Liv eller død?

Kongo-saken kommer til å få all spalteplass i mediene idag og overskriften » En dag håper jeg å se sønnen min i Norge igjen» vekker noe i alle og enhver vil jeg tro. Det er noen foreldre oppe i det hele som faktisk har sine barn på tiltalebenken! Uansett sak, uansett utfall må det være forferdelig å være foreldre i en sånn situasjon. En må føle seg helt maktesløs, og hadde det vært meg hadde jeg gått helt av skaftet.

I intervjuet leser en at moren til Joshua snakker om alle sidene ved saken som ikke er kommet frem og alle spørsmålene hun har. Tenk å sitte igjen med et eventuelt lik av sin egen sønn med såpass mange ting ubesvart! Jeg føler virkelig med henne og de andre pårørende. Dagen i dag må være den verste uansett utfall i saken for det er det lite de kan gjøre med. «De kjennes skyldig» er noen av overskriftene men veien videre vites ikke før senere idag. Følger spent med….har du fulgt med i saken?

1250247154359_787
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-09-08T08:22:58+00:00 8. september, 2009|Categories: YTRINGER|Tags: |13 Comments

13 Kommentarer

 1. Therese 8. september 2009 at 08:56 - Reply

  Sitter her i New Zealand og rister paa hodet av alle de merkelige paastandene aktoratet har kommet med. Huff, skulle ønske noen fra Norge kunne ha blandet seg litt mere inn i saken, og med de tiltalte for å og hjelpe dem. Men det er kun representanter fra Norge som har vært til stede under denne rettsaken og ikke folk med jurisdiske hjelpemidler. Men de hjalp seg ikke så mye ved og velge ett land som er verdens kjent for korrupsjon til og starte deres frima i heller da…hmmm mye kunne ha blitt annerledes hadde de valgt en annen destinasjon…

  Men uansett sitter jeg her og tenker på de stakkers foreldrene og tenker hvordan jeg hadde reagert om dette hadde skjedd med mine barn en gang…finner ikke ord til og beskrive den hjelpesløsheten jeg hadde opplevd om dette var mine barn…

  Jeg er imot dødstraff, fordi det er en altfor enkel straff. For disse folka i verden som virkelig har vært skyldige i ulike draps-saker, for livstid bak fengselsmurene, for meg er dette mere skremmenede enn og bli drept…men folka i Congo ser vel HELT annerledes på ting enn hva vi i den vestlige verden gjør.

  De dro til og med en gps, mobil og ett kompass som bevis for at de var spioner, at denne saken ikke har fått international oppsikt er helt forbløffende!!

  Og en helt tilfeldig mann på en fest blir også tilknyttet saken…man må lure på hva slags utdannelse disse etterforskerne i Congo har…det blir for dumt, hadde resten av verden blitt informert om denne saken hadde de siktede kanskje hatt en bedre sjanse her…

 2. Elisabeth 8. september 2009 at 09:28 - Reply

  Sannsynligvis føler foreldrene, kona, søsknene og barna til Abedi Kasongo seg også rimelig maktesløse. Alt tyder på at de to nordmennene har drept ham.

  Pussig at norske medier ikke ofrer den drepte eller hans familie en eneste tanke.

  De nordmennenes forsvarer har bl.a. prosedert på at kona kanskje ikke er kona til Abedi Kasongo likevel, fordi han mener det mangler et formelt papir… Han påsto også at obduksjonen av den Abedi Kasongo måtte forkastes, fordi navnet var skrevet Etternavn, Fornavn istedetfor Fornavn, Etternavn i obduksjonsrapporten…

  Respektløst overfor den drepte og familien hans, spør du meg.

 3. Miriel 8. september 2009 at 09:51 - Reply

  Jo, jeg føler med foreldrene til de to tiltalte. MEN jeg skjønner godt at Norge ikke har blandet seg noe særlig inn i saken. Det er vel kommet på det rene at disse gutta ikke hadde rent mel i posen. «Sikkerhetsbyrået» deres var jo i grunn et rent leiesoldatfirma… Leiesoldater er mordere som får betalt for å drepe.. Jeg er ikke i for dødstraff, men med tanke på at Abedi Kasongo trolig ikke var den første disse gutta har tatt livet av så er det strengt talt ikke så forferdelig synd på dem….

  Sikkerhetsbyrå, leiesoldater – kall det hva du vil. Gutta er nok ikke onde, men så vel sitt snitt til å tjene gode penger på militærkompetansen sin… Og er oppdragsgiverene noe bedre? De er det ingen som har prøvd å finne ut hvem er….

 4. Therese 8. september 2009 at 10:00 - Reply

  Jeg fikk fortaaelse av det jeg at de skulle starte ett ‘event firma’ der nede…det var det jeg leste i vgnett ihvertfall…og det er vel kun ett firma som ‘skaper’ en bestemt bakgrunn for folk med penger som vil ha litt spenning i hverdagen, men dette var jo ikke ment til og vaere no leiesoldat aktig, men jeg maa har misforstaatt en eller annen plass…hmmm

 5. Lise 8. september 2009 at 10:16 - Reply

  Idag sympatiserer du med disse to mest sansynlig «ikke rent mel i posen» gutta. Og synes synd på deres foreldre og familie…

  Vanligvis pleier du gå hardt ut mot alle dumme» foreldre som ikke lærer barna sine grenser og det at barna ikke må spise peanøttsmør, 😉
  Videre husker jeg du skrev et inlegg om at barna ikke trenger og overnatte borte, for det var noe stort tull.

  Hva med enken og barna? Sympatisere du med de også?

  Igår skrev du også et merkelig inlegg, hvor du IKKE sympatisere med en stakkar som har fått utlagt tarm, og har tydligvis store psykiske probllemer pga han er tidligere bruker av anabole steroider. For han var jo bare en dust som fikk skylle seg selv..

  Er du sympatisk eller ikke?

 6. Miriel 8. september 2009 at 10:51 - Reply
 7. Anita 8. september 2009 at 12:22 - Reply

  Uansett må det være forferdlig å vite at ens barn sitter fengslet i et land med helt andre regler og lovverk. Der rettferdigheten slik vi kjenner den, ikke eksisterer.
  Sårende kommentarer,fleiping og vitsing er dagligdags om ens egne barn.
  Jeg håper og tror at jeg aldri vil få oppleve noe lignende som desse foreldrene, men setter man barn til verden så er det alltid en liten risiko for at de går egne veier og tar valg vi foreldre ikke nødvendigvis er enige i, men det er fortsatt våre barn som vi elsker betingelsesløst.

 8. Eh... 8. september 2009 at 12:45 - Reply

  Enda et reflektert innlegg… Hvor tar du det fra?

 9. Monica 8. september 2009 at 14:16 - Reply

  Vel….mye kan sies og mye er sakt og skrevet i denne saken, men alle vi som er foreldre kan vel forestille oss hvordan dette må føles. Skyldig eller ikke skyldig…..barna dine vil alltid være det kjæreste du har.
  Så at disse foreldrene må gå igjennom et helvete er det vel ikke noe tvil om.
  Det er vel heller ikke noe tvil om disse to gutta enten er utrolig naive eller så har de ikke helt rent mel i posen. Man starter ikke et event firma i Kongo som skal leke soldater i bushen. Nei………….det gjør man bare ikke med vettet i behold. så, ikke vet jeg, men få dem hjem til Norge så de kan sone under verdige forhold….

 10. sandra 8. september 2009 at 15:36 - Reply

  Hvorfor skal de få sone under verdige forhold hvis de har tatt livet av ett uskyldig menneske? de er jo muligens mordere.

 11. Arne Joks 8. september 2009 at 15:55 - Reply

  «Da damene dro» har reist til Kongo, og gjett da! I morgen smeller det, sier bare en ting. Fitta feis, og negeran fikk bakoversveis!

 12. kløna 9. september 2009 at 12:18 - Reply

  Hei..

  Dette er nok en gang et mediesirkus…

  Jeg får litt assossiasjoner til Havnå saken jeg. Der står far frem og hevder sønnen sin uskyld.. han hadde vel aldri gjort noe sånt!

  Så Kommer Kongo saken.. Nok en gan en far som står frem i media og hevder sin sønn`s uskyld… Men så kom bomben!!!! Bildet der Tjøstolv Moland vasker blodet ut av bilen.. Vel og merke en SMILENDE pekende Tjøstolv Moland…

  Hvem gjør sånn uten mening?
  Men det var jo bare villsvinblod….

  Det var vel derfro de ble dømt til døden. For det er visst ikke lov å drepe villsvin i Kongo!

 13. Mammamia 10. september 2009 at 16:37 - Reply

  Min magefølelse sier at de gutta er skyldige ……
  Hvorfor ventet media med å fortelle at de var avskediget i Telemark-bataljonen i 2007, fordi de hadde forsøkt å verve medsoldater til væpnet oppdrag i Afrika ?? De visste det garantert !
  Denne mentaliteten med at «det var ingen nordmenn involvert», den som kommer frem ved alle ulykker og katastrofer.
  Ville media vente å se om de muligens ble frikjent, «gudskjelov, de er da nordmenn»…..
  Men så ble de dømt, – ja men DA kan vi ta dem, da slenger vi alle opplysninger på bordet.
  Uansett, så er de noen store, dumme guttunger !!!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits