Ledd fra helvete…..hva skjera?

Jeg skjønner ingenting om dagen. Kroppen min spiller ikke på lag med meg, og jeg begynner å bli skikkelig LEI!

Det hele startet faktisk tilbake til november i fjor. Jeg var ute og gikk en tur med staver. Påfølgende morgen våknet jeg  med verk i skulderen. Treningsverk tenkte jeg og ofret ikke skulderen så mye mer omtanke. Men skulderen skulle vise seg til å være en skikkelig kranglete skulder…..og smerten ville ikke gi seg.

Den gjorde bare vondt når jeg bøyde den i unaturlige retninger, og etter noen måneder var det liksom bare sånn det var. Skulderen var litt vond. Men så begynte hoftene å krangle.

Jeg hadde fått meg nytt kontor og tenkte at det sikkert er stolen som er uvant. Prøvde å minne meg selv på å sitte riktig etc etc….men det hjalp lite. Hoftene kranglet videre og stivnet til hvis jeg satt i ro littegrann. Dette var i mars/april.

Så flyttet verken seg ned i en finger, venstre pekefinger og leddet der. Storetåen på høyrefot fikk heller ikke være i fred, så nå føler jeg meg skikkelig pigg kan du si!

Jada, jeg er treg med å komme meg til legen, men nå er det altså gjort og svarene foreligger. INGENTING! Jeg er frisk som en fisk…men i alle dager, hva er det da som gjør at leddene mine forsatt verker? Jeg blir sprø….det er så vondt! Jeg er jo evig positiv og velger å overse det. Mandag begynte jeg å bevege meg igjen…trene litt, og velger en rolig start med gåtur hver dag.

Jeg skal IKKE la meg knekke av leddvondt, men godt er det ikke. Verst om kveldene, og jeg nekter å ta tabeletter. Noen dager må jeg….men liker det IKKE! Kanskje det er på tide å virkelig ta fatt på det som jeg har tro på? Raw-food. Kurse meg skikkelig og leve deretter!? Noen som vil sponse meg og sende meg på et sted hvor en lærer dette skikkelig?

Jeg er av den oppfatningen at en er hva en spiser, og 2009 var et tøft år for meg på mange måter. Noen slutter å spise når ting butter imot, jeg går andre veien. Sier ikke at jeg dyttet i meg hele Norge, men det var ikke langt ifra. 8 kilo har plantet seg på kroppen. MØKK! Dette er en prosess, og jeg MÅ ta tak i tingene nå. Jeg skal starte med en fasteperiode snart for å rense systemet, men jeg vil så gjerne gjøre det skikkelig og gjerne sammen med noen som skal gjennom det samme.

Må høre med ho Kirsti (min gåvenninne). Hun er med på det meste, ihvertfall hvis det er helsegevinst involvert. Jeg har og hørt om en helsefarm i Spania….skal sjekke litt mer om den. Riktig mat, litt myk trening, varme, og ikke minst alternativt helsepersonell….høres ut som plassen for meg. En jeg kjenner kom nettopp hjem derfra fri for psoriasis. Dit vil jeg….skal blogge om stedet senere. Nå må jeg komme meg ut på en liten tur. Gidder ikke fokusere på vondtene….det gjør bare vondt verre!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:18:01+00:00 12. august, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |24 Comments

24 Kommentarer

 1. Heidi P 12. august 2010 at 10:54 - Reply

  Hei Trine!
  Merkelig høres jo nesten ut som leddsykdom…men vondter kan komme av så mye rart har jeg lært de siste årene etter at jeg har strevd mye selv. For eks med meg selv går jeg nå til naturmedisiner på jessheim som lærer meg å endre tankegangen da noen av hindringene ligger der, jeg er ikke helt overbevisst enda men merker at sakte men sikkert skjer ting.
  Det er søren ikke lett å ta tak i hva grunnen kan være…men tror mange er som deg at man spiser litt mer når det butter imot normalt det hehe….

  Synes du er superflink med gåturene…..
  Den helsefarmen hørtes utrolig ut…vil jeg også hehe

 2. trinegrung 12. august 2010 at 10:57 - Reply

  Ja ikke sant!? Helsefarm here WE come ass! Skal sjekke og kanskje kan et reiseselskap lage en tur dit? Who knows!? Skal sjekke litt….kult om 10-12 damer kunne dra dit!

 3. Vibeke 12. august 2010 at 11:07 - Reply

  Det hørtes herlig ut, det… Si ifra når vi reiser da ;O)

 4. Ingri/Aaaawesome 12. august 2010 at 11:20 - Reply

  Dette var ikke hyggelig lesning. Jeg har selv hatt mye leddsmerter og vet hvor utrolig frustrerende det er. Mine gikk heldigvis over, og det er det jeg håper dine gjør også.

  Men, på tross av alt dette, gleder det meg å se hvor mye stå-på-vilje du har. Du gjør ikke som mange andre ville gjort, du setter deg ikke ned og gir opp. Det er bra! Og den styrken trenger du når du skal fighte dette.

  Ikke gi opp legemessig. Om det ikke blir bedre, push på de. Man kan gå i lang tid uten noen diagnose, for så at de plutselig ser hvorfor ting er som de er. Har mange sykdomshistorier i familien hvor dét har vært tilfelle.

  Jeg håper du finner ut av hva som er galt slik at du kan sette i gang de rette tiltak for å gjøre det bedre. Heier på deg vettu!

  Keep us posted!

  Klem, Ingri

 5. grete von hippie 12. august 2010 at 11:24 - Reply

  Uff og uff…selv hadde jeg samme symptomer, og fikk meg MR undersøkt. Det viste seg at jeg hadde fått fibromyalgi. Men med riktig kosthold, gåturer og rette medisiner er hverdagen levelig :)) Men det blir en sydentur i vinter ja 🙂

 6. Annailo 12. august 2010 at 11:48 - Reply

  Smerter i ledd er noe skikkelig herk! Man kan ikke forestille seg det før man sitter der med smertene. Selv har jeg den revmatiske sykdommen Bekhterevs. Det er et helvete hver morgen når jeg skal ut på min daglige gåtur, og enda verre når jeg starter min andre treningsrunde litt utpå dagen. Men når kroppen er varm går det bedre. Og jeg vet at fysisk aktivitet er det eneste som hjelper på lang sikt. Jeg nekter å stivne totalt i en alder av 30!

  Jeg bruker mye varmt vann og damp som smertelindring. En god,varm dusj er en grei metode innimellom. Er ellers så heldig at huset vi nettopp kjøpte har massasjebad, og sitter i oljebad et par ganger i uka. Svømming i varme basseng skal visstnok også gjøre underverker, men det holder jeg meg unna med min vannskrekk. Piller holder jeg meg unna lengst mulig, men når hodet ikke klarer å tenke på annet enn smerte så må man bare. Og for all del, hold deg unna trekk! Om det er vind eller aircondition eller hva det er, trekk er det verste som finnes for leddene!

  Ang kosthold så la jeg om alt da jeg ble syk. Er ingen fanatiker, men tenker på hva jeg spiser. Det blir mest grønnsaker og fisk. Fisk er et MUST for ledd! Har gått ned 5 kilo på to uker nå, og er utrolig stolt! Har ikke gått inn for vektreduksjon, men det er en bonus som kommer med et godt kosthold og en aktiv hverdag.

  Om det ikke blir bedre, gå til en annen lege. Jeg var hos mange leger som sa jeg var helt frisk, før de fant ut at jeg var jo aldeles ikke frisk som en fisk likevel. Det kan være svært vanskelig å finne ut av plager i ledd, har jeg lært. Ble til og med kalt hypokonder, jeg. Så ikke gi deg om det fortsetter, for DU kjenner kroppen din best! Men jeg håper virkelig at det er noe forbigående, og at jeg ikke skremmer deg med det jeg nettopp skrev… Lykke til, Trine, og hold oss oppdatert!

 7. stig 12. august 2010 at 11:53 - Reply

  Trine. Ta en legesjekk du og få konstantert hva som er rota til f…skapet. Har selv hatt masse problemer med skuldrene og jeg fikk «diagnosen» kronisk slimposebetennelse. Jækla vondt, men en kortizon-sprøyte satt i blinken kurerer i løpet av ett døgn. Denne betennelsen dukker opp i ledd forskjellige steder på kroppen fra tid til annen, fra skuldrer til hofte og håndledd. (iallefall på meg).
  Ha en god dag, tross alt.

 8. Annicke 12. august 2010 at 11:55 - Reply

  vondt i ledd kan være så mangt, slagstoffer legger seg i ledd og kan skape smerter, syre basebalansen er viktig da for sur kropp skaper smerter, stivhet og betennelser.
  jeg har selv levd med smerter siden 1985 da jeg ble påkjørt for første gang og fikk nakkesleng, etter 6 mnd på kapsler med 400 mg ren colostrum 2 ganger om dagen er mye av smertene borte og jeg fungerer bedre i hverdagen. kan fremdeles ikke trene for tøft i flere timer daglig men kan leve med det.i tillegg tar jeg daglig aloe vera drinking gel fra LR og omega3 kapsler

 9. Nina Tittdei 12. august 2010 at 12:05 - Reply

  No dritt med vonde ledd…. Var igjennom en runde med sånne vondter for noen år siden, og ble da sendt til en spesialist.
  Dem fant ingenting, selv om kroppen verka all over…
  Men det som er bra, er at det hele gikk over av seg selv:-)

  Når det gjelder vekt, og det å lære seg og spise riktig……så er jeg meeeeed!
  For du skal vite at jeg trenger det.
  Er desverre av den typen som trøkker i trynet så fort ting og tang ikke er helt på G
  Så kiloene ikke bare rusler på, men dem løøøøper!!

  Teorien er enkel, men praksisen?
  Ja den er det verre med….derfor trur jeg det hadde vært veldig til hjelp om man hadde hatt flere rundt seg med et felles mål 🙂
  For problemet sitter jo som regel mellom øra, at man tenker og fokuserer på feil ting……sånn har i hvertfall jeg det.
  Men nå har nå jeg aldri vært helt riktig heller da haha

 10. trinegrung 12. august 2010 at 12:11 - Reply

  Det hører med til historien av legen vår er venn av oss og VELDIG flink. Han har tatt blodprøver og de viser ingenting. Han råder meg til å kontakte eksperter, og det skal gjøres. Noen i Sandvika. Takk for støttende kommentarer…setter pris på det!

 11. Nina Kristin 12. august 2010 at 12:12 - Reply

  Dette ligner litt på det jeg har slitt med det siste halvannet året det… Har prøvd både fysioterapeut og naprapat, og har holdt skulder/brystrygg/armvondter noenlunde i sjakk. Men så har jeg begynt å stivne i resten av ryggen, vondt i korsryggen, «tannpine» i beinet, vondt i stortåa, og en følelse av at kroppen var helt i ulage! I går var jeg hos kiropraktor/fysioterapeut Thorleif Henning Monsen på Røa Kiropraktorklinikk, og mannen sa at dette skulle han greie å fikse, og han lovte meg sågar et nytt liv! Og så anbefalte han sterkt å begynen med yoga!

  Nå vet jeg ikke hva slags erfaring du har med kiropraktor/fysioterapeut, men denne mannen er altså noe så sjeldent som begge deler (!) og har rykte på seg for å være veldig flink.
  (Han kastet et blikk på fødselsdatoen min, konstanterte at jeg nettopp har fyllt 39, og sa: 1 år igjen, det er på tide å gjøre noe med dette før det er for seint!)

  God bedring og lykke til!

 12. nei 12. august 2010 at 12:29 - Reply

  spis mye fisk og omega 3. husk også å holde deg varm. ta gjerne varme bad!

  hilsen sykepleier.

 13. Martine 12. august 2010 at 13:09 - Reply

  Har sliti med leddsmerter selv pga utmattelsesyndrom og meg hjalp det veldig å ta noen piller som heter fri flyt, inneholder omega 3 tror jeg! Ett lite tips som kanskje kan virke? Smertene mine begynte etter jeg slutta å trene og satt mye stille så er nok ikke det samme! Men tenkte å si fra 🙂

 14. Torill 12. august 2010 at 13:15 - Reply

  Hørtes ikke godt ut dette Trine. Vet du er godt orientert med hva som finnes ute på markedet men alt dreier som om å få kroppen i balanse. Selv har jeg Fibromyalgi (leder i lokal forening)og Sjøgrens og kjenner godt til symptomene du nevner. For ni år siden gikk jeg til anskaffelse av produktene i Nikkens Velværekonsept. Med KenkoDream søvnsystem får jeg nå restituerende søvn, drikker energigivende PiVann, bruker støttebandasjer med infrarød teknologi, i det hele tatt fikk jeg livskvaliteten min tilbake.
  Er du nyskjerrig? Ta gjerne kontakt med meg så kan du jo uforpliktende få teste ut produktene for å se hva de helsemessig kan gjøre for deg, du vil garantert bli overrasket. Kunne bli et spennende prosjekt.

  Velværekonsulent

 15. Chatrine Birgitte Kullmer 12. august 2010 at 13:45 - Reply

  Hei Trine!
  Veldig gjerne med på helsefarm-tur, jaaaaaa! Det finnes også noen dyktige rawfoodeksperter på Supernature i oslo, sjekk: http://www.supernature.no! Her finner du SÅ MYE bra for «skrotten». En annen ting jeg tror på og erfarer er at kropp og sinn henger sammen, er på lag, kamerater lissom, så homeopatimedisin har blitt min greie! Jeg kan anbefale deg å gå til Andreas Bjørndal ved :http://www.lyceumklinikken.no/ Han er Rektor ved Homeopatiskolen i Norge og er den flinkeste mannen i hele verden….tror jeg da?
  Lykke til videre Trine,og god bedring!

  Mvh
  Chatrine

 16. Anne Karin 12. august 2010 at 13:51 - Reply

  Uffda… dette høres ikke bra ut, det er vondt å ha «vondter», det er noe vi alle vet. Håper du finner en løsning snart! Det jeg nå sier vet jeg er veldig upopulært, men sier det allikevel. Mangen av disse plagene er psykisk betont. Fibromyalgi er et begrep som i andre land ikke finnes, og det er ofte voksne kvinner som får denne diagnosen. Stress, psykiske påkjenninger og depresjon kan ofte utløse smerter i forkjellige grader. Nå sier ikke jeg at det er ditt tilfelle Trine vi snakker om, for all del! Men ta en prat med din venn som er lege og hør hva han har å si om det.. Ellers kan jeg anbefale en riktig god bok som er skrevet av en tidligere dansk narkosesygepleierske, i dag utdannet som neuropsykolog, Lise Ehlers, med tittel «Ondt i livet». En utrolig spennende bok om hvorfor det er kun oss kvinner som får f.eks. fibromyalgi, nakkesleng og kronisk tretthets syndrom osv. Man kan også lese om noe av hennes forskning på internett. Jeg syns det er spennendes lesning og lærer mye om meg selv med å være «åpen».. Lykke til Trine, ønsker deg frisk og rask så fort som mulig:))

 17. trinegrung 12. august 2010 at 13:57 - Reply

  Takk for mange gode tips…jeg digger leserne mine og kjekt dere engasjerer dere sånn i mine trivielle vondter! Setter stor pris på det…..vit det! Smask med smell til dere alle!

 18. Stine 12. august 2010 at 14:57 - Reply

  Be om en hennvisning til en raumatolig, de har noen flinke på Hummana i Sanvika. Jeg ble hennvist dit og der ble det konstantert at jeg ahr leddgikt, uten utslag på bloprøver. De brukte ultralyd og så at leddene var betente. Får nå medisiner, men det er klart at liver er anderledes en før når det kommer til hvilke aktiviteter jeg kan drive med og på hvar mye energi jeg har…. alt går 🙂

 19. Sam.Kristian Skår 12. august 2010 at 17:21 - Reply

  Riktig ph i blodet er VELDIG VIKTIG.Eg har sjølv vert plaga med nakke,rygg og revmatisme i over 25 år.Trening,riktig kosthold, – som ikkje treng å koste skjorta – og magnetterapi held meg i gang!Vi blir påvirka av maten vi et og, det vi drikk,trådlaust breiband, mobiltelefon, stress m.m.For mykje syre i kroppen kan gje deg mykje problem. 🙂

 20. Vestfoldgirl 12. august 2010 at 18:58 - Reply

  Leger kan ikke finne ut alt, i hvert fall ikke med blodprøver. Jeg har som en annen lenger opp her slimposebetennelse i skulder. Den finner man kun med ultralyd. Det er piss vondt og jeg har hatt det over to år, og det begynner bli bedre etter kortison og trening med fysioterapeut. Du må sjekke ut plagene dine hos en ekspert.

 21. vibbedille 12. august 2010 at 19:20 - Reply

  Har menisk-skadete knær, kan til TIDER være et HELV…… HAIFINNEBRUSK skal være supert!! Hvis om atte det finnes slitasje da vel å merke, dette kan bekreftes i MR,du vet kremt når man begynne å bli VOKSEN så begynner ting å forfalle hehe sånn er det!

  Har selv hatt et MEGET AKTIVT sports/trening liv! (frem til eg var 25!) hehe men NÅ får eg svi i form av utslitte ledd!

  Haifinne brusk fåes i slike Naturprodukt butikker og er ikkje skadelig å spise anyway, tar litt tid før det virker, for denne brusken BYGGER opp nytt hos oss mennesker! Er jo kanskje verd et forsøk, eller iallefall å sjekket ut om ikkje annet!

  Er ikkje kjekt å ha det vondt iallefall!

  Masse lykke til!

  Klem;)

 22. Per Einar S. 21. august 2010 at 11:25 - Reply

  Hei og hå, Trine.
  De ledda, ja. Det er ikke riktig at man hele tiden skal gå rundt å være klar over at man har dem, og at måten man blir minnet på om det er smerter. Jeg hadde det slik leeenge! Ikke tok jeg kontakt med legen heller, for jeg tok ikke sjansen på å kanskje få det bekreftet at det var noe alvorlig som ikke kunne gjøres noe med. Dermed ble det til at jeg surra rundt som vanlig og lærte meg å leve med det. Men en vakker dag med solskinn og fugler som brølte i tretoppene, kom jeg tilfeldivis i samtale med en vennlig sjel hvor dette med slike plager ble samtaleemnet. Hun hadde pratet med legen sin om leddplagene sine, hvorpå hun fikk beskjed om (mens hun ventet på svaren fra prøvene hun hadde vært der og tatt) – å øke væskeballansen i kroppen så mye som mulig, men på en fornuftig måte. Hun hadde etter det bestandig en flaske med vann med seg, og den drakk hun av sånn med jevne mellomrom til den var tom. Så var det å fylle den opp igjen og fortsette. Det gikk ei ukes tid, kanskje litt mer, da hun fikk svaret fra lege i posten. Det var ikke noe synelig galt med noen av leddene hun hadde hatt vondt i ut i fra alle de prøvene legen tok. Men det hadde ikke lengere noe å si alikevel, for fra og med den dagen hun økte inntaket av vann til kroppen og frem til svaret var kommet, så hadde ikke hun tenkt på ledd en eneste gang de siste 4-5 dagene. Jeg måtte selfølgelig prøve det der jeg også, og det samme skjedde med meg. Null smerter i noen av leddene mine heller. Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke har `holywater` i springen min hjemme, så det var nok ikke et mirakel. Det var mer logikk som slo inn i våres to tilfeller. Kroppens måte å si i fra at den trenger noe viser seg å være forskjellig fra person til person, og når det gjelder dehydrering kan smerter i de nå så omtalte leddene våre være et tegn på nettopp det. Du kan jo prøve selv og se hva som skjer? Det er bare vann, og vann er sunnere på alle måter enn f.eks. Kortizon, som foresten er et stoff som ALDRI forlater kroppen din. Eneste bivirkning er at man må tisse litt oftere, men den strekkningen legges bak meg med kjappe skritt. Jeg har jo ikke vond lenger. 🙂

  Mvh. Per Einar Skancke.

 23. gt 24. august 2010 at 12:48 - Reply

  hei igjen
  Postet noe på den siste linken din om ledd. Men vil si noe mer…nemlig at hvis du har tatt kortisonsprøyte, så er den i kroppen din i ca et halvt år. I den tiden kan det «skjule» informasjon i blodet ditt – eks kan du ikke teste for matintoleranse før kortisonen er ute av blodet, fordi det da vil gi et galt resultat.

  Og selv om legen din er en god venn, så ikke stol 100% på han. Min erfaring gjennom de siste år er at heller ikke leger er supermennesker, og de vet ikke ALT – kun det de har lært på skolen. Naturlig nok.
  Siden jeg vet du er fra Stavanger vil jeg anbefale deg å besøke Silje Tuxen Thingvoll neste gang du er i byen (www.helheten.no). Etter jeg besøkte henne første gang har MANGE helsemessige ting blitt så mye bedre. Hun har utrolig mye kunskap og fokuserer på hva som er årsak til problemene. Mange av legenes behandlingsmåter går kun ut på å skjule symptomene, de tar ikke tak i hva som er årsaken.

  En annen terapaut jeg møtte sa en gang at å kurere alle verdens sykdommer er enkelt – det som er vanskelig er å endre menneskene. Selv de som har fått en dødsdom kan ha vanskelig for å kutte ut akkurat den matvaren som gjør de syke…Sånn er vi nå skrudd sammen.

 24. Kristina 28. april 2013 at 13:44 - Reply

  Hvilken farm i Spania er dette? Kom tilfeldig over dette gamle innlegget, men kan ikke se at du har skrevet om den noe sted. Hørest ut som noe som kunne funket på meg og mine kroniske lidelser.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits