Taco to the people

Ungene våre er noen vanedyr, og vi syntes det er koselig å etterkomme de tingene som de setter pris på. Fredager er det tacotid for oss….og gjerne et familieprogram på tv etterpå. En liten skål med lørdagsgotteri (ja, det er lørdag på fredager i vårt hus) , og den er liten. Skålen altså. Det blir ikke fråtsing i sukker her i huset, men det ante du vel, hehe.

Jeg lager IKKE slike tacobygninger som dette, jeg er ikke noen tryllekunstner heller. Men vanlig taco med kyllingkjøttdeig eller kyllingfileeter er digg. Vi er nok som de fleste norske husstander…..for er der noen som IKKE lager taco?

Men det hører med til historien at jeg liker å lage ting fra bunnen av. Derfor ble jeg veldig glad når en twitter-venn ved navn AstridAa la ut en tweet om at hun holdt på å lage taco med hjemmelaget krydder. Oppskriften har hun funnet på lavkarbo.no, men du kan og finne den her hos meg.

Til 400 gr kjøttdeig:
2 ts salt
2 ts cumin (=spisskummen)
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
litt pepper

» -Jeg tar oftest mindre salt og mer cumin, paprika og chili. Det kommer litt an på om det er små barn som skal spise også, da bruker jeg ikke så mye chili. » Dette er fra AStrid, men jeg er glad for å få tipset.

Det kommer flere tips fra unge lovende Grung idag. ROS er vårt lokale idrettslag, og jammen slo ikke håndballgruppen på stortrommen og arrangerte Lekeland for ungene. Det kostet litt ( 150 pr pers), men ungene grisekoste seg. Litt unødvendig at voksne måtte betale like mye når det ikke var noe vi kunne gjøre….det bør tenkes på til neste år. Femti kroner er greit for oss som satt i solen med veps rundt oss, men 150! Det var var litt i overkant syntes jeg.

Heier litt på denne karen som tok seg turen for å hilse på fansen. Du gir av deg selv Bjørn Johan Muri…det skal du ha!

Jeg må bare hylle Godsetunionen som igår under Elvefestivalen gikk i tog for å heie når Godset møtte Brann. Flott gjeng som stadig hyller laget og følger de i tykt og tynt.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:55+00:00 22. august, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , , , , |6 Comments

6 Kommentarer

 1. Blomma 22. august 2010 at 20:27 - Reply

  Min sønn DIGGA den tacostadion…

 2. Ellen 22. august 2010 at 21:46 - Reply

  Så bra, vi har også fredagstaco! Skal virkelig prøve denne. Taco er nemlig det eneste jeg ikke lager fra bunnen!!! [nesten, når jeg tenker meg om..]

 3. Starlet/ Cat Raven 22. august 2010 at 22:24 - Reply

  Vi er Taco- lovers her i gården.
  Takk for oppskriften på krydderet. Den tar jeg med videre :-))

 4. torill W 22. august 2010 at 22:48 - Reply

  «Datteren min som fyller ti i år, nektet til og med å spise om morgenen da jeg ammet».
  Kjære Trine Hva mente du her egentlig? Fant et innslag på VG no der du ble spurt om dine frokostvaner.
  Regner med det har en god forklaring, eller at du er blitt feilsitert.
  Foresten, den smotien på bildet de brukte, ligner veldig på den jeg pleier lage. Banan, appelsin, bringebær og blåbær. Nam, nam:)
  Litt rotete komentar dette, men regner med du tar det med et smil.
  Torill

  • trinegrung 23. august 2010 at 08:41 - Reply

   Her var det rart skrevet ja, helt enig. Min datter, som nå er 10, ville ikke ha frokost om morgenen når jeg ammet engang. Hun er ingen frokostspiser…..sånn skulle det vel stå ca….

 5. Heidi 23. august 2010 at 09:40 - Reply

  Leste innlegget om frokost. Og i går satt jeg å googlet Trine har du prøvd håranalyse noen gang?
  Den viser så mange ubalanser og det er også derfor vi alle tåler forskjellige ting tror jeg. Fordi sammensetningen av mineraler og vitaminer er forskjellige i kroppen vår kommer an på vannet vi drikker, maten vi spiser osv osv du skjønner sikkert.
  Jeg har merka store endringer som ikke er så bra etter start med multivitamin blir alltid kjempe dårlig når jeg tar vitaminer har jeg funnet ut mange rare symptomer som ledd, hodet, svimmelhet, lite energi osv….
  Jeg har superlyst å ta en håranalyse. ER vannet veldig surt gir rørene fra seg mye kobber og en nabo her hadde altfor mye kobber i kroppen. Et lite tips på en mandag.

  Det er veldig individuelt hva vi trenger og hva vi tåler skjønner nå egentlig litt mer etter alt jeg leste i går.
  Ha en fin fin mandag!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits