Når mote møter kjendis

Det er absurde mengder med PR denne dama får, Pia Haraldsen, og jeg skjønner godt at designere (i denne runden Agape,) og Oslo Fashion Week,  henger seg på og lar henne designe og fronte for de. Til syvende og sist er det jo muligens Agape som tjener mest på dette, fordi navnet kommer frem og får mer PR. Pia får jo PR uansett, bare hun skifter truse er det visst verdt spalteplass. Men for guds skyld, dama er vakker og bruker pressen til sin fordel. Det skjønner jeg enda bedre.

Hvorfor skal en ikke det? Bruke pressen for å fronte det en måtte ønske, om det er en selv? Det er jo nesten bare i Norge at dette ikke er «godtatt». Janteloven lever sterkt her på berget, og det er nesten farlig å la mennesker slå seg på brystet og ytre – «jeg ønsker å bli sett….deal with it!» De unge i dag (ikke alle nei) går med den oppfattelsen at en er vellykket bare en er kjendis. Til en viss grad er det litt skremmende, for det er umulig at alle blir det, men samtidig er det nå viktig med rollemodeller. Men hvem er så gode rollemodeller, og hvem bestemmer hvem vi skal se «opp» til?

Pressen. De er viktige her. De avgjør hvem som skal få slippe til, hvem som er den hotteste kjendisen nå, og det er et evig spill kan jeg love deg. De kjendiser som gidder å sprade på den røde løper (de gjør det KUN for å få PR, ikke noe annet) de kjenner jo pressefolkene og fotografene bedre enn sin egen bukselomme. Det er et sirkus å beskue når en er der, og jeg flirer like godt hver gang. Nå er jeg heldigvis ikke den som gidder å gå på disse røde løperne til støtt og stadighet….finner det ufattelig intetsigende og fordummende, men i underholdningsbransjen ER PR viktig, men noen ganger går det en grense.

Pia Haraldsen liker mote. Hun kan tildels mote vil jeg tro, ihvertfall hvis en skal tro bestekompis Jan Thomas som stadig slenger seksere etter henne. Det er kanskje her hun skal holde seg i fremtiden? På motefronten. For nå begynner det å bli så mange knagger Pia, folket klarer ikke følger med lenger. Lene Aleksandra sier i et VG intervju at klærne Pia har designet muligens slår best ann på bygda….JEG tror at på bygda driter de i hele dette sirkuset. Men når sirkuset pakker sammen vil sikkert Agape selger mer kjoler siden de er signert Pia. Et kjent navn. Moteskaperne skriker ut at dette er uhørt, hun kan ikke design, og Pia sier selv hun tegnet alt på en uke!!!? WTF!

Jeg skal ikke uttale meg om kjolene….har ikke peiling på mote. Men jeg ble ikke noe særlig imponert…..tror ikke Pia hadde gått i mange av de selv på den røde løperen. De var ikke glam nok, og derav mister Pia litt troverdighet syntes jeg. Hun burde signere noe hun SELV ville valgt når den røde løperen, som hun er så glad i, tas i bruk.

Hvorfor vier jeg plass til henne på min blogg spør du kanskje deg selv? For å være helt ærlig, så aner jeg ikke……men jeg kan nå litt om dette sirkuset Pia er en del av. Eller kanskje jeg skal kalle det spillet. Til og med rampelysjournalister som ringer meg kaller det det. Spillet.

Når skifter denne trenden? For det er en trend, som Pia selv sier. Kjente mennesker setter signaturen sin på et produkt, og vips så blir det PR. Hvor lenge lar folk seg lure/rive med av dette evig kjaset om kjendiseri? Jeg blir litt sliten av det, men samtidig syntes jeg det er morsomt å beskue det fra utsiden.

Likte du kjolene?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-08-20T13:23:50+00:00 20. august, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , , |3 Comments

3 Kommentarer

 1. grete von hippie 20. august 2010 at 14:42 - Reply

  For et herlig innlegg 🙂 Jeg personlig synes det blir for «lett» for kjendiser å profilere alt de gjør, selv om mye av det er crap. Har man et navn – så har man et navn liksom. Og jeg hadde nok gjort det samme selv, for å si det sånn. De vil tjene penger, store penger. Da er det bare å designe klær eller «mekke» en ny duft-kolleksjon.
  Jeg likte faktisk en av kjole til PH – den med volang og broderte blomster. Kunne gjerne gått i den ja…

 2. Linn 20. august 2010 at 18:03 - Reply

  Det er greit å være vellykket, men man må innse sine begrensninger. Pia er søt og stilig (stylist-arbeid) til vanlig, men hun kan ikke lage kjoler eller designe. Det er fordi hun aldri har gjort det før, og jeg kan ikke si at jeg ble overrasket over at hun fikk lov å presentere noe så amatørmessig på OFW. Det er bare fordi hun er kjent, og andre kjente mennesker vil være grei med henne. Synd at hun ikke tok seg bedre tid, lærte seg litt mer om søm, fargelære, design og tegning, da tror jeg dette hadde gått mye bedre.

  @ Grete: Den røde kjolen med rosene på? Den som modellen nesten mistet på vei ned catwalken og måtte holde oppe med hendene? Hadde kanskje hatt den på, men jeg hadde ikke betalt for den…

 3. Ingunn 20. august 2010 at 20:17 - Reply

  Jeg synes kolleksjonen var lite fin. Hull og dårlig passform er ikke noe jeg forbinder med Pia. Jeg synes hun alltid ser flott ut på en tekkelig måte.

  Kolleksjonen har kanskje et marked? Det blir spennende å se.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits