Typisk norsk

Dette er en ting som irriterer til en viss grad, denne evige kopieringen av tv-programmer. Norge er et lite land ja, men hvorfor i alle dager kan de ikke satse mer  på egenproduksjoner i enkelte kanaler? De kopierer utenlandske suksesser over en lav sko og forventer at den samme suksessen skal vises gjennom høye seertall her til lands!? Noen ganger slår det selvfølgelig til og mange benker seg foran skjermen på disse amerikaniserte seriene….men det paradoksale er det faktum at de største suksessene er ofte norske.

Ta for eksempel Hollywood-fruene. Den svenske versjonen. Hvorfor var den en suksess? Jo, ene og alene fordi Anna Anka skaffet serien absurd mye pr. Da blir folk veldig nysgjerrige på denne frittalende dama som sier det som nødvendigvis ikke er «lovlig». Hun skiller seg i mendgen av såkalte tv-helter, og selvfølgelig kan en diskutere lenge fornuften i alt hun sier. Men hun selger, og det liker tv-kanalene. Og de liker pr-omtale. Mye pr-omtale.

Får en norsk up and coming kjendis mye pr, uvirkårlig om personen har tv erfaring, så tenker sjefene: denne personen fenger, han/henne må vi ha på skjerm! Så enkelt er det veldig ofte. Ikke alltid, men veldig ofte. Så til alle dere som ønsker å få tryne på skjerm…det er kanskje avisene dere må smøre først, så kommer tv-sjefene diltende etter.

Men tilbake til disse tv-seriene. En ting som irriterer meg VELDIG her i Norge er mangelen av damer på skjermen. De damer som viser ansiktet sitt er som oftest manusopplesere og en presentatør mer enn en personlighet. Ta for ekspempel fredagen på Tv 2….det er KRISE! Ikke en dame i sikte utover manusoppleseren på Norske talenter, og hennes rolle er liten. Når kommer programmer som bygges rundt en kvinnelig personlighet, som Senkveld, Manshow (Showman) Golden Goal, Skalvan, etc etc…listen er lengre, men jeg gidder ikke skrive alle manneprogrammene.

I mitt stille sinn konkluderer jeg med at det er menner som styrer alle skuter i norsk media, og det betaler vi kvinner prisen for. Vi skal liksom vise oss i fine kjoler og være pyntedukker, gud forby at vi fikk et talkshow som var rettet mot oss. Jeg vil ha ELLENish talkshow på norsk skjerm, og sliter de med å finne en å lede så hjelper jeg gjerne!! Den personene må være litt utenfor boksen, tørre å tenke nytt og anderledes, by på seg selv og være uredd. Samme person må være nær og varm, vise omtanke og empati for så i neste sving være litt frekk i kjeften. Håper dere finner denne personen kjære norske tv-sjefer. Nå vil vi ha flere kvinner på skjerm!

Flere som er DRITLEI at det kun er mennene som skal få lov? Legg igjen kommentar!

VG

By | 2017-03-16T07:22:04+00:00 17. mars, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , , |11 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits