Snu dagen med EN tanke

Jeg ligger på sofaen. Det er midt på dagen. I bakgrunnen ruller filmen The International ( bra film) og på sofaen ligger jeg. Jeg ser på TV, og solen skinner på mitt høyre skinn. Jeg er tom for energi og ikke i form. Livet er kjedelig når kroppen ikke lystrer og øynene forblir  livløse. Jeg har spist min del av trøstesaker fra det «ulovlige» skapet, å være syk er jo den ene gangen det er lov å fråtse fra hylle nummer tre. Det er nesten tomt for sukker der nå…..ligger godt plassert i magen min og samvittigheten gnager.

Jeg leser bok. Jeg har skrevet om den før, denne boken om Beck Programmet som dalte ned i posten for en tid tilbake. Den handler om kognitiv terapi i forhold til vektnedgang. Boken snakker et språk jeg liker, jeg forstår hva de mener. De fleste kvinner vet at skapet og hylle nummer tre er et sted en sjelden bør droppe innom. Likvel gjør vi det, veldig mange av oss.

Det er den tanken jeg trener på å snu om dagen, men i dag dreit jeg i det. Boken gir meg heldigvis lov til å «feile», ingen av oss er perfekte, det er tankene som styrer oss litt for mye til tider. Ofte i negativ retning. Jeg liker å lære hvordan en skal kontrollere disse tankene.

Jeg kikker ut av vinduet. Klokken tikker og ungene springer snart inn døren. Gruer meg litt til det idag…trenger å ligge her på sofaen, alene, kjenne solen varme gjennom vinduet og tenke mine egen tanker. Jeg er min verste fiende når jeg er syk, men i dag var det godt å ligge her. Alene.




Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:53+00:00 25. august, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: |5 Comments

5 Kommentarer

 1. Marianne 25. august 2010 at 13:38 - Reply

  Hei Trine 🙂 Kjenner meg så igjen i det du skriver. Har også den rosa boken, og den har hjulpet meg masse de siste månedene. Jeg har også tømt hylla i det forbudte skapet noen ganger – men ikke på langt nær så mange ganger som jeg normalt ville gjort. Feilskjær er heldigvis lov – ingenting er ødelagt.
  Jeg merker at jeg har fått et helt nytt sett med verktøy jeg kan bruke når tungsinnet tar meg, når jeg har lyst på godteri, når jeg mister motet og tenker at jeg aldri klarer å forandre livstil, at jeg kan like gjerne bare spise.
  Også er det så deilig å høre at andre har det som meg.
  Knips vekk sabotørene, unn deg en dag på sofaen, du er jo tross alt syk 🙂 God bedring, Trine 🙂

  Klem fra Marianne

 2. Bente 25. august 2010 at 21:15 - Reply

  Den boka skal jeg få tak i.Intr 🙂
  Kunne tenke meg å bruke dette med å veilede innen kosthold nå som jeg tar trinn 2 i veiledning.Til vanlig går det i veiledning for gravide.
  Håper du kommer deg raskt i form.

 3. Siv Annette 25. august 2010 at 23:01 - Reply

  Jeg håper formen din kommer seg betraktelig. Samvittigheten får gnage så mye den vil, noen ganger har man faktisk lov.
  Jeg er veldig overrasket over at selveste Trine Grung fant meg og bloggen min, men heeei, jeg liker’e:)

 4. Henriette 26. august 2010 at 09:38 - Reply

  Kjenner at eg er glad eg ikkje har ei slik hylle, den hadde nok blitt tømt litt for ofte. 😉 Men, om du er sjuk er det lov å kose seg litt, uten at det skal gnage på samvittigheten. God bedring! 🙂

 5. Cecilie 5. september 2010 at 11:39 - Reply

  Hei Trine!

  Så flott at du har oppdaget Beckprogrammet du også! Jeg har fått en helt ny livsstil, med nytt forhold til spising (har ikke søtsug lenger!) og lyst til å trene! Dette er så radikale endringer, at jeg anbefaler Beckprogrammet. no og gjerne å gå kurset sammen med andre. Jeg synes det var så bra at jeg startet å holde kurs i Oslo, og alle som går kurset sier de får mye mer igjen enn de først regnet med.

  Det er lett å melde seg inn på:
  Beckprogrammet. no

  Lykke til med ditt nye liv! 🙂

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits