Den nakne sannhet

Tidlig lørdag morgen og formen er upåklagelig. Har jeg ikke verdens herligeste morgenkåpe? Hehe. Jeg er så glad hver gang jeg velger å kjøre til til og fra fest, som jeg gjorde igår. Da spretter jeg (ja, ikke bokstavelig talt med disse leddene) opp av sengen og elsker det faktum at helgen er her. Familietid. Men se så fin tatoveringen har blitt rundt øynene her jeg sitter uten å ha sprutet vann i tryne engang. Elsker det!

Jeg gleder meg som en unge til imorgen. Da skal jeg til Horten for å være reporter på indre bane på Olaf Tufte Farmers Challenge. Jeg har jo sett disse «heltene» løfte alt fra traktorhjul til melkespann, og i år skal jeg altså springe mellom de for å ta temperaturen på det som skjer. Gjett om bloggen blir med på det da? JA! Hva i alle dager skal en spørre om? Tenkeboksen ut dagen, for det blir jo sikkert en «kjempeutfordring».

Men dere, jeg trenger deres hjelp.

Neste helg skal vi i 50 års lag og jammen ringte ikke arrangøren i går for å høre om jeg kunne holde Takk for maten – tale. Jeg er jo generelt positiv når jeg får prate høyt i forsamlinger, men en tale!? Takk for maten tale…det høres ut som noe en må ta på alvor og gjøre skikkelig. Planlegge. Ikke min sterke side. Jeg liker å si/gjøre ting på sparket…..

Jeg trenger deres hjelp….hva skal en slik tale inneholde og hvor mye fokus må det være på selve maten? Kan den ikke bare handle om meg og bloggen da? Kødda…..hihi. Har dere noen gode tips eller kanskje teksten til en tale dere har holdt tidligere?

HJELP!!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-08-28T10:06:35+00:00 28. august, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , , |16 Comments

16 Kommentarer

 1. trinegrung 28. august 2010 at 10:13 - Reply

  Seriøst….skriv inn dine råd her da….please!

 2. Per Benny Stenbrenden 28. august 2010 at 10:24 - Reply

  Du kan jo teste denne siden her:

  http://www.takkformatentale.com/

  Lykke til og god helg! 🙂

 3. Ellen 28. august 2010 at 10:30 - Reply

  Blir morro dette, Trine :O)

  Tale i 50-årsdag?
  Takk for maten. Hm flere innfallsvinkler her. Du kan absolutt ta en sånn tale på sparket, la deg inspirere av jubilanten, gjester og ikke minst ; Maten.
  Den bør ikke være lang,- folk er mette og litt klar til å gå fra bordet etterhvert :O)

  Flette inn dikt/ glupe ord om mat/ drikke?
  Noe til ettertanke, eller humor,- muligens begge deler ;O)

  Lykke til i alle fall

 4. Rune 28. august 2010 at 10:37 - Reply

  Du kan jo ta noe med da jubilanten ble født, var det vanlig med rasjoneringskort og suppekø.

 5. Erik 28. august 2010 at 10:50 - Reply

  Lag en mosom tale om mannen – så bytter du mannen ut med mat når du er ferdig

 6. Therese 28. august 2010 at 10:58 - Reply

  Bare ta det paa sparket du Trine…trur ikke du kommer til aa dumme deg ut…du er du og visst de ikke ville ha en aapenhjertig tale saa er det arrangoerens skyld mener jeg!

 7. Ole 28. august 2010 at 10:59 - Reply

  Har hørt én takke for maten med å lese opp fra diktet «Likfunn» av Jacob Sande. Det kan bli både morsomt og kan knyttes til blogginga. Ole Johan er en representant for det moderne prosjekt( troen på fornuften, fremskrittet osv). hvorfor? motiv?
  http://home.broadpark.no/~jstrom-1/OleJohan.htm

 8. Christin 28. august 2010 at 11:16 - Reply

  Å skulle takke for maten, uten å tråkke i salaten,
  er vel ingen sak,
  når munnen er full av smak
  etter kulinarisk deilig mat, servert på de lekreste fat!!!

  Lykke til!;)

 9. trinegrung 28. august 2010 at 11:34 - Reply

  MASSE gode råd…skal lese igjennom alle linker etc i kveld når jeg sakte men sikkert begynner på denne talen….kan jo med all respekt å melde ikke ta det på sparket!

 10. Roy Hovdan 28. august 2010 at 11:51 - Reply

  Jeg klarer jo ikke å dy meg, Trine…
  http://hovdan.com/Presentasjonsteknikk.htm
  😉

 11. Hildepilde 28. august 2010 at 13:32 - Reply

  Husk i allefall å takke kjøkkenhjelperne…..Det er de som gjør festen og maten til hva den er:-)

 12. inger karine 28. august 2010 at 23:38 - Reply

  Hallo Trine:) Noe som jeg har åpnet med noen ganger,og som har vært vellykket. Kjære vertinne,vert eller verter! Før i tiden så var det vanlig at den som hadde vertinnen til bords som skulle holde takk for maten tale. Og det var det den mannen som gledet seg veldig til festen,når han kom dit å fikk se at han skulle ha vertinna til bords så mistet han matlysten!! Men heldig vis så,så jeg ingen som hadde dårlig appetit her i kveld. Maten smakte utsøkt,lå lekkert på sine fat og vinen sprudlet i ganen/ganene………… Noe slik som dette har jeg begynt med en takk for maten tale en gang. Men også det ikke så lett å reise seg når det kniper i magen etter er slik perfekt måltid…….Du er sikkert veldig kreativ selv,noe jeg tror. Masse,masse lykke til:-)

 13. inger karine 28. august 2010 at 23:41 - Reply

  Det er ikke så lett å reise seg, når det kniper slik i magen etter et slik deilig måltid…….. skulle det være,hi,hi:))

 14. Snuppeluppa 29. august 2010 at 01:34 - Reply

  Stikkord: finanskrisen og billig mat ble til jammen meg et fantastisk måltid, lurer om det var en greker med lommen full av verdiløse drakmer som slo til ikveld og brukte både fantasien og Rema 1000? noe i den duren… videre at takk for maten tale skal rose vertene men også kjøkkenet som bidro til et fantastisk måltid så nå kan man løsne både på snipp og belte.. det lover godt for resten av kvelden! De som frykter for noen ekstra gram kan både trimme på dansegulvet (hvis det er dansemusikk og et gulv på planen). de som er for sjenerte til å trimme på den måten kan ta det igjen hjemme med kona/mannen. Er man enslige fins det alltid mulighet for å ta en «dans» alene hjemme. Husk å legge merke til menyen, hva de ulike rettene blir kalt og hvis det er litt franske navn på vin/mat så slå et poeng på din dårlige uttale og si navnet med ekstra aksent og nesten uforståelig. Du kan også slå et poeng av å overdrive hvilket land det kommer fra og si at du viste ikke de hadde så godt mat, når de er mottagere av bistand og kjekspakker i fallskjerm fra fly (kan være drøy men ofte i slike private selskap er det lov å fleipe på kanten. Si også at du gleder med til neste års 51 års lag for du regner med at menyen kan ikke bli verre, bare bedre og at du hermed har lagd en ivitasjon til deg selv så jubilanten skal slippe ekstra arbeid med å sende deg en invitasjon. Bare noe tips fra hun på Fjesboka;o)

 15. Liv Anne 29. august 2010 at 12:31 - Reply

  Hei Trine. Først: takk for at du deler din usikkerhet med oss. Allerede DER viser du et utrolig mot. Det motet som behøves for å holde takkeformatentale.
  Jeg har litt erfaring i dette, gode erfaringer og dårlige. Etter min mening behøver du ikke snakke så mye om maten, men littegrann for å signalisere at dere er fornøyde med maten, glad for å være invitert etc, også avslutte med en liten morsomhet, som kan handle om mat, om fest, om hva som helst egentlig, men selvsagt ikke om sex (eller kanskje det?) Spørs jo hva slags folk som er tilstede, naturligvis.
  Du kan jo LATE SOm det er improvisert, men ha forberedt deg ganske grundig likevel. Lykke til.

 16. Ståle 4. september 2010 at 10:24 - Reply

  Hei Trine,
  hvis du skal ta frem kokkene og servitørene for å takke dem, så husk å avtale det på forhånd.
  Jeg gjorde det på sparket i et bryllup en gang, og da satt de utenfor å hadde røykepause. Stillheten ble både laaang og pinlig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits