Har du X-Faktor?

Hva er X-Faktor? Det svaret prøver Tv 2 å gi oss svaret på denne sesongen og tidvis fomler de i blinde. Ikke fordi talentene som opptrer ikke har det lille ekstra, for mange av de har et enormt potensiale, men hele produksjonen er litt vel ung. Det er så overkult, amerikanisert og jålete at det faller igjennom i lille norge. Jeg elsker vanligvis slike produksjoner og har i alle år heiet på Idol og Norske talenter. Men i år er jeg skuffet….det mangler troverdighet dessverre.

Det er potensiale i dommerpanelet og Mira Craig hadde helt sikkert vært en fantastisk programleder. Hun er ekte, nær og fantastisk i kamera, men KUTT UT alle de engelske ordene. Det høres ut som du ikke har gått på skole i det hele tatt, og de tar fra deg masse troverdighet etter mitt syn. Det enkle er ofte det beste sies det, men i dette tilfellet blir det bare platt. Når  Mira skal presentere sine deltagere rett i kamera får jeg ståpels….ingen av de andre klarer det som henne og hun overbeviser om at de som kommer nå virkelig er verdt å høre på. Da er du flink, men så åpner du munnen etter endt opptreden og all engelsken får fri fly. Jeg liker det ikke og det er INGENTING med deg som person å gjøre.

Charlotte Thorstvedt er noe av det flotteste vi har her til lands men hvem styler henne i år? Det blir for groteskt etter mitt syn og litt for rocka til en fredagskveld å være. Et lite tips…ikke nikk sånn på hode hele tiden. Hele produksjonen er for ung og vi voksne føler oss fullstendig overkjørt på en fredagskveld hvor hele familien vanligvis samles for kos foran tv-skjermen.  I Norge liker vi det litt folkelige, selvom det rocka kan være litt spennende.

Nei, gi oss tilbake Solveig Kloppen. Hun er varm og nær,  streber ikke etter noe, er bare seg selv og naturlig herlig. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si dette siden jeg ELSKER sangkonkurranser, men X-Faktor er kjedelig iår. Talentene er der men produksjonen prøver på noe som ikke funker på norske skjermer. Etter mitt syn. Heldigvis i den store sammenhengen betyr det veldig lite, men jeg ville nå bare si det likevel. Dette er ikke mobbing, kun et objektivt syn på en skakk-kjørt produksjon.

VG, Dagbladet, Seher, Tv2, Tv2
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-10-24T11:22:12+00:00 24. oktober, 2009|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , |8 Comments

8 Kommentarer

 1. Guro 24. oktober 2009 at 15:04 - Reply

  Jeg skjønner hva du mener, Trine.
  MEN, jeg er 13, og må bare fortelle hva jeg syns:
  Mira Craig snakker mye engelsk fordi hun er halvt amerikansk, og Charlotte Throsvedt gjør en god jobb til og være så ung. By the way, Charlotte styler seg selv, og jeg syns hun gjør en god jobb, så den kunne du kanskje ha spart deg for? Mira og Jan Fredrik har skjønt poenget med programmet, og leter etter en med x-faktor. Det er
  Peter Peters som trekker hele programmet ned i søla,
  Og X-faktor er noe annerledes, noe nytt, noe vi kanskje har bruk for i lille Norge. Det er min mening, og det er godt for ungdommen at vi og kanskje har noe og se på, Nytt på Nytt er helt tragisk for meg:p

  Håper du ikke tar det her personlig, Trine, for jeg liker deg virkelig, men måtte bare fortelle mitt synspunkt.

 2. Trine Lise 24. oktober 2009 at 15:20 - Reply

  Jeg så på det i går, synes det har vært greit de andre gangene, men i går var det IKKE bra. Håper for dems del at de ikke har mistet noen seere på gårsdagen….

  Er enig med deg at antrekkene til Charlotte blir litt frika til å være på en fredags kveld.

 3. Magnus 24. oktober 2009 at 16:14 - Reply

  Jeg bryr meg lite om Charlotte sin antrekk, men jeg er enig om at programmet fikk en nedtur i går. Vil ikke påstå at det skyldes valg av programleder (selv om Solveig er super), men heller prestasjonene til deltakerne. Alt for mange sang falskt, og det kan jo tenkes at det var lydproblemer på scenen (og at artistene ikke hørte seg selv godt nok). Også lyden som kom ut av TV-en var dårlig mixa. Særlig gruppene hørtes ut som en uharmonisk lydlapskaus. Vi får glede oss tli neste fredag og håpe på en opptur – det kan jo ikke bli så mye dårligere.

 4. Amy 24. oktober 2009 at 16:24 - Reply

  I de 14år jeg har bodde i Norge har flere og flere brukt engelsk ord når de prater…jeg oppdaget det hele under Big Brother programene- alle de engelsk ordene som de ungdom brukt inne huset..så har det rullet seg…skjønner at i Norge er det best å bruke Norsk, men Norge vokser og det er ikke BARE Nordmen her lenger…så litt engelsk er kanskje litt kult da den er den internasjonal språket og de fleste i verden forstår det.
  Selv syns jeg det er svært lite talent på den X-factor. Sa i begynelse da Elin var med, men så var hun kastet ut på grunn av utseende..når det var egentlig ho som hadde talent. De andre ser pen ut men har begrenset talent. Så jeg vil tolke X-factor som en skjønnhets konkurranse med synging..Models Inc med synging…ekte talent får utvikler seg på Idol..men der igjen er det 14åringer som stemmer frem sin favoritter og det er ikke alltid de med talent men flott utseende..det er godt å se i ettertid at de som blir stemt ut med ekte talent for enda en sjanse til å vise seg frem og ikke blir glemt.
  Begynner å bli lei reality konsept i det hele..så jævlig kjedelig og bare det samme som går om og om igjen..huff..er det ingen kreativ mennesker ut der som kan finne på noe som virkelig er verdi å sitte rumpe ned i sofaen og se på???
  God helg frøken og godt å se deg tilbake :-))

 5. Krakelen 25. oktober 2009 at 11:47 - Reply

  Enig i at x-factor er kjedelig. Idol var artigere.

  Hvis du vil ha noe annet gøy å se på enn minnene om Solveig Kloppen så sjekk ut denne videoen, lagd av en femtenårig hot shot-regissør fra Nord.Norge.

  Spre den gjerne videre.

 6. The Giant - Kjetil 26. oktober 2009 at 13:41 - Reply

  Er 100% enig i deg. Det om Mira, Charlotte og produksjonen generelt! Det er så platt. De prøver for hardt. Det hjelper ikke å rope høyere, veive mer med armer eller bein for å få med publikum. Er ikke like enig om at alle artistene har så mye talent, er mye bra der, men med tanke på hvor mange som var på audition, så er det rart at de ikke fant noe bedre. Men noen skinner, det kan man ikke si noe på.

  G.

 7. Linn Kristin 27. oktober 2009 at 18:30 - Reply

  Mine umiddelbare tanker etter å ha lest dette.
  Charlotte er en av mine favoritt programledere, (så jeg er vel litt inhabil)og når det gjelder stylingen hennes, så er den jo 100% Charlotte, da hun er en rockejente.og det er ungt, frecht og stilig (i mine øyne.)
  Språket til Mira er også 100% Mira og i mine øyne blir hun ikke noe mindre proff av å blande språk. Synes at når de først skal ha med særegne personer i et program så skal disse få lov til å være seg selv. Det er jo derfor de selger.
  Det er mulig X-Factor er ment som familieunderholdning… men det er barn og ungdom de til syvende og sist tjener penger på. Bare se hvilken aldersgrupper som har fulgt opp og blitt STORE fans av f.eks Idol tidligere.
  Dermed er det kanskje ikke så rart at de satser på en ung stab?

 8. Gry 28. oktober 2009 at 21:55 - Reply

  Enig, stylingen til Charlotte er ikke god. Hun har et tydelig ønske om å være rocka, men hun passer dessverre ikke til stilen. Det skinner gjennom at hun er en «pen pike» Mulig at det hadde gjort seg på MTV der hun var tidligere men i et familieprogram som X-Factor passer det ikke inn.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits