Engler, kommer de til himmelen?

Jeg bor i Røyken og det er ikke langt fra Drammen. Leser at Prost Øystein Magelssen ved Bragernes kirke skal «ta» Prinsesse Martha i sin julepreken. Er dette en prest som har fått egen pr-rådgiver? Sjelden har vel en julegudstjeneste fått pr for sin preken på julaften! Kirken har kanskje endelig skjønt det å kommersialisere seg litt? De henger jo noe etter for å verve nye folk mener jeg…

Han skal altså nå henge ut Martha for sin utradisjonelle Engleskole, «Jeg opplever at budskapet om at man gjennom selvutvikling kan finne sin egen skytsengel er det vellykkede menneskets virkelighet», sier Magelssen til Drammens Tidende og til VG. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor alle er ute etter å ta Martha sine engler. Ja, hun velger å gå nye veier, hun velger sine egne veier og tror virkelig på det hun gjør. Hva er galt med det? HVorfor er folk så «redde» eller imot englene til Martha? Jeg tror at hvis Martha ikke hadde noen spesielle evner så hadde hun ikke orket å stå frem velvitende om at mobben ville «ta» henne. La nå hun få litt fred!

Jeg er enig i at det var tullete av henne å fnise seg gjennom Skavlan, jeg ble heller ikke begeistret av den opptredenen. Boken den ville selge av seg selv så der hadde de ikke trengt å stille opp. Jeg tror de er bedre tjent med å stille opp på for ekspempel Studio 5 sin torsdagsending hvor intervjuerne faktisk skjønner hva damene prater om! Det er der de driter seg ut, både de som intervjuer og engledamene våre- folk flest har ikke peiling og er ikke åpne for det de driver med. En journalist vil da bare nesten stille kritiske spørsmål fordi det høres så svevende ut. Nei, finn en setting hvor de som stiller dere spørsmål er interessert i å høre deres budskap og ikke hos de som gjør «narr» av dere. Jeg har stor tro på Martha og Elisabeth sitt budskap, har selv vært på reading hos Elisabeth som var en utrolig opplevelse. Men de fleste går nok rundt og tror de har en skrue løs, dessverre. Jeg gjør ikke det, jeg syntes det er to tøffe damer som er sterke i troen på det de holder på med. God Jul til Martha og Elisabeth!

Her er min skytsengel:

Den heter Uriel og skinner så fint i stuen vår. Jeg elsker den og det er en kunstner ved Tvedestrand som har laget den <3
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-12-24T09:34:45+00:00 24. desember, 2009|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , , |15 Comments

15 Kommentarer

 1. Annlaug 24. desember 2009 at 09:45 - Reply

  Er fra Lier jeg så den samme avisen dumpet ned i min kasse, men vet du hva jeg hadde nektet å sitte der på jul aften for å høre en prest rakke ned på andre. Det blir så feil det.
  Det er så gøy med nye blogger fra deg 🙂

  God Jul

 2. JILL WHITE FANEBUST 24. desember 2009 at 09:47 - Reply

  Martha Louise driver en sekt.Dem som går på engleskolen
  må undreskrive på taushetsløfte.Ingen må vite hva
  skolen driver med.Den skulle vært forbudt

  JILL

 3. H.R 24. desember 2009 at 10:06 - Reply

  Englene fra Himmelen, kommer til Himmelen. Spørsmålet er vel om Märthas engler er på samme team som «Lysengelen»?? Det tror jeg. De «englene» klarer jeg meg godt uten!

 4. Sondre Olsen 24. desember 2009 at 10:28 - Reply

  Jeg tviler på at presten har planer om å rakke ned på vår prinsesse. Men det er jo naturlig at han prest forteller menigheten hva Bibelen sier om nettopp engler. Bibelen gir forresten svar på spørsmålet du stiller i tittelen;)

 5. Uvesentlig 24. desember 2009 at 10:33 - Reply

  Stakkars egnler som helst vil være i himmelen, så tvinger Märtha og hennes likesinnede de til å følge de rundt og gi de råd i sin utrolige slitsomme tilværelse.

  Nei, best å finne på noe ugang slik at man får svarte vinger. Det er jo ikke så farlig hvilken farge man får – bare man kan fly.

 6. Geir 24. desember 2009 at 11:31 - Reply

  Jeg har vel aldri hatt noe særlig i mot at vår vakre prinsesse triver med det hun brenner for, engler..

  Men om det hun driver med mest er vest-kant lek med det overnaturlige, eller ikke, interesserer vel ikke meg…

  Men ei tøff kvinne Prinsesse Martha…..

 7. Mann28 24. desember 2009 at 11:38 - Reply

  Dem har ikke en skrue løs. men dem driver med ting dem ikke har peiling på. Desse «englene» er ikke engler fra Gud. Det er ånder i tjeneste MOT Gud. Det er dem som ble kastet ut av himmelen for å gjøre opprør mot Gud. Hvem av Marthas engler har forkynt Jesus som Kristus, død og oppstanden? Hvem av Marthas engler er det som sier at Jesus er den eneste veien til Gud? Ingen, derfor er dem forbannet, og alle som velger å følge desse englene er også forbannet og går en evig fortapelse i vente.

  Bibelen forteller at Satan og hans englar jobber iherdig for å forføre oss mennesker bort ifra Gud. Den røde tråden gjennom Bibelen e jo Guds kamp for menneskene, mot Satan..

  Tim 4, 1

  Vranglæren i de siste tider
  4Ånden sier med klare ord at i de siste tider skal noen falle fra troen. De skal holde seg til ånder som fører vill, og til demoners lære

  Gal 1. 6-9:

  Bare ett evangelium
  6 Det undrer meg at dere så raskt vender dere bort fra ham som har kalt dere ved Kristi nåde, og til et annet evangelium, 7 men det finnes ikke noe annet, det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium. 8 Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi forkynte dere, forbannet være han! 9 Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere et annet evangelium enn det dere har mottatt, forbannet være han!

  Og for å svare på bloggens tittel «Om engler kommer til himmelen?»
  Engler er skapt for å være tjenende ånder for oss mennesker. De har allerede sin bolig i himmelen. Men det finnes en gruppe med rebell-engler, dette er dem som ble kastet ut av Himmelen ved å gjøre opprør mot Gud den Allmektige! Satan er deres leder, Satan var selv en salvet kjerub i himmelen før det ble funnet urett hos ham.Sammen med Satan, eller Lucifer som da var hans navn, ble hele 1/3 av Himmelens engler kastet ut fra Himmelen. Desse englene skal gå evig fortapt og det er for dem at Helvete er skapt. Alt dreier seg om Jesus! Hele Universet dreier seg om Jesus. Alt som avviker ifra Jesus fører til død og tomhet.

 8. Betty 24. desember 2009 at 11:57 - Reply

  Synes det er fasinerende å lese så mange kommentarer på Trines innlegg, hvor en pålegger seg kunnskap om hva skolen (Astarte) står for og hva som står i læreplanen ved skolen..Det er mye misforståelser ute å går og mye synsing..Søk heller skolen og se fra innsiden hva dette dreier seg om, du vil bli overrasket over nivået både på lærere og kunnskapen en tilegner seg som elev på denne skolen..Ha en nydelig jul alle sammen, med eller uten engler!

 9. Backlash 24. desember 2009 at 12:12 - Reply

  Prosten må vokte seg vel så han ikke støter søkennde sjeler over til andre religioner. I går las vi om at ca. 100 nordmenn hvert år konverterer til islam, de fleste unge kvinner. Prosten bør heller dvele ved hvorfor unge norske kvinner vil inn i favnen tl profeten Mohammed med hans kvinnesyn, heller enn å bli i den norske kirken. Kanskje er prostens ritualer utgått på dato slik at han heller bør være åpen for andre måter å nærme seg kristendommens vidunderligheter på ?

 10. Torill W 24. desember 2009 at 13:13 - Reply

  Helt enig med mannen over her. Takk for at du satte ord på det og tok deg tid til å svare så utfyllende til og med på en julafta. God jul til deg.

  God jul til deg og tine. håper du får en super dag sammen med din kjære familie:)

 11. Tom 24. desember 2009 at 14:13 - Reply

  Klart de ikke har en skrue løs, de har vel heller en skrue for mye. De «klarsynte» har jo skjønt det… De tjener jo penger på dette, for svingende. Og som vi alle vet: Penger er alt, bare prøv deg å leve uten.

 12. betenkt 24. desember 2009 at 14:22 - Reply

  at kirkens menn er store «propagandaministrer» er jo ikke noen stor nyhet… det var jo slik historien om lindisfarne og vikingene blei til. engelske arkeologer har lett etter bevis for det angrepet man intet er bevist så vikingene er uskyldige ennå… den historien er funnet på av en erkebiskop i frankrike… hvordan han viste dette bare noen dager etter dette hendte er jo betenkelig? han er av ettertiden kåret til nettop «propagandaminister» på høyde med en viss Joseph Goebbels(propaganda minister for A.Hitler for de som ikke veit det) så at kirkens menn i dag bruker media til å sverte andre med i jula, jau det er berre lækkert….

 13. Karianne 24. desember 2009 at 18:32 - Reply

  Så nydelig skytsengel du har 🙂

  Eg har fått foretatt husrens av ein av engleskolens elevar. Ein svært interessant opplevelse.

  Så fint at du er tilbake med blogginga. Skriv gjerne om helse, kosthold og livsstil. Ser fram til å følge deg igjen 🙂
  Ønsker deg og dine ei god jul 🙂

 14. Randi Krog Belseth 28. desember 2009 at 13:30 - Reply

  Glædelig Jul Trine 🙂

  Tak for et fint indlæg i din blog. Jeg er helt og holdent enig i dine meninger omkring Märtha og Elisabeth, og det at stå ved sine overbevisninger.
  Skrevet om det selv tidligere på egen blog:

  http://vilmano.urbanblog.dk/2009/11/16/m%c3%b8d-din-skytsengel/

  Men du er jo selv en dame med dine meningers mod. Gerne nogle flere af dem, tak. 🙂

 15. Reinsdyrskolen 14. juli 2010 at 01:20 - Reply

  Alternativet til Martha’s Engleskole 😉
  http://www.youtube.com/reinsdyrskolen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits