Ida Wulff VS Emilie Nereng

Det har oppstått en aldri så liten uenighet mellom to av norges mest leste bloggere, Emilie Nereng og Ida Wulff. Dette skaper noen overskrifter, og en kan undre seg over at dette er en nyhet i det hele tatt. Men sånn har medievirkeligheten blitt, og da får vi bare forholde oss til det.

Det hele starter med et innlegg fra Ida Wulff:

det var en gang et rykte…

Skrevet 23.05 2010 av Ida

Bare for å understreke:
* Dette blogginnlegget er basert på et rykte jeg har hørt. Jeg kan på ingen måte bevise at det er sant eller vise til mine anonyme kilder, men jeg syns likevel det var så fascinerende at jeg har lyst til å lufte det for dere. For tenk hvis det er sant!
* Dette innlegget har absolutt ikke noe å gjøre med misunnelse, jeg unner bloggeren all suksess, men syns alt skal gjøres på ærlig vis fra alles kanter. Jeg er for lengst ferdig med å rule rosalisten på blogg.no.

Så her har vi et rykte jeg hørte i helgen:

Nr. 1 blogger i Norge, Voe/ Emilie Nereng jukser til de grader. Faren hennes har jo så å si stått fram i media som hjernen bak hele bloggen, og ikke minst en dataekspert. Ryktet sier at faren har opprettet en server (beklager hvis jeg roter til dataspråket, jeg har ikke så god peil) som enkelt og greit sørger for at mange-mange-tusen forskjellige IP- adresser går innom bloggen til Voe hver eneste dag.

At det er litt juks ute og går sjokkerer meg ikke så veldig, men den mest sjokkerende delen av ryktet var at blogg.no/bootstrap faktisk VET om dette! Om de har innvendinger får de gjerne bruke stemmen sin.

Om det er noe sant i dette ryktet må jeg si jeg er skuffet over flere parter. Jeg tviler ikke på at Voe har utrolig mange lesere, det kan man jo se i kommentarfeltet, men jeg tror også det er begrensninger for hvor mange som faktisk gidder å lese om hår, turn og null livserfaring.

Så dataeksperter der ute, er det faktisk mulig å jukse med bloggen sin på den måten? Og hva tror resten av folket? Er det noe sannhet i ryktet jeg hørte, montro? Det skal sies at person(ene) som fortalte meg dette absolutt ikke har noe å vinne på det, verken den ene eller andre veien.

Hvorfor skrive dette innlegget Ida? Kanskje du ønsker PR siden lesertallene daler? Hva tjener du på å skrive dette innlegget? Jeg undres veldig hva intensjonen er…..den ekte. Ikke det du MÅ si fordi folk forventer det. Hvorfor kontaktet du ikke faren til Emilie, la frem ryktet og fikk hans side av saken? Da kunne du lagt hele ryktet dødt og vært en vinner blant lesere, men nå blir det «krig» istedenfor. Og det elsker mediene. Det er voksne mennesker det er snakk om, og faren til VOE kan sikkert svare for seg. Du oppnår usannsynlig mye lesere i disse dager, hvordan har du tenkt å holde på de? Foresette å blogge naken mens du spiser sushi? Hm…jeg undrer veldig kjenner jeg.

VOE hadde og et svar på dette innlegget til Ida Wulff:

Etter at jeg fikk den mest leste bloggen i Norge har jeg opplevd masse positivt, men også fått mye dritt. Jeg har mange ganger hatt lyst til å virkelig ta igjen mot de som trakasserer og snakker negativt, men jeg har klart å la være. I dag gjør jeg et unntak.

Ida Wulff (som er over 20 år tror jeg) – som tidligere hadde Norges mest leste blogg skrev i dag dette, her er et utdrag av innlegget. Jeg har forkortet det, og greit, hun skriver at det er et rykte hun har hørt og at hun ikke vet om det er sant, at hun ikke er sjalu. Men hun er med på å spre løgn og hun gjør at folk tror at jeg jukser og er uærlig når hun skriver det på bloggen sin. Nei, alle trenger ikke å like det jeg skriver. Men er det mulig å falle så dypt?? Hvor dum går det an å bli at man tror på noe sånt? Jeg kjenner jeg blir skikkelig lei meg. Så dårlig nettvett og mangel på respekt hadde jeg aldri forventet fra en som er voksen, og som selv har masse bloggerfaring. Leserne som kom til bloggen min, kom dit uten at jeg trengte å ta bruk av noen triks. Jeg har ALDRI har bedt noen linke til meg, ALDRI har brukt Bloggshout, ALDRI har brukt Nettavisen til å lenke til meg (tok du den Ida Wulff?), ALDRI hadde vært i media før jeg lå på førsteplass osv. Jeg skal ikke si noe om innholdet på bloggen til Ida Wulff, det kan andre gjøre, men ærlig talt, hva annet enn misunnelse gjør at en som har så mange lesere gidder å spre et slikt rykte?

Ryktet oppstod ved at Eirik (broren min) som en spøk la ut dette på Facebookprofilen sin, da jeg hadde spammet han med 1000 «likes» og så skrev «trodde du var poppis med over 100 notifications nå?;);)»:

VOE forsvarer seg og kanskje hun ikke skulle kommentert det? Det er kanskje lett å være etterpåklok, men samtidig får en mye pepper som topp-blogger og derav er det ikke riktig at hun aldri skal svare for seg.

VOE blogger på blogg.no sin plattform og har rundt 70 000 daglige lesere. Utifra Blogglisten så har Ida dalt betraktelig i det siste, og ligger på rundt 15 000 i snitt. Hun har et kommersiellt samarbeid med Nettavisen, og derfor mailet jeg Redaktør for Nettavisen Gunnar Stavrum, for å høre om hvilke forpliktelser/samarbeid/ansvar de har ovenfor Ida:

1.      Hvordan stiller Nettavisen seg til de påstandene som Ida Wulff fremsetter mot Emilie Nereng (VOE)? At det jukses med lesertall
Nettavisen har et kommersielt samarbeid med flere utvalgte bloggere, men det er den enkelte blogger som redigerer sin blogg. Nettavisen redigerer ikke innholdet på bloggene vi h ar samarbeid med, og har ingen oppfatning av eventuelle konflikter mellom bloggere vi har samarbeid med og andre bloggere.
2.      Hvis det viser seg at dette ryktet ikke stemmer, hva vil Nettavisen gjøre med saken? Vil det få konsekvenser for Ida?
Dette er en sak mellom Emilie Nereng og Ida Wulff.
3.      Hvilke retningslinjer gir dere bloggerne som er underlagt deres system?
I likhet med andre bloggverter så er den generelle retningslinjen at man holder seg innenfor norsk lov.
4.      Hvordan er det kommersielle samarbeidet deres med bloggerne i deres system?
Vi har et kommersielt samarbeid om annonsører.
5.      Hvor mange har dere i «stallen»?
Med smått og stort har vi vel i underkant av 50 bloggere tilknyttet en eller annen av våre publikasjoner. I tillegg lenker vi aktivt til andre bloggere når vi ser det journalistisk interessant og vi har lenker til alle landets store bloggere på Blogglisten.no.
6.      Hva er kriteriene for å kunne blogge «for» dere?
At bloggeren skriver bra om temaer som er interessante for våre lesere – gjerne på områder hvor de kan utfylle vår egen redaksjonelle dekning.
7.      Hvilket ansvar har dere i forhold til innholdet?
Det som følger av norsk lov. Vi styrer våre egne sider og det som står der, men har ikke noe redaksjonelt ansvar for innholdet på bloggen til den enkelte blogger. Dette er for øvrig helt på linje med bransjens store aktører – eksempelvis forholdet mellom Google og Blogger, som også har et kommersielt samarbeid.
8.      Hva gjør dere hvis VOE evnt skulle gå til sak mot Ida Wulff?
Som sagt før; det er et forhold mellom de to bloggerne. I etablerte medier er det sjeldent at en avis saksøker en annen avis. Der er normalen at man bruker egne spalter til å fremheve sitt syn uten å gå via rettsapparatet.
Jeg ble ikke helt fornøyd med svarene og forsatte mailingen:
-Er det umulig å få innsyn i et eksempel på en kontrakt? Jeg vil gjerne se hvor knyttet de er til dere….
» Vi kan ikke levere ut kontrakter i et forretningsmessig samarbeid. Særlig relevant for denne striden kan jeg heller ikke se at det har.»
– Det er relevant i forhold til deres samarbeid og ansvar ovenfor det som Ida publiserer. Hun jobber i redaksjonen hos dere, og har blogget/jobbet derfra flere ganger…?
» Det er mange folk innom våre lokaler – gjester, kunder, partnere. Noen av dem skriver en blogg, andre skriver en epost. Noen har med bærbar, andre får låne en maskin til sine private gjøremål. Men det gir oss ikke noe ansvar for hva de skriver – like lite som Telenor har noe ansvar for hva som sies i en telefonsamtale.
Jeg er forsatt ikke helt fornøyd, men kommer tydeligvis ikke lenger. Men en krig er i gang, og det er nok ikke det siste vi hører om disse rosa-bloggerne og deres interne kamp om mest lesere. Hvorfor det er så viktig kan vi jo lure på, men det er tydelig det!
Hva mener du må gjøres i saken? VG skriver om saken nå
By | 2010-05-25T12:13:00+00:00 25. mai, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , , , , |81 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits