HJELP- forbildekrise

På en skala fra 1 til 10 – hvor lei er du av puppedamer og alt som skrives om de overalt til enhver tid? Hver eneste dag får de ufortjent spalteplass både på nett og i de trykte medier. Hvorfor? Fordi de har tatt noen valg som hvermannsen aldri ville gjort? Er det så fasinerende at en ung jente velger å putte trynet full av maling, dytte puppene full av kjemikalier og kun selge kropp hver gang en fronter seg selv? Jeg har ikke personlig noe imot noen av disse damene som i de senere år har figurert flittig i det offentlige rom. Enkelte av de heldigvis  blitt eldre og kommet seg på bedre veier. Men jeg syntes det blir litt for dumt at de skal få såpass mye spalteplass som de får. Det kan kun bety en ting – det selger. Folk fascinerenes av dette «fenomenet» og når nettaviser skriver om de, øker klikkene. Pupper og lår selger, ingen tvil om det, men hva slags samfunn dreies vi mot hvis det er dette som skal bli forbilder for våre små?

Det er mange som følger disse jentene på nett, bloggene deres vokser i lesertall hver uke. Noen av de er tidvis ganske festlige og jeg må innrømme at jeg gløtter innom. Da kun for å smugtitte hva slags sprøe ting som skjer i deres hverdag, som virker helt fjern i fra min. Min datter sin hverdag skal aldri bli sånn…hvor lenge kan en bestemme det over sitt barn? Hvordan forme de til at dette ikke er veien å gå?

Min tulle får bestemme selv, men å fronte kroppen før toppen blir aldri tema! Ikke så lenge jeg står over henne som mor og følger henne med argusøyne. For det gjør jeg, hver eneste dag. Storebror sier hun ikke får bli noen jåleberte og da med klar referanse til såkalte rosa bloggere. Men jenter som VOE – på blogg.no – må hun gjerne følge. Det er et herlig forbilde på 13 år som hele 80 000 var innom igår. DET er syke lesertall og jeg håper at nettaviser heller kan fokusere på jenter som henne!

363381-1-1250259606711

Bildet tatt av voe.blogg.no
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-17T22:15:31+00:00 17. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , , |19 Comments

19 Kommentarer

 1. Trine 17. august 2009 at 22:25 - Reply

  Jeg er kanskje så lei som en 8´r! Det er mye teit pr rundt disse glamourmodellene, som ikke er noenting, bare et «sex-symbol» som de så fint kaller det.
  Voe er en søt jente, som jeg faktisk synes blogger bra! Kan godt lese hennes blogg, selv om hun bare er 13 år. Er veldig moden og reflektert for alderen har jeg inntrykk av. Selv om hun er meget pen, er hun ikke hoven og for jålete. Bare uskyldig pen liksom!:)

 2. Hilde Andreassen 17. august 2009 at 22:36 - Reply

  Jeg er enig med noe av det du skriver, men jeg vet ikke helt om jeg følger din begeistring for Voe. Hun er ei nydelig jente som er flink til å skrive, men det er ikke mye ved henne som minner om en 13-åring! En del av de «modellbildene» hun har lagt ut fremstiller henne heller som 20, og det synes jeg er veldig, veldig betenkelig – og ikke noe jeg ønsker min datter skal se opp til. Jeg synes det er merkelig at foreldrene lar henne eksponere seg selv så mye som hun gjør på nettet, og som hun selv skriver – hun har allerede ubehagelige opplevelser med gutter/menn som også tydelig glemmer at hun kun er 13 år.

 3. Bjørn Anker Nielsen 17. august 2009 at 22:44 - Reply

  For noen er det visstnok viktigere å blogge, enn å lære seg norsk ortografi…

  Kjære Trine, det heter «fascinerende», ikke «fasinerende» – og «trynet», ikke «tryne», i denne sammenheng. Å ha et «tryne» er én ting – men å «tryne» er noe ganske annet. Og i denne sammenheng er min bloggmessige påstand at du stadig vekk «tryner» mht. ortografien…

  Hva med å komme seg tilbake på skolebenken? Kveldskurs, kanskje?

 4. solstråle69 17. august 2009 at 23:38 - Reply

  Bryr meg vel egentlig ikke om «dem» i noe større eller mindre grad?…. Tenker egentlig ikke så mye over dem – bortsett fra når du gir meg en påminnelse. Egentlig til det kjedsommelige! 😉

 5. solstråle69 17. august 2009 at 23:45 - Reply

  Og hvorfor «VOE» har så mange lesere, er mer enn jeg kan forstå. Hvor i all verden er foreldrene hennes? 🙁

 6. Smiley 17. august 2009 at 23:57 - Reply

  Kjære deg over her! Kveldskurs? Hva skal Trine med det? En liten skrivefeil her og der betyr ingenting i den store sammenhengen. Idiotisk å påpeke det…innhold er nå vikitgere enn en c som mangler!

 7. Bodil 18. august 2009 at 10:31 - Reply

  Du er ikke mye kritisk til hva du har av reklame på bloggen din,Russianeuro.com.
  Bare et lite hint:-)

 8. Ruth 18. august 2009 at 10:52 - Reply

  Det jeg ikke forstår er hvorfor du kaver deg opp med dette? Eller hvorfor skal nødvendigvis Linni være den du henger ut? Jeg innrømmer gjerne at jeg var skeptisk til den unge damen jeg. Jeg synes av og til hun blir veldig mye med pupper, mage og lepper i skjønn forening, men hun tar sine valg, jeg tar mine. Selv om jeg ikke er enig i hennes valg, selv om jeg ikke er enig i medias valg av hva de ønsker å skrive om, selv om du og jeg er enig om at det er helt utrolig at puppejentene er såkalt «interessant lesestoff» – hvorfor bry seg? Det er så mye annet å irritere seg over i denne verden. F. eks politikere i valgkamp, elendige programledere på NRK Hordaland (media valgfag spør du meg), sure folk eller besserwissere – ja, bare for å nevne noe;-)

 9. sandra 18. august 2009 at 21:08 - Reply

  Hadde det nå vært ekte pupper læll,men det er falske sådanne som er såååå stygt og ser så unaturlig ut.

 10. VOE 18. august 2009 at 21:50 - Reply

  Så koselig at du sier jeg er et godt forbilde, veldig koselig å høre! Har nettopp lest en negativ diskusjon mellom voksne mennesker om hvordan jeg kler meg. Ikke særlig gøy.

 11. Hm.. 18. august 2009 at 23:05 - Reply

  Jeg trodde voe var 17-18 år da jeg var innom bloggen. Hun virker mye mer voksen enn 13 år. Kanskje det er jeg som er gammeldags, men en 13 åring med sminke og dagens outfit osv synes jeg er alt for tidlig… Det er jo den stilen alle de rosa bloggene bedriver. Men jenta er kjempesøt og flott.. Men 13 år er ungt ….

 12. Terese 19. august 2009 at 12:21 - Reply

  Utrulig bra innlegg. Voe er flink!

 13. Veronica S 19. august 2009 at 12:50 - Reply

  Bra innlegg Trine. Jeg er veldig enig. Var innom Voe sin blogg i går og synes hun har en fin blogg i motsetning ti alle disse rosa bloggene ja;)

 14. Astrid 19. august 2009 at 18:33 - Reply

  Bra innlegg. Voe er et godt forbilde for den oppvoksende generasjon. Helt klart! Det som bekymrer meg er faktisk at jenta kun er 13 år… Synes dette er heftig å få oppleve i såpass ung alder, men på tross av det virker hun å være ei jente med beina godt plantet på bakkeplan. Det er bra 🙂

 15. Gørill 20. august 2009 at 18:45 - Reply

  Jeg kan ikke skjønne at du ønsker at datteren din skal ha VOE som forbilde? Jeg fikk helt sjokk når jeg så bloggen og forstod at hun er bare 13 år. En lettkledd 13-åring som poserer som en 20-åring. Ikke aktuelt at min datter ville fått eksponere seg på den måten internett. Jenta er bare 13 år, alt for ung for en slik type eksponering.

 16. Anette (17) 29. august 2009 at 23:56 - Reply

  VOE er veldig ung, men fremstår som en godt voksen jente. flott jente, ja. Men forbilde? kanskje ikke Trine, men forsåt tankegangen.. hun legger ikke seg ut på nettet som en fjortiss, men tvert imot: en vell voksen dame liksom? er det egentlig bedre? hun ligner en 20 åring i hva hun gjør, sminker seg, kler seg og sier/tenker, og da går det litt over grensen egentli (ikke ta dette personlig Voe/Trine) hadde VOE funnet en mellom ting, ikke for voksen/sexy/utfordende/ eller rosa, hadde hun vunnet full skår!

  Men når DET er sagt så vill jeg bare bemerke det faktum at dagens ungdom faktisk ekspreminterer i akkurat den overgangs fasen fra barn til ungdom å kler seg veldig voksent osv, men alikevell kanskje fremdeles er barn i hodet. Noe jeg tror i dette tilfellet VOE er. Etter denne ekspriment – fasen kan det hende at det milner, at man finner tilbake til barndommen, og ikke føler så stort behov for å gå med «ankel boots» og selvbruning, lite klær osv. Det er da man faktisk begynner å bli voksen, når man tørr å være barnslig.

  Jeg skriver bare etter egen erfaring. Da jeg var tretten – fjorten år var det helt det samme, alle skulle fremstå så utrolig mye mer voksen i væremåte og klesstil en de egentlig var, jeg også! Da var det fy fy å gå me rosa eller pastell farger, noe jeg elsket!(siden jeg er fargerik) men da gikk heller alle ungsommene i klassen i enten svart hvit eller jordfarger, og de som ikke brukte utringete topper, trange jeans, sminke, rettetang eller høye heler var aldri populære.

  Så om noen lurte er GRARNTERT det som er grunnen til at VOE er så populær som hun er : ) folk er utrolig fascinert over at en tretten åring virker så voksen i utseende og klesstil. Dessuten er hun veldig klok, og skriver utrolig bra! (det skal hun ha!) Så jeg velger å tro at hun får samme erfring som meg (for det går nemlig ikke ant å klandre foreldrene, ungdom må vinne ut av slike ting selv, helst. Det er slik de sitter igjen med livserfaring, og kommer seg videre i verden). Da jeg begynte på VGS var jeg overaket over hvor barnslige folk kunne være, altså på en positiv måte, og vi alle følte at vi kunne være oss selv.

  Det kommer nok etterhvert, men VOE er en flott og omtenksom jente! forbilde, kanskje ikke det rette varemerket vil jeg si. Ung ungdom trenger mer jordnære forbilder, tror jeg! : D

 17. line 30. august 2009 at 12:52 - Reply

  Jeg syns det er morsomt at alle er så opptatt av hvordan hun kler seg, måten hun oppfører seg osv. Hvis dere ser rundt om i ungdoms gjenger nå til dags, vil dere se at nesten alle er kledd slik. Istedenfor å kommenterte dritt kan dere vel kanskje prøve å se litt rundt dere?

 18. Marie 3. september 2009 at 21:57 - Reply

  å jeg er så enig med deg . Synes at Voe fortjener å være på 1 plass fordi hun skriver om hverdagen sin, hun er et bra forbilde 🙂

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits