ENDELIG i SIGET!

Skolen er igang, og mor får rom til å tenke litt. Sommerferien har vært gull, men jeg er nok en type som liker hverdagen. Jeg har rett og slett ikke godt av å gå hjemme for lenge. Enkelt og greit!

Etter jeg skrev om disse kranglete leddene mine har jeg fått så utrolig mange henvendelser både her på bloggen, facebook og mail. Tusen takk, setter stort pris på det! Mange gode råd har kommet min vei i forhold til å legge om kosten igjen (har jo gjort dette før, falt bare av lasset siste del av 2009). Jeg vil gjerne dele noen av rådene som er kommet, sånn at andre kan starte en «renere» hverdag i forhold til det vi putter i oss. Her er gjengangerne under bildet:

Her er en liten liste over syreverstingene som ikke er bra for kroppen:

– Hvete og de fleste andre kornsorter. Bruk gjerne quinoa, bokhvete, hirse, amaranth og frøblandinger som erstatning. Alle de er glutenfrie.

– Kaffe (når en endelig greier å slutte med den, merket en hvor dårlig det egentlig er for kroppen). Drikker en kaffe, etter en periode uten, merker en med engang at en blir «tung», stiv, trøtt og får hevelser i beina.

– Sukker – Bruk Stevia som erstatning. Sanabona har jo flere andre typer søtning og erstatte med.

– Melk – fy fy fy…skikkelig versting / Og alle andre meieriprodukter! Er skikkelige syrebomber de der meieriproduktene!

– Gjær – soppfremkallende (candida). Dette tåler vi vel forskjellig, men de fleste merker stor gevinst av å ikke ha noe gjær i kostholdet sitt.

– De fleste kjøtttyper, men verst av alt er svinekjøtt!

– Frukt mener mange er dårlig for en om en vil ha ned syren i kostholdet. Anbefale deg å gjøre det som du føler er rett. Har lest mange bøker om syre-base balanse, og det er litt forskjellige meninger om akkurat frukten.

Jeg er for guds skyld ingen ekspert, men i alle mailene/tilbakmeldingene jeg har fått, er disse punktene gjengangere. De som mailer har selv testet en livsstil hvor disse rådene funker, og det har jeg og forsåvidt i mange år. Selvom 2009 var kjipt. Men nå er det fokus på veien videre, og gåturer i skogen for påfyll!

Idag var jeg har jeg vært i Horten i møter med gjengen bak denne karen. Olaf Tufte. Herregud for en kjempe han er…hendene hans er jo større enn hele hodet mitt tilsammen. Men flott kar som nå og skal delta på Camp Senkveld.

Grunnen til at vi skravlet er fordi 29 august arrangerer de Tufte Farmer Challenge. Sett det på TV? Kul event hvor Olaf viser RÅ muskelkraft.

Jeg skal være reporter på indre bane…dette blir morro! Gleder meg i bøtter og spann…..og vi har en spennende plan som forhåpentligvis skal skje LIVE her på bloggen rett etterpå! JUHU!! Det er så gøy…..les mer om Olaf HER!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:57+00:00 18. august, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , , , |9 Comments

9 Kommentarer

 1. Lene 18. august 2010 at 16:36 - Reply

  Da er det jaggu ikke mye igjen som du kan putte i kjeften:-)

 2. trinegrung 18. august 2010 at 16:56 - Reply

  Jo det er det skjønner du, men vi vet for lite om det. Jeg skal kurse meg for det finnes et HAV av folk som lever etter disse reglene….veldig spennende å teste og ikke minst lære mer! Det liker jeg 🙂

 3. Kristian 18. august 2010 at 17:37 - Reply

  Hei Trine
  Leser bloggen din titt og ofte, og synes det er masse bra her inne. Men akkurat her synes jeg du trår over en litt skummel grense. Folk som er autoritetspersoner (som du er med din mediabakgrunn og sikkert titusentalls lesere her på bloggen) burde virkelig ikke uttale seg om ernæring uten at de har kompetanse på området, eller iallefall konsulterer en ernæringsfysiolog før de publiserer innlegget. Folk er lett påvirkelige, og når du sier noe, så tar sikkert mange det for gitt at det er sant. Og jeg tror noe svært mange ernæringsfysiologer ville være sterkt uenige i at man skal unngå helt normale matvarer som (magert) svinekjøtt og (skummet) melk. Og kaffe har mange beviselige positive egenskaper (uten at jeg er noen stordrikker av den grunn).

  Ville ikke være bloggtroll, bare be deg være litt forsiktig med denne type råd. Det som er en god «kur» for noen, rent ernæringsmessig, er ikke nødvendigvis en god normaldiett for den neste…

 4. trinegrung 18. august 2010 at 17:41 - Reply

  Kristian- DET vet jeg da veldig godt….det er for ledd og eksemplager dette er noe å følge. IKKE for alle….les flere av mine innlegg under hud og ledd. Da skjønner du hvofor jeg er på søken….takk for kommentar!

 5. Heidi P 18. august 2010 at 19:34 - Reply

  Kjempe spennende skal prøve her også. Havremelken var faktisk ikke vondt på smak noe jeg trodde den skulle være. Kaffen må vekk men da går også kjeksene som er en onde hehe….det ene følger det andre…..
  Jaggu er jeg grinete i dag også man skal jo avennes også hehe….skal si jeg merker det men er bare noen dager så har det gått over…..

  Har sitti å lest om raw food i dag spennende…men sant vet for lite om det ….
  Morsomt å lære mer….
  Stå på 🙂

 6. Frøken Fryd 18. august 2010 at 21:49 - Reply

  Til lettskremte Kristian: Jeg synes overhodet ikke at dette er det minste skummelt, og heller ikke at Trine trår over en grense når hun:

  1. Er modig og skriver om sine plager
  2. Takker for tips i fra lesere
  3. Deretter videreformidler gode råd fra lesere som deler sine erfaringer.
  4. At hun til sist skriver at «Jeg er for guds skyld ingen ekspert, men i alle mailene/tilbakmeldingene jeg har fått, er disse punktene gjengangere. De som mailer har selv testet en livsstil hvor disse rådene funker, og det har jeg og forsåvidt i mange år».

  Synes man skal ta seg tid til å LESE innleggene før man kommer fram med pekefingeren. Jeg LESTE ditt, Kristian. Og jeg kommenterer det med rasjonalitet og relevans. Det bør du også gjøre neste gang du kommenterer noe.

 7. Keti 20. august 2010 at 10:24 - Reply

  Her kan en plukke ut de varene som passer for hver enkel – Greit med slike småtips i matveien, men alt med måte 🙂

 8. Kristian 20. august 2010 at 13:54 - Reply

  Hei Frøken Fryd

  Flott at du forsvarer Trine, hun fortjener det. Men, selv om du leste innlegget mitt, virker det ikke som om du forstod det. Trine gjorde dette da hun tok opp igjen tråden i private meldinger på Facebook, og vi er faktisk ikke så uenige på det som var budskapet i kommentaren min.

  Jeg har jobbet med mat og drikke i ca 10 år, og det er utrolig hvor mange kjerringråd det er der ute, kjerringråd som enten bare ikke virker eller i verste fall virker mot sin hensikt. Nå kan det hende at de rådene Trine ramser opp her faktisk ikke er så ille, men jeg setter spørsmålstegn med opphavet og kvalitetssikringen. Hadde jeg skrevet til Trine og sagt at jeg hadde plager i leddene, men etter at jeg begynte å spise 2 kg seigmenn hver dag, så er plagene borte – hvorfor skulle hun ikke gjengi dette også?

  Det er alt for mange mennesker som kommer med feilaktige råd og tips om helse og ernæring på internett. I de fleste tilfeller er dette ganske ufarlig (blogger flest har ca 5 lesere), men når noen som er så kjent som Trine legger ut råd får de en helt annen effekt. Ikke bare når de ut til ekstremt mange flere mennesker, men Trine som autoritetsperson gir rådene en helt annen tyngde.

  Derfor; jeg hyller også Trine for at hun har en tipp topp blogg, for at hun er en dame med bein i nesa, for at hun takker leserne sine for råd og tips og for at hun deler så mye av sine opplevelser, positive og negative med oss leserne. Men, om hun skal komme med ernæringsråd, enten generelt eller for leddplager spesielt, så håper jeg at hun ikke bare tar det for gitt at leserne faktisk vet hva de snakker om, men kvalitetssikrer rådene med en ernæringsfysiolog, e.l. før hun råder folk til å endre dietten sin.

  Hilsen Lettskremte Kristian

  PS: Tusen takk også for den syrlige, nedlatende tonen i innlegget ditt.

 9. sven o 21. august 2010 at 00:08 - Reply

  hallo trine bor på nykirke har vært og sett på alle gangene det er bare å glede seg hjertlig velkommen til nykirke

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits