En gal verden!

En ny kidnappingshistorie ruller opp og denne gang i USA. Hvor mange slike saker er det  egentlig rundt om i verden? Hvor mange barn blir holdt fanget av enten sine egne foreldre eller kidnappere? Det grøsser nedover ryggen hver eneste gang vi ser bildene og media lar oss ikke slippe unna. Er dette nyheter vil liker? Nyheten i seg selv er viktig men all informasjonen vi får, trenger vi den?

Jeg drømte lenge om kjelleren til Fritzel etter at alle bildene ble offentliggjort….ungene mine pratet om den forferdelige kjelleren og alt dette skaper et negativt bilde. Det sender ut negative energier til oss mennesker og trenger vi det? Mange jeg kjenner velger vekk nyhetene siden de som oftest er negativt vinklet. Alt dette negative fokuset gjør noe med oss…det er jeg sikkert på!

Jeg vil gjerne høre mer om saken som nå ruller opp i USA men jeg vil ikke se nærbilder fra bakgården hvor de har blitt holdt. Eller det er to sider her, for egentlig vil jeg det men så vet jeg at jeg ikke liker å se det for jeg blir gående å tenke på det. Det setter seg i magen og skaper en uønsket frykt. Vi er nysgjerrige vesener alle mann men noen ganger blir det litt mye kanskje? En dame jeg føler veldig med er hun som stod frem på Tv 2 nyhetene igår. Sønnen drept foran øynene hennes og hjelpen uteblir etterpå. Stakkars dame!!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-28T08:56:03+00:00 28. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: |10 Comments

10 Kommentarer

 1. Linda 28. august 2009 at 10:02 - Reply

  Hei Trine…må bare se om dette funker før jeg skriver kommentaren min. 🙂

 2. Bodil 28. august 2009 at 10:02 - Reply

  Tragisk hvor mange syke mennesker det finnes,som utsetter andre for sine syke gjerninger.Det finnes ikke den straff som kan veie opp for ugjerningen.
  Dama på nyhetene i går burde ha fått hjelp for lenge siden,tragisk at sånt forekommer,men med det reglene som finnes,blir det sånn.Håper inderlig at det ordner seg,men uansett hjelp eller ikke,det som hun opplevde vil aldri leges.

 3. Linda 28. august 2009 at 10:07 - Reply

  Jeg er enig med deg, blir altfor mye detaljer rundt negative hendelser. Selvfølgelig skal vi bry oss om verden rundt oss, men trenger vi detaljerte bilder av alle grusomhetene? For å skjerme meg selv og familien, ser vi sjelden nyhetene på TV. Radio og litt nett-aviser fungerer utmerket. Det blir håpløst hvis vi skal ta innover oss mange av de grusomhetene som skjer rundt omkring i verden.

  Veldig bra blogg du har, tar opp ting som skjer i samfunnet og som opptar mange. 🙂

 4. Heidi P 28. august 2009 at 11:34 - Reply

  Enig jeg også jeg orker ikke så mye nyheter og aviser på grunn av det jeg. Ønsker ikke å tenke for mye på det. Tenk hvor mye frykt det er men alle skjuler det på forskjellige måter noen spiser og spiser, andre røyker, andre alkohol, andre piller….osv……

  Ja ja den gale verden…….var det bedre i gamle dager tror dere? Eller var alle like gale da men dem prata ikke om det? Har mange ganger tenkt det var verden bedre før i tida?

 5. Marius 28. august 2009 at 13:44 - Reply

  Sv: aiai utrolig vi er enig for engangs skyld;)

  Deg var det lenge siden jeg har sett/hørt noe fra btw;)

  No side å greier? Sprekt

 6. Marius 28. august 2009 at 13:53 - Reply

  Sv: ja deeet forstår jeg. Føler oss nesten som en del av en barneskole inne på blogg.no. Har liksom blitt så, barnslig. Eller alltid vært? aner ikke. Anyway, lykke til videre med eget opplegg da;)

 7. Ellen R 28. august 2009 at 15:12 - Reply

  Jeg forstår ikke helt, jeg… Du liker ikke «negative» nyheter? Hva er en «negativ» nyhet?

  Du har jo jobbet i media så du bør vel kjenne til paragraf 1.4: «Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold».

  Det er bra at vi får vite hva som skjer og ha skjedd.
  Vår umiddelbare reaksjon bør være å ønske å gjøre noe slik at lignende ikke skjer igjen, ikke si at vi skal slutte å følge med på nyhetene fordi det er så mye fælt der ute.

  Hadde naboer og andre voksne folk fulgt med og følt ansvar, ville Kampusch-, Fritzl- og Dugard-saken kanskje endt annerledes, og ingen av barna lidd i tiår, slik de gjorde.

  Det er nemlig «jeg orker ikke, for det er så mye negativitet der ute»-holdningen som gjør det mulig for overgripere å fortsette
  De vet de kan gjøre hva de vil fordi vi ikke orker eller gidder å følge med, vi er mest opptatt av oss selv og overser lett andres lidelse.

 8. Solfrid 28. august 2009 at 23:18 - Reply

  Her er jeg faktisk uenig med deg (bruker å være enig med deg i de fleste saker). Jeg mener det er pressens jobb å avdekke slike ting, og bringe saker fram i lyset. Uansett hvor forferdelig de er. Det er jo tross at virkeligheten! Selv om vi bor i verdens beste land kan vi ikke lukke øynene og benekte det som faktisk skjer.

  Ang. den damen på nyhetene i går (og forsåvidt i dag også), helt enig med deg at det var en grusom historie! Tårene mine randt når jeg så innslaget i går. Og det er sjelden jeg blir så grepet av noe jeg ikke har et personlig forhold til.

 9. Man 29. august 2009 at 01:18 - Reply

  Ja,det er mye negativt,men du kan jo bare drite i alt det ubehagelige og leve et sorgenfritt liv.Folk som ikke takler negative ting har en svak psyke og vil selv lide for dette senere.Livet er tøft og urettferdig og ikke alt lar seg forklare,sånn er det bare.

 10. Kurt 29. august 2009 at 02:12 - Reply

  Trine! Helt enig! Pressen må gjerne avdekke. Men utover det er det faktaopplysninger som vil være relevant og ansvarlig. Formen det presenteres i vil ha en «lærende effekt», og nå for tiden ender jo alt nermest i underholdning. Selv det bisarre! Og ikke for å være uforskammet, men etter jevn lesning av medier i Norge mener jeg at underholdningseffekten er dominerende i våre medier i dag, og vil nok være med på å fordumme folk flest. Og skal vi ende opp med så lav kvalitet på menneskemassen i Norge som mediene bevisst /ubevisst lærer oss opp til, da har jeg ikke mye godt å si om det som kommer i fremtiden. Mediene har tydeligvis ikke skjønt sin egen formel, eller er for grådige til å forstå konsekvensene.
  Det at et enkelt inslag får oss «på banen» til å kommentere selve mediene i slike saker burde gi alle og enhver et hint om hvor fjerne vi er blitt i ansvaret over de rundt oss! Og avhengige av mediene som målestokk? Tid for litt ettertanke, kanskje?
  Man trenger heller ikke være vismann for å forstå at gjentatt påvirkning påvirker folk. Jeg hadde en lesebok en gang! der het det: «øving gjør mester» Det er et uttrykk som varer evig, enten det gjelder noe bra eller noe negativt! Og gjentatt negativ påvirkning gjør ulykkelige og negative mennesker i en eller annen fase i livet!

  Ha en fredelig helg alle sammen! Husk, morgendagen er ny! (Det gjelder imidlertid ikke dere journalister som måtte lese dette. Da kan dere bare rømme i fra gårsdagen og fortsette galskapen. Nei takk!)

  Til Ellen R.
  Hvem er det som lærer folk opp til å bli mest opptatt av seg selv? Hvor er vismannsånden i deg? Eller er du bare «enda en journalist»?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits