Fy fader – engasjer dere!

Dette er noe av det sterkeste jeg har sett og flere burde engasjere seg! Se promoen her og legg igjen kommentar hvis du tørr. Nå bruker jeg bloggen til noe fornuftig som folk stadig etterlyser, men da skal jeg love deg det blir stille. Jeg håper dere «nyter» det Linda May Kallestein her dokumenterer. Den heter The Cut og du kan lese mer her : The CUT og laste ned hele filmen til din datamaskin på den siden…hvis du tørr da!!

I dag heier jeg i tillegg ekstra mye på Erna Solberg….du gjør en strålende jobb om dagen!! Engasjer deg gjerne i denne saken og!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:28:11+00:00 2. september, 2009|Categories: PERSONLIG|Tags: , , |24 Comments

24 Kommentarer

 1. Annie H 2. september 2009 at 19:31 - Reply

  Dette er så grusomt! Og hvis den kniven vi så i filmen blir slipet på den måten, på en skitten stein i ødemarka, er det så stoore konsekvenser for jentene!
  Utrolig at det fortsatt er slik i verden…

 2. trine lise 2. september 2009 at 19:33 - Reply

  Det der er så jævlig!!! Men som de sier…de har gjort det i alle år og tradisjoner i kulturer er vanskelig å tukle med…de tror de har fått det fra Gud liksom…hvem skal konkurrere med det?!

 3. Mona 2. september 2009 at 20:15 - Reply

  Må innrømme jeg måtte inn å lese kommentarene for å se hva som venter meg i filmen. Og jeg vet ærlig talt ikke om jeg tørr se filmen!!!
  Regner med det er omskjæring som er temaet og jeg får frysninger på ryggen av tanken på hva disse stakkars jentene går gjennom!

 4. Kine 2. september 2009 at 20:59 - Reply

  Fint at du engasjerer deg… Flere burde!
  Det finnes så mange vonde skjebner der ute, og det bør man ikke sitte stille og se på!
  Hjelp der du kan, med det du kan.

  Sånn jeg turte…hvorfor skal man ikke tørre?

 5. Geir 2. september 2009 at 21:10 - Reply

  Har i alle år skrevet i mot undertrykking av kvinner og barn i visse kulturer og religioner verden rundt. Slike overgrep foregår ofte i samfunn organisert med patriarker(menn) som familie overhoder, og som igjen lager verdier og tradisjoner der menn har all makt.

  Kulturer med religiøst islett som driver med omskjæring av unge jenter, er motbydelige og klart menneskefientlige.

 6. Ellen 2. september 2009 at 21:18 - Reply

  Kjempebra at du setter fokus på dette i bloggen din!
  Dette er så j***, eg kjenner eg blir så provosert, dette må stoppast, forferdeleg praksis!

 7. trinegrung 2. september 2009 at 21:39 - Reply

  Kine – skrev det for kødd. Folk er jo så flinke til å kommentere negativt her på bloggen…kommer INGEN når jeg gjør noe positivt. Da gidder de ikke…disse gribbene. De ser ikke alt det positive jeg prøver å gjøre….her skal de bare «ta» Trine….*lol* SMask til dere som «turde»!!

 8. Tina 2. september 2009 at 21:40 - Reply

  Grusomt! Ikke bare er kniven uhygenisk, men kvinnene gjennomgår en smerte jeg ikke kan forestille meg.. Ingen bedøvelse og antakelig ingen sting/bandasjer heller…Nei, jeg kan ikke beskrive hvor vondt jeg får av de.. Og jeg syns at selv om man kanskje normalt ikke ville våget å se filmen, så bør man se den.. Ja det er forferdelig å se på, ja det er provoserende og skremmende.. Men det er jo nettopp det som er hensikten bak filmen vil jeg tro, for å skremme slik at det kanskje blir gjort handling.. Stakars mennesker som tror at noen som helst Gud, mener dette er best for dem..
  Takk Trine for at du postet dette, en vekker for oss som har det så alt for godt..

 9. Kine 2. september 2009 at 22:19 - Reply

  Ok, have som faith in yourself woman!;)
  Alle må gjøre det de kan vet du, og om det er noe så enkelt som å blogge om det, ja hvem vet. Kanskje det hjelper LITT? Hvertfall at folk får åpnet øynene sine, og faktisk får se hva som er virkeligheten der ute i den store verden. Vi sitter trygt i vår lille polvott – også kalt Norge.

 10. Therese 2. september 2009 at 22:44 - Reply

  Huff, den kniven er vel grunnen til at mange dør av betennelse vil jeg tru, det er jo galt og ta vekk det naturen har gitt oss, det er en grunn til at vi har det vi har av kroppsdeler, vi skulle ha gjort dette hos mannfolkene der nede da de er de som synder, og ikke damene!! Nei, jeg er mildt sagt forundret over at ingen har tatt paa seg jobben til og fortelle disse hva moder natur står bak, og hvorfor moder natur valgte og gi oss en klitoris. Jeg vet de utfører disse på små barn, HELT SYKT!! NULL bedøvelse!!

 11. Tingelin 2. september 2009 at 22:45 - Reply

  Off, ja, det hørtes veldig fælt ut, jeg er enig i at vi burde engasjere oss mer!

 12. Lille My 2. september 2009 at 22:53 - Reply

  hei!
  ville bare informere om en imam i Trondheim som har skrevet bok om kjønnslemlestelse av jenter, boken er ikke utgitt enda men vil anbefale alle å lese den når den kommer. Han har fått godkjennelse fra flere muslimske religiøse ledere til å skrive at omskjæring ikke har noe med religion å gjøre, vil si dette er et skritt på rett vei.

 13. sandra 2. september 2009 at 23:05 - Reply

  dette vil jeg ikke se,Har tenkt å fått sove,jeg har nok traumer om mishandling om pelsdyr om jeg ikke skal få mareritt om skjæring i jenters underliv også.

 14. Lena 2. september 2009 at 23:29 - Reply

  Her har du tatt opp et skikkelig problemevne….men du kan ikke si at andre skal engasjere seg. Da må du dra igang, ikke bare sitte i godstolen og blogge. Sett igang Trine….gleder meg til å se skikkelig engasjement. jeg kjenner noen som sikkert vil hjelpe deg videre i denne saken som du engasjerer deg i. Bare si ifra. Gleder meg til videre engasjement 🙂

 15. HildeP. 2. september 2009 at 23:50 - Reply

  Hei Trine!
  Bra saker, vi burde nok alle engasjere oss mer ja!

  Godt du se du blogger videre etter oppstyret de seneste dagene, du har min støtte! : )

  http://hildepeder.blogspot.com/2009/09/trine-grung-ei-dame-som-ikke-lar-seg.html

  Du sier Erna gjør en bra jobb om dagen. Bare nysgjerrig, hvorfor mener du det? Noen spesielle saker du tenker på?

  Synes det er spennende å høre, når du først skriver litt om politikk.

  Ha en fin kveld! : )

  Klem Hilde

 16. Allan 3. september 2009 at 01:54 - Reply

  Omskjæring har ikke noe med religion å gjøre. Omskjæring av barn, jenter og gutter, skriver seg fra flere tusen år tilbake i tid, hvor nomader i ørkenområder brukte omskjæring for å unngå infeksjon av underlivet, en infeksjon var ofte ensbetydende med døden. I ørkenområder er det ofte sandstorme, og sand trenger inn overalt. Dessuten gjorde man sitt fornødne i det det fri og sand trengte lett inn under hudfolder hvor det skapte irritasjon mot huden og det oppsto betennelse. En flere tusenårig tradisjon er ikke lett å bli kvitt, dessverre. Mange som praktiserer omskjæring er ikke klar over opprinnelsen til denne tradisjon. Det er noe de har gjort gjennom generasjoner, og skjønner ikke at det i dagens samfunn (vann, antibiotika og god hygiene ) ikke lenger har sin opprinnelige misjon, og så har de ulike trossamfunn adoptert og holdt fast ved tradisjonen, altså tillagt det en religiøs betydning. Det er som regel en Imam eller Rabbiner som stå for inngrepet.
  At vi hos oss er blitt oppmerksom på problemet, og ser det groteske i det, skyldes innvandring fra muslimske land og at det er jenter. Det er i grunnen rart vi ikke har reagert all den tid omskjæring av guttebarn har funnet sted blant jøder, og fortsatt blir det. For å komme dette til livs må det massiv opplysning til, og i samarbeide med religiøse ledere.
  En stor takk til deg,Trine, som tok opp dette viktige tema i din blogg.

 17. inorge 3. september 2009 at 03:53 - Reply

  Ja, hadde Gud ment at jenter/damer skulle sett slik ut…..hadde vel denne Guden latt dem bli foedt slik ogsaa da!!!!

 18. lisen 3. september 2009 at 07:06 - Reply

  Ja dette er fælt. Men hvordan engasjerer du deg? Og hva kan jeg gjøre for å bidra til å stoppe dette?

 19. trinegrung 3. september 2009 at 07:55 - Reply

  Lisen – spre budskapet videre og til slutt vil det ende hos de som har makt og innflytelse nok til å gjøre noe med det. Kanskje de som og kan sende hele dokumentaren på tv for å spre det enda mer? Jeg bidrar fordi jeg syntes dette er helt forkastelig og strider mot alt som er kvinnelig. Hva jeg som enkeltperson kan gjøre, utover å gjøre ting via denne bloggen, er å enagasjere meg for en god sak.
  Jeg setter lys på dette via bloggen og kanskje med såpass mange lesere ser noen reelle maktperson interesse i filmen? Vi kan jo håpe!

 20. Pessimisten 3. september 2009 at 08:10 - Reply

  Utrolig bra tema du sveiper innom her. Men savnet litt mer skriverier om hva filmen handler om, og gjerne dine tanker om temaet, nå ser det i grunnen ut som noe du har plottet ned på sparket, bare for å få det ned.

  Og hvorfor heier du på Erna Solberg i dag?

  Eller sier jeg bare Stå på 🙂

 21. trinegrung 3. september 2009 at 08:20 - Reply

  Pessimisten – jeg la link og tenkte folk kunne lese mer der om de ønsket. Men det er en sterk film…dette er bare promo. Linda May Kallestein har fulgt to jenter i Afrika og dere vei etter omskjæringen. Sterke historier og alle burde laste ned filmen å se den!

 22. Hmm kanskje 3. september 2009 at 10:16 - Reply

  Kommenterer gjerne, jeg. Synes det er hyggelig at du skriver om viktigere ting.
  Regner med at Plans konkurranse var inspirasjonen…
  http://vampus.blogspot.com/2009/09/blogg-deg-til-afrika.html

 23. Ev. peter eroni 3. september 2009 at 10:31 - Reply

  Hi, thanks for the wonderful incredible work you are doing. am writting on the behalf of bulamu community group that works hard to improve on lives of the local community,
  we need to her your contributions on any programe?
  we look forward to read from you.

 24. Hanna 3. september 2009 at 22:54 - Reply

  Trine, takk for at du bruker bloggen din til å opplyse om dette. Jeg anbefaler SUAADS REISE til alle.. det er en bok om en modig somalisk kvinne som forteller sin historie og bakgrunnen for dette. Er det noe som engasjerer meg er det dette, jeg brenner for det. Når ting roer seg skal jeg til somalia å engasjere meg, informere og hjelpe..
  Dette er lemlesting, det må ta slutt 🙁
  ‘Jeg får klump i halsen av dette 🙁

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits