Den rette tanken

Igår blogget jeg litt om den dårlige samvittigheten som ikke kan brukes til en dritt. Rett og slett. Det er bortkasta tid å dvele ved negative ting for lenge, la den negative tanken slå rot i knollen, og sakte men sikkert la den spise deg opp innvendig. Idag har jeg truffet en som jobber med akkurat dette. Snu tankesettet, at hver og en av oss må skjønne at det er DU som er sjefen over ditt eget hode og dine tanker. Alle kan kontrollere tankene sine, ta kontroll og styre seg selv i riktig retning. Det er mulig, men det krever litt trening. Jeg lest/hørt om dette i mange år.

Eckhart Tolle har frontet dette hos Oprah mang en gang. Han var langt nede på randen av selvmord den gangen han i meditasjon skjønte akkurat dette. Hvordan tankene kan kontrolleres. For det kan de, i aller høyeste grad.

I 2009 var jeg langt nede. Veldig langt nede, mye lengre nede enn jeg noen ganger kommer til å klare å beskrive med ord på bloggen. Det var mange ting som gikk imot, som ikke ble som planlagt, og en person klarer bare så mange nederlag før en møter døren. Jeg slo den igjen (døren) i oktober i fjor når jeg «la» ned bloggen en periode. Jeg måtte ha Trine-tid, finne tilbake gleden med å inspirere/motivere/engasjere folk.

Det jeg trengte aller mest var at noen trodde på meg, for troen på meg selv hadde jeg mistet litt på veien. Jeg har et visst behov for å blir sett/hørt for å føle at jeg er på rett vei, og tro meg, det er vanskelig til tider å godta at jeg er sånn, jeg ønsker ofte at jeg ikke hadde disse sidene ved meg selv. Det blir fort en negativ kamp med mange tanker som bare er destruktive over tid….da bryter en seg selv ned.

I oktober ifjor var jeg og holdt et foredrag om sosiale medier i Bergen. Jeg var innleid av noen godt voksne karer, og de inviterte meg med på middag etterpå. De sådde noen viktige frø i hodet mitt, de trodde på meg, og ikke minst min viten om sosiale medier. Jeg gråt når møtet var over, men det vet ikke de. Jeg gråt mest av glede, fordi noen så meg, fortalte meg at jeg faktisk var veldig god til noe. Denne middagen var starten på en ny epoke, en ny tid i mitt liv. En dag skal de få vite hvor mye den samtalen betydde for meg, hvor viktig den var.

SÅ, hvorfor er jeg så følsom i dag? Hvorfor dette behovet for å dele dette akkurat i dag? Fordi i dag har jeg truffet flere slike mennesker som baner en ny, herlig vei i mine tanker. Folk som gir meg inspirasjon til å forsette denne positive reisen jeg er på om dagen. Takk, er vel alt jeg vil si. Være takknemlig for at jeg har fått ny inspirasjon.

Jeg har snudd tankene mine, sakte men sikkert, så nå gjenstår bare de 10 kiloene som snek seg på ifjor. Ikke at kiloene er viktig i seg selv, men jeg liker å føle meg litt mer trent enn jeg er i dag. Det er jævlig tungt å jogge om dagen, og det var det ikke for et år siden. Da fløy jeg rundt rundene mine, og snart skal jeg gjøre det igjen. Jeg skal nå alle mine mål jeg, og jeg gir meg ALDRI! Så det så!

Takk til Yngvar i MykjeMeir for inspirerende samtale, denne karen kommer på besøk på bloggen både titt og ofte fremover. Takk til de i Beck programmet som jeg var i møte med.

Denne fikk jeg idag, og her handler det akkurat om det å tenke positivt, se seg selv riktig, og snu en negativ trend ved hjelp av riktige nøkler. Jeg skal teste Beck-Programmet her på bloggen og kommer til å blogge en del om det veien videre. ALDRI skal jeg ned i samme bøtten som ifjor. Aldri! Det kan jeg love deg!

Dette bilde tok meg bare på veien…bare for gøy. Jeg lunsjet på Operaen idag, flott sted. Bildet viser bakken som har snudd seg. Jeg ser meg selv springende nedover, ikke tung oppoverbakke som ifjor. Alt handler om hvordan en ser bildet…noen velger å se den tunge oppoverbakken.

God helg leser, på mandag er frekke, tabloide Trine tilbake. Promise! Nå er det nok sipping! Faen så sentimental da, kler meg ikke!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:18:05+00:00 18. juni, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , , , , |18 Comments

18 Kommentarer

 1. Vibbedille 18. juni 2010 at 16:07 - Reply

  JOOOO TRINE!!! Det er GODT å høre du og kan være sentimental!!! Det GODT inni mellom må gløtte på lokket og «litt godt» å høre at ikkje alt er på TOPP hele tiden!

  Selv møtte eg veggen og gikk i kjelleren for 10 år iden (30 år gammel) Men det var i form av å få en CONTAINER (føltes som det da) i hodet!! Eg ble ødelagt av en idiotisk kirurg og livet ble snudd OPP/NED!!!

  Men etter et års tid i grus begynte livet å snu seg, er ikkje religiøs, men eg fant «meningen m livet»!! Livet besto ikkje bare i å fyke rundt på jobb og jobber 24/7. EG ble rett og slett en LIVSNYYTER , karret meg gjennom et svangerskap og fikk en nydelig sønn, ble frarådet på det sterkeste, men eg angrer ikkje!!! Nå kooser eg meg med HOBBYENE mine, mann og barn. Er begrenset hva eg gjør, men eg føler eg er DER for ungene mine hele tiden og DET føles GODT! JOOO eg savner det TRAVLE arbeidslivet mitt, innimellom, men det blir dusere og dusere, for eg har det jo GODT!!!

  Så det er godt å høre deg fortelle deg som «svak» også!!!

  Stå på Trine, du er DYKTIG i det du gjør!

  KOS deg og ha ei herlige helg!

  Klem Vibbedille ;))

 2. trinegrung 18. juni 2010 at 16:39 - Reply

  Takk til alle som har kommentert og delt dette innlegget på Facebook og Twitter allerede. Setter pris på det….

 3. mona nordøy 18. juni 2010 at 16:56 - Reply

  Hei kjære!!!så godt skrevet og sagt og tenkt!stolt av deg vakre kvinne!!stå på og Yngvar er en kjernekar…ha en glitrende helg..stooor klem til deg

 4. trinegrung 18. juni 2010 at 17:04 - Reply

  Takk Mona….rett tilbake til deg!

 5. Anja 18. juni 2010 at 17:21 - Reply

  Du er en positiv og sterk person! Veldig inspirerende innlegg. Ikke alle som tør å innrømme at de har svake og tunge stunder. At du tør det understreker bare at du er sterk og sikker på deg selv. Så bør jeg kanskje prøve å tenke litt mer på det med trening jeg også etterhvert (jeg MÅ det!) 😉 Takker for positive ord og inspirerende tankegang 🙂

 6. Embla 18. juni 2010 at 17:41 - Reply

  Det husker jeg, at du hadde det litt tøft – for det var da jeg gikk gjennom min egen tøffe periode i livet med utmattelse, og hadde akkurat startet å skrive Flinke Pike … godt at du finner din vei og har kommet deg opp i turtall igjen 🙂 Stå på, med gode intensjoner og et rent hjerte er alt mulig! Ønsker deg en god helg!

 7. damen 18. juni 2010 at 22:12 - Reply

  Kjempefint innlegg om dette temaet. De fleste av oss har vel harr mørke stunder og mange har vært langt nede. Tanke trening er viktig verktøy da.
  Og til noe annet hvor har du kjøåt den fine lilla toppen?
  God helg!

 8. Frøken Jill 19. juni 2010 at 02:45 - Reply

  <3 Fantastiske ord!

 9. Kjell Arntsen 19. juni 2010 at 09:27 - Reply

  Hei!
  Det med samvittighet er snodige greier, og på meg må jeg stå i ubehaget en stund for å så å slippe taket. Ikke gå i styre tanken fellen for mye, fordi du kan ende med å fortrenge viktig informasjon. Du skriver om mye fint tror jeg, har ikke lest så mye enna, engasjerte mennesker trenger vi mer av;-)

  KJELL

 10. Margrethe 19. juni 2010 at 15:24 - Reply

  Hei!

  Jeg la merke til at du har kommentert på Voe sin side ang hennes opptreden i går på VG topp 20 listen. Du er enstydig positvt til det Voe driver med ser det ut for. Jeg er enig med deg i at Voe er en søt og flott jente menge sikkert er veldig misunnelig på. Men jeg er utrolig sjokkert over livet hun lever og den påvirkningskraften hun har på jenter helt ned i 8-9 års alderen. Hun lever som om hun er nærmere 18 år. Hun eksponerer seg selv så fryktelig og hun får gutter på over 20 til å sikle på seg! Vil virkelig foreldre hennes dette for deres 14 år gamle datter. Burde det ikke vært satt bremser på for lenge siden. Jeg er bekymret for hele livsførselen hennes og hvordan dette påvirker andre barn. Ut fra diskusjon jeg tidligere har hatt på min blogg er det tydelig at jenter helt ned i 12 års alderen tror det er greit å gjøre som Voe det inkludert å farte til Oslo på kveldene slik Voe gjør. Det kommer nemlig veldig dårlig frem i Voe´s blogg at hun sannsynligvis blir passet veldig godt på. Der ser det ut som hun og venninnene til stadighet er på «heisaturer» til Oslo! De fleste foreldre vil synes dette er lite akseptabelt for sine 14 åringer, men gjør Voe det mener disse 14 åringene at det kan de også! Jeg har en sønn som ble slått ned i Oslo bare fordi han hadde en tøff jakke på. Han ble sparket og slått og frastjålet eiendeler. Dette skjer daglig i Oslo. Voe blir sikkert passet på men hva med alle de andre 14 åringene som vil gjøre som henne. Voe (og selvsagt hennes foreldre) har nå et ansvar pga sin popularitet. Hun må tenke på konsekvensene av det hun driver med. Hun må tenke på sin påvirkningskraft og ikke avvise det med at hun ikke kan noe for at hun er så populær og at hun vil gjøre som hun ønsker selv. Så lenge hun er 14 år og topp blogger bør hun oppføre seg som en på sin alder og ikke som en på 18. Så da nytter det ikke bare å være søt og grei, hun må faktisk tenke litt over hvem hun har blitt og ta konsekvensene av dette!

 11. Karianne 21. juni 2010 at 02:26 - Reply

  Hei! Jeg kom nettopp over bloggen din : )
  vill bare si at den er topp nei, T O P P ! er det rette ordet ^^
  Jeg tror du har det samme synet som meg på visse ting ; ) Å det er jeg glad for! For jeg er den personen som er litt sjenert når det gjelder å si i fra! Jeg vet ikke om du har blogget om det, men nå må jeg bare skrive det ned! for takket være deg så har jeg syket meg opp til å skrive det ned ^^

  Jeg vil bare skrive om hvor feig straff vi har i norge! Og jeg er spesielt sinna på straffen når det gjelder drap og voldtekt! Mitt syn på det, er når du har drept noen, eller prøvd, så skal man få livstid! for viss du har drept noe! JaH! da kan du like godt råtne i fengsel for min del! (sikker andre og)Se for deg det at en drapsmann har drept en av dine næreste, all straffen han får er noen år i fengsel og en bot. mens du og dine kjære må sitte igjen og leve resten av livet uten f.eks din ekteman/far! DET er urettferdig det! Blir bare lei meg av tanken jeg! :’ (
  Og jeg har akkurat det samme synet når det gjelder voldtekt! Nå velger jeg, at offeret er jente på min alder(15) som har blitt utsatt for voldtekt av en ekkel man på 40-åra!*+o(* Voldtektsmannen for noen usle år i fengsel og må betale en sum til jenta! Hva hjelper det da!? en sum med penger kan vell ikke fjerne alle bildene hun har fått på grunn av den mannen-som-ikke-har-noe-liv har gjort i mot henne! Og voldtektsmannen får bare et par usle år i fengsel mens jenta har fått et arr for livet, og det arret er ikke pent! Når man har gjort noe så råttent til et uskyldig barn kan man like gjerne råtne i fengels!!! Da er mann feig åsså som ikke «går» på en, i sin egen størrelse OG alder -.-‘
  I noen utland så er det en straff der du faktisk blir steinet! Det vill si at man blir satt ned i et hull i bakken, så kaster folk stein på deg til du er pint til døde! Det finnes en mellom ting da!
  Mange svarer meg når jeg har sakt det her «Jah men da blir fengslene fulle så må vi betale dyrere skatt for det må blir bygging av større fengsler osv… Det bryr ikke meg! for det sier seg selv det, viss man får dødstraff/lengre straff så blir det mindre og mindre forbrytere… ? har jeg ikke rett? Da sier jeg heller dyrere skatt enn at det går fult av forbrytere løs! ja jeg vet at det er høy nokk skatt fra før av men.. tenk på det da… det er ikke rettferdig til de stakkers ofrene!
  (men det så ut som om du ikke lagde et stort nummer av det ; P )
  jente – 15 år

 12. Larstangen 21. juni 2010 at 12:33 - Reply

  sv: tusen takk vennen! du er så herlig. god sommer til deg og dine! <3

 13. lene 22. juni 2010 at 08:17 - Reply

  ja livet skal ikke bare være lett sies det. har en tøff periode nå men skal komme mellom denne også. vi som har kroniske sykdommer,som også er «usynelige» for andre,har d ikke bare lett bestandig MEN vi MÅ se POSITIVT på LIVET,og ta vare på oss selv,alle sammen… ha en fortsatt strålende dag og takk for at du er du:-))

 14. Heidi P 22. juni 2010 at 12:04 - Reply

  Jeg tror alt til sin tid jeg Trine. Vi alle går igjennom ting og vi reagerer ulikt, merker med meg selv også og finner ut av ting som jeg har slitt med i mange år klarer ikke helt enda å takle alt men jeg har funnet en naturmedisiner som går i roten på det håper jeg og jeg prater om det får det ut. Har sittet rolig i flere år nå i går tok jeg ut sykkelen for første gang må si jeg var stolt hehe….
  Stå på vi har alle dårlig og gode perioder det er jo bra for da klarer vi kanskje se når de gode er der og nyter dem desto mer….
  Lykke til klemmer fra meg…

 15. Elin 23. juni 2010 at 21:20 - Reply

  Eckhart Tolle har skrevet noen fantastiske bøker som er verdt å lese. Både New Earth og Power of Now er inspirerende, og kan faktisk endre livet ditt.

  Lev i nuet, og bli lykkeligere.

  Og tenk for all del på hvilken karma du sender ut!

 16. Cathrine 24. juni 2010 at 00:05 - Reply

  Word Trine! 😉

 17. Cecilie 5. september 2010 at 11:46 - Reply

  Hei igjen Trine,

  Beck Diet Solution er oversatt til norsk, Beckprogrammet. Og forbedret med en ekstra bok i Oppmerksomhetstrening som styrker all ferdighetene du lærer om å snu overtalelses tankene når fristelsen til den ekstra sjokoladen er der…

  Dette er Beckprogrammet, og det går an å få hjelp til å gjennomføre ved å melde seg inn på
  www. beckprogrammet.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits