Idioti!

Denne saken må da være en IKKE sak. Vår kjære fiskeriminister Helga Pedersen bor i en hytte som er gjort om til hus. Hun mangler et lite stykke papir for at saken skal være snipp snapp snute og vips: DAGBLADET AVSLØRER, HUN BOR ULOVLIG!!! Stopp pressen, dette er jo krise! Dagbladet knir seg i hendene og tror de har en meganyhet, men det blir bare platt og dumt! Fokus på de riktige tingene, det finnes langt viktigere saker i verden enn et lite stykke papir på avveier.

Jo, jeg ser nyhetsverdien til en viss grad, men det slås opp som om verden burde stå stille. Skal ikke politikere få lov til å «glemme» slike trivielle saker som alle oss andre gjør? De er da ikke mer enn mennesker når alt kommer til alt! Dette blir helt skrudd fokus etter min mening men det er vel derfor det heter den tabloide presse? Hva mener du?

Pedersen sier til Dagbladet at hun har vært overbevist om at alle papirene har vært i orden, og at hun har vært «ekstremt opptatt av at vi skulle ha tillatelsen i orden».

Stakkars dame…nå henges hun ut som om hun burde vært fengslet! De blir visst aldri ferdig med denne saken….gud hjelpe meg for et styr!

helga pedersen-1.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-26T08:21:44+00:00 26. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , |41 Comments

41 Kommentarer

 1. Ca.Strømsnes 26. august 2009 at 08:26 - Reply

  Ja, hva blir det neste. «Helga får purring på strømregninga»?
  Huff, saker som dette blir for dumt…

 2. Espen g 26. august 2009 at 08:28 - Reply

  Meningsløs uthengig av offentlige person. Kun fordi man tror det vil selge flere aviser. Og resten av den skrivende presse hiver seg på og blåser saken enda mer ut av proposisjon. Håpløst!

 3. trinegrung 26. august 2009 at 08:32 - Reply

  Bra jeg ikke var helt på jordet 😉 Dette må være det dummeste jeg har lest på lenge og sauene følger på…alle skriver om saken som egentlig er en IKKE nyhet!

 4. Frode 26. august 2009 at 08:33 - Reply

  Dette er storm i vannglass. 1/3 av alle bygg mangler bruks og/ eller ferdigattest. Klart det er pinlig for en minister, men slett ikke uvanlig i Norge dette. Har vært skiftende fokus på hvor viktig denne dokumentasjonen er opp gjennom de siste ti-årenes lov og forskriftsendringer. Siden 1985 (og særlig 1997) har det vært større fokus på å få inn sluttdokumentasjon. Siden 1997: siden bruks og ferdigattesten fra kommunen skal bygge på ansvarlige foretaks erklæringer om at alt er ferdig og i henhold til tillatelse , lov og forskrift.

  Synes synd på Helga dersom hun nå er offer for 1) et ansvarlig firmas manglende oppfølging av dokumentasjonskrav (ikke uvanlig ute i distriktene at dette «ikke er så nøye») og 2) manglende oppfølging fra kommunen (kommunen bruker svært få ressurser på å følge opp dette).

  Det er en grunn til at Stortinget før sommeren vedtok en strengere bygningslov og at forskriftene som er på høring «as we speak» tydeliggjør denne typen dokumentasjonskrav. Dette er en klar erkjennelse fra myndighetssiden (og hele 2 lovutvalg de siste 7 år!!) om at her har både ansvarlige foretak og kommunene sviktet i oppfølgingen.

 5. Lars 26. august 2009 at 08:37 - Reply

  Her er det «vanlige» folk som må forholde seg lover og regler. Forventer at de som forvalter «lover og regler» ikke bryter dem. I andre sammenheng vil det kalles korupsjon.

 6. Anonym (om jeg får lov) 26. august 2009 at 08:40 - Reply

  Er helt enig med deg, norsk presse i et nøtteskall. Dette er en fillesak og er kun til for å henge ut personen, som jeg igrunnen syns media burde holde seg for gode til. Hun virker som en sympatisk og hyggelig dame denne ministeren, så har ikke noe imot henne og denne saken kommer ikke til å endre på noe, for det er ingen sak! De papirene blir sikkert i orden etterhvert uansett, men å blåse det opp er jo helt op jordet.

  Uansett, bra skrevet artikkel / blog / mening.

 7. Reidar 26. august 2009 at 08:42 - Reply

  Helga Pedersen må som folkevalgt finne seg i å følge lover og regler som oss andre. Men de tror faktisk at de kan gjøre som de vil. Dette er ikke storm i et vannglass.

 8. trinegrung 26. august 2009 at 08:44 - Reply

  Reidar- hun har da ikke trodd hun kan gjøre som hun vil…blir for dumt!

 9. Atle 26. august 2009 at 08:46 - Reply

  Ser det er lite å skrive om for disse avisene!! Tull og dall det de kommer med . Helga.P. har ikkje noe med det der å gjøre!!! Er byggmester (ansvarlig) som skal levere inn en sånn en!!! Synd eg ikkje kom i avisen når eg på 80 tallet bodde minst 10 år uten ferdigattest i mitt nybygde hus!!! Då det skulle selges oppsøkte eg teknisk etatfor å få attesten! Behøves ikkje , var svaret!! Storm i vannglass? Er vel nærmest orkan! 🙂

 10. Reidar 26. august 2009 at 08:49 - Reply

  Pedersen sier til Dagbladet at hun har vært overbevist om at alle papirene har vært i orden, og at hun har vært «ekstremt opptatt av at vi skulle ha tillatelsen i orden». Hvorfor har hun ikke sørget for det?

 11. Frode 26. august 2009 at 09:03 - Reply

  Fordi hennes «ansvarlige søker» for byggetiltaket ikke har gjort jobben sin. Tipper han får dårlig betalt for konsulentoppdraget, gitt…

 12. Tom 26. august 2009 at 09:11 - Reply

  Alle aviser og ukeblader har en hovedoppgave: Å selge flest mulig blader/aviser. Hvis redaktørene i disse tidsskriftene mener at en sak om Helga Pedersen (uavhengig av hva saken handler om) selger flere eksemplarer, så er det klart at de må skrive om det. Hadde de samme redaktørene trodd at de hadde solgt flere tidsskrifter hvis de skrev om hvilken tannkrem Trine Grung bruker, ja så hadde de skrevet om det også.

 13. Reidar 26. august 2009 at 09:18 - Reply

  Frode – som byggherre skal Pedersen sørge for at «ansvarlig søker» for byggetiltaket gjør jobben sin.

 14. James 26. august 2009 at 09:18 - Reply

  Det er helt klart en sak for media, da vi ser moralen til vår minister. Den er altså slett. En annen sak er at Norge er en fundemetalistisk stat under rødgrønn regjering, og at folk bør stemme Fremskrittspartiet for at Norge skal bli et bedre land å leve i og få fjernet et idiotisk regelverk og akll slags finurlige avgifter som rammer lavtlønnene sterkest.

 15. Reidar 26. august 2009 at 09:23 - Reply

  James – jeg støtter deg fullt ut.

 16. Frode 26. august 2009 at 09:32 - Reply

  Reidar- Helga er, som de fleste av oss, den uprofesjonelle part i dette. Hun skal ikke behøve å vite. Hun kjøper en tjeneste av en profesjonell part. Lovverket (plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter) er klinkende klart i forhold til at det er Ansvarlig søkers plikt å få dette på plass, ikke hennes.

  Men hun bør sikre seg kontraktsmessig ift at han gjør jobben sin. Tiltakshaver (som det heter etter loven) skal ikke behøve å ha kompetanse for å sjekke at alle ansvarlige foretak i et tiltak gjør det de skal. Det ville jo vært selvmotsigende all den tid kommjunen eller Statens Bygningstekniske etat på forhånd (før de får et ansvar i en byggesak) skal ha godkjent deres kompetanse (faglig, dokumentasjon på erfaring).

 17. mar 26. august 2009 at 09:35 - Reply

  Herregud så uinteressant!! Journalister; dere er nødt til å gjøre skikkelig researcharbeid før dere begir dere ut på noe dere ikke kan.
  Dette må være utrolig flaut for dere.

 18. Jon 26. august 2009 at 09:47 - Reply

  Hvorfor i all verden skal ikke politikere følge de samme regler som oss andre??? Er det noen som fortjener å bli «hengt ut», så er det de som bestemmer reglene for oss, men som ikke følger dem selv!!!!!

 19. Ove Bell 26. august 2009 at 10:01 - Reply

  Nå er det jo også faktisk slik at, om hytta tilfredsstiller noen få enkle krav, så kan man oppholde seg der 50 uker i året uten å søke om bruksendring.

