Rosacea tips

Huden er en sann lidelse innimellom, selvom jeg personlig har rolige dager på min til tider hissige nese. Rosacea er ikke noe en skal tulle med….noen mennesker lider faktisk veldig. Her er noen bilder:

Min nese er heldigvis ikke så ille, men tidvis er den veldig rød og hoven. Kan våkne en morgen FULL av kviser, og da vet jeg at jeg spiste noe som nesen ikke likte dagen før. Kom over disse tipsene mot rosacea i dag. Verdt å notere seg:

Psykologiske faktorer:

For en tilstand der en stor andel utbrudd blir indusert av psykologiske faktorer som stress og mental uro/angst er det klart at dette er et område å jobbe ekstra mye med.

 • –    Unngå speil, dette er godt utprøvd nå og det er helt klart at fokuset på lidelsen er vår verste fiende. Er du konstant på utkikk etter et utbrudd vil du raskere få det. Se på deg selv som frisk, men med en utfordring som gjør at du unngår visse ting og tar en del fornuftige forhåndsregler.
 • –    Ikke del tilstanden din med ”alle”, men heller fremstå som sunn og frisk for dine omgivelser. Å sykeliggjøre seg selv er ikke gunstig for noen tilstander. Det er forbausende få som legger merke til moderate tilstander av Rosacea.
 • –    Ha alltid et concealerkit liggende. Da vet du at du kan skjule et utbrudd om det skulle komme på verst tenkelig tidspunkt. Denne ”tryggheten” kan virke beroligende på huden. Det samme gjelder andre små ”hjelpemidler” du måtte ha. NB, også menn kan bruke litt concealer, det gjør deg ikke feminin!

Mat og drikke:

 • –    Begrenset inntak av hvitløk, spesielt hvitløkspulver/hvitløkskrydret ferdigmat
 • –    Å kutte ferdigmat med MSG, spesielt posemat og ferdigkrydret kjøtt
 • –    Overgang til økologiske kjøttprodukter (Grunnet konserveringsmidlet nitritt)
 • –    Begrenset inntak av vin og alkohol (forøk vårt vinforslag på medlemssiden)
 • –    Mindre kaffe og te, eventuelt tilsett melk for å redusere varmen
 • –    Redusert inntak av jordbær og appelsiner
 • –    Spis varmebehandlede tomater, de gir ikke utbrudd og har beskyttende effekt for huden. Alle studier viser at tomater reduserer risikoen for hudkreft noe.
 • –     Spis ofte og hold porsjonene moderate.

By | 2015-05-31T10:05:08+00:00 9. august, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , , |1 Comment

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits