Habbo for store, habbo for små

Ungene mine begynner å bli relativt flinke på nettet. De finner nesten frem kjappere enn superbloggeren de har til mor og jeg er nøye med å følge opp hvilke sider de er på, hvor de spiller etc. Syntes det er veldig viktig og i tillegg har vi restriksjoner på hvor lenge de kan sitte om gangen. Det siste er nesten viktigst etter mitt syn, for mange sitter altfor lenge om gangen og er fullstendig inaktive hva fysisk aktivitet gjelder. Det er krise med barn/ungdom som legger på seg grunnet for lite fysisk aktivitet og feil kosthold. Vi må våkne og jeg utfordrer herved politikere og hvem det skulle være for å få fokus på dette. De er neste generasjon som skal ta vare på oss når vi blir gamle og grå….vi må sørge for at de holder seg i form til den oppgaven!

Men tilbake til nettvett. Idag har jeg laget meg profil på HABBO. Det er en side for sosial omgang med  barn i ulike rom og sikkert et sted hvor mange griser går rundt og later som om de er «normale». Ungene mine er vel informert om IKKE å chatte med noen de ikke kjenner og være på vakt ovenfor de som kanskje blir vel nærgående. De skal ikke gi navnet sitt til noen, ikke hvor de bor eller hvor gamle de er, hvilken skole de går på etc….andre ting en må passe på? Sikkert glemt noen ting og jeg innrømmer gjerne at jeg ikke liker tanken på at noen ukjente skal «prøve seg» på mine barn. Jeg hadde blitt så forbanna at jeg ikke vet hva jeg hadde gjort….hva er deres nettregler når det kommer til dine barn? Håper på mange kommentarer!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:25:30+00:00 22. desember, 2009|Categories: PERSONLIG|Tags: |3 Comments

3 Kommentarer

 1. Joakim 23. desember 2009 at 00:25 - Reply

  I min familie har jeg kontrollen over Internettet. Slik ble det når jeg ble voksen, og mine foreldre fortsatt knapt kunne skru på en pc. De minste i familien har fått god innføring i skikk og bruk når det gjelder Internett, og de vet veldig godt hva som skjer om de bryter de reglene jeg har satt. De får blant annet ikke lov til å gi ut navn, bosted, skole osv. Profilbilde på Nettby får de heller ikke lov til å legge ut sånn uten videre. Jeg har også passordene til profilene de har på nettby, og de vet jeg når som helst kan sjekke deres profiler der. Noen syns kanskje dette er et overtramp, men det syns ikke jeg. Jeg syns det bare er rett og rimelig at den i familien som styrer med dette skal ha full oversikt.

 2. Tor Amundsen 23. desember 2009 at 09:04 - Reply

  Det viktigste er at foreldre tar kontroll slik at ungene, som det sies i en kommentar over her, kommer seg ut for å lea seg.
  Et godt fungerende opplegg er å gi ungene fast skjermtid pr. dag, og at de disponerer den som de vil mellom TV og PC feks.
  Tar de foresatte fra dem mobilen når de legger seg blir det helt topp.
  Fint at dette settes på dagsorden.

 3. watchmoose 23. desember 2009 at 20:40 - Reply

  Mennesker som kan noe og elsker noe, er aldri kjedelige.
  Jeg, er derimot en ape som har sluppet gjennom sensuren. 🙂

  God jul fra Moose

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits