HJELP- forbildekrise

På en skala fra 1 til 10 – hvor lei er du av puppedamer og alt som skrives om de overalt til enhver tid? Hver eneste dag får de ufortjent spalteplass både på nett og i de trykte medier. Hvorfor? Fordi de har tatt noen valg som hvermannsen aldri ville gjort? Er det så fasinerende at en ung jente velger å putte trynet full av maling, dytte puppene full av kjemikalier og kun selge kropp hver gang en fronter seg selv? Jeg har ikke personlig noe imot noen av disse damene som i de senere år har figurert flittig i det offentlige rom. Enkelte av de heldigvis  blitt eldre og kommet seg på bedre veier. Men jeg syntes det blir litt for dumt at de skal få såpass mye spalteplass som de får. Det kan kun bety en ting – det selger. Folk fascinerenes av dette «fenomenet» og når nettaviser skriver om de, øker klikkene. Pupper og lår selger, ingen tvil om det, men hva slags samfunn dreies vi mot hvis det er dette som skal bli forbilder for våre små?

Det er mange som følger disse jentene på nett, bloggene deres vokser i lesertall hver uke. Noen av de er tidvis ganske festlige og jeg må innrømme at jeg gløtter innom. Da kun for å smugtitte hva slags sprøe ting som skjer i deres hverdag, som virker helt fjern i fra min. Min datter sin hverdag skal aldri bli sånn…hvor lenge kan en bestemme det over sitt barn? Hvordan forme de til at dette ikke er veien å gå?

Min tulle får bestemme selv, men å fronte kroppen før toppen blir aldri tema! Ikke så lenge jeg står over henne som mor og følger henne med argusøyne. For det gjør jeg, hver eneste dag. Storebror sier hun ikke får bli noen jåleberte og da med klar referanse til såkalte rosa bloggere. Men jenter som VOE – på blogg.no – må hun gjerne følge. Det er et herlig forbilde på 13 år som hele 80 000 var innom igår. DET er syke lesertall og jeg håper at nettaviser heller kan fokusere på jenter som henne!

363381-1-1250259606711

Bildet tatt av voe.blogg.no

By | 2009-08-17T22:15:31+00:00 17. august, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: , , |19 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits