Foreldreskolen

Temaet foreldre og grensesetting var tydelig et tema som engasjerte mange. Facebook-gruppen Grensetting som er i regi av VG verver fler og fler medlemmer hver dag, og det er mange heftige diskusjoner der inne.

Aldersgrenser på spill er et tema som går igjen, det samme er om det bør være aldersgrense på program som Paradise Hotel. Jeg har ikke tro på aldersgrenser på for eksempel tv-programmer. Ikke ovenfor de unge. Vil de se det så finner de et hjem som tillater det. Det handler om at foreldre må sette grenser og fostre barn som er vant til å overholde de. Enkelt og greit.

Jeg heier veldig på foreldreskole/kurs under graviditet. Jeg tror det kunne lært mange foreldre om emnet grensesetting.

Jeg skjønner virkelig ikke foreldre som syntes de er slemme når de sier nei til ungene sine. Og tro meg, de finnes det mange av. De lager jo til og med mange tv-prgram og emnet, hvor de ja, viser ekstremtilfellene, men likevel. Jeg heier på foreldre som er kjærlige og nær sine barn, men samtidig har stålkontroll på grensesetting. Det er nok av de som jatter og lar ungene styre hele festen.

Det er mange blogger på nettet som har skrevet om mine krasse innlegg om grensesetting, og føler seg provosert av min skrivemåte. Les her:

Jeg ble faktisk ganske lei meg når jeg leste innlegget ditt, fordi jeg følte at jeg, som ikke fulgte dine råd, nærmest ble stemplet som en dårlig mor, og det er jeg ikke.

Selv om du er en offentlig person så er det ikke dermed sagt at du har fasitsvaret, og på den måten du skrev innlegget ditt så virket det slik. At det du sa, det var det som var riktig.

Jeg vet jeg skriver på en direkte og mulig provoserende måte, men det står jeg for. Jeg vil jo skape debatt, og klarer det tydeligvis. Kanskje en ikke er enig med meg, det får så være. Alle kan heldigvis mene det de måtte ønske i dette landet, og ikke minst skrive det på en blogg. Jeg har valgt min ordform bevisst, enkelt og greit fordi jeg er drit lei av folk som skal pakke tingene inn. Det enkle er ofte det beste, og for meg er det rett på sak.

At noen føler seg som en dårlig mor fordi JEG har sterke meninger kan jeg ikke ta hensyn til dessverre. Folk får feie for sin egen dør og være sterke i troen på at de selv gjør det rette. Kan ikke la et blogginnlegg av meg vippe de av pinnen!

Utifra denne direkte måten er det mange delte meninger om meg. Folk tror jeg er en heks, og nye kolleger i Minimedia får stadig spørsmål fra venner og kjente som : » ja, hvordan er egentlig Trine? Hun virker så streng!» Idag fikk jeg høre hva de svarte, for det ble samtale under lunsjen. Samtlige sier da :» Hun er bare utrolig hyggelig og alltid positiv og blid». SÅ feil kan en ta ved å dømme folk utifra en bevisst skriveform.

Det er rart med det, en skal ikke tro alt en leser. Og som overskriften i denne saken sier:

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits