Merkelige Norge

Det finnes en ung blogger med navn Emilie Nereng. Hun kaller seg VOE og er norges mest leste blogger. Jeg traff henne og faren i fjor høst for å gi de noen bloggråd og det var veldig hyggelig! Nå skal jenta gjesteforelese om sosiale medier og hvordan de unge bruker nettet på Høyskolen i Lillehammer . HEIA VOE sier jeg!! Hun er flink, ivrig, byr på seg selv og er en dedikert blogger. Jeg har lest den lenge, lenge før den kom på 1ste plass. I tillegg til dette er jenta nydelig og derav fenger hun enda mer.

Så kommer fordommene fra de «intelektuelle» bloggerne som mener det blir for dumt å se kun på lesertall. «Hun har ikke makt på grunn av hennes alder» mener mange…»det er jo bare unge som leser bloggen hennes» sier noen. Jeg blir så irritert! Dere som sitter på deres høye hester med det «riktige» innholdet, hvem når dere? Hvor mange? Er det så viktig å nå makteliten fremfor folket? VOE treffer mange fordi hun er folkelig og byr på seg selv. Hun skriver bra og jeg sjekker bloggen hennes daglig, det samme gjør min datter.

Det er altfor mange som tror at det gjelder å skrive så flott og ha meningsfullt innhold. Hvem bestemmer hva som er meningsfullt og såkalt riktig? Jeg tror ikke de såkalte «riktigeinnholdsmessige» bloggerne har helt skjønt det. Det er vel viktigere å få med seg folket enn å nå to i en maktposisjon? VOE fenger…..deal with it!! Det samme gjorde min blogg på sin enkle måte en laaaang stund inntil jeg tok en pause før jeg nå begynte igjen. Nei, jeg skriver ikke perfekt og ja, jeg skriver ofte vel fort, men bloggen funker den i sin enkelhet. Igår hadde jeg 4800 unike lesere. Det enkle er ofte det beste, det MÅ ikke alltid være så forbanna «flott» alltid! Jeg er 100% sikker på at alle som blogger ønsker like høye lesertall som VOE, ikke si noe annet!!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-01-06T10:45:14+00:00 6. januar, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , |15 Comments

15 Kommentarer

 1. The Giant - Kjetil 6. januar 2010 at 10:54 - Reply

  Enig. Så lenge man når ut til folket, så har det ikke noe å si hvilken kategori av mennesker det er. Er det noen som velger å uttale seg negativt om Emilie, spesielt andre bloggere, er det åpenbart av ren misunnelse.

 2. Morten 6. januar 2010 at 11:13 - Reply

  Men innholdet på VOE er forferdelig overfladisk! Jeg klarer personlig (17 år gammel) ikke å se verdien i hennes blogg. Derimot Yousef Assidiq, på yousefassidiq.com er en tidvis glimrende blogger etter min mening.

 3. Andreas Karlsen 6. januar 2010 at 11:47 - Reply

  Morten: Altså, jenta er 14 små år. Hun er ganske intellektuell til blogger å være. Jeg synes jenta gjør en overaskende god blogg, av en alder på 14 år. Ikke ofte jeg liker slike blogger men Voe blogger veldig bra. Med tanke på hvilken aldersgruppe hun prater til igjennom bloggen sin, er hun et veldig bra forblide. Ordentlig jente med søte ambisjoner 🙂

 4. Bob 6. januar 2010 at 12:28 - Reply

  Poenget er vel at hun har sitt publikum. Hva jeg og andre syns er revnende likegyldig. Siden bøttevis av fjortisjenter tydeligvis syns motetips og annet er kjempespennende så har sider som hennes potensiale. Dette både for sponsorer og andre som vil tjene på denne interessen. Jeg tipper hun tjener godt på dette allerede og har en gylden fremtid.

 5. dama 6. januar 2010 at 12:42 - Reply

  Jenta er nydelig og hadde hun ikke vært det hadde hun ikke hatt mange lesere. Har vært innom bloggen hennes et par ganger når hun har vært omtalt i lokalavisa. Det hun skriver har liten verdi og det finnes mange mange blogger som er tusen ganger mer interessante. Men hun legger ut mange flotte bilder og videor av seg selv og det fenger sikkert jenter på hennes alder. Fatter dog ikke at voksne damer finner noe av verdi her…. Voksne menn derimot synes sikkert bloggen er fin…………..

 6. Geir 6. januar 2010 at 13:02 - Reply

  Har vel sansen for slike som unge VOE, for på nett er det kun besøk som teller. Og meget enig med Trine i at disse selvoppnevnte intellektuelle småbloggerne er ufyselige elitemennesker som hever seg over folk flest..

  For på nett funker ofte det korte og enkle budskapet bedre en lange tunge tekster som ingen leser……

 7. Pandora 6. januar 2010 at 13:30 - Reply

  Enig med du! Jeg har fulgt flere blogger en stund og Voe klarer å blogge på en måte som andre ikke klarer så godt: Bloggen er uforutsigbar, du vet aldri hva hun skal skrive om neste gang. Hun skriver om masse forskjellig, alt fra hverdagstinger som jeg vil tro er gjenkjennende for alle leserne til personlige ting. Hun skriver utrolig godt, har hun ikke 6 i norsk bør vi finne lærern hennes…. 🙂 Hun skriver på et muntlig språk som fenger alle aldre, syns jeg. Jeg er tross alt 50 og erinnom hver dag!!!
  Også er hun ei likandes jente, det skinner gjennom i bloggen hennes. Ikke sant?

 8. Thore 6. januar 2010 at 13:32 - Reply

  Kjempefinf at Voe gjer det så bra som bloggar. Alle bloggar har sine lesarar og ingen kan sette seg som dommarar her. Litt av kvart for alle og einkvar det er det som er styrken til internett. Variasjon, ikkje slik som tv der alle kanalar prøver å «herme» etter programtypar som har gjort det godt i til dømes utlandet. GRATTIS VOE! Kjekt at du omtalar dette i bloggen din Trine Grung.

 9. SOFSEN 6. januar 2010 at 13:48 - Reply

  Helt enig med deg, Trine. Men jeg tror nok ikke at Voe hadde vært så stor, hadde det ikke vært for at hun er latterlig pen. For det er hun. Og hun er som du sier, et sunt og godt forbilde. Jeg syns hun er evig søt, men bloggmessig er det ganske kjedelig. Men til tross for det, jeg unner henne all suksess og det er utrolig flott at det er HUN som er på førsteplass, og ikke Heidi Alexandra, for å si det sånn…

 10. Therese 6. januar 2010 at 14:13 - Reply

  Jeg er snart 40år, og leser bloggen til VOE hver dag. Ikke for at jeg blir et bedre menneske eller klokere av det, men fordi det er god underholdning. Som om ikke det er nok har jammen i meg jenta, som da var 13, lært meg å flette pannelugg 🙂
  Hun har fine hår og sminkevideoer, og innslag fra andre bloggere ukentlig.
  Sist men ikke minst, hun får med glede være et forbilde for min datter på 13år. VOE er ei flott jente med sunne verdier 🙂

  Go VOE!!!

 11. Mariann 6. januar 2010 at 14:39 - Reply

  Skjønnhet er makt, I guess.

  Selv tror jeg populariteten hennes skyldes det at hun er pen for å være så ung og at hun henvender seg til de jevnaldrede og yngre. Men så fort vi kommer inn på aldersgruppen fra 16 og oppover, har jeg inntrykk av at selv de mest jentete jentene på vgs, synes at bloggen er lite interessant og overfladisk.

  Men hun skal ha creds for å være en glad og positiv jente da, de fleste gjør ikke noe annet enn å sutre.

 12. Marita 6. januar 2010 at 15:38 - Reply

  Tja… Nå er jeg vel i utgangspunktet en av dem som er skeptisk til blogger som tilsynelatende ikke har noe gjennomtenkt budskap, men som finnes fordi eieren bare vil dele «dagboka» si med resten av verden, for å å sine 15 minutes of fame.

  Det er igrunnen greit å blogge slik når man er 14, og VOE skriver jo på et fengende språk, hun er søt, selv om budskapet ikke er så tydelig for meg (som kun har tilbragt 2 minutters surfetid på bloggen hennes)

  Men så er det det da, at slike ting er ok når man er 14, når man er snart 40, er det ikke like sjarmerende lenger…

  Man kan kalle bloggen til VOE overfladisk, man kan kalle bloggen din, Trine, for overfladisk, selv om du snakker i store ord, og med utropstegn og «muntlig» språk. Men hvor er budskapet? Disse bloggene som sier ingenting annet enn «se på klærne mine», og «se hvem jeg er gift med», popper opp overalt for tiden.

  se feks på http://www.fotballfrue.blogg.no. Enda en av disse overfladiske bloggene, som handler om materialisme og å få irritere seg offentlig over ubetydelige ting.

  Dere får treff på nettet, og i bloggverden er det det som teller – å få ut budskapet sitt til flest mulig – men når budskapet mangler… hva er poenget da? Hva har du oppnådd, når du får treff, men ikke har kommunisert noe annet enn hva du har på deg?

  Når i tillegg noen av disse bloggene går på drittslenging til andre folk i mediesfæren – det blir dobbelkommunikasjon. Det blir som å si nei til janteloven, selv om man følger den til punkt og prikke…

 13. Katrine 6. januar 2010 at 15:59 - Reply

  Jeg sier meg enig jeg!
  Syns hun er veldig flink, og hun er 14 år!!
  Stå på!

 14. Tine B. 7. januar 2010 at 06:23 - Reply

  Jeg syns bloggen til VOE er veldig søt og helt typisk for en 14 år gammel jente. Håper bare ikke hun en dag blir som Ida Wulff… Der har du virkelig et trist eksempel på at når «kjendisstausen» forsvinner så blir folk desperate etter oppmerksomhet.

  Så selv om jeg ikke finner det minste nytte i bloggen til VOE så leser jeg den i blant fordi det er en blogg som gjør meg i godt humør. Det Emilie viser er rett og slett en jente med gode verdier og et sunt forhold til kropp og utseendet sitt. Ikke mange av de andre toppbloggerne kan sies å ha det på samme vis.

 15. Kjersti 7. januar 2010 at 07:24 - Reply

  Jeg er helt enig, Trine. Hadde jeg hatt ei datter i den alderen, hadde jeg håpet på at Voe var forbildet og inspirasjonen. Hun virker mye smartere enn sine 14 år, er nydelig, har gode verdier og tanker. Rett og slett ei flott jente.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits