For en idiot….

…tenker nok mange. Hva i alle dager tenkte han med når han gjorde dette, knuste hele Bergens pepperkakeby? Han tenkte nok ikke i det hele tatt og ihvertfall ikke på konsekvensene som kom i kjølevannet av hans handlinger. Mange har nok undret seg over hans handlinger, men det er jul folkens og nå angrer han sine handlinger. Han ber om tilgivelse via et brev til pressen, skal han ikke få det da? Rekk opp hånden de som ikke har gjort ting de i ettertid angrer på, uansett hva det måtte være? La mannen få fred nå….»hele» Norge har jo vært sint på han i lengre tid og det er nok pinelse for han det. Bare tenk så flaut å komme hjem til sin familie for å si «det var jeg som gjorde det hele landet snakker om». Grøss og gru!

Jeg skal jobbe sammen med Galleriet i Bergen hele 2010 og kommer til å blogge om den prosessen. Det er et spennende prosjekt vi har på gang og jeg gleder meg virkelig til dette. Spennende og nytenkende av et senter å gå i denne retningen de nå velger. Det vil si at medieutvikler Trine Grung er på god vei til å hjelpe bedrifter med sosiale medier. Ta gjerne kontakt om din bedrift skulle trenge det! Her er noen bilder fra min Bergenstur i desember og jeg MÅTTE jo innom Pepperkakebyen!

Vårt pepperkake hus iår, dekorert av ungene
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-12-22T12:01:12+00:00 22. desember, 2009|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , |20 Comments

20 Kommentarer

 1. M 22. desember 2009 at 12:15 - Reply

  Synd med så massiv mediedekning for hans skyld…for en tragisk oppførsel….kanskje litt for mye oppstuss i media, mht barna, som kanskje ble ENDA mer lei seg da det ble slått så stort opp…»Bergen i sjokk» osv….bergensere er altså patriotisk overfor pepperkakebyen også. Stilig.
  Har du sett Bjarte Hjelmeland & Co. sin parodi?
  Vi skal aldri glemme 20/11?
  http://nrkp3.no/p3morgen/artister-for-pepperkakeby/
  Ønsker deg en god jul, og lykke til med prosjekt i Bergen,
  klem, M

 2. Helge 22. desember 2009 at 12:23 - Reply

  For et oppstyr ! Bergensere er noe for seg selv. Har ikke sett de så opprørte siden de fikk vite at Varg Veum skulle spilles av en østlending !

 3. Tom 22. desember 2009 at 12:37 - Reply

  Herregud, det er snakk om pepperkaker…. PEPPERKAKER…

  Get a grip, people…..

 4. Lisa 22. desember 2009 at 12:54 - Reply

  Vi leser hver dag om blind vold og drap. Denne gutten gjorde noe dumt etter en fuktig aften på byen, som de fleste av oss har prestert. At Bergens overdrevne patriotisme førte til mer mediedekning enn det som stod i forhold til forbrytelsen er det eneste tragiske ved dette. Makan til overdrivelse skal letes lenge etter!

 5. Eirik 22. desember 2009 at 12:56 - Reply

  Jepp, resten av Norge driter i pepperkakebyen deres.

 6. Levy 22. desember 2009 at 13:04 - Reply

  GOOOOOOOOOSH !!!

  lager så mye oppstyr i det at det bare er til å spy av..just eat thoes fuing leftover gingerbread and get over it. for det der er skikkelig sån woooooooooow news..not!!

  stygge nordmen..det er andre viktigere nyheter enn jævla pepperkaker..stygge folk

 7. Tossa 22. desember 2009 at 13:07 - Reply

  For et oppstyr da, håper jeg raver full rundt i det området så skal jeg og knuse den nye pokkers pepperkakebyen. tråkke det flatt og pisse på det.

 8. Linda 22. desember 2009 at 13:08 - Reply

  Jeg er enormt stolt over det engasjementet som ble vist her i Bergen etter raseringen av Pepperkakebyen….folk hev seg rundt og bakte nye pepperkakehus, «alle» sto sammen og tok et tak. Og klart vi har tilgitt synderen – når først skaden var skjedd, har vi fått enorm markeds-føring av byen vår.

  Ønsker deg god jul og velkommen til Bergen i forbindelse med prosjektet hos Galleriet.

 9. Thomas 22. desember 2009 at 13:09 - Reply

  Jeg synes det er helt idiotisk å lage så mye oppstyr pga en pepperkake landsby. Hallo! Det er pepperkaker?! Ikke en nasjonal krise?!

  Det var dumt av han å gjøre dette – ja det er jeg helt enig i! Det fins sikkert mange som har gjort dumme ting på fylla. Men at «hele landet» skal drive en heksejakt etter én stakkars person på grunn av en pepperkake landsby syns jeg blir å dra det for langt.

  Jeg er sikker på at hvis han hadde stått frem offentlig hadde han fått en lynsjmobb etter seg.

  Det er ingen som skriver i avisene om det hvis det bare dreier seg om vanlig herværk, noe som det fins tusenvis av tilfeller av over hele landet hver helg.

  Til Pepperkake vrækeren: Håper du klarer å legge dette bak deg og kose deg nå i juletidene. Det var ikke så smart gjort – men life goes on 🙂 Jeg syns ikke du er en slem og fæl person, jeg bare syns du dreit deg ut på fylla. Shit happens. Det virker som du angrer veldig og da håper jeg «hele norge» kan tilgi deg. Jeg har ihvertfall gjort det.

 10. Linn 22. desember 2009 at 13:22 - Reply

  Synes det må være mulig å tilgi noe slikt når vedkommende haru nnskyldt deg. Det er en utrolig dum ting å gjøre, og jeg synes det er fint at man kan ta hærverk seriøst i media også, i motsetning til hva mange andre her mener. Men ingen ble skadet.

 11. conn1 22. desember 2009 at 13:23 - Reply

  Har du ikke annet å blogge om ( idiot ) ?
  Fyren sier han er lei seg , å kansje han er det !

 12. Vegard 22. desember 2009 at 13:27 - Reply

  Til dere som bagatelliserer knusingen: Det mange av oss reagerer på er det meningsløse, det å ødelegge noe for andre, det å bedrive meningsløst hærverk. Jeg har både blitt frastjålet sykkel og fått ramponert sykkel, og jeg ble faktsik mest irritert da den ble ramponert. Hvorfor? jo, fordi det viser en ondskap når man ødelegger for andre bare for å ødelegge. pepperkaker kan rett nok erstattes, men det er en syk og uforståelig handling.

  På samme måte blir vi mer sjokkert når noen blir slått ned på gata uten noen form for foranledning, enn om noen blir slått ned som følge av krangel.

 13. Anniken :-) 22. desember 2009 at 13:29 - Reply

  Jeg synes dette er tøft av han og skrive et angre-brev! Det er mange som bare rommer fra problemene sine og bli fersket etterpå, det er da man får større konsekvenser. Det er jo selvfølgelig dumt og gjøre noe sånt. Men alle e jo ikke engler 100 % heller. så hvis han må få fengsel straff elelr en stor bot så er det alikevel bra for han! men dårlig sammvittighet er noe av det verste man kan ha, så de er tøft av han og si ifra til hele pressen i bergen!

 14. Anniken :-) 22. desember 2009 at 13:30 - Reply

  og bare sånn – det er dårlig gjort og disse på nett.
  Jeg synes det er tøf og blogge om sånt! 🙂

 15. Truls 22. desember 2009 at 14:13 - Reply

  Kæm har ikke «bæsja» i boksa i fylla????!!!!
  Synd han ødela pepperkakebyen, men han har sagt unnskyld.
  La han være i fred!!!!
  Jør nok ikke d en gang tell….

  ønske alle ei strålanes god jul, og et vanvittig godt nytt år:))))))))))

 16. Trondz 22. desember 2009 at 14:17 - Reply

  Jeg skal innrømme at da jeg først leste om hva som skjedde, var jeg i en virkelig gapestokk humør. Men jeg tilga personen nøyaktig det samme øyeblikket jeg leste at han tilsto.

  Det å tilstå for noe slikt er ikke noe man bare gjør helt uten videre. Det tok mye mot for å gjøre det, og for det, tilgir jeg ham. Håper alle andre vil gjøre det også.

  Og nei, egentlig så driter jeg i pepperkakene, men det er prinsippet som teller!

 17. leif 22. desember 2009 at 16:50 - Reply

  send han heller et brev, enn å gråte på nett!

 18. feldspa 22. desember 2009 at 18:42 - Reply

  Trodde politiet i bergen bestemte seg for å Straffe vedkommende… men men feiga ut gjorde de som vanlig..

  han skulle blitt tvangsforet på pepperkakerestene i hele 2010, ikke vanlig mat..

 19. Mona 22. desember 2009 at 20:17 - Reply

  selvfølgelig blir han tilgitt, den knuste byen skapte jo et enda større engasjement og fellesskap, det var jo veldig bra, det var mange barn som var skikkelig lei seg, vanskelig å forklare for 4 og fem åringer at voksne kan ødelegge noe som de har jobbet hardt for, det er et stort engasjement i alle byens barnehager med å bygge den opp. For tre år siden laget en avdeling en flott utgave av Brann stadion og denne ble auksjonert bort til næringslivet og innbrakte over 50000 til barneklinikken, det skal man ikke rakke ned på!

 20. Monica 23. desember 2009 at 08:16 - Reply

  Det finnes nok verre syndebukker i verden,ja.;0)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits