Rudolfs røde nese

De som leser bloggen min fast, og har gjort det over tid, vet at jeg har en hudlidelse kalt Rosacea. Det er et helvete til tider, men stort sett går det bra. Jeg får massive kviseangrep innimellom, men for det meste er det den røde huden rundt og på nesen som er det mest irriterende. Rosacea kan du lese mer om her, men litt i korte trekk kan jeg trekke ut:

Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende hudrelatert lidelse. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Men til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese.

Alle kan få Rosacea, og årsaken er ikke helt kartlagt enda, men det er vanligst blant mennesker som rødmer lett.

Rosacea og Acne er to helt forskjellige tilstander og må ikke forveksles.

Rosacea er mest vanlig i disse områdene:

* Kinn

* Panne

* Hake

* Nese

* Man kan også oppleve varme, røde ører og røde, rennende øyne.

Rosacea påvirkes av en rekke faktorer som for eksempel:

* Mat (vi har en lang liste med ulike matvarer som bør unngås)

* Helsetilstand / humør

* Vær og vind

* Hudpleieprodukter og medisiner

Rosacea må derfor behandles både fra utsiden og ”innsiden”. Det betyr at man må kombinere et rosaceakosthold med hudpleieprodukter som man ikke reagerer på, og som bedrer tilstanden.

For meg har maten en helt klar effekt på hvordan huden min ser ut. Uten tvil! Jeg ser det på nesen bare timer etter at jeg har spist noe som magen ikke liker, ergo jeg reagerer med å bli rød og kviser oppstår.

Det er mange i årenes løp som  har sendt meg produkter siden jeg er en semikjent person. De påstår at deres produkter er det beste, men jeg har tilgode å finne noe som er veldig bra og hjelper meg. Derav forsetter jeg å prøve, lete og feile.

For en tid tilbake tok Janne i Makestyle kontakt med meg, for hun ville prøve å hjelpe meg. Jeg skal i tiden som kommer teste en serie som heter Beauty Pacifique for å se om den kan hjelpe. Jeg får troen på mennesker som har det engasjementet som Janne har, som virkelig genuint ønsker å hjelpe.

Idag har hun og en representant fra Beauty Pacifique vært på kontoret mitt for å ta en hudanalyse av huden min. Da avdekker de mangler som finnes, her er et bilde:

Til venstre ser dere huden i ansiktet mitt, til høyre huden på underarmen. Jeg kan jo begynne en lang tirade med hva i alle dager som er galt med disse bildene, men jo mer farge, jo sunnere hud kan vi jo si. I ansiktet mitt er det mye «luftbobler» som dere ser, derav må det brukes produkter som hjelper å bygge farge.

Jeg vet fra før at det er mange ting som IKKE er bra for huden, som det finnes mye og lite av i  mange produkter. Mattilsynet har en liste som underbygger det jeg sier. Jeg trekker ut listen for at mine lesere kan bli litt obs på dette:

INCI – navn (Navn som deklareres)

Maksimalt innhold i produkter som ikke skylles raskt av (ppm)

Alpha-isomethyl ionone

Amylcinnamyl alcohol

Anise Alcohol

Benzyl Alcohol

Benzyl benzoate

Benzyl cinnamate

Benzyl salicylate

Benzylideneheptanal

Butylphenyl methylpropional

Cinnamal

Cinnamyl alcohol

Citral

Citronnellol

Coumarin

Eugenol

Evernia Furfuracea

Evernia Prunastri

Farnesol

Geraniol

Hexyl cinnamal

Hydroksycitronellal

Hydroxyisohexyl Cyclohexene Carboxaldehyde

Isoeugenol

Limonene

Linalool

Methyl 2-octynoate

Du får sjekke dine produkter om de inneholder noen av disse. Det KAN være grunnen til eventuelle reaksjoner. Det kan sier jeg…..Jo sunnere liv, jo bedre hud får man. Det vet jeg. Men jeg vet og at produkter må til, og derav gleder jeg meg til å teste disse.

Makestyle gir meg med produkter i denne fasen når jeg tester de. Jeg gleder meg virkelig til å se veien videre her. Dette er spennende! Sjekk gjerne nettbutikken deres. Jeg ser de har Glow Minerals…det er sminken jeg bruker.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:05:14+00:00 14. juni, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , , |21 Comments

21 Kommentarer

 1. Sessan 14. juni 2010 at 12:35 - Reply

  Undrar just om det är detta jag har också!??
  Sliter med rödhet, nupper, kviser, byll på spec hakan, men även på näsvingarna.
  Ser till tider ikke ut :/

  I.D consealer är min bästa vän…..

  Har erfart att mat & stress spela inn fett på mitt problem.
  Kan bara använda helt ren makeup ala I.D bare minerals & ser en förbättring sedan jag gick helt över till märket för ett par år sedan.

  Skall följa med på din testing av nya produkterna med spänning 😉

  Glad Måndag
  //sessan

  Ser fra

 2. Elise 14. juni 2010 at 13:35 - Reply

  Jeg har også Roseaca, og er enig at det er vanskelig til tider. Nå om dagen så klør jeg dag og natt i kinnene mine, og jeg tror at triggeren denne gangen var solen 🙁
  Bra å vite at det er andre som også har Rosacea og at jeg ikke er alene om det.

 3. trinegrung 14. juni 2010 at 13:44 - Reply

  Det er en forferdelig hudlidelse som er veldig utbredt i USA…men Norge kommet etter. Fler og fler som har det her og dessverre!

 4. Ragnhild 14. juni 2010 at 14:37 - Reply

  Hei Trine! Vi har snakket om dette før…og jeg holder fortsatt på som deg, prøver ut nye produkter i håp om at noe fungerer! Det siste jeg prøver nå er en renseserie bestilt fra USA (acne.org) og sminkeserien Jane Iredal – prøvd den? Fra rocasea.com har jeg bestilt en farget solkrem som jeg tåler!! Halleluja! 😉 Første solkrem som funker…den roer faktisk ned huden samtidig som den dekker og beskytter!Den MÅ dere med rosacea prøve! Har også renseserien derfra og prøver ut diverse sminke. Hva med denne primereren Dagbladet reklamerer for? Prøvd den?

  Lurer også på om noen har positive erfaringer med bruk av laser for å fjerne sprukne blodkar og dempe rødheten…?

  Uansett, KOSTHOLD er det aller viktigste etter min erfaring! Jeg anbefaler sterkt ph-balansert kosthold hvor man unngår alt som forårsaker for mye syre i kroppen. (Blant annet sukker, gjær, meieriprodukter, frukt, kaffe etc) Jeg er helt kvitt de store byllene og kviselignende utslett etter å ha gått på dette i tre måneder. Tilogmed mensen-kvisene er borte! Rødheten sliter jeg enda med, men det er mye bedre! Kan også skeie ut med et glass vn eller fem innimellom uten at det eksploderer! I tillegg til riktig kosthold tar jeg diverse produkter (natron blant annet) etter anbefaling fra terapeuten jeg går hos. Kan tilføye at jeg har gått ned 9 kg i løpet av disse tre mnd – en helt grei bivirkning! 🙂

  Vil gjerne ha mer kontakt med flere med rocasea slik at vi kan dele erfaringer. Hudleger og hudpleiere har dessverre ikke hjulpet meg mye…kunnskapen om sykdommen er liten.

 5. Vibeke 14. juni 2010 at 15:33 - Reply

  Hei Trine!
  Må aller først bare si at jeg synes du er tøff – og modig!!!
  Så lurer jeg på en ting, kan fastlegen stille diagnosen Rosacea? Har hatt noen røde byll-liknende utslett (høres lekkert ut?)med rød hud rett rundt en tid – har liksom «vandret» litt rundt i ansiktet – og så kom jeg over denne diagnosen på siden din! Så har jeg kikket litt rundt på nettet og har store mistanker om at det er nettop dette jeg har… Kjedelig i så fall, men tross alt bedre å vite hva det er…
  Men spørsmålet var da som nevnt over om det er fastlegen jeg først bør forsøke? Var innom en hudpleier for en liten tid tilbake og hun anbefalte meg å forsøke kortisonsalve – den gjorde det bare enda verre – og jeg leser jo at det stemmer også…
  Takknemlig for svar!
  Stå på videre – tøffa :O)
  Varme hilsner fra Vibeke

  • trinegrung 14. juni 2010 at 17:22 - Reply

   Hei Vibeke!
   Jeg gikk først til legen min ja, som henviste meg til hudlege, som igjen tok stansbiopsi av området og ga meg derav diagnosen. Det er fullt mulig å leve med dette, men å legge om kosten er viktig. Det er helt sikkert!
   Til Ragnhild:
   WOW…så bra!! Takk for god info, dette skal absolutt sjekkes ut, og kosten min er på vei inn i riktig spor igjen. Sklei litt ut etter et tøft 2009. Men NÅ er jeg tilbake for fullt, på godt og vondt hehe!

