Jeg sliter med to hudlidelser. Den ene er rosacea som er godt plasser på nesen (kan heldigvis sminkes) og er en vanlig kronisk sykdom av ukjent årsak. Personer med tendens til kraftig og langvarig rødming er disponerte. Rosacea debuterer som regel i alderen 25–50 år. Pasienten kan være uten plager i perioder, mens det er andre perioder med betydelig utslett. Områdene som oftest er røde og ujevne i strukturen, er panne, kinn og hake. Utslettet kan forveksles med acne,(kviser), og kalles av og til de voksnes kviser. Utslettet blir verre av stress, varme, alkohol og endel matvarer.

Jeg behandler IKKE min rosacea med antibiotika, det medfører bare at en ber om mer trøbbel! Jeg holder meg heller unna enkelte matvarer og bruker sminke og hudprodukter som er uten olje. Da holder nesen seg i sjakk selvom den tidvis kan bli noe rød.

Det andre som er en pest og en plage er min tørre hodebunn. Den er ihvertfall nå på vinteren helt knusktørr og jeg klarer ikke å la være å pille. Negler er godt å ha for plukke vekk noen av de tørre flakene som danner seg spesielt bak ørene. Ja, det høres ekkelt ut, men jeg bare må. Klarer ikke la være å pille. Jeg har ikke tall på hvor mange dyre shampooer jeg har kjøpt i årenes løp for å bli kvitt dette men endelig ser jeg en løsning i tunnelen. Gledelig er det da at den IKKE koster noe særlig og lukter godt. Jeg vet den ikke er verdens beste for håret men noen mirakelkurer innimellom skal gjøre susen. Jeg skifter IKKE shampoo flere ganger nå for denne hjelper og det er det viktigste. Heia Head&Shoulders! Den er super!!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kvinne som våger?

Vi har alle livserfaringer, kan mine hjelpe deg å våge mer? Jeg deler på mail

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.