Rudolfs røde nese

De som leser bloggen min fast, og har gjort det over tid, vet at jeg har en hudlidelse kalt Rosacea. Det er et helvete til tider, men stort sett går det bra. Jeg får massive kviseangrep innimellom, men for det meste er det den røde huden rundt og på nesen som er det mest irriterende. Rosacea kan du lese mer om her, men litt i korte trekk kan jeg trekke ut:

Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende hudrelatert lidelse. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Men til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese.

Alle kan få Rosacea, og årsaken er ikke helt kartlagt enda, men det er vanligst blant mennesker som rødmer lett.

Rosacea og Acne er to helt forskjellige tilstander og må ikke forveksles.

Rosacea er mest vanlig i disse områdene:

* Kinn

* Panne

* Hake

* Nese

* Man kan også oppleve varme, røde ører og røde, rennende øyne.

Rosacea påvirkes av en rekke faktorer som for eksempel:

* Mat (vi har en lang liste med ulike matvarer som bør unngås)

* Helsetilstand / humør

* Vær og vind

* Hudpleieprodukter og medisiner

Rosacea må derfor behandles både fra utsiden og ”innsiden”. Det betyr at man må kombinere et rosaceakosthold med hudpleieprodukter som man ikke reagerer på, og som bedrer tilstanden.

For meg har maten en helt klar effekt på hvordan huden min ser ut. Uten tvil! Jeg ser det på nesen bare timer etter at jeg har spist noe som magen ikke liker, ergo jeg reagerer med å bli rød og kviser oppstår.

Det er mange i årenes løp som  har sendt meg produkter siden jeg er en semikjent person. De påstår at deres produkter er det beste, men jeg har tilgode å finne noe som er veldig bra og hjelper meg. Derav forsetter jeg å prøve, lete og feile.

For en tid tilbake tok Janne i Makestyle kontakt med meg, for hun ville prøve å hjelpe meg. Jeg skal i tiden som kommer teste en serie som heter Beauty Pacifique for å se om den kan hjelpe. Jeg får troen på mennesker som har det engasjementet som Janne har, som virkelig genuint ønsker å hjelpe.

Idag har hun og en representant fra Beauty Pacifique vært på kontoret mitt for å ta en hudanalyse av huden min. Da avdekker de mangler som finnes, her er et bilde:

Til venstre ser dere huden i ansiktet mitt, til høyre huden på underarmen. Jeg kan jo begynne en lang tirade med hva i alle dager som er galt med disse bildene, men jo mer farge, jo sunnere hud kan vi jo si. I ansiktet mitt er det mye «luftbobler» som dere ser, derav må det brukes produkter som hjelper å bygge farge.

Jeg vet fra før at det er mange ting som IKKE er bra for huden, som det finnes mye og lite av i  mange produkter. Mattilsynet har en liste som underbygger det jeg sier. Jeg trekker ut listen for at mine lesere kan bli litt obs på dette:

INCI – navn (Navn som deklareres)

Maksimalt innhold i produkter som ikke skylles raskt av (ppm)

Alpha-isomethyl ionone

Amylcinnamyl alcohol

Anise Alcohol

Benzyl Alcohol

Benzyl benzoate

Benzyl cinnamate

Benzyl salicylate

Benzylideneheptanal

Butylphenyl methylpropional

Cinnamal

Cinnamyl alcohol

Citral

Citronnellol

Coumarin

Eugenol

Evernia Furfuracea

Evernia Prunastri

Farnesol

Geraniol

Hexyl cinnamal

Hydroksycitronellal

Hydroxyisohexyl Cyclohexene Carboxaldehyde

Isoeugenol

Limonene

Linalool

Methyl 2-octynoate

Du får sjekke dine produkter om de inneholder noen av disse. Det KAN være grunnen til eventuelle reaksjoner. Det kan sier jeg…..Jo sunnere liv, jo bedre hud får man. Det vet jeg. Men jeg vet og at produkter må til, og derav gleder jeg meg til å teste disse.

Makestyle gir meg med produkter i denne fasen når jeg tester de. Jeg gleder meg virkelig til å se veien videre her. Dette er spennende! Sjekk gjerne nettbutikken deres. Jeg ser de har Glow Minerals…det er sminken jeg bruker.

By | 2015-05-31T10:05:14+00:00 14. juni, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , , |21 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits