Du hellige Obama

What to do liksom? Obama setter dagsordenen i hele landet og en skulle tro at det var en amerikansk president på ferde!? Men, det er jo det. Er han SÅ mye verdt? Lurer på hva han koster i kroner å øre hvis en skulle kjøpe han og hele kongeriket?

Jeg sitter på Gardermoen og irriterer meg. Ikke på Obama, for han har jeg alltid heiet på med sin herlige strofe «yes we can», men på det faktum at hele verden står stille fordi han lander! På flyplassen yrer det av folk, de springer frem og tilbake og glemmer sikkert  at «sjefen over alle sjefer» har landet. Men så kikker en opp på avgangsskiltet og ser x antall kanselleringer. Da vet man at noe er i gjøre. Pokker, mitt fly er kansellert. Jeg skal på to møter i Bergen med retur i ettermiddag og da passer det dårlig at «hans høyhet» opptar hele luftrommet med sin sikkerhetsgjeng. Men kan en klage? Skal en bare smile og være glad han besøker vårt lille land? Jeg undrer, kikker rundt meg og funderer om det er bare jeg som irriterer meg. Ta det med et smil Trine , tenker jeg. Jeg prøver å være tapper.

Obama sin frue er kledd i lilla ser jeg på VG sin sak. Det skaper vel nye overskrifter tenker jeg. Tenk å leve i det fokuset hver dag, hver time. Aldri et minutt fred å få fordi den ene styrer verdens mektigste land og hun er gift med han som gjør det. Sikkerhetsfolk, skuddsikre glass, skuddsikre biler, helikopter rundt i luften, tar opp et helt hotell med sin gjeng av ansatte. Hvem skal lage maten hans mens han er i landet? Er det noen som sjekker den og tar seg et jafs før han spiser for å sjekke at den ikke er forgiftet? Er man konstant «redd» når en lever under et slikt press?

Tilbake på Gardermoen. Her sitter jeg og har tusen spørsmål på lik linje med alle andre journalister i Norge i dag. Men kun EN skal få stille ETT spørsmål til Obama. ETT spørsmål? Er han redd noe skal skje med han om det kommer to eller tre? Jeg undrer på det og jeg i det irritasjonen over kansellert fly svinner hen til duften av nytrukket kaffe. Jeg var tidlig oppe idag og kaffen fukter først ganen min nå. Der kom roen og jeg gleder meg kun til å lande i Bergen. Der er ikke Obama og kanskje det er like greit. Det er kaos i Norge….pass på å stå giv akt!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-12-10T10:11:08+00:00 10. desember, 2009|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: |5 Comments

5 Kommentarer

 1. Trine Lise 10. desember 2009 at 21:24 - Reply

  hehe… Jeg bor heldigvis ikke i Oslo. Jeg heier på Obama og koser med med god middag, julebrus og Obama sending på TV 🙂

 2. camilla 10. desember 2009 at 21:25 - Reply

  Oj, hva spør man om da…?

 3. Morten 11. desember 2009 at 06:23 - Reply

  Er en veldig veldig mektig mann det der håper norge får bedre kontakt med USA heretter…

 4. Ingunn 12. desember 2009 at 15:00 - Reply

  En mektig mann krever stor sikkerhet rundt seg i 2009 – det er sikkert. Man skulle ønske det ikke var slik, men uten et slikt opplegg ville han (og teamet hans) nok ikke tatt turen til Norge. Tipper vi leverer det som er bestilt.

  Ellers tror jeg dette er kjempefin Norges-reklame da.

  God helg.

  Ingunn

 5. SW 13. desember 2009 at 09:26 - Reply

  På Gardermoen fikk du i hvert fall kaffe Trine……på Skedsmokorset satt vi i bilkø og irriterte oss over at Amerika-gjengen måtte ha HELE motorveien for seg selv…det er lite provoserende å høre på radioen at «nå har han kommet fram til Nobel instituttet» og fremdeles fikk ikke vi «vanlige dødelige» ikke lov å kjøre videre!
  Vi måtte vente i 30 minutter ETTER han hadde passert før vi fikk kjøre videre…….Hvorfor det?……redsel for at superraske terrorister skulle løpe etter kolonnen?
  MEN bilkøen stilte seg bare i rekken av parodier som utfoldet seg før og under besøket og som startet med Jaglands ryggslikking da prisen ble delt ut i utgangspunktet….crazy stuff…..fra og med 2009 kan man nå få fredspriser for ting man har PLANLAGT å gjøre 🙂
  Hilsen
  Nok en utvandra rogalenning 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits