Eksem kan være dyrt

Jeg sliter med to hudlidelser. Den ene er rosacea som er godt plasser på nesen (kan heldigvis sminkes) og er en vanlig kronisk sykdom av ukjent årsak. Personer med tendens til kraftig og langvarig rødming er disponerte. Rosacea debuterer som regel i alderen 25–50 år. Pasienten kan være uten plager i perioder, mens det er andre perioder med betydelig utslett. Områdene som oftest er røde og ujevne i strukturen, er panne, kinn og hake. Utslettet kan forveksles med acne,(kviser), og kalles av og til de voksnes kviser. Utslettet blir verre av stress, varme, alkohol og endel matvarer.

Jeg behandler IKKE min rosacea med antibiotika, det medfører bare at en ber om mer trøbbel! Jeg holder meg heller unna enkelte matvarer og bruker sminke og hudprodukter som er uten olje. Da holder nesen seg i sjakk selvom den tidvis kan bli noe rød.

Det andre som er en pest og en plage er min tørre hodebunn. Den er ihvertfall nå på vinteren helt knusktørr og jeg klarer ikke å la være å pille. Negler er godt å ha for plukke vekk noen av de tørre flakene som danner seg spesielt bak ørene. Ja, det høres ekkelt ut, men jeg bare må. Klarer ikke la være å pille. Jeg har ikke tall på hvor mange dyre shampooer jeg har kjøpt i årenes løp for å bli kvitt dette men endelig ser jeg en løsning i tunnelen. Gledelig er det da at den IKKE koster noe særlig og lukter godt. Jeg vet den ikke er verdens beste for håret men noen mirakelkurer innimellom skal gjøre susen. Jeg skifter IKKE shampoo flere ganger nå for denne hjelper og det er det viktigste. Heia Head&Shoulders! Den er super!!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:25:23+00:00 31. desember, 2009|Categories: PERSONLIG|Tags: , , , |13 Comments

13 Kommentarer

 1. Green-ecomom 31. desember 2009 at 15:52 - Reply

  Unn deg selv en innpakning med kokosolje i håret.
  Og, bruk sheasmør som nattkrem.

  Dropp head and shoulders mtp de uheldige og hormonforstyrrende ingrediensene de inneholder.

  Får du solbehandling?

 2. Magnus Eide Sandstad 31. desember 2009 at 16:33 - Reply

  Selv om du skriver at du ikke vil skifte, men du BURDE prøve Fungoral..

 3. watchmoose 31. desember 2009 at 17:48 - Reply

  Godt nytt år a Trine.

 4. Heidi P 1. januar 2010 at 08:35 - Reply

  Godt nyttår Trine!

  Kjenner ei som har veldig godt effekt av fungoral.
  Jeg sliter med eksem på hendene…har prøvd ut mye vitaminer nå men ga ikke så god effekt. Skalta en mineralprøve av blodet på nyåret du skal få høre hvordan det går….jeg tror man mangler noe når man får sånne utslett vi får se hehe….

 5. Espen Sae-Tang Ottersen 1. januar 2010 at 19:59 - Reply

  Jeg har også hatt problemer med tørr hodebunn. Head & Shoulders har hjulpet dårlig mot dette. Anbefaler BIO+ Active Shampoo og Active Care. Det tar knekken på den tørre hodebunnen for min del i hvert fall.:-) Den kan kjøpes hos frisører, eventuelt ser jeg de selger den her: http://www.balsam.no/category/cat/110/Bio_%2B.htm

 6. Godt nyttår, Trine.

  Min lille sliter med atopisk eksem, men jeg håper han vokser det av seg. Eksem er noe dritt !

 7. Astrid 1. januar 2010 at 23:11 - Reply

  Hei Trine, og godt nytt år! Jeg har selv seborrè, og Fungoral funket bra. I tillegg bruker jeg Define, den gule. Etter at jeg begynte med den har jeg ikke klødd noe særlig. Kanskje verdt et forsøk? Den fås i vanlige butikker.

 8. Fran 2. januar 2010 at 03:18 - Reply

  Hakke nå goe råd, mn villa bærre ønsk dg godt nytt år!

 9. Karianne 2. januar 2010 at 16:15 - Reply

  Hei, Trine! Godt nytt år 🙂
  Datra mi på 16 har også funne ut at Head&Shoulders funker best mot tørr hodebunn. Heldigvis, då denne, som du seier, har god duft og grei i pris. Og så fins den i så mange varianter etterkvart. Her i huset er det exstra volumshampooen som er mest populær. Både shampoo og balsam.
  Vi har også prøvd spesialprodukt frå frisør/apotek, men det er dyrt og (unnskyld meg, men..) dufter ofte underlig, og det passer ikkje spesielt bra for tenåringsjenter. Så i seier også: Heia Head&Shoulders!
  Hudproblem er noke herk, og dessverre oftast kronisk, så det er godt når ein finn produkt som virker. Prøve og feile-perioder er slitsom 😛

  Ser fram til å følge bloggen i det nye året 🙂

 10. aud 3. januar 2010 at 00:03 - Reply

  Skulle ikke du holde dine lesere innformert angående din jobbsøknad???Eller har du gitt deg?? happy new year…

 11. Søsken mamma 4. januar 2010 at 11:58 - Reply

  Hei Trine..har to barn som er plaget med atopisk eksem og tørr hodebunn følger også med. Vi bruker Fungoral shampo + at vi tester ut HS av og til. Kan jeg spørre hvilken type du bruker ?

  Du kan lese om vår hverdag på
  http://www.sosken.blogspot.com

 12. Tuva 25. august 2011 at 12:01 - Reply

  Jeg har også hatt store problemer med tørr og kløende hodebunn (og rosacea), tror kanskje det henger sammen..MEN jeg har i hvertfall funnet ut hva som irriterer hodebunnen min, og det er et stoff som finnes i stort sett alle butikk og frisørshampoer: stoffet heter sodium laureth sulfate(SLS).  Prøv  shampoer som ikke inneholder dette, f.eks Jason (kjøpes på vita og iherb.com), eller pureology (feelunique.com). Bed head har også produkter som ikke inneholder dette stoffet. Har gjort underverker for både hår og hodebunn i mitt tilfelle i hvertfall:)

  • Trine Grung 25. august 2011 at 12:22 - Reply

   TUSEN TAKK! Det har ant meg at jeg reagerer på noe i shampooene, og nå er Jason kjøpt på IHerb…..takk for tips!! Verdt å prøve!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits