Leddene krangler videre….

Det skal ikke være lett, og disse leddene mine krangler forsatt. Igår kveld hadde jeg så vondt at jeg knapt klarte å fote meg! Skikkelig kjipt, men gir meg ikke. Allerede nå er jeg tidlig oppe og ringer for å fikse ting. Timer skal bookes hos spesialister, og kosten skal legges om. Hvordan den skal legges om? Nei, det skal jeg først blogge om når jeg er i gang. Ferden kan du uansett følge HER.

Jeg vet bare at jeg MÅ ta noen grep, og derav er sukker, kumelk og gluten øverst på listen. Jeg skal melde meg på Raw Food kurs ASAP for å lære hvordan denne livsstilen kan gjøres til hverdagskost. Hva spiser en til frokost, lunsj og middag? Hvordan setter man sammen et fullverdig måltid?  Jeg skal ringe Tove som var med meg på Celebert Selskap og få henne til å komme for en kursaften.

Det er mulig mange ler av meg som tror at jeg kan spise meg frisk, men jeg er overbevist om det etter alt jeg har lest de siste 6 år. Det er fullt mulig, og jeg skal ikke gi meg før jeg har testet det 100%. Og dette skal jeg blogge om. Men det kommer til å ta tid. Det er ikke gjort på en dag, og her ligger utfordringen min. Jeg har alltid så dårlig tid.

En av mine svakeste sider akkurat det…..ting bør liksom skje igår helst! Har ikke tid vet du, orker ikke vente….men jeg starter uansett nå. Jeg skal få kroppen tilbake i normalt gjenge igjen…..tips meg gjerne om ting i kommentarfeltet.

Jeg har startet med selolje som helst skulle være kaldpresset for å bevare mest mulig næring. Det er et av tipsene som kom på Facebook, jeg sjekket litt på nettet og det viser seg at Selolje har bra effekt på ledd. Jeg hev meg rundt og snakket med helsekosten i Drammen, men kaldpresset selolje er ikke enkelt å oppdrive. Derav ble det en miks av disse to herlighetene for at jeg skulle få det jeg søkte.

Jeg får alltid masse spørsmål hvor folk lurer på hvor de  kan finne tingene jeg blogger om. Jeg kjøpte mine bokser i Drammen på CC, men ser at de selger ulike typer HER.

Setter stor pris på alle som viste omsorg både på Facebook og i kommentarfeltet her på bloggen når jeg skrev om disse leddene sist. Nå starter ferden i å bli frisk….og dette skal jeg klare. Jeg er jo IKKE syk….bare litt skranglete. Hehe!

MEN JEG SKAL IKKE BARE BLOGGE OM DETTE……til de som syntes dette blir dørgende kjedelig! Frekker meg til snart skal du se……hahahahahahaha
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:59+00:00 17. august, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |26 Comments

26 Kommentarer

 1. Heidi P 17. august 2010 at 11:06 - Reply

  Hei på deg Trine!

  Så kul signatur!
  Helt enig med deg og føler det på meg selv også men slår ut litt annerledes hos meg. Har skeia ut med kumelk, gluten og sukker jeg også har rett og slett ikke hatt tid. SKal vi gjøre det sammen eller bli flinke sammen?
  Jeg må ta meg sammen nå og ikke for sent å begynne i dag…..
  Jeg har også troa på at maten har mye å si sammen med det psykiske, men dette er en ond sirkel når man er inne i den baller det på seg som med maten. Har du først skeia ut litt blir det mer osv osv….

  Stå på dette kommer til å gå bra tror jeg….Jeg spiste lavkarbo i tre måneder før ferien og merka at oppblåsthet, luftplager og mageplagene blei bedre….Men alle plagene var ikke borte…..

  Du var jo mye bedre i fjor og da spiste du annerledes gjorde du ikke det da?
  Stor klemz Heidi

 2. trinegrung 17. august 2010 at 11:09 - Reply

  ALT var kroppslig lettere i fjor….nå SKAL jeg tilbake dit. Kom i gang du og Heidi….vi vet jo at dette har mye å si for helsen vår! Og vi lever bare en gang! Har mailet Tove og skal blogge masse om dette…..er igang!

 3. Heidi P 17. august 2010 at 11:11 - Reply

  Så spennende jeg skal følge med. Drikker smoothie til frokost men vanskelig med den soyamelka…finner liksom ikke noe jeg synes er bra i denne smoothiene….men leiter videre…jepp starter fra nå hehe…
  Følger spent med 🙂

 4. trinegrung 17. august 2010 at 11:16 - Reply

  Jeg bruker havremelk….eller vann og cocosa….samt bær, banan og ernæringspulver. Du vet hvilket…gidder ikke skrive det her Heidi…hehe

 5. Annailo 17. august 2010 at 11:16 - Reply

  Fysiske utfordringer er ofte den beste inspirasjonen til å ta bedre på seg selv! Ønsker deg masse lykke til, Trine, og gleder meg til å følge deg!

 6. Jannicke F 17. august 2010 at 11:22 - Reply

  Det er mulig å kontrollere smertene sine med hjernen. Det høres kanskje rart ut, men det er en måte å tenke på som gjør at smertene vil avta. Det er vanskelig å klare å tenke riktig. Men er kanskje verdt en forsøk?
  Kan ikke love at det virker, men jeg tok en test i går som viste at det virket på meg 🙂 Bare ett lite tips 🙂

 7. Elin T. Henriksen 17. august 2010 at 11:26 - Reply

  Hei Trine. Vil tipse deg om noe som fler og fler i Norge også begynner å få øynene opp for det heter XanGo helsejuice. Det er en juice som er laget av Mangostanfrukten. Frukten har vært brukt av munkene i sørøst asia i århundreder . Der er og veldig mye forskning på denne frukten , dette finner du på : http://www.pubmed.com .Søk på mangosteen og på xanthons så vil du finne forskning helt tilbake til begynnelsen av 1900 tallet. XanGo helsejuice blir laget av et firma som heter XanGo ( startet i 2002 )og de var de første som laget et produkt av Mangostan frukten og sendte den ut på markedet. Frukten er også kjent under navnet Dronningen av alle frukter og er Thailand sin nasjonalfrukt. Du vil også finne masse informasjon vet å søke på Xango på nettet. Ønsker du mer informasjon så har jeg også mye jeg kan sende deg pr post. Lykke til uansett og ha en fantastisk fin dag . Elin 🙂

 8. Kristen L. Skogrand 17. august 2010 at 11:32 - Reply

  Hei Trine,

  Ikke hyggelig når leddene «skrangler» og krangler. Et par av illustrasjonene du viser ovenfor inngår som (en liten) del av diagnostiseringsverktøy for genetiske bindevevslidelser, bl. a. Ehlers-Danlos Syndrom (EDS) og (i gitte tilfeller) Marfan Syndrom. Den endelige diagnosen din kan få stor betydning for (i) valg av funksjonell trenings- og annen terapi; (ii) evt. rettigheter knyttet til forebygging og videre behandling, for å nevne et par eksempler.

  Om det er revmatisk betingede «vondter» du har, eller (f. eks.) generalisert hypermobilitet med ekstra slitasje i/rundt muskler/sener og div. ledd, kan også få stor betydning. Dersom du IKKE får positivt utslag på prøver av objektiv karakter (f. eks. blodprøver, evt. biopsier o.a.) blir det til slutt primært Spesialistenes KLINISKE BLIKK som i all hovedsak «fastslår» din diagnostiske virkelighet.

  Hver gang vi beveger oss inn på områder hvor «det kliniske blikk» har overveiende diagnostiseringsfunksjon, ser vi at utfallene KAN variere fra bruker til bruker, selv når tilstandene forøvrig kan synes 100 % sammenfallende. Ergo er det viktig at du får bistand fra de beste miljøene, for optimal tydelighet, og en gangbar vei videre 🙂

  Har du flere spørsmål skyter» du bare en mail direkte til meg, så får du flere innspill! GOD BEDRING & keep up the good work 🙂

  M.v.h. Kristen

 9. Kristen 17. august 2010 at 11:41 - Reply

  PS!

  M.h.t. kost og såkalt ikke-medikamentell smertelindring, så har psykolog Sigurd Stubsjøen og jeg også både kurs, annen undervisning, støttefunksjoner, og kompetanse som kanskje kan være til nytte for deg!

  Selv har jeg ikke hatt én dag uten (tannverklignende) smerter i muskel- og skjelettapparatet de siste 39 årene. Med 9 operasjoner og 18 mnd. på sykehus er jeg priviligert som får lov til å mikse omfattende Kognitiv-Emosjonell kompetanse med «rå & ekte» brukerkompetanse.

  Denne kombinasjonen gjør det livsnært og tidsnært for meg å «trå til» når venner o.a. skal lære og være det jeg kaller…

  «VENNLIGE VERTER FOR VRANGE GJSTER!»

  Fortsatt ALT godt til deg, Trinemor 🙂

  CIAO! – Kristen

 10. Heidi P 17. august 2010 at 12:19 - Reply

  Så spennende havremelk….hm….det har jeg aldri prøvd.
  Cocosa brukte jeg mye de tre måneden jeg gikk på lavkarbo..supergodt…..Jepp bruker det pulveret jeg også hehe….
  Da starter vi også ser vi hva som skjer skal ut å handle litt forskjellige melketyper denne uka så skal jeg se hva jeg får til. Bruker skogsbær blanding jeg og blåbær og bringebær….

  Lykke til!!!!!! Vanskeligst i starten fordi nå har jeg spist så mye kjeks og andre ting, må bare over den verste uka så pleier det å gå bra 🙂

 11. Chatrine Birgitte Kullmer 17. august 2010 at 13:58 - Reply

  Hei Trine!
  Sender deg invitasjon til rawfoddevent alerede nå på søndag, fint å ta med familien og kombinere med en sopptur;)
  Lykke til og god bedring;)

  Hilsen Trinekul

  Inspirasjonskafè på Stubberud gård søndag 22. august kl 12 – 17

  Velkommen til raw food kafé i vakre omgivelser på Stubberud gård .
  Det serveres deilig raw food, alt uten melk, sukker, gjær og gluten –
  og ikke varmet opp over 40 grader. Dette er sunn mat som smaker godt!

  Maten serveres på bord inne og ute. Kom og nyt solen i Sørkedalen,
  kanskje sammen med en raw iskrem….Kombiner gjerne med en tur i marka.

  Kl. 15.00 demonstrerer Madhu hvordan du kan lage nydelig raw food iskrem i flere varianter.
  Pris kr 50.

  I tillegg er det muligheter for å kjøpe superfood produkter og kjøkkenutstyr til reduserte priser.
  Blant annet gojibær, camu camu, mesquite, nøttemelk poser, dehydratorer,
  juicere, raw knekkebrød, salatchips og mer….
  Kun kontant betaling.

  Les mer om inspirasjonskafèen på http://www.magiskmat.no. Meny og priser legges ut å hjemmesiden onsdag.

  Reisebeskrivelse:

  Bil: Kjør innover Sørkedalsveien fra Røa.
  Ca. 10 – 15 min fra Røa. Siste gård på høyre side før kirken.
  I det stor gule gårdshuset.
  Kollektiv transport: T bane 2 til Røa. Buss 41 til Stubberud.
  Går 9 over hver time.

  Beste ønsker fra Madhu
  Tlf 47253272
  Stubberud gård
  Sørkedalen 379
  0758 Oslo
  http://www.magiskmat.no

 12. ragnhild ingeborg 17. august 2010 at 14:59 - Reply

  Hei Trine.
  Jeg blir mer enn gjerne med på en kursdag om Raw Food. Har begynt å snuse på det, og det ser ut som det smarteste foret kroppen kan få – så vil vondter og plager «bli borte», eller iallefall bli mindre. Har begynt med «gras» i smoothiesen, men trenger mer kunnskap om rå mat til daglig, så endringen blir varig. Jeg er nok like utålmodig som deg, der alt helst skulle ha vært fikset i går… Stå på!!

 13. Hege Gjessing 17. august 2010 at 18:11 - Reply

  Hei Trine

  Har du allerede forsøkt Fedon Lindbergs klinikk? Det koster en del, men de har svært gode resultater på en rekke lidelser. (De behandler med andre ord mye mer enn bare overvekt og diabetes)

 14. Heidi P 17. august 2010 at 18:51 - Reply

  Takk for tipset om havremelk Trine. Nå har jeg lest og googlet og vært å kjøpt…skal prøves….;-)

 15. Mariann 17. august 2010 at 21:36 - Reply

  Hei Trine. Skal bli spennende å følge deg i dette «prosjektet». Jeg har hatt skikkeliG leddteøbbel siste halve året selv. Før sommeren tok endelig legene rette prøver og det var hos meg utslag på reumaverdier, så jeg skal til utredning på martina hansens hospital, der er visst ekspertisen på dette området. Men har veldig lyst til å unngå medisiner så langt det er mulig, så håper du kan anbefale noe etterhvert 🙂

 16. Ragnhild 17. august 2010 at 21:45 - Reply

  Ph balansert kosthold hjelper! For mye syre er roten til mye vondt…!

 17. Ann Magritt 17. august 2010 at 22:08 - Reply

  Hei Trine.

  Har du hørt om omega cure ?
  http://www.ambo.no
  Synnøve Skarbø bruker denne, så du kan jo spørre om hun er fornøyd.
  Jeg bruker denne for huden min, pga rosacea.
  Min mor bruker den for ledd smerter og er kjempe fornøyd.

 18. Ragnhild 17. august 2010 at 22:28 - Reply

  Ann Margritt, roer denne omega´n virkelig ned det røde? Jeg har også rosacea og bruker Udo´s Choice omega kapsler…er vel noe av det samme, men sliter med å bli kvitt rødheten.

 19. Ann Magritt 17. august 2010 at 22:51 - Reply

  Ragnhild, jeg startet med omega cure og noen produkter til huden som heter rosacea care. Fikk ny hud jeg 🙂
  Sol var det værste og jeg som er så glad i syden turer. Var i syden både i mai og juli og det gikk kjempe fint.
  Rødheten i huden min er vekke, men det skal sies at det dukker opp igjen når jeg slurver med å ta oljen og og følge opp med solkremmen fra rosace care. Det tar noen mnd før oljen begynner å virke, jeg ga ikke opp.
  produkter til fjeset kjøpte jeg :
  http://www.rosacea.no

 20. Heidi P 18. august 2010 at 07:10 - Reply

  Det er så mange forskjellige omega 3 som blir anbefalt overalt synes jeg. Blir helt svimmel av hva jeg skal velge. Er det ikke nok å spise fet fisk et par ganger i uka a? Og bruke en olje til matlagning med omega3?

 21. Dyveke winge 18. august 2010 at 15:06 - Reply

  Kjære Trine, tenk på alle de menneskene du inspirerer og hjelper med alt du skriver. Det er veldig mange som er glad i deg. Du er fin du. Si til deg selv hver dag i speilet. Jeg er glad i deg. Jeg fortjener å være frisk. Du er så sterk du at du løfter mange andre i det du gjør. Husk på å løfte deg selv også. Få kontakt med den nydelige delen inni deg, den sarte myke Trine som er følelsene dine og si: jeg anerkjenner deg. Jeg anerkjenner følelsene mine. Jeg anerkjenner den jeg er. Og tillat deg selv å være den du er, sterk og myk, en superpakke av masse bra. Louise hay er bra, thetahealing kan være bra for å endre trosmønstre, og selvfølgelig kostendring. Men husk, hva vi spiser sier også noe om hvordan vi behandler oss selv. De følsomme av oss, kan bruke mat for å dekke over følelser. Jeg har gjort det masse før. Så kostholdsomlegning og aksept av følelser samtidig er bra. Det er så mange kvinner som skal være så fryktelig sterke her i dette landet her og så glemmer vi det sarte, myke inni oss. Ifølge new age teori skal hele menneskeheten inn i hjertet sitt nå. Ut av kampen og inn i kjærligheten. I den prosessen er det mange som får sykdommer av mange slag som en del av forløsningsprosessen. Å få healing på det genetiske kan også være spennende. Mange healere blir født inn i familier med mange sykdommer for å heale det genetiske. Det blir spennende å følge prosessen din. Sender mange gode tanker til deg. Jeg skriver en blogg om min reise inn i hjertet på http://dyvekesheart.blogspot.com/ Kanskje det kan inspirere. Jeg tror du går gjennom Forløsningen av det her for å inspirere mange, mange som skal lese det:) masse lykke til! Husk, du er sterk og fantastisk synes jeg 🙂

 22. janne natalie 19. august 2010 at 20:42 - Reply

  Så spennende!
  Har selv hypermobile ledd (sånne du har bilde av)

 23. Inger Karine Audsen 22. august 2010 at 23:09 - Reply

  Hallo Trine! Sansen for deg og dine kommentarer,kul:) Tror ikke mine ledd skrangler i morgen,har vært ute å sykklet på ny sykkel jeg fikk sist helg. Fare for at jeg ikke kommer meg ut av senga i morgen,blir vel liggende utover dagen tenker jeg.Om nødvendig trenger jeg vel ei kran for å heise meg opp fra den:))) Bailine er fine saker,behagelig trening mens man ligger å slapper av. Strammer inn og styrker musklene,har prøvd dette over en lang periode. Med fantastiske resultater:)) Spiser også mindre av karbo

 24. inger karine 23. august 2010 at 20:55 - Reply

  Oi,her forsvant vist resten! Men skitt au,det skrangler videre alikevell,he,he….

 25. gt 24. august 2010 at 12:30 - Reply

  Hei
  Fikk lyst å gi deg noen av mine råd. Jeg har selv vært til udredning for leddgikt for 3 år siden – og legene ville sette meg på cellegift-medisiner.
  Pga flere årsaker ønsket jeg ikke det, men ble pumpet full av kortison (noe det er HELT slutt på nå).

  For du har helt rett! Man kan spise seg frisk – og det gjør jeg. Etter omlegging av kosten så holder jeg leddgikten i sjakk + soleksemen forsvinner. Uten medisiner.

  Men hva som er «sunt» for meg, er det ikke nødvendigvis for deg, så det viktgste du kan gjøre for deg selv er å teste for allergier og matintoleranse. Viktig å teste matintoleranse (som legene fnyser av), for der kan du få i deg mye som akkurat din kropp ikke tåler – og reaksjonene kommer først 3-7 dager etter du har spist matvaren. Derfor er det vanskelig å finne ut selv akkurat hva det er du ikke tåler.

  Så når jeg holder meg unna de matvarene jeg vet jeg ikke tåler + ellers spiser økologisk og ren mat m lite sukker, så forsvinner leddsmertene og hevelser.
  Men det som jeg gir det meste av æren for det til er blandingen med linfrøolje og cottage cheese, som jeg bruker som grunnbase i smoothier. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits