Kropp er topp!

Jeg abonnerer på nyhetsbrev fra forskning.no og endelig kom det en artikkel som virkelig interesserte meg. Den omhandler kosthold og da frokostblandinger og popcorn. Her er et hovedutdrag:

Popkorn og frokostblandinger har overraskende høye nivåer av sunne antioksidanter, ifølge en undersøkelse presentert under American Chemical Societys nylig avsluttede nasjonale møte i Washington.

Polyfenoler er en samlebetegnelse på en rekke stoffer som plantene produserer, og som vi får i oss når vi spiser bær, frukt, grønnsaker, nøtter og korn. Forskerne undersøkte 38 frokostblandingsprodukter og 20 ulike typer snacks. Av snacksene var popkornet den soleklare vinneren, med mye høyere antioksidantinnhold enn alle de andre produktene. De fortalte at i USA er 85 prosent av kornproduktene laget av raffinert korn, ikke fullkorn, og kom med en anbefaling om å lese innholdsfortegnelsen på produktene og spise mer fullkorn.

Konklusjon- nesten alle frokostblandinger som selges er proppa full av sukker. Les innholdsfortegnelsen så finner du ut om den eller den skal kjøpes. Hva gjelder popcornet så lønner det seg å lage sitt eget. Da har du kontroll over hva du putter i det!

popcorn
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:19:08+00:00 22. august, 2009|Categories: OPPLEVELSER|Tags: |4 Comments

4 Kommentarer

 1. Guro 22. august 2009 at 13:37 - Reply

  Sv: Haha, jeg må virkelig le av deg, gamlemor. Jeg oppfører meg i allefall i forhold til alderen min, jeg. I motsetning til noen andre her i bloggeby.

 2. Guro 22. august 2009 at 13:45 - Reply

  Sv: Haha, flotters!

 3. Alida 22. august 2009 at 13:48 - Reply

  Hei.

  Jeg håper for din skyld og for din samboers skyld at du leser svarene til (i blogginnlegget ditt fra igår):

  Liv says:
  Likte ikke komentarer says:
  Henrik T says:
  Anne says:
  SHJ says:

  Og ikke minst leser ekstra godt disse svarene:

  la din samboers sambygding i fred says:
  «den som forsøker grave en grav for andre» says:
  bloggen for de gretne gubber says:

  Jeg håper nemmelig stadig på at du skal tillære deg litt mer selvinnsikt og ydmykhet.

  Kopierer også et av dine svar:
  «Grete- det gjør jeg og…de skjønner ikke ironien men det er helt greit kjenner jeg. Ha en herlig helg!»

  Trine: Om INGEN skjønner din ironi…er det på tide å gå i seg selv da?

  Hilsen fra en tidligere venn som faktisk fortsatt bryr seg.

 4. trinegrung 22. august 2009 at 14:30 - Reply

  Alida- du omtaler deg som tidligere venn. Da lurer jeg jo selvf på hvem i alle dager du er. Mine venner hadde skrevet seg inn med sitt navn eller sendt meg en mail. Ikke skrevet inn her. De som er mine venner og kjenner meg godt, de skjønner ironien min og jeg humrer selv når jeg skriver. Hvorfor skal jeg da endre den fordi 1% av mine daglige lesere syntes det? Det funker for meg…jeg lager blogg om det jeg syntes er «gøy» mens noen lager om f eks interiør. Sånn er verden…den vi lever i er herldigvis fri. Er du en tidligere venn så mail meg….men jeg tviler vel litt på det for da hadde du kjent meg og min måte å «skravle» på.

  Men som alle andre som blogger har jeg flere sider, jeg er MYE mer enn denne bloggen og det vet jeg selv. Det holder for meg og jeg føler ikke at jeg må bevise noe ovenfor noen andre enn de rundt meg. De rundt meg, mine gode, nære venner, de beviser jeg ovenfor hver dag.
  Men rett fra hjertet…takk for at du bryr deg og det mener jeg! uten ironi!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits