Nissen fant meg!

Det var veldig kjekt at nissen tok seg en liten tur til Røyken i år også. Vi koste oss med pinnekjøtt, tilbehør, litt i glasset, dessert og gaveutpakking. Vi var fem stykker i huset og alle var storfornøyde når vi sank sammen i sofaen etter timer med forberedelser. Det er rart akkurat det der….vi bruker uker på å forberede oss til denne kvelden og etter seks timer er det hele over! Vips, maten spist og pakkene åpnet.

Jeg har bestemt meg for en ting,  neste år feirer jeg jul på en litt annen måte. Akkurat hvilken måte den skal markeres er ikke bestemt enda men jeg klarer ikke helt å forsone meg med dette gildet. Det er overflod av det meste og jeg blir litt kvalm av det rett og slett. Jeg prøver alt jeg kan å kose meg 100% men får det ikke helt til. Jeg syntes det er så unødvendig alt, er det noe galt med meg da?

Hva jeg gjør til neste år er uvisst men jeg tenker veldig på de som ikke har det så lett denne tiden. De som sitter alene og kanskje ikke har noen som gir de gaver eller lager god, velsmakende mat. Jeg sender og tanker til de barn der ute som har foreldre som kanskje drikker vekk denne høytiden…..det er så mange rare måter å «feire» julen på. Men de som ikke får mine tanker er de som velger Grandiosa til julemat…de må ha noe alvorlig galt i hode sitt. God jul folkens, nissen fant meg og leser heldigvis bloggen min!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2009-12-25T12:09:39+00:00 25. desember, 2009|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , |9 Comments

9 Kommentarer

 1. Geir 25. desember 2009 at 12:19 - Reply

  Mine tanker i går gikk til alle som sliter, og ikke helt finner ut av livet, vi andre klarer oss alltid.

  Jeg får vel heller ikke denne noe overfladiske og pakke orienterte hæytiden helt til å stemme..

  God jul til deg og dine Trine…. Flott å se deg vel plassert i bloggsadelen igjen:)

 2. Karoline 25. desember 2009 at 12:19 - Reply

  Jeg forstår at det for mange er mye stress med å lage julemat og sånn. Men at noen faktisk spiser Grandiosa på juleaften synes jeg er RART

 3. Tom 25. desember 2009 at 12:25 - Reply

  De som av egen fri vilje velger grandiosa på julaften, er vel akkurat like syke i hodet som de som av egen fri vilje velger pinnekjøtt!!!!

 4. monika 25. desember 2009 at 12:51 - Reply

  kor bra at nissen fant fram 😉

  MEN eg trur ikkje noen er gale i hodet sitt berre fordi dei spiser grandiosa til jul –
  det finnes verre ting å ha i seg ein julekveld

 5. Tone 25. desember 2009 at 15:04 - Reply

  Det er nok mange grunner til at de spiser grandiosa Julaften…..og det er som Monica sier:det finnes verre ting å ha i seg på en Julekveld. Men jeg skjønner også Trine her, for jeg er veldig redd for at tradisjonene ikke skal bli tatt vare på…for alt skal på død og liv være så forbannet lettvint. Men det tar tid og lage god Julemat, men det er absolutt verdt det… for ikke å snakke om hvor verdifullt det er å samle slekt og venner over ett godt måltid mat <3 God Jul <3

 6. Therese 25. desember 2009 at 18:00 - Reply

  Enig med deg i at den «overfladiske» julefeiringen har gått ut på dato…. I år har jeg ikke stresset noe. På lille julaften valgte vi å ta et glass vin med naboen fremfor å vaske gulvene. Men det ble jammen jul i huset alikevel 🙂
  Tidligere har ungene fått alt de ønsket seg til jul. I år fikk de en gave hver, + en sønnen fikk en «bror» i Srilanka, og datteren fikk en «søster i Guatamala.
  Dette var faktisk stor stas for de på 13 og 16år
  Fortsatt GOD JUL!!!
  (I morgen er det juleselskap med 30 til brunch, så nå MÅ jeg vaske gulver)

 7. Amy 25. desember 2009 at 18:08 - Reply

  Hello my dear- I totally agree with you about the oveflodigness (my own word) of Christmas- the great stressful rush to what? We suggested to our kids this year that we’d go to Sweden after the new year and take advantage of the sales..they were ok with that but I woke on julaften and was so worried they had just said that and would be disappointed there wasn’t much under the tree from us (there were a couple things) when I told the kids this the said, Mom, there are a lot of kids in the world who don’t have a home, or a tree, let alone presents..we are completely ok with what is under the tree! I can’t tell you how proud I was of my gang!!
  Hope you have a continued warm holiday time with your family my friend…big hugs from the middle of the mjøsa..

 8. aud 25. desember 2009 at 19:04 - Reply

  Blir di noen gang fornøyd Trine,oh my god,Kidsa mannen fam,Nyt dagen,for du veit ikke hva morgendagen bringer.. God jul

 9. Elin 27. desember 2009 at 09:37 - Reply

  Enig om at jula gir en litt ekkel følelse også. Har kjent på den følelsen i noen år nå og har funnet ut av vi må gjøre noe for de som ikke har det så godt som oss.
  Noen tips!
  -som nevnt ovenfor; fadderbarn artig for hele familien å følge et barn et annet sted i verden
  -gaver til bymisjonen eller andre som gir videre til de som trenger det
  -frivillig innsats jula (hjelpe med julefeiring ?)og kanskje ellers i året (besøksvenn Røde Kors f.eks)
  -jeg bakte en stor god kake som jeg ga til en cafe hvor de tyngste narkomane vanker (de ble SÅÅÅ glade)

  Man kan hjelpe mye eller lite-alle monner drar… men viktig å ta litt ansvar og spesielt viktig å lære ungene at de må få et sosialt ansvar, utvikle medfølelse og viser solidaritet.Vanskelig å få det til-hvordan skaper man et godt medmenneske???

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits