Flinke piker

Det er et fenomen dette med «flinke piker». Piker som skal gjøre alt på en gang, mestre alt, og i tillegg bør det meste skje på en og samme ettermiddag. Vi kveler oss selv med alle disse tankene/ønskene/drømmene/visjonene, og der står jeg og stamper nå. Jeg kveles av meg selv og er i ferd med å brenne flere broer. Jeg gjør, og ønsker, for mye til enhver tid, og MÅ snart lære av mine egne feil. Jeg takker ja til alt og alle, hiver meg på med et engasjement som ikke ligner grisen, gir masse av meg selv, er kreativ for alle andre….og tilbake sitter ofte Trine og mister nesten pusten fordi det er få som gir noe tilbake.

Jeg klarer ikke å velge en ting jeg skal satse på, jeg vil så gjerne alt på en gang jeg. Igjen helst på samme ettermiddag. Alt skal skje idag, hvis ikke mister jeg ofte motet. Hva sier dette meg? Jeg er min egen verste fiende. Jeg må begynne å ta noen valg, tørre å satse på en ting og droppe alt det andre. Finne ut hva jeg er flink til og hvor det meningen at dette evige engasjementet mitt skal brukes. Ja, jeg mener mye om mangt, og jeg skjønner mange undrer, – hvem i alle dager er denne damen med disse sterke meningene?

Her er min verste-fiende liste:

 • Jeg skal spise meg frisk (det innebærer å kutte en hel del ting i kosten, og ikke minst finne erstatninger som metter)
 • Jeg ønsker å trene/bevege meg stort sett hver dag
 • Jeg skal blogge stort sett hver dag
 • Jeg skal være god mor hvert minutt
 • Jeg skal være god samboer/husmor til enhver tid
 • Jeg skal få bedriften min til å bli en suksess
 • Jeg vil gjerne vise at jeg står for noe og tørr å gjøre det
 • Jeg vil jobbe i media  (radio)
 • Jeg vil jobbe med ungdom som har en problemfullt hverdag
 • Jeg vil skaffe masse lesere til bloggen
 • Jeg vil leve av bloggen
 • Jeg vil inspirere, motivere og engasjere andre
 • Jeg går i alle møter og gir masse av meg selv
 • Jeg involverer meg masse i andre mennesker som sliter med sine ting, vil så gjerne hjelpe
 • Jeg vil jeg vil jeg vil….ALT

Jeg blir sliten av det, og jeg blir sliten av meg selv. Jeg aner ikke hva det er meningen jeg skal gjøre resten av livet, men en ting vet jeg. Det MÅ gi meg noe! Jeg trenger å fylle opp lagerne mine med noe som er konstruktivt, noe som betyr noe, noe som gir en mening. Det innbefatter jo at det gir mening for meg…..og hva gjør det? Der står jeg nå. Søker…..har alle antenner ute og brenner derfor mange broer i meg selv. Jeg må roe ned, jeg kan ikke mestre alt.

Det er mulig dette innbærer at jeg må skifte beite, skifte helt fokus på alt jeg brenner for idag. Men uansett hvilken vei jeg går så vil bloggen følge meg. For den gir meg noe, nettopp fordi jeg kanskje engasjerer/motiverer/inspirerer DEG med mine skriblerier. Takk for at du gir meg noe bare ved å være her, lese det jeg skriver og kanskje tar noen tanker med deg på veien. To be continued…..
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:51+00:00 1. september, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: |44 Comments

44 Kommentarer

 1. Nurk56 1. september 2010 at 13:28 - Reply

  Herlig blogg igjen, Trine og lett gjenkjennelig. Du er litt sånn, Turbo Trine :)) Viktig å stoppe opp å vurdere underveis, for dette en det eneste livet vi har og det er viktig å leve det på en måte som om hver dag er den siste. Skjønner så veldig godt hva du mener. Du er bare en utrolig herlig dame!

 2. Elsa 1. september 2010 at 13:29 - Reply

  Hei Trine,
  Dette er fin fokus som veldig få klarer å tenke på på egenhånd. Det å lære å bremse seg selv er en kunst. En stor utfordring. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du sier, jeg har flere ganger jobbet så mye at det ble full stopp, både i hodet og i kroppen. I dag er jeg på vei tilbake – for fullt.
  Denne gangen må jeg være strengere med meg selv, sette begrensninger for meg selv og si til meg selv hver dag at det er ikke verdens undergang om dette ikke blir gjort i dag. Det er en ny dag i morgen. Pust. Senk skuldrene og NYT øyeblikket med familien istedet.
  Jeg ønsker deg grådig lykke til! 🙂
  Elsa/elskii

 3. trinegrung 1. september 2010 at 13:30 - Reply

  Takk…det er dere og! Virkelig!

  Nurk: Fikk så masse inspirasjon av dagen på stedet ditt (gidder ikke huske navnet lenger, blir bare feil uansett hehe)

 4. Elsa 1. september 2010 at 13:32 - Reply

  er link til stedet mitt på navnet mitt :o)
  Takk for det! Veldig smart å støtte hverandre mer – engasjement sprer seg fort!!
  Og takket være min kjære sykkel så er jeg nå tilbake til jobb om 1-2 uker – det er absolutt ikke helsevesenets takk 😀

 5. Frodenj 1. september 2010 at 13:35 - Reply

  Jupp, skal være sikkert at det høres ut som du brenner lyset i begge ender og prøver å få fyr på det i midten og. Er nok lurt å redusere hovedsatsninga på 2-3 områder og la de andre ligge litt brakk.
  Gjelder å få lyset til å vare lengst mulig, trenger ikke skinne så sterkt hele tia, brenner bare så fort opp da.

  Men lykke til med prioriteringen, der vet jeg ikke hva du skal satste på, du må jo bare velge de områdene som er viktigst for deg.

 6. trinegrung 1. september 2010 at 13:37 - Reply

  Frodenj – kloke ord og gjenspeilet det veldig bra! Men hva i alle dager gjør en for å finne det som en bør prioritere? Det er DER jeg sliter…..

 7. rita 1. september 2010 at 13:37 - Reply

  Helt sant dette Trine,du må bremse og tenke litt på deg selv også :o))Det går ikke få til alt på en gang,been there done that..Jeg bare elsker bloggen din,Kjenner meg så igjen som sikkert mange andre også gjør :o)Du er ei dame full av liv og sterke meninger.Og ikke minst du er ikke redd for og si hva du mener :o) Love you 🙂 Klem Rita.

 8. grete von hippie 1. september 2010 at 13:38 - Reply

  Uff dette er som å lese om meg sjøl…vil også gjøre/klare alt – helst igår.
  Men hvis jeg mimrer tilbake for noen år siden – da sa kroppen stopp, og sykehuset neste.
  Ta det med ro Trine, du får gjort mye mer av alt du vil, hvis du setter ned farten litt. Kanskje en time hypnoterapi da du kommer til Tromsø? Det bruker å hjelpe på en «hissig kropp» som vil og vil 🙂 Lykke til – du er fryktelig flink da – en stor inspirasjonskilde…bare så du veit det.

  Hilsen Grete.

 9. trinegrung 1. september 2010 at 13:38 - Reply

  Takk Rita og Grete…der kom det jammen en tåre gitt…..klem

 10. Ragnhild Ingeborg 1. september 2010 at 13:41 - Reply

  Kjære Trine – så bra skrevet. Og det er omtrent som jeg skulle skrevet det selv, du kom meg bare i forkjøpet:)
  Det er utrolig viktig å stoppe opp og sortere og fokusere på hva som er viktig innimellom.Og handle deretter. Men så lett å bli fanget i hverdagen og glemme det. LYKKE til!!
  Venter spent på «mine» ord i fortsettelsen 🙂
  Klem fra Ragnhild/RagOrj

 11. Frodenj 1. september 2010 at 13:43 - Reply

  Det å ta vare på kroppen sin er jo viktig, da tar du vare på hode og:-)
  Mann og barn, men trenger jo ikke være best i klassen.
  Så er det å prioritere hva du skal jobbe med å leve av, og hvor mye du må ha inn for å leve??
  Kanskje du kan jobbe litt mindre, er det noe du kan kutte helt?
  Er selv litt «lat», orker ikke ta på meg for mange oppgaver, for jeg liker å ha «fritid», hva no det er. Trene 2-3 ganger i uka, holder det, og sitte og slappe helt av, apatisk forran tv’n. Er bare å stikke fingern i jorda, døgnet har 24 timer, 8 av dem bør man sove bort, 8 til jobb, 8 til mann, barn og seg selv….

 12. Anne Karin 1. september 2010 at 13:56 - Reply

  NEI Trinte, dette får du ikke lov til!! Du er et engasjerende menneske med meninger og holdninger i bøtter og spand. Du gir så mye av deg selv og både gleder og ildner oss lesere opp, vi digger deg Trine!
  Kjenner meg godt igjen i at alt skulle vert gjort helst i går, men både du og jeg vet at slik er verden bare IKKE! Jeg har lest «listen» din og syns den er deprimerende og drepende.. Ikke legg lista så høyt!
  Jeg vil anbefale deg og lage en ny liste, en liste over de ting som gjør deg glad. Mens du lager listen vil du kjenne humøret stige litt etter litt, og faktisk kjenne deg glad når punktum settes. Jeg laget meg en slik liste som jeg kalte «40 fine ting som gjør meg glad». Høres kanskje overfladisk og dumt ut for noen, men det bryr jeg meg overhodet ikke om. JEG BLE GLAD:-))
  Du kan lese listen i bloggen min. Tror det var en mening i at du «forsvant for meg i går».. Blanke ark vet du:)
  Opp med humøret og ned med lista!! Love you

 13. Chatrine 1. september 2010 at 13:59 - Reply

  Trine! Obs, obs, dette «flink pike» syndromet er vanskelig å pelle av seg igjen! Er det forventninger fra andre som først skaper denne trangen til å presse seg selv til det rene vanvidd? Kunsten tror jeg, ut i fra mitt eget ståsted er å si nei uten flere forklaringer om hvorfor og starte å ta litt større plass selv! Da slipper man å stå der med konklusjonen: Så mye hadde jeg, så mye fikk jeg igjen.
  Endringer er vanskelig for både en selv og andre å takle, man møter mye motstand underveis….belive me;) Lykke til
  med utsortering på hva som virkelig er viktig for deg! Man kommer ingen steder uten litt begeistring og entusiasme, noe du helt klart har forstått Trine, det liker jeg godt! Ja, ja…det er så mye fælt men mye vanlig også sitat:Aud Shøneman
  Gå ut i sola og nyt!
  Chatrine/TrineKul

 14. Nina Aarsætehr 1. september 2010 at 14:00 - Reply

  Trine
  Ønsker du virkelig en forandring?..jeg mener…. helt inne i hjerteroten…
  Eller er dette bare en måte for deg til å få en forsikring om at det er ok å fortsette som før….
  Jeg bare spør..for jeg kjenner meg så altfor godt igjen….
  Du er ikke alene om å bale med dette…et farlig spill..for det kan så absolutt si PANG……

  Klem fra meg

 15. Chatrine 1. september 2010 at 14:17 - Reply

  Hei igjen!
  Jeg tror vi alltid er under utvikling og underveis….både skummelt, slitsomt og veldig BERIKENDE;)
  Dess mer man pirker borti, dess mer blir man kjent med seg selv!!

  Chatrine/TrineKul

 16. trinegrung 1. september 2010 at 14:22 - Reply

  Anne Karin – min GLADLISTE kommer….men en må starte et sted. jeg sorterer i mitt hodet samtidig som jeg blogger vet du…..da må en starte et sted 🙂

 17. Janne 1. september 2010 at 14:26 - Reply

  Hei!
  Jeg sitter her sjøl.. Uten jobb etter en trasig nedbemanning.. Lurer ka fanden jeg ønsker i livet mitt. Syns du har kommet langt som i det hele tatt har en liste.. Og jeg kjenner igjen mye i den.. Jeg må ha meg en jobb som jeg vil trives i..Å så skal jeg ikke hive meg på noe som ikke er helt bra.. Syns du er super! Du må ta vare på deg sjøl, for ingen andre gjør det. Å så må man gjøre noe man trives med, samtidig som at mann og barn skal tas vare på.. Hmmmm ikke enkelt..

  Lykke til!

 18. Heidi P 1. september 2010 at 14:30 - Reply

  Hei du Trine!
  Jeg følger med og det er skremmende hvor mange like tankers om deg jeg har og blir aldri fornøyd vil bare mer og vil klare alt perfekt…jeg merker det selv at jeg også blir sliten av meg selv, tankene og perfeksjonismen. Driver også sånn i matveien som deg vet akkurat hvordan du har det hvis det hjelper deg noe..
  Jeg leter etter jobb om dagen og vet ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor. Hva skal jeg prøve men det må gi meg noe enten glede, kreativitet eller at jeg gleder meg til å værepå jobben med samholdet men hva?

  Det er mange veier til rom….

  Kanskje vi rett og slett bare trenger litt mer frihet. Frihet i forhold til lå kunne finne på noe selv og bare være seg selv vet iallefall at jeg har lite av det..vet ikke med deg!
  Men tror mange har disse tankene men ikke tørr å ytre dem. Alle disse dagene som kom og gikk ikke visste jeg at dette var livet!!!
  Stå på Trine…..Det handler om å finne balansen mellom alt tror jeg. Merker det veldig selv om dagen balansen er ikke her hos meg….Finner du oppskriften let me know…
  Synes uansett du er utrolig flink!!!

 19. Heidi P 1. september 2010 at 14:31 - Reply

  KOm på noe til..kanskje vi leter for mye etter et svar en løsning?
  Bruker for mye energi på dette?

 20. 1igel 1. september 2010 at 14:35 - Reply

  Hang meg opp i det du sier om at det er ”så få som gir noe tilbake”. Jeg vet hvordan jeg selv er… at jeg har forventninger om å få noe tilbake, for den innsatsen jeg gjør. Når så dette ikke skjer, må jeg gå inn i min ”tankeboks” for å analysere hvorfor. Jeg synes du er i din ”tankeboks” nå, og det er lurt.

 21. Ingrid 1. september 2010 at 14:55 - Reply

  Kjære Trine,

  Tusen takk for den flotte og ærlige måten du deler dine tanker og erfaringer med oss – kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Du gir så mye av deg selv, og derfor synes jeg det viktig at du er raus med deg selv og gir til deg selv også. Et verktøy som jeg synes er fint å bruke til å sortere ut hva jeg virkelig vil og bruker som en støtte for meg selv når jeg trenger det er på http://bit.ly/aXT6AS

  Er spent på fortsettelsen og ønsker deg lykke til videre i prosessen.
  Beste hilsen og klem fra Ingrid

 22. Anne Karin 1. september 2010 at 15:10 - Reply

  BRA! Så lenge du holder fokus på rett sted:-)

 23. FriedeH 1. september 2010 at 15:38 - Reply

  Hei:) Kjenner meg godt igjen her! En klok avgjørelse av deg å sette på bremsene litt:)
  Noen tips når du skal sortere lista: Barna dine har du til «låns», tida flyr av sted og plutselig er de ute av redet. Er trist å ønske i etterkant at man hadde tilbragt mer tid sammen med dem. Og det er viktig å få tid sammen med sin kjære, å pleie forholdet og være kjærester, kan være vanskelig i en travel familiehverdag! Samtidig er det utrolig viktig å få lov til å være bare deg, ikke mor og kone, og det er å velge ut disse arenaene som er vanskelig når man vil så mye! Husk at du ikke trenger å gjøre alt på en gang! Er ikke sikkert du trenger å slette alt på lista, men sette det på vent til senere i livet. Lykke til 🙂

 24. MilleMette 1. september 2010 at 16:08 - Reply

  Hei Trine

  Savner å høre radiostemmen din:) Men det skal ikke du bry deg om, for det er du som skal like å være der…
  Kjønner du hva jeg mener? Gå i deg selv(noe du gjør) og finn ut hva du virkelig vil. Kanskje det holder å bare trives, må det engasjeres/brennes så mye hele tiden?
  Ro ned, du er i en prosess. Lykke til, og takk for at du deler personlige tanker her på bloggen.
  Klem

 25. Linda 1. september 2010 at 18:29 - Reply

  Jeg har litt av det samme problemet,men det har vi nok alle på en eller annen måte. Du må huske å ta vare på deg selv også. Unn deg en skikkelig jentete «skjemme-bort-deg-selv-dag» 🙂

  Takk for at du følger meg på Twitter forresten 🙂

 26. Håvard 1. september 2010 at 18:30 - Reply

  Dette var blant det bedre du har skrevet Trine. Jeg har vært over middels skeptisk til deg tidligere men i dette innlegget tror jeg du traff spikeren på hodet.

 27. WEN 1. september 2010 at 18:43 - Reply

  Kjære Trine,

  Jeg sier det til deg med Piet Hein, Trine:

  «Du skal ikke ville det hele
  Du er kun en liten del
  Du eier en verden i verden
  DEN skal du gjøre hel»

  WenKlem

 28. Selina 1. september 2010 at 18:52 - Reply

  Fantastisk bra skrevet….

 29. Christina Danielsen 1. september 2010 at 19:33 - Reply

  Hei Trine,

  Yoga ……. it`s a moving meditation practice which learns you to pause…..or nothing worthwhile will catch up with you!

  Et fullt hodet vil aldri gi anledning til å lytte og dermed begrenses synsvinkelen.

  Herlig og sprudlende språk du bruker – love it

 30. Hilde 1. september 2010 at 19:50 - Reply

  Kjære Trine,

  Som du ser er vi mange som kjenner oss igjen i det du skriver. Jeg synes det er fantastisk bra å være engasjert og å ville mye og gjøre mye. Hvis ikke står man jo på stedet hvil. Boring! Jeg tror antagelig vi kommer tilbake til et tema som jeg mener du har blogget om før nemlig jenters dårlige samvittighet. Bunner frustrasjonen i dårlig samvittighet over alt vi mener vi burde gjort? Eller ville ha gjort? Stiller vi jenter litt vel høye krav til oss selv? Er vi for «snille» og sier ja til ting vi egentlig ikke vil? (for hvis vi drar en liten hvit løgn og ikke stiller på den dugnaden på lørdag får vi jo så dårlig samvittighet).

  Det er bra at vi har samvittighet, den skal vi ta vare på men av og til må vi minne oss selv på at vi har all grunn til å være fornøyde med det vi HAR gjort, ikke sant? Klappe oss selv på skulderen og si «Flink pike»

  Du har mange jern i ilden Trine, det ser vi som følger deg både her og der men i mine øyne er du et menneske i utvikling og det ser jeg blir verdsatt både offentlig, av fans og av lesere. Og hvis vi spør barna dine vedder jeg 1000 kr på at de sier du er verdens beste mamma:)

  Vi rekker ikke over alt vi har lyst til å gjøre. Det må jo bety at livet er fantastisk og har uendelig mye å by på! La oss nyte det!

  Men jeg tar likevel og legger inn en søknad på at vi får 29-timers døgn jeg…..så kanskje vi rekker litt til:)

 31. trinegrung 1. september 2010 at 20:33 - Reply

  Hilde- nå RENNER tårene, gud for en fin kommentar. Tusen takk….spurte ungene og de sa akkurat det 🙂 TAKK!

 32. torill W 1. september 2010 at 20:41 - Reply

  Kjære Trine
  Jeg har ingen gode råd å komme med, for jeg er på et roligere sted i livet enn det du er akuratt nå.
  Jeg vil bare ønske deg lykke til med dine valg og prioriteringer. Synes nå ikker du burde være så fryktelig streng med deg selv. Du er et fantastisk menneske, og jeg har sagt det før, du skulle ha vert naboen min, ville elsket å gå turer med deg. Så håper jeg at de leddene dine blir bedre, fordi jeg tror kanskje de gjør deg litt nedfor.
  Klem fra Torill

 33. trinegrung 1. september 2010 at 20:45 - Reply

  Det har du nok rett i Torill…går som en 90 år gammel kjerring og liker det IKKE!

 34. Ellen 1. september 2010 at 20:53 - Reply

  Kjære Trine
  Du skriver på vegne av deg selv og på mine vegne og mange mange andre ;O)
  Jeg øver nesten daglig på å si NEI innimellom, prøve å stoppe opp og tenke; Hva vil jeg, egentlig???
  Si nei uten dårlig samvittighet.
  Jeg skal derfor ikke bake langpannekake til helgen for fotballen, men heller trene stykre og løpe……( hjelp)

  Men det er det jeg virkelig vil og trenger…..

  Ta vare på deg selv, vi får ikke noen dager i reprise..
  Plei kroppen din, og stell godt med deg selv og dine kjære…det er i grunnen det som er viktigst i livet??
  klemmer

 35. Lillian 1. september 2010 at 20:57 - Reply

  Søte Trine
  Et lite triks jeg selv bruker når jeg nesten sier ja til noe er, «jeg må sjekke om jeg er ledig, gir tilbakemelding om litt» Da får en tid til å kjenne om det passer, for veldig ofte så føler en seg klar til ALT, men når det kommer til stykke så rekker en ikke over!
  Og jeg er enig med Hilde, vi må legge bort denne dårlige samvittigheten!
  Tar du vare på deg selv, er det mye lettere å ta vare på de rundt (de som betyr noe) 🙂
  God klem 🙂

 36. Ivar W. Thomassen 1. september 2010 at 21:17 - Reply

  Hei Trine,
  Din gode og beskrivende tekst passer like godt til overskriften «flink gutt» eller benevnes som arbeidslivets «tids- og/eller karriereklemme».
  Har selv vært «toppleder» 16år og alenefar i 7 av disse. Med litt over gjennomsnitt antall perfeksjonistgener og lite sans for dårlig kritikk (på alle plan) – så kjenner jeg meg svært godt igjen i dine beskrivelser. Min løsning for å klare hverdagen «godt nok» har vært å utvide døgnet ved å lære kroppen å ha minimal behov for søvn (maks 5 timer på hverdager). Ikke bra og ikke å anbefale, men en får faktisk plass til veldig mye mer ila et døgn.
  Stå på Trine, finn din vei og skal jeg komme med et godt råd så er det å sette ambisjoner til et realistisk «god nok» nivå – alternativt vil følelsene av «ikke å lykkes med noe» slite deg helt ut.
  Takk for artig og nyttig blogg 🙂

  Ivar.

 37. Torill 1. september 2010 at 21:26 - Reply

  Kjære Trine

  Skrekk og gru for en liste. Dette kan du umulig klare uten å møte veggen, og på et tidspunk tro jeg nok også at samvittigheten din ovenfor dine nærmeste vil begynne å gnage deg. Du vil definitivt komme i tidsklemma.

  Jeg snakker ut fra egen erfaring, trodde jeg kunne takle det meste og ga 100% uansett hva jeg foretok meg, var et evig Jamenneske. Lyttet ikke til kroppens signaler,noe jeg til siste måtte smertelig betale for. En slik erfaring ønsker jeg ikke du også skal måtte oppleve.
  Sett av litt tid til Trine, tenk nøye over hva som er viktigst for det på lang sikt. Du er så dyktig og har så mye godt i deg, at om du kun velger de punktene på lista som er aller viktigst for deg, så tror jeg du vil kunne bli mer venn med deg selv når du merker at de tingene kan du gjennomføre med glans, istedet for å gi noe til alt og føle at du ikke strekker til.

  Vær snill med deg selv

 38. Sandra Love 1. september 2010 at 21:37 - Reply

  Min venn:
  Du er en fantastisk person, og ikke minst, et brilliant eksempel for andre med, feks reiste du deg etter at stormen rundt deg raste i full offentlighet!
  Ikke minst er jeg stolt over at det er akkurat her jeg gjesteblogger:)

  Lov u masse, Trine:)

  Susspuss!

 39. Trine 1. september 2010 at 21:53 - Reply

  Oj, det var litt av ei liste ja!:) Det høres akkurat ut som meg da, btw. Jeg skal rekke ALT og litt mer! Kanskje det ligger i navnet, Turbo – Trine?;)
  Forresten: Har du noen råd til det å starte opp selv, som du har gjort som medieutvikler? Jeg har tenkt mye på om jeg kunne startet med noe selv. Jeg har studert multimedieteknologi, og er bare under under middels interessert i web-design og internettprogrammering osv. Men er veldig interessert i blogg, sosiale medier og hva de kan brukes til. Og er veldig glad i å skrive, fotografering og filming/redigering.

 40. Lone 2. september 2010 at 08:16 - Reply

  Hei Trine

  Har løpt hovedet mot muren og tatt ved lære.
  Takker i dag nei til mye og har sortert mange «energityve» ut av mitt liv. Det er tøft og måtte ta den skarpe tone frem overfor mennesker man egentlig liker, men det handler i siste ende om ditt liv.
  Hviler i dag mye mer i meg selv og er stort sett gla og full av positivitet.
  Gi deg selv lov til å si NEI…….

 41. Siw Paulsen 2. september 2010 at 14:51 - Reply

  Hei Trine!

  Jeg ser av det du skriver at jeg ikke er alene, og jeg ser av det andre skriver at det er mange av oss. det store paradokset med så mange fine beskrivelser og råd, er at jo at man nesten får flere ting å ha dårlig samvittighet for. «Ikke sett lista så høyt!» er jo for FlinkePiker mye lettere sagt enn gjort.

  Jeg har to ganger gått på den berømte veggen. Siste gangen ble det fysisk utslag (selv om jeg tror at ikke alt der er psykosomatisk, så er kroppen fantastisk på å si fra at man burde stoppe opp.) Og når du tror du er ute av det, så sniker det seg inn gamle mønstre igjen. Men – det som kanskje har gitt meg mest er denne boken:