Det er ikke enkelt å gjennomføre et stort prosjekt som X-faktor på Tv 2. Det er ufattelig mange faktorer som skal passe sammen for å tilfredsstille oss tv-seere. En skulle tro at Tv 2 hadde nok erfaring sammen med Monster produksjonsselskap til at dette ble «a walk in the park», men nei. I år har alt gått galt etter min mening, og nå faller det hele igjennom med dalende seertall FØR finalen hvor nesten hele nasjonen tidlgere har fulgt med på Idol/Norske Talenter, og «ingen» vil gå på finalen i Telenor arena. Jeg er ikke overrasket i det hele tatt for å si det mildt.

Allerede etter andre livesending tidlig i høst (kunne jo ikke dømme det nord og ned etter første) kjente jeg dårlig bismak i munnen. Ultrakule dommere med et språk kun for de unge, en programleder som ikke en gang klarer å snakke dialekten sin rent på sending og tidvis rar/hektisk filming. Hjelp, tenkte jeg, hva i alle dager har Tv 2 tenkt på her? Den prosjektlederen som syntes castingen til X-Faktor har vært vellykket bør kanskje begynne i en ny jobb?

Jeg må først pressiesere at unge lovende Thorstvedt er vakker og flink. Uten tvil et potensiale til fremtidig manusopplesing. men å sette henne på live-sendiger i beste sendetid når hun aldri har gjort det før, og i tillegg ikke har fått mensen en gang, det er KRISE! Dette mestret du ikke i det hele tatt Charlotte og jeg har mer enn en gang virkelig følt med deg. Du er tøff som trodde det selv og kastet deg over oppgaven, sikkert lært masse på veien og kanskje er du klar om noen år. Men denne oppgaven ble for stor for deg dessverre. Sjelden dårlig spørsmålsformulering, ingen innlevelse, ikke noe eierskap og ikke «stor» nok dessverre. De som har fulgt bloggen min en stund husker kanskje at jeg skrev det for lenge siden.

Dette er ikke hennes feil, men minuset med å være programleder og en av de som fronter en «fiasko», er at media henger ditt navn på hoggestammen. Jeg lurer virkelig på hva veien videre vil by på for Charlotte? Hvor stor makt har media og hvilke tilbakemeldinger får du av Tv 2? Kommer du tilbake på skjerm neste sesong? Er all pr god pr, og når skal faktiske kvaliteter til å lede et program få spille en rolle igjen? Fordi om folk funker i en realitysetting vil det ikke si at de i neste sving  er gode programledere! Det krever litt mer enn som så etter mitt syn. Programledere i dag blir ansatt etter hvor mye pr de klarer å skaffe seg og om de muligens klarer å fremføre et manus. Så til de unge i dag som drømmer om tid på skjerm, så enkelt er det!

Jeg skal se på finalen av X-Faktor i morgen kveld. Jeg elsker nemlig konseptet selvom deltagerne som står der nå ikke er mine favoritter. Jeg håper det blir flere runder med X-Faktor, at Tv 2 tørr det, men kanskje gjøre om litt på settingen? Lykke til og vi vet jo alle hvor viktig seertallene er. Hva blir de imorgen mon tro?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kvinne som våger?

Vi har alle livserfaringer, kan mine hjelpe deg å våge mer? Jeg deler på mail

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.