 20. Lise 26. august 2009 at 10:12 - Reply

  Dette er bare for å sverte den rødgrønne regeringa – og det norske folk biter på. Helt utrolig hvordan en slik sak «plutselig» dukker opp noen dager før valget. Herlig Dagbladet, dere gjør virkelig en god jobb!! Men det er godt å se at flere av innleggene støtter Helga, og Trines syn på saken.
  Så mange menn som følger bloggen Trine ;P hehe… dette engasjerte. Lover og regler i byggesaker 😉

  Ha en super dag Trine 🙂

 21. Bodil 26. august 2009 at 10:29 - Reply

  Enig med Lars,Reidar og James.
  De som forvalter lovene som er for alle i landet ,bør også sørge for å følge opp selv.At en kan glemme,er mulig,men det er jo flere involvert der,som burde ha påpekt det.Har ikke tro på at alle glemte det.
  Nå er det ikke første gang noen i den rødgrønne har tabbet seg ut,men det er snart slutt på krumspringene / lovbruddene deres.Bort med dem 🙂

 22. mia 26. august 2009 at 10:57 - Reply

  Blir så provosert…ikke på politikere som gjør feil men alle «oss andre» som tror politikere er feilfrie. Kvalmt.

  Politikere har verdens mest utakknemlige yrke!

 23. Geir 26. august 2009 at 11:07 - Reply

  Men litt rart at vi har en minister her i landet som formelt sett bor ulovlig…

 24. Sissel 26. august 2009 at 11:13 - Reply

  Helt enig – dette er personlig og vemmelige greier – Kan de ikke heller lage en artikkel om HVOR mange ferdigattester mangler det i Norge? – jeg skal vedde på at det er tusenvis!

 25. Geir 26. august 2009 at 11:15 - Reply

  Våre toppolitikere er rare dyr, for ofte om det skulle passe dem selv så bryter de regler og forskrifter de selv har vært med på å innføre og utvikle i regi av sitt parti. Denne ofte arrogante neglisjeringen av lover/regler på egne vegne får oss alle til å lure på om liv og lære er to ulike størrelser for våre politiske ledere.

 26. Duck Manson 26. august 2009 at 11:41 - Reply

  En ikke sak? Er du helt tett eller? Hadde dette vert Siv Jensen tenker jeg fløyta hadde fått en annen tone. Pedersen bryter norsk lov. Hvis hun syns det er greit at hun gjør det så er det vel fritt frem for alle andre også.

 27. Uno 26. august 2009 at 11:45 - Reply

  Sånn har da sosialistene alltid vært , en lov for folket en annen eller ikke noen for de , jævla pakk . De har vært arkitektene bak skjema veldet i dette landet , så la de få kjenne litt av det på kroppen sjøl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. Jansen 26. august 2009 at 13:30 - Reply

  Hei!
  Ser at alle har fokus på Helga og hennes oppfyllelse eller manglende oppfyllelse av diverse kommunale søknader og dispensasjoner. Undertegnede driver en liten bedrift som har hatt endel mindre og mellomstore byggeprosjekter gående siste årene.
  Bruk deres detaljenergi på å se den lange behandlingstiden fra kommunen sin side! Etter plan og bygningslov skal kommunen svare innen kort tid, noe som jeg aldri har opplevd har skjedd i min kommune! Når du har et byggeprosjekt gående er det selve byggingen og framdriften du som har utbygger har fokus på, mens papirveldet er en parallell virkelighet som det offentlige har pålagt oss. I så måte kunne det være realistisk å ha alt på det rene dersom behandlingstiden var «prompte» og effektiv. Istedet driver mange ansatte i kommunen og drøyer behandlingen slik at til og med en fillesak som en melding om at søknaden trenger dispensasjon fra PBL trenger 3 måneder på å sendes! Det er dette som er den virkelige skandalen, og det er her både ministere og presse og dere bloggere burde sette inn sin energi. VI MÅ FÅ NED BYRÅKRATIET OG TIDSBRUKEN I DET OFFENTLIGE, ELLERS DREPER VI ALL LYST OG KRAFT TIL FRAMSKRITT OG UTVIKLING! Så får det heller være at en minister får kritikk og eder og galle for spissfindige datotriksinger og skinnhellighet. Det må hun vel tåle. Håper bare ikke fokus blir kriminalisering av enkeltpersoner, men at vi evner å se at systemet har gått over tålegrensen når det gjelder ineffektivitet og sendrektighet!
  Ellers lykke til med Deres alle byggeprosjekter og søknader mot det offentlige!

 29. Bjørn Olav Kleppen 26. august 2009 at 13:34 - Reply

  Du har selvfølgelig helt rett i det du skriver, Trine. Dette blir rett og slett for tøvete.

  Og selvfølgelig så må disse forurettede og forfulgte uskyldighetene, de fleste av dem er garantert tilhengere av Frp (Forurettedes parti), også forurense denne bloggen med sin eder og galle. Det er vel slik de redder dagen sin på 😉

  Om man ikke visste bedre så kunne man jo bli «diipli sjåkkt» som hun sa, heltinnen deres, Siv «den kronisk forurettede».

 30. Geir 26. august 2009 at 13:48 - Reply

  Helga Pedersen bodde ikke bare ulovlig, hun bygde boligen ut uten godkjennelse. Hun er tydeligvis ikke så nøye før hun tar seg til rette denne maktkvinnen. Ser vel på seg selv som så høyt på strå at hun burde slippe å søke slik vanlige dødelige må gjøre..

  Viser bare maktarrogante politikere som tar seg til rette dette…

 31. Vgomanen 26. august 2009 at 14:46 - Reply

  Vi synes dette er riktig så festlig. Gjenspeiler bare at politikere har laget lover og reguleringer som det ikke er mulig for normale mennesker å følge (vel, nå kan det jo diskuteres om politikere er helt normale).

  Se for å lese et noe skrått syn på saken.

 32. sandra 26. august 2009 at 15:07 - Reply

  Uenig med Trine ja for dette er virkelig en viktig sak nå særlig foran valget,Hun sitter tross alt ved kongens bord og hun er slettes ikke noen kjære for mange her,hun bør sørge for å holde seg til regler og slutte å være så arrogant og svart i huet.Nifst med den hårfargen og kort i tillegg,mannefrisyre. takk til dagbladet som fikk dette opp,de som bestandig er ute etter Frp.Håper hun aldri blir minister ever.

 33. Kristian 26. august 2009 at 15:21 - Reply

  Er egentlig typisk for sauenorge å se mangelen på fornuft og hva som egentlig betyr noe. Dette er en FILLESAK. Helga Pedersen blir framstil som kriminell for bagateller. Kunne liksågodt gitt henne spalteplass for å kjøre 81 km/t i 80-sone, eller for å ha spasert over vegen på rødt lys uten biler i nærheten. Dette er heller ikke lov. Men filleting.

 34. sandra 26. august 2009 at 15:26 - Reply

  Dette er ingen fillesak.Hun burde sjekke ut ting bedre.

 35. Kjetil 26. august 2009 at 15:53 - Reply

  Veldig einig. Dette er ei fillesak. Eg og mange med meg gjer nok større brølarar både tett og ofte. Gravejournalistikken har ingen grenser!

 36. Geir 26. august 2009 at 18:41 - Reply

  Saken blir stadig mer alvorlig nå melder DB nett:

  Både i vinter og i sommer har det bodd folk ulovlig i Helga Pedersen naust i Vestertana.

 37. otto 27. august 2009 at 00:12 - Reply

  Synd å lese Sandras innlegg som oser av kvinnefientlighet og aggresjon.
  Det er også synd at hun som Frp.’er føler seg forfulgt..
  Kanskje hun ville føle seg bedre ved å IKKE til stadighet selv gå til personangrep på politiske motstandere.

 38. sandra 27. august 2009 at 13:54 - Reply

  Det er synd i Otto for han skriver slike svada innlegg.

 39. otto 27. august 2009 at 16:13 - Reply

  «Arrogant og svart i huet…..Nifst med den hårfargen og kort i tillegg…MANNEFRISYRE..» (uthevet av meg).
  Saklig eller personlig??
  Svada?? Helt greit for meg…
  ALLE er jo ute etter stakkars Frp. De uskyldsrene….

 40. f 4. september 2009 at 13:11 - Reply

  Vi burde fjerne den dama for alltid! Ho har ingen aning på fiskerlivet. For at ho skal ha noe mulighet for å være med å endre og forbedre fiskerimiljøet, må ho faktisk ha en viss peiling. Kan noen svare meg på hvorfor en bonde har flere tusen i tillegg hvert år, mens en fisker ikke har noe? En bonde kan også ha en jobb utnom gården, mens en fisker mister alt visst han gjør dette (kvote, pansjon, båte, osv). Plis få en vekk, eller bank noe vet inn i hodet på henne!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits