Du hellige Obama

What to do liksom? Obama setter dagsordenen i hele landet og en skulle tro at det var en amerikansk president på ferde!? Men, det er jo det. Er han SÅ mye verdt? Lurer på hva han koster i kroner å øre hvis en skulle kjøpe han og hele kongeriket?

Jeg sitter på Gardermoen og irriterer meg. Ikke på Obama, for han har jeg alltid heiet på med sin herlige strofe «yes we can», men på det faktum at hele verden står stille fordi han lander! På flyplassen yrer det av folk, de springer frem og tilbake og glemmer sikkert  at «sjefen over alle sjefer» har landet. Men så kikker en opp på avgangsskiltet og ser x antall kanselleringer. Da vet man at noe er i gjøre. Pokker, mitt fly er kansellert. Jeg skal på to møter i Bergen med retur i ettermiddag og da passer det dårlig at «hans høyhet» opptar hele luftrommet med sin sikkerhetsgjeng. Men kan en klage? Skal en bare smile og være glad han besøker vårt lille land? Jeg undrer, kikker rundt meg og funderer om det er bare jeg som irriterer meg. Ta det med et smil Trine , tenker jeg. Jeg prøver å være tapper.

Obama sin frue er kledd i lilla ser jeg på VG sin sak. Det skaper vel nye overskrifter tenker jeg. Tenk å leve i det fokuset hver dag, hver time. Aldri et minutt fred å få fordi den ene styrer verdens mektigste land og hun er gift med han som gjør det. Sikkerhetsfolk, skuddsikre glass, skuddsikre biler, helikopter rundt i luften, tar opp et helt hotell med sin gjeng av ansatte. Hvem skal lage maten hans mens han er i landet? Er det noen som sjekker den og tar seg et jafs før han spiser for å sjekke at den ikke er forgiftet? Er man konstant «redd» når en lever under et slikt press?

Tilbake på Gardermoen. Her sitter jeg og har tusen spørsmål på lik linje med alle andre journalister i Norge i dag. Men kun EN skal få stille ETT spørsmål til Obama. ETT spørsmål? Er han redd noe skal skje med han om det kommer to eller tre? Jeg undrer på det og jeg i det irritasjonen over kansellert fly svinner hen til duften av nytrukket kaffe. Jeg var tidlig oppe idag og kaffen fukter først ganen min nå. Der kom roen og jeg gleder meg kun til å lande i Bergen. Der er ikke Obama og kanskje det er like greit. Det er kaos i Norge….pass på å stå giv akt!

By | 2009-12-10T10:11:08+00:00 10. desember, 2009|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: |5 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits