Det er liten tvil om at slanke linjer opptar mennesker, og når en artikkel om emnet popper opp på VG sine sider blir den fort «mest lest». Hvorfor syntes folk da det er så vanskelig å miste disse kiloene? Hvorfor er godteriskapet det mest besøkte nesten i ett hvert hjem? Vi er blitt en sukkergenerasjon uten sidestykke, og propper i oss så mye brus, sjokolade, snop og andre sukkerholdige produkter at vi kan skremme fanden på flatmark.

Hvorfor gjør vi det? Når vi egentlig vet bedre, mener jeg. Når jeg vokste opp drakk vi brus til «store» anledning, mens i dag kjøper ungdom det som tørstedrikk! WTF! Foreldrene tyve år tilbake gjennomførte lørdagsgodteri, mens i dag er det blitt «dessert» nesten hver dag i mange hjem. Mange foreldre tenker ikke på at is og kjeks går og under kategorien godteri. Disse er proppet fulle av sukker, og folks argumenter er «vi må da kose oss litt». I andre enden sitter vi på ræva og blir snart feitere enn USA. Hva skjera?

Jeg sier ikke at jeg selv er noen skinnhellig person som aldri nyter søtsaker, for det gjør jeg. Hver eneste HELG. Det er forskjellen….det skjer i helgene. Kjeks kan jeg ikke ha i hus, for pakken tømmes fortere enn den finner plass i hyllene. Hvorfor tar vi ikke mer vare på oss selv og det ene livet vi har fått tildelt? Driter vi i det? Orker vi ikke å være glad nok i oss selv til å droppe disse «giftene» for kroppen?

Det er en topp 5 liste over ting som sies og være verstingene, da i følge David Sandoval (ekspert innen grønn, riktig ernæring). Den er som følger:

  1. Behandlet kjøtt (nitrit)
  2. Animalske oljer ( IKKE Udo, cocos etc)
  3. Kunstige fargestoffer
  4. Søtningsstoffer, cornsuger
  5. Kullsyreholdige drikker

Det handler om kunstige produkter som ikke er bra for tarmene våre, hvor hjernen ikke aner hvordan den skal behandle produktet som akkurat entret kjeften.

Uansett hva Norge gjør inne markedsføring av usunn mat, så tror jeg ikke de når frem. Folk kommer ikke til å skjerpe seg av den grunn, ene og alene fordi en strammer inn på disse områdene. Jeg heier på fjerning av mange produkter fra butikkene. Hva i alle dager skal vi med alle? Joda, det er forretning en driver og mat skal en selge, men hvorfor all denne kunstige, ferdiglaga maten som ikke har noe for seg? Jeg elsker å reise utenlands for å handle mat, hvor butikkene bugner over av ferskvare, masse grønnsaker og ulike frukter. Vi er ikke flinke nok til det her til lands, vi må tenke helt nytt for å nå frem.

En instans som virkelig må strammes opp innen riktig ernæring, er skolene. Vi sender med ungene våre matbokser med  brød som ikke lenger er så sunt som det var  i utgangspunktet. Det er så mye gjær i brødene at magen eser bare ved synet. Det står grovt på pakningen, men leser en litt nøyere så ser en at hvetemel regjerer. Hva skjer med det da?

Jeg har et enormt engasjement når det kommer til kosthold og jeg håper regjeringen satser på sosiale medier for å nå ungdommen med et budskap om et sunnere liv. «URGE» er en av de mest solgte brusene blant ungdom og vet de hva den inneholder?

Vann, 11 % sukker, 2 % maltodextrin, kullsyre, aromaer, surhetsregulerende middel (E330 og E331), appelsinråsaft, (konserveringsmiddel (E202)), koffein, antioksidant (E300), farge (E160a), stabilisator (E410)

En 0,5 l flaske Urge inneholder 14,5mg Koffein.

Bare drit med andre ord. «Jammen det er så godt» sier de. Skal vi derfor bare kjøre på da? Det er mye som er godt, det betyr ikke at det er godt for kroppen!!





Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kvinne som våger?

Vi har alle livserfaringer, kan mine hjelpe deg å våge mer? Jeg deler på mail

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.