 6. Ragnhild 14. juni 2010 at 18:32 - Reply

  Godt du er tilbake – synes jeg ser og hører deg overalt for tiden jeg! 😉 Det jeg erfarer nå er at dette opplegget funker så bra for hele meg, så jeg kommer jo til å fortsette! Føles ikke som jeg går glipp av noe heller…er jo SÅ mye godt man kan spise! Befinner meg på Sicilia nå og fråtser i gode grønnsaker, salater og fisk! Og som sagt, det går nå fint å skeie ut innimellom – meningen er at man etterhvert tåler mer når syrenivået i kroppen senkes. Mikroskopi er betegnelsen på undersøkelsen…blodet analyseres og sjekkes for syre og sopp. Jeg fx hadde mye muggsopp..noe som kan føre til celledeling – som jeg jo har hatt mye av. Dr Robert Young har du kanskje hørt om? Han er selvsagt noe omstridt…det blir man lett når man går ut mot fx sukkerindustrien 😉 Hans teori er at om kroppen har riktig ph (alkalisk) så unngår man mye sykdom. Er viktig å komme til en seriøs terapeut…hun jeg går til holder til i Tjølling utenfor Larvik, Østby Mikroskopi. Kjenner etterhvert mange som har utrolig bra resultater av opplegget. Absolutt verd å sjekke ut altså 🙂

 7. Heidi P 14. juni 2010 at 21:19 - Reply

  Hei Trine!
  Jeg føler med deg og jeg har det akkurat det samme men eksem inni hendene. Slår ut på hva jeg spiser og merker det fort hva jeg tåler og ikke tåler. Men har i det siste også funnet ut at tanker og følelser slår ut mer i huden enn jeg ante….Jeg går til et behandlingsopplegg som skal forandre tankegangen nå blir spennende å se og har også avdekket noen matallergier jeg ikke trodde…så får vi se hva som skjer…Spennende skal følge med deg å se om produktene fungerer.

 8. Belinda Jakobsen 14. juni 2010 at 23:31 - Reply

  Beste produktet jeg noengang har vært borti. Bare etter to uker begynner venninner og familie å kommentere huden min! Er så latterlig fornøyd!

 9. Ragnhild 14. juni 2010 at 23:39 - Reply

  Har du rosacea, Belinda? Hvilke av produktene bruker du…er jo så mange…?

 10. Inger 15. juni 2010 at 10:13 - Reply

  Hei 🙂 Det er interessant å lese ovenstående. Jeg har også fått denne diagnosen, og har fått både preparater som kortison og penicilin (tetracyclin) mot hudlidelsen, hvilket har ført til kortvarig forbedring, men ikke holdbart i lengden. Det er tydeligvis mye inkompetanse ute og går, i alle fall blant almennleger omkring denne hudsykdommen. Er takknemlig for råd om ja- og nei- mat, fint om noen «enkle» leveregler kan gjøre hverdagen lettere :)) Mvh Inger

 11. Synne 16. juni 2010 at 09:44 - Reply

  Jeg har samme diagnose. Litt laserbehandling fungerer kjempefint for å dempe og fjerne utbruddene. Anbefales virkelig! Lykke til 🙂

 12. Therese 9. juli 2010 at 06:41 - Reply

  Hei! Jeg er 15 år og merket for en måned siden at huden ved nesen min ble veldig rød og irritert. Nå er det komt noen veldig små nupper, ikke så mange. Det gjør litt vondt når jeg tar på nesepartiet. Hvis jeg husker rett, så har dette skjedd for 1-2 år siden også, men da gikk det vekk uten at jeg gjorde noe. Men nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre! Tenker å gå til hudlege. Tror du det kan være Rosacea? Er litt rart hvis det er det, siden det skjer oftest med de i 30-40 årene, har jeg lest. Men det er kun akkurat i nesepartiet huden blir irritert. Kan det være at jeg reagerer på noe kosmetikk eller sminke jeg bruker? Jeg varierer veldig ofte, så skal ikke se bort i fra det. Håper på svar!

 13. Ingvild 21. juli 2010 at 21:07 - Reply

  Kan først gi en liten kommentar til Therese: Det kan være rosacea, jeg fikk det når jeg var rundt 15-16 år. Men gå til en hudlege for å få det konstatert. Har hatt rosacea i over ti år. Jeg er blitt så lei av å prøve å bli kvitt det at jeg har slutta å stresse med det. Bruker Rosacea Care produktene som man kjøper på nett (rosacea.no el fra USA). De fungerer bra på huden min og gjør at det er ganske stabilt i trynet mitt;-). Kosthold har mye og si, men jeg orker ikke droppe alt jeg ikke tåler. Har lyst å leve også:-), så jeg er en av dem som sminker det bort og driter litt i om sminken ikke er helt topp for huden. Når man blir flink til å sminke seg, så syns nesten ikke utslettet i det hele tatt og det er ingen som ser at jeg har det uten at jeg sier det (det ser bare ut som jeg har noen kviser av og til). Jeg har verken blitt bedre eller verre de siste årene, så jeg gidder ikke være fanatisk på det. Mine beste tips er: Bruk rosaceaprodukter til rens og fuktighet, smink deg pent (ikke overdriv, det ser bare verre ut), spis riktig (men skei ut en gang i uka), smil bredt og ikke tenk så mye over at du har det!

 14. Caroline 23. juli 2010 at 21:52 - Reply

  Hei,
  etter tre år med diagnosen rosacea, og etter å ha prøvd ulike behandlinger (antibiotika i ett år, rosex etc.)som ikke har funket, men vært veldig tøffe mot hud og kropp, så begynte jeg å se til alternative behandlinger. Har prøvd akupunktur, funket ikke noe spesielt for meg, men har hørt at andre har hatt positive erfaringer. Også googler jeg litt ganske jevnlig og kom over noen ulike franske forumsider hvor folk pratet om alepposåpe, og jeg har prøvd det, og jippi, jeg har hatt positiv effekt, (som dagkrem har jeg fortsatt med Avene Skin recovery cream, som ikke gjør noe fra eller til med rosaceaen, men som huden min tolererer bra). Jeg har ikke hatt noe utbrudd siden jeg begynte med det. (jeg har rosacea type 2.) Jeg kjøpte det via ebay og prisen inkl. frakt ligger godt under halvparten av det man betaler i Norge! Legger ved butikken i e-bay, http://stores.ebay.com/Lauthentique-savon-dAlep-Alepia?_rdc=1 ,og med google oversetter er det ikke noe problem og forstå:) Måtte bare dele det her med andre! Jeg fikk resultater av Savon d’alep 40%, dess høyere prosent, desto sterkere virkning. Håper dette var nyttig:) Ellers finnes det også norske og engelske sider som gir utfyllende info. For øvrig er det mange på engelske og franske sider som sier det er gunstig å kutte ut sukker, har ikke prøvd det enda.

 15. Caroline 23. juli 2010 at 22:01 - Reply

  Måtte bare legge til at jeg har i perioder kuttet ut gluten og laktose, og det har hjulpet en del men ikke helt:)

 16. Lene 26. juli 2010 at 19:39 - Reply

  Hvoedan går det med testingen? Spent på omtalen av disse produktene 🙂

 17. Cathla 28. mai 2011 at 13:34 - Reply

  Har du prøvd Burt`s bees, fåes kjøpt på apoteket. Helt naturlig dagkrem 🙂 Kan vel nesten spises. Jeg har rosacea og blir alltid rød av krem, men ikke av denne. Det er bare så dumt at det ikke også er solfaktor i denne serien, ihvertfall har jeg ikke hørt om det.. Men den må du bare prøve Trine, hilsen Cathrine

 18. Henriette hauger 10. februar 2015 at 10:57 - Reply

  Hei Trine.
  Jeg lurte på om du kan anbefale noen solkremer? Får skikkelig utbrudd i solen og har ikke funnet noe som hjelper enda:(

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits