballen og blåst litt av resten. Blir ikke noe dårlig menneske av den grunn…takk for kommentar!

 5. Queta. 17. august 2009 at 11:36 - Reply

  Hva har egentlig de sms’ene med saken å gjøre?
  Not a damn shit..
  I teorien burde vel saken gått for lukkede dører..
  Skjønner heller ikke hvorfor det skal blåses opp så enormt..
  Alle kan drite på leggen, på godt norsk…
  Alle kan havne i økonomisk knipe.. Enkelte er flinke med økonomien, andre ikke..

 6. bilquis 17. august 2009 at 11:58 - Reply

  Som nevnt har jeg hatt mye med Risefamilen å gjøre innen det lokale fotballaget Hessa IL v/ Ålesund.

  Mor Berit er en utrolig spesiell, dyktig person. Har stilt opp 110% for barna sine. På trening og i kamp. Stilt opp på dugnader og virkelig stått på.

  Hvem er det som kommer i nærheten? En i Fulham, en i Roma, begge på landslaget. Og ei comming datter som snart blir å se på det kvinnelige fotball landslag.

  Kanskje unikt i verdensmålestokk? Da er det ikke lett å bo i lille Jante Norge.

 7. trinegrung 17. august 2009 at 12:00 - Reply

  bilquis- janteloven vet jeg ALT om….men den hever jeg meg over og går videre. Lurer på om den noen gang blir visket ut i norge?

 8. Gunnar Gundersen 17. august 2009 at 14:32 - Reply

  Nyrike naive utnyttes alltid av skruppeløse uten samvittighet. De som har fulgt Bårdsen i hans karriere fra Oljeoppkomling via politikken og fram til hans siste prosjekt hotelldrift vet at han alltid har levd stor fot. Han har derimot aldri gjort opp for seg. Dette var ganske forutsigbart.

 9. Ronny 17. august 2009 at 16:00 - Reply

  Synes John Arne kom veldig godt fra rettsaken når alt kommer til alt!

 10. Emil 17. august 2009 at 23:30 - Reply

  Kjempebra skrevet Trine:) er så utrolig bra at noen skriver om dette! Riise er en fotballspiller, en stor fotballspiller. Dessverre er media altfor opptatt av å skrive om ting som har ingenting med fotball å gjøre når det kommer til Riise. Riise har vært et forbilde for meg lenge, og selv nå, selv om jeg har sluttet på fotball. Han gir alltid alt på banen, og jobber hardt for å bli en bedre fotballspiller. Dette gjør han fordi han er glad i fotball, og har høye mål om å bli bedre. Det er slike personer man bør ha som forbilder. Som står på, og gir alt. Jeg håper virkelig media snart kan slutte å skrive om Riises privatliv, og heller skrive om »fotballeventyret» han lever i:)

 11. hmmm 18. august 2009 at 08:46 - Reply

  I denne saken er Riise kun et vitne,- han er ikke tiltalt. Påtalemyndighetene har reist tiltale mot Baardsen fordi de mener det kan være bedrageri mot Riise og fordi de mener Baardsen skylder millioner i skatt.

  Nesten festlig å se at agenten mener det er feil og at Riise skylder ham enda flere millioner. Gudbedre som pengene har fosset ut. Blir ikke noe bedre av at Baardsen heller ikke har hatt styring på papirer og ikke helt vet hva som har skjedd,- det mangler jo bilag for mye rart.

  Riise derimot, ordner opp med gjelden sin og har da blitt både voksen og tatt ansvar.

  Jeg håper jo for hans del at han ikke skylder Baardsen enda mer. Han har jo god backup av rådgiverne som har hjulpet ham med denne gjelden og som også mener Riise er blitt lurt. Let`s see.

 12. Joachim 18. august 2009 at 10:05 - Reply

  Mulig dårlig økonomisk sans er arvelig – i hvert fall er det sikkert at Riise neppe har fått spesielt god hjelp hjemmefra hva finansielle forhold angår:
  http://www.dagbladet.no/2009/08/18/nyheter/innenriks/john_arne_riise/7701479/
  Moral: Fotballforeldre bør kanskje nøye seg med å bidra med kjøring og heiarop.
  For egen del vil jeg gjerne spørre: Hvor mye skal man egentlig ha kjørt og heiet for å fortjene prosenter av månedslønna hvis avkommet skulle gå hen og bli stjerne? Jeg tror de fleste fotballstjerners familier nyter godt av millionene som plutselig strømmer inn, men å kontraktfeste regelmessige pengeoverføringer…? Jeg fatter det ikke.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits