Vil det ingen ende ta?

Jeg får vondt inn i sjelen min når jeg leser om MJ og det faktum at det nå bekreftes at han ble drept. Drept og drept fru blom, han tok sine valg i forhold til hva han puttet i kroppen. Joda, legen burde visst bedre og kanskje frarådet han fra å stappe alt dette i seg, men hva vet vi, kanskje han allerede prøvde på det men snakket til døve ører!

Jeg har blogget en del ganger om dødsfallet til Michael Jackson, men dette blir nok siste gang hvis det ikke skjer noe veldig urovekkende. Hele saken kommer bare til å forsette i samme tragisk sjanger og vi vil nok ikke bli sjokket over alt som kommer frem. Han var dopavhenig, sånn er det bare. Han er ikke den eneste musikeren oppigjennom tidene som har svelget unna mer enn kroppen tåler, og han blir neppe den siste. Vi får bare finne frem Ipoden og nyte musikken. Den virker forsatt dopfri for meg og den kan nytes i de neste 100 år.

Når skal dette sirkuset ende? Rekk opp hånda de som er lei? Jeg stemmer for 1 mnd Michael Jackson fri i alle nettaviser. Kom med noe som ikke sjokkerer, noe som er en hyggelig nyhet. Da skal jeg spisse ørene igjen. Frem til det synger jeg med…Billie jean was not my lover….tralalalalala
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-08-28T21:26:03+00:00 28. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: |10 Comments

10 Kommentarer

 1. Monica 28. august 2009 at 21:44 - Reply

  Du skriver: «Drept og drept fru blom, han tok sine valg i forhold til hva han puttet i kroppen. »

  Min kommentar er at det tross alt er derfor vi har leger; for å fortelle oss hvor mye vi KAN putte i kroppene våre og stoppe oss når det blir for mye. Derfor mener jeg det er riktig å gi legen skylden. Det er tross alt hans jobb å vite.

 2. Kjartan 28. august 2009 at 22:38 - Reply

  «Han er ikke den eneste musikeren oppigjennom tidene som har svelget unna mer enn kroppen tåler, og han blir neppe den siste. »

  Men de fleste av dem har neppe hatt en lege til å sette injeksjonene….

 3. trinegrung 28. august 2009 at 22:44 - Reply

  Men uansett om legen satte sprøytene så er det ikke den enkleste personen å si nei til tenker jeg. Tenk deg selv da….Michael J har sikkert lagt føringene her, folk kan være lette å manipulere. Ikke den første legen som har latt seg «lure» evnt.
  Jeg tror nok at legen har sagt i fra at det er nok nå men hvis motparten insisterer er det ikke bare lett uansett argumenter. Tenker jeg da…

 4. Heidi P 29. august 2009 at 08:14 - Reply

  Enig med deg trine ….skikkelig lei av å lese om det synes synd på han….og familien….Helt enig alle bestemmer selv hva dem skal ha inn i kroppen sin.

 5. Mari 29. august 2009 at 10:11 - Reply

  I dag er bursdagen hans så i dag kan de skrive så mye de bare orker om ham – because he’s worth it!! Uansett hvordan man snur og vender på det; det er legen som har ansvaret her – uansett hvor krevende pasienten måtte være.

 6. Liv 29. august 2009 at 11:57 - Reply

  Godt at du ikke jobber i helsesektoren iallefall. Der har vi noe vi kaller for ansvarsfølelse.
  En leges første bud er «ikke skade noen».

  Samme hvor mektig og rik MJ var, er det legens ansvar å si NEI. MJ hadde ikke utdanning eller klart nok hode til å se følgende av sine handlinger og krav, men det skal en lege ha. Hvis ikke har du ikke noe i yrket å gjøre.

 7. trinegrung 29. august 2009 at 12:09 - Reply

  Liv- det er ufattelig masse leger som skriver resepter over en lav sko uten at pasienten egentlig trenger det. Leger har et ansvar ja men ikke alle lever opp til det…det vet jeg alt om for jeg har jobbet hos flere leger

 8. Liv 29. august 2009 at 12:38 - Reply

  Ja, men hva er poenget ditt? Er det greit da, siden så mange gjør dette?

  Du må nok stikke fingeren i jorda og innrømme at det nok hører til sjeldenhetene at en lege gir stoffer som kun skal brukes til anestesi/narkose.
  Med du synes vel at vi skal godta dette, siden det er så mange som er uansvarlige?

  Jeg slutter aldri å undres over denne verden.

 9. Frode 29. august 2009 at 13:56 - Reply

  Med slike holdninger er jeg glad du ikke er lege, Trine. Narkomane ER krevende pasienter, men det betyr ikke at de må få det som de vil. Disse pasientene krever derimot en behandler som er sterk og ikke lar seg manipulere av syting og klaging og «stakkars meg»-tendenser.

  Jacksons lege er etter mitt syn en (av sikkert mange) skampletter i legestanden, som handlet på tvers av det legeløftet han avla allerede på medisinstudiet: «First, do no harm.» Han har nok vært altfor opptatt av sin egen posisjon, jeg kan tenke meg at det å være Michael Jacksons livlege gir/ga en viss status i enkelte miljøer – i tillegg til en full lommebok. Jeg tror at legen var redd for å bli kastet på dør hvis han ikke gjorde som han ble fortalt. Å sette sine egne interesser foran pasientens helse er rett og slett forkastelig – da har man ingenting i legeyrket å gjøre.

  Og nei, Trine, det er svært på leger som setter anestesimidler rett i armen på sine egne pasienter. Å være lemfeldig med reseptblokken kan neppe sammenliknes med denne historien, selv om også det kan være ille nok.

 10. Liv 29. august 2009 at 16:11 - Reply

  Som er sluttkommentar fra meg om denne saken kan jeg jo fortelle deg hvorfor denne legen (og andre tilsvarende) provoserer meg.

  For noen år siden gav min daværende fastlege meg medisiner som jeg aldri skulle ha hatt da denne medisinen nærmest var bannlyst av andre leger. Medisinen var ikke ny, men man hadde fått så mange illevarslende tilbakemeldinger ettersom årene gikk at legene hadde fått beskjed om å kutte den helt ut. Jeg fikk 100 stk hver gang jeg spurte og det ble etterhvert ofte fordi medisinen gjorde at kroppen ville ha mer. Min sykdom er så vanlig som migrene og for to år siden var jeg døden nær pga av for mange anfall pr uke og at min lege gav og gav og var så snill så.

  Jeg lå på sykehuset i to uker og var svært dårlig. Sykehuslegen sa til meg at jeg var heldig som var i live. Var sykemeldt i 4 måneder etterpå. I dag har jeg riktige medisiner og har en fastlege som er sitt ansvar bevist.

  Så kan mange si at » ja men du spurte jo etter det selv da». Ja, men når man er i en slik situasjon vet man ikke lenger sitt eget beste og man har ikke annet valg enn å stole på legen sin. Denne legen sa til meg i ettertid at han ville så gjerne være snill og at han så hvor syk jeg var. Dette er jo MISFORSTÅTT OMSORG» på sitt beste.

  Jeg mistet desverre respekten for denne legen som jeg hadde hatt i mange år og hadde opparbeidet et godt og tillitsfullt forhold til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits