Hold avstand- jeg biter

Pass deg...hold avstand

PMS er en uting og hvilket «klokt» hodet fant opp dette?  Den personen som fant opp denne irriterende «lidelsen» burde muligens få medlaje fordi han/hun satte ord på noe som veldig mange sliter med, eller kanskje han/hun burde henges? Gud så sint jeg kan bli…..

Hva er så PMS? Den såkalte korrekte definisjonen på dette sinne vi kvinner skal slite med innimellom. For det er ikke hver måned det er like ille. Hver 3 måned er det vulkanutbrydd har jeg regnet meg frem til.

Premenstruelt syndrom (PMS) er psykiske og eller fysiske plager over tid i lutealfasen av menstruasjonssyklus, fasen før menstruasjonen. Plagene, som forekommer hos 95 % av alle fruktbare kvinner, går som regel over ved slutten av menstruasjonen. Hos rundt 5 % er plagene så alvorlige at de har klinisk betydning.
Kvinner som har betydelige problemer med PMS kan ha mange forskjellige symptomer og alvorlighetsgraden på disse symptomene vil variere. Eksempler på symptomer kan være depresjon, skyldfølelse, angst, humørsvininger, sinne, nedsatt konsentrasjon eller interesse, utmattelse, økt appetitt, søvnvansker, smerter, hodepine, kramper, ømme bryster og nedsatt koordinasjon. For å fylle kriteriene til et alvorlig premenstruelt syndrom skal kvinnen være plaget av minst fem symptomer, hvorav minst ett symptom skal være psykisk. Man vet lite om årsakene til premenstruelt symdrom.

Jeg er farlig å ha i hus, og hører jeg kan bli urimelig sint til tider. Både ovenfor mannen og ungene. Dårlig samvittighet har jeg jo ikke (kan ikke brukes til en dritt), men jeg kjenner at jeg burde anstrenge meg, skjerpe meg litt. Men bare litt. Jeg må da for pokker få lov til å være litt sint!!??

Alt kan gjøre meg sint på sånne dager, men mest sint blir jeg når de jeg bor med ikke ser på PMS som en legitim grunn til å være i dårlig humør. Jeg klarer ikke å skjerpe meg. Jeg spyr veldig lett ut eder og galle, selvom jeg vet at de rundt meg ikke fortjener det. Jeg tenker at jeg er så snill, omtenksom og generøs  i det daglige at noen dager med vulkanutbrydd må de tåle. Er du ikke enig?

Men nei da. Det er ikke lov å være sint, men hva i alle dager skal en gjøre når det ikke er så lett å gjrøe noe med. Den er der jo bare denne greien som tar over hodet, kroppen og det ellers så upåklagelige humøret mitt. Tidligere i dag ble det diskusjon med datteren på 9 år. Hun ville ikke rydde opp etter seg, sa hun hadde sommerferie! Hahahaahaha, jeg begynte nesten å le, men først var jeg lit hissig og sint. Sommerferie? Gud jeg skulle ønske jeg kunne si det når jeg ikke orket å rydde etter meg. Det endte opp med at hun ryddet opp, for jeg ga meg ikke. Vi kan ikke gi oss, og litt sint mamma får hun tåle. Enig?

Har du noen gode råd for PMS? Jada, jeg har trent, spiser regelmessig og sunt (bortsett fra tre boller jeg ikke klarte å motstå igår. De lå jo der og trigget helle PMS helvete). Hva sier mannen din? Hva bruker du som akseptabel argumentasjon for dette ukrontrollerbare sinne som bare ulmer? Jeg vet morgendagen blir bedre, men det gir jeg faen i idag.

Over and out!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:18:03+00:00 23. juni, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |7 Comments

7 Kommentarer

 1. Jan Halvard 23. juni 2010 at 15:07 - Reply

  Takk, dette trengte vi sikkert å få vite, når du menstruerer. På forhånd takk!

 2. Bjørg Herland Fjærestad 23. juni 2010 at 15:12 - Reply

  He,he, det var da voldsomt Trine! Joda, kjenner meg igjen ja! Det er bare sånn det er, og i denne tiden har man lov til å bli sint!Kan ikke styre disse hormonene som løper løpsk, og ikke er til å styre!Så bare ta det med ro, familien din får lære seg det at mor har en månedtlig utblåsning!Bare godt for kroppen ellers også det!Ha en fin dag Trine!Du er i godt selskap! :-))

 3. grete von hippie 23. juni 2010 at 15:54 - Reply

  Gode råd får du på Life helsekost. Min tid under PMS-djevelen, ble borte når jeg spiste disse urtegreiene . (Husker ikke hva de het, men de var innelåst i eget skap).
  Dessuten – hvis det kan være til noen trøst, legg bare merke til det – mannen har også sin månedlige PMS. Gud bedre – det er helt sant!

 4. Maiken 23. juni 2010 at 16:36 - Reply

  Jan Halvard – PMS, fasen før menstruasjon. Slapp av.

  «Jeg vet morgendagen blir bedre, men det gir jeg faen i idag.» Hahahaha

 5. Tove 23. juni 2010 at 17:46 - Reply

  Sex hjelper. Bare prøv :-))

 6. Heidi P 23. juni 2010 at 20:14 - Reply

  hehe kjenner meg igjen…har hatt et helvete i hele vår…og hater hormonplager….men startet på lavkarbo diett jeg i mars og synes plagene har vært bedre nå, men det går i bølgedaler som du sier…….

  Det er ikke lett…….Har du prøvd nattlysolje?
  Mannfolka her det rett og slett lett de har jo ikke disse hormonsvingningene….de vet ikke hvor plagsomt det kan være punktum….

 7. Wenche 23. juni 2010 at 22:14 - Reply

  Om du blander PMS med GPS får du ett fly forbanna kvinnfolk- som finner deg, samme faen kor du befinner deg! Nyt kvelden:)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits