X-faktor i krise!

Det er ikke enkelt å gjennomføre et stort prosjekt som X-faktor på Tv 2. Det er ufattelig mange faktorer som skal passe sammen for å tilfredsstille oss tv-seere. En skulle tro at Tv 2 hadde nok erfaring sammen med Monster produksjonsselskap til at dette ble «a walk in the park», men nei. I år har alt gått galt etter min mening, og nå faller det hele igjennom med dalende seertall FØR finalen hvor nesten hele nasjonen tidlgere har fulgt med på Idol/Norske Talenter, og «ingen» vil gå på finalen i Telenor arena. Jeg er ikke overrasket i det hele tatt for å si det mildt.

Allerede etter andre livesending tidlig i høst (kunne jo ikke dømme det nord og ned etter første) kjente jeg dårlig bismak i munnen. Ultrakule dommere med et språk kun for de unge, en programleder som ikke en gang klarer å snakke dialekten sin rent på sending og tidvis rar/hektisk filming. Hjelp, tenkte jeg, hva i alle dager har Tv 2 tenkt på her? Den prosjektlederen som syntes castingen til X-Faktor har vært vellykket bør kanskje begynne i en ny jobb?

Jeg må først pressiesere at unge lovende Thorstvedt er vakker og flink. Uten tvil et potensiale til fremtidig manusopplesing. men å sette henne på live-sendiger i beste sendetid når hun aldri har gjort det før, og i tillegg ikke har fått mensen en gang, det er KRISE! Dette mestret du ikke i det hele tatt Charlotte og jeg har mer enn en gang virkelig følt med deg. Du er tøff som trodde det selv og kastet deg over oppgaven, sikkert lært masse på veien og kanskje er du klar om noen år. Men denne oppgaven ble for stor for deg dessverre. Sjelden dårlig spørsmålsformulering, ingen innlevelse, ikke noe eierskap og ikke «stor» nok dessverre. De som har fulgt bloggen min en stund husker kanskje at jeg skrev det for lenge siden.

Dette er ikke hennes feil, men minuset med å være programleder og en av de som fronter en «fiasko», er at media henger ditt navn på hoggestammen. Jeg lurer virkelig på hva veien videre vil by på for Charlotte? Hvor stor makt har media og hvilke tilbakemeldinger får du av Tv 2? Kommer du tilbake på skjerm neste sesong? Er all pr god pr, og når skal faktiske kvaliteter til å lede et program få spille en rolle igjen? Fordi om folk funker i en realitysetting vil det ikke si at de i neste sving  er gode programledere! Det krever litt mer enn som så etter mitt syn. Programledere i dag blir ansatt etter hvor mye pr de klarer å skaffe seg og om de muligens klarer å fremføre et manus. Så til de unge i dag som drømmer om tid på skjerm, så enkelt er det!

Jeg skal se på finalen av X-Faktor i morgen kveld. Jeg elsker nemlig konseptet selvom deltagerne som står der nå ikke er mine favoritter. Jeg håper det blir flere runder med X-Faktor, at Tv 2 tørr det, men kanskje gjøre om litt på settingen? Lykke til og vi vet jo alle hvor viktig seertallene er. Hva blir de imorgen mon tro?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-12-17T09:32:18+00:00 17. desember, 2009|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , , , |18 Comments

18 Kommentarer

 1. anne karin 17. desember 2009 at 09:46 - Reply

  helt enig med deg Trine.

 2. Livline 17. desember 2009 at 11:03 - Reply

  Kunne ikke vært mer enig. Er ikke veldig gammel selv, men dette ble for «coolt» gitt!

 3. Stein Roar 17. desember 2009 at 12:42 - Reply

  Overskrift seher.no blir vel nå Trine Grung i menstruasjonskrangel med Charlotte Thorstvedt 😛

  Vel jeg syntes X Factor var så dårlig at jeg bare måtte slutte å blogge om det. Min blogg skal handle om positvitet 😀

  Morsomt å se at du hugger til litt igjen, men den mensen greia får du nok i fleisen 😛

 4. Vestfoldgirl 17. desember 2009 at 16:28 - Reply

  Helt enig ang Charlotte…jeg har aldri likt henne og kommer aldri til å gjøre det. Jeg synes ikke hun er pen en gang, men det er nå min smak. Hun irriterer meg, både på måten hun snakker og er på….og jeg synes virkelig en programleder bør kunne holde maska og ikke bryte sammen, sånn at hun ikke kan snakke. Dette var absolutt ikke en jobb for henne!
  Jeg synes heller ikke de to finalistene som er igjen er noe å rope hurra for…..hvem er det som kommer til å kjøpe en plate med Chand…trøndermusikk i en hel time – gørr 🙁 Shackles er kule nok, men bare et blaff, de forsvinner fort igjen.

 5. Tack 17. desember 2009 at 17:32 - Reply

  Helt enig Trine.
  Elendig program og programleder.
  Sastingen minner mye om nittitallets TV3.
  Tror også at programmet er for langt, hvem orker å sitte fra 19.30 til 22.00 for å se på amatører som programledere og dommere som stemmer «sin» gruppe videre i hvert program.
  Dette gjelder også programlederne i «Skal vi danse?» De ser jo lurvete ut. Her har BBC programledere med stil.

 6. Tone 17. desember 2009 at 17:36 - Reply

  Ja dette holder ikke mål …kjedelig,trøttsomme greier som bare blir verre og verre. Jeg orker ikke å se på det lenger noe som irriterer meg fordi jeg elsker sang og musikk!!!! Og jeg tror som Trine, at programlederen er alt for lite rutinert….du skal ha noen år bak deg + at det må være en selvfølge å være naturlig….og det er desverre ikke Charlotte T.

 7. Sigrid 17. desember 2009 at 17:51 - Reply

  Jeg bor i USA for tiden, så X-faktor kjenner jeg bare til fra det jeg har sett på internett. Men for å se det fra en annen vinkel, Norge blir et for lite land til å ha alle disse programmene som er store suksesser i England og Amerika. Det finnes ikke nok talenter eller personligheter til å kjøre på med disse programmene år etter år i ett land med ca. 4.5 mill innbyggere. Slik er det bare.

 8. Geir 17. desember 2009 at 18:08 - Reply

  Begikk selv litt blogging om Charlotte i dag, og ser nok ganske litt på X-faktor som deg…

  Hun har en fordel da, er fra Stavanger…..

 9. Medieviter 17. desember 2009 at 18:24 - Reply

  I kritikken av X-Factor glemmer du et meget viktig aspekt! Noe av grunnen til at denne type programmer er stort i USA er at det er nisjeprogrammer. I det lille landet Norge må disse programmene være noe «alle» ser på og vet noe om, men i USA er det bare en liten del av befolkningen som trengs for å gjøre en suksess. I forhold til folketallet har f.eks Oprah en liten prosentandel seere, men hennes program er allikevel en stor suksess.

  Først og sist samlet omtrent 25% av befolkningen som seere hver fredag i mange år. Hvis man hadde hatt et program i USA som 25% av befolkningen så på, så hadde man stått i særstilling internasjonalt i forhold til makt og påvikrning.

  Der feiler denne type program i Norge, her skal «alle» se på de samme programmene år etter år, det funker bare ikke med vårt folketall og lave mengde tv-kanaler.

 10. AManda 17. desember 2009 at 19:31 - Reply

  Jeg er enig med hun som bor i USA. Vi har ikke nok talenter i Norge til at dette skal bli interessant. I tillegg begynner konseptet å bli oppbrukt. X-faktor, Norske Talenter og Idol er stor sett det samme.

  Charlotte Torstvedt har ikke vært noen stor suksess, men jeg vil ikke legge skylden på henne. Ingen av deltagerne har den berømmelige X-faktoren det letes etter, dermed gidder man ikke se på. Ingen av de som er med kommer til å gjøre det stort etter programmet er ferdig. Kanskje de får opptre på kjøpesentere her og der, men det er også alt.

  Jeg syns også trekket med at dommerne skulle velge ut «sine» deltagere ikke fungerte. Se bare på protesten da Elin gikk ut! Jeg tror programmet hadde hatt mer suksess om det ble valgt ut deltagere med personlighet istedet for utseende. Vi har nok Tone og Sandra’er, vi vil ha noe «ekte», noe som folk hadde lagt merke til utover at artisten er pen. Chand er den eneste som har noe tilnærmet dette, men han har forsvunnet i gamle slagere, altså ikke noe som uthever det som er spesielt med ham. Noen stor sanger er han ikke, om vi skal være ærlige, men han har sjarm, han skriver gode låter og han gjør det på sin egen måte.

 11. MariaWithBaby 17. desember 2009 at 19:34 - Reply

  Enig med Trine jeg også, ja!!

  Men noe som ikke er nevnt, og som kan være en medvirkende årsak til bunnoteringen av seertallene til X-factor forrige fredag, til tross for at det var semifinale…Kan jo være at det kræsjet med Nobels Fredspris Konsert ledet av Mr. og Mrs. Smith…?!?!?

 12. Arild 17. desember 2009 at 20:04 - Reply

  Til info så har Charlotte Thorstvedt erfaring fra TV tidligere. Nærmere bestemt som programleder på MTV. Så helt grønn er hun ikke, frøken Grung. Men at programmet er kjedelig er jeg helt enig i. Dommerne blir jeg bare flau av. Fjortisspråk på tv funker bare fra 18:00 – 18:30
  Jan Fredrik Karlsen er dessuten gått ut på dato, hvilket talentprogram er det som ikke har hatt han som en av dommerne?

  God Jul, Godt Nytt År og lykke til videre!

 13. meme 17. desember 2009 at 20:42 - Reply

  Folk vil se på de som får flest stemmer, når da de som får minst stemmer flest ganger er i finalen er det klart at ikke folk vil se på

 14. Lene 17. desember 2009 at 23:02 - Reply

  Helt enig! Verken dommere eller programleder gjør en god nok jobb.

 15. Mona 18. desember 2009 at 09:14 - Reply

  x-faktor har ikke slått an her i huset med barn fra 8 – 13 har ikke grublet så mye på det, men dette har vi valgt vekk, programlederen virker stiv og uekte, men nok om det, hvordan ble det med kjøkkenet ditt egentlig?

 16. Heidi P 18. desember 2009 at 12:55 - Reply

  Helt enig med innlegget ditt Trine. God førjulstid. 🙂

 17. Gunn K 18. desember 2009 at 23:59 - Reply

  Hei Trine

  Her må jeg si jeg er veldig uenig med deg!

  Synes frøken Thorstvedt gjør en flott jobb.
  Hun er sporty som alene leder oss gjennom direktesendte
  programmer – ikke minst i kveld med en fullsatt (?)
  Telenor Arena. Jeg synes hun i kveld viste at denne jobben
  slett ikke var for «stor» for henne. At det til tider kan
  virke som hun ikke har så mye innlevelse kan forklares med
  at hun faktisk gjør denne jobben alene – uten en makker som stiller neste spørsmål… Da kan hun ikke lene seg helt tilbake og lytte til de hun intervjuer, hun må være klar med neste oppgave!

  Ser gjerne igjen Charlotte Thorstvedt i neste runde med X-faktor jeg – men kanskje en ide å gi henne en medprogramleder?

  Hilsen Gunn K

 18. Emilie Combine 19. desember 2009 at 01:28 - Reply

  Haha, jeg smiler og er totalt enig! Fiasko-norge med jantelov og dårlig hørsel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits