Typisk norsk

Dette er en ting som irriterer til en viss grad, denne evige kopieringen av tv-programmer. Norge er et lite land ja, men hvorfor i alle dager kan de ikke satse mer  på egenproduksjoner i enkelte kanaler? De kopierer utenlandske suksesser over en lav sko og forventer at den samme suksessen skal vises gjennom høye seertall her til lands!? Noen ganger slår det selvfølgelig til og mange benker seg foran skjermen på disse amerikaniserte seriene….men det paradoksale er det faktum at de største suksessene er ofte norske.

Ta for eksempel Hollywood-fruene. Den svenske versjonen. Hvorfor var den en suksess? Jo, ene og alene fordi Anna Anka skaffet serien absurd mye pr. Da blir folk veldig nysgjerrige på denne frittalende dama som sier det som nødvendigvis ikke er «lovlig». Hun skiller seg i mendgen av såkalte tv-helter, og selvfølgelig kan en diskutere lenge fornuften i alt hun sier. Men hun selger, og det liker tv-kanalene. Og de liker pr-omtale. Mye pr-omtale.

Får en norsk up and coming kjendis mye pr, uvirkårlig om personen har tv erfaring, så tenker sjefene: denne personen fenger, han/henne må vi ha på skjerm! Så enkelt er det veldig ofte. Ikke alltid, men veldig ofte. Så til alle dere som ønsker å få tryne på skjerm…det er kanskje avisene dere må smøre først, så kommer tv-sjefene diltende etter.

Men tilbake til disse tv-seriene. En ting som irriterer meg VELDIG her i Norge er mangelen av damer på skjermen. De damer som viser ansiktet sitt er som oftest manusopplesere og en presentatør mer enn en personlighet. Ta for ekspempel fredagen på Tv 2….det er KRISE! Ikke en dame i sikte utover manusoppleseren på Norske talenter, og hennes rolle er liten. Når kommer programmer som bygges rundt en kvinnelig personlighet, som Senkveld, Manshow (Showman) Golden Goal, Skalvan, etc etc…listen er lengre, men jeg gidder ikke skrive alle manneprogrammene.

I mitt stille sinn konkluderer jeg med at det er menner som styrer alle skuter i norsk media, og det betaler vi kvinner prisen for. Vi skal liksom vise oss i fine kjoler og være pyntedukker, gud forby at vi fikk et talkshow som var rettet mot oss. Jeg vil ha ELLENish talkshow på norsk skjerm, og sliter de med å finne en å lede så hjelper jeg gjerne!! Den personene må være litt utenfor boksen, tørre å tenke nytt og anderledes, by på seg selv og være uredd. Samme person må være nær og varm, vise omtanke og empati for så i neste sving være litt frekk i kjeften. Håper dere finner denne personen kjære norske tv-sjefer. Nå vil vi ha flere kvinner på skjerm!

Flere som er DRITLEI at det kun er mennene som skal få lov? Legg igjen kommentar!

VG
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:22:04+00:00 17. mars, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , , |11 Comments

11 Kommentarer

 1. Daniel 17. mars 2010 at 10:29 - Reply

  Hva med Studio 5? De forsøkte jo noe tilsvarende som det du leter etter. De oppnådde ikke nok seertall. Grossvold gjorde vel ikke den helt store sukseesen heller.

 2. Ingri 17. mars 2010 at 10:38 - Reply

  Mia Gundersen er mann skjønner jeg 😉
  Neida. Jeg er enig med deg jeg. Altfor lite kvalitetskvinnfolk på skjermen. Og om det er kvinnfolk i bildet, så er det de samme hver gang. Ta en sjanse i stedet, tror mange ville blitt overrasket!

  • trinegrung 17. mars 2010 at 10:49 - Reply

   Mia leder ikke et program…hun er dommer og har noen få replikker. Det er noe helt annet å skulle intervjue folk i mange ulike settinger…

   Studio 5 : der ansatte de folk etter hvor mye pr de fikk og trodde det skulle dra seere…

 3. Ruth 17. mars 2010 at 11:06 - Reply

  Studio 5 var en, unnskyld uttrykket, syklubb! Jeg er enig i med deg, Trine. men dette handler også om oss kvinner da.. Mange av disse showene du nevnet er programledernes egne ideer som er pitchet og ikke alt er kopi. Hvis vi skal ha en talkshow a al Ellen, må det være ennerledes enn Ellen, ellers blir det bare flaut. Selv om jeg liker godt Ellen, så er det noe med den amerikanske måten som er kveldende. Pluss at de hele tiden kjemper en kamp mot fjernkontollen (grunnet hyppige reklamebrudd) som fører til «coming up» hele tiden… En annen ting; alle gjestene til både Rachel Ray, Ellen og Oprah er alltid «a very good friend of mine» og lignende.

  Jeg vil gjerne se noe nytt og spennende. Linda Eide har greid det godt – hennes naturlige galskap er velkommen hos TV-seerne. Jeg nevner også Christine Koht her. Originalitet, ingen kopiering og gjerne kvinnelige programledere er hjertelig velkommen!

 4. jørn 17. mars 2010 at 11:54 - Reply

  Da » Smil til det skjulte kamera» på NRK kom engang på sekstitallet trodde vi vel alle at dette var en norsk oppfinnelse, men neida, kopi fra England. Og slik er det, alt fra familieprogram til reality serier- kopier. Visste dere forresten at » Vil du bli millionær?» faktisk også produseres i arabiske land,altså ett internasjonalt tv konsept. Jeg har alltid savnet noe ekte norsk- som den norske brunosten.

 5. Hilde 17. mars 2010 at 12:19 - Reply

  Kan bare si meg hjertens enig i dagens blogg. Og sorry asså men ble ikke nevneverdig imponert over frøken Skavlan i går heller, ganske så anonym fremtreden.Jeg stemmer for et saftig talkshow med deg som programleder jeg Trine. Med Fredrik Skavlands busjett:)) Kule intervjuobjekter og fet musikk. Det hadde vært noe det!
  Ellers er runde 2 med de svenske fruene ukas høydepunkt. Anna ruler, sånn er det bare:))

 6. Andersen 17. mars 2010 at 17:22 - Reply

  Veldig enig med denne bloggposten! Det nytter ikke å finne en «pen og korrekt pike» til å lede et program. Studio fem pikene fremsto som pyntedukker. Manusopplesere. Gi oss sleivkjeftet og brutal humor, kostelige reportasjer og intervjuer fra noen som tør!

 7. Marit 17. mars 2010 at 17:43 - Reply

  Som tidligere ansatt i et tv-selskap, vet jeg litt om både tankegangen som er en bakenforliggende årsak til blåkopierte programmer blir «oversatt» til norsk og ikke minst i forhold til hvilen ranking de hadde i andre land. Seertall er alfa og omega, for det er der reklameinntektene ligger. Ruth hadde et kjempegodt innlegg om dette, og jeg orker heller ikke å se på disse talk-showene for det er som hun sier: comming up, have to take a brake now etc etc…..hele tiden. Da det for eks. var programmer å gi seerstemmer på, ble vi ansatte også oppfordret til å ringe inn mange ganger, for å blåse opp seertallene. Dette var helt greit å gjøre i arbeidstiden. Synes det bare er så falskt.
  For noen år siden var min samboer og jeg i Bordeaux og sjekket inn på et hotell. Da vi slo på tv, var det: «Vil du bli millionær» på fransk. Helt blåkopi med interiør, musikk etc. Bare programlederen var en forskjellig. De som tjener mest på dette er selvsagt en programskaper som klarer å komme opp med en ide som kan videreselges til hele verden. Da blir man ikke bare millionær, men mangemillionær. Royalties is everything!!!

 8. Marion 17. mars 2010 at 23:12 - Reply

  Er utrolig dårlig at norsk tv bare kopierer! Det er nok av kreative og spennende mennesker her i landet, bare synd de ikke får slippe til!!

 9. Vestfoldgirl 17. mars 2010 at 23:39 - Reply

  Nå var vel det matprogrammet du har skryti litt av at du var med på, også en kopi av noe annet….!? 🙂
  Jeg digger Ellen veldig mye, og det vil aldri funke å få til noe sånn her i norge….landet er for lite, det er for få interessante kjendiser til den type show som går hver dag, og ingen ville klart å gjøre det like bra som henne…det ville bli en flau kopi bare…!

 10. Stian 20. mars 2010 at 23:49 - Reply

  Enig. For ikke å snakke om slankekrigen. Fryktelig dårlig kopi 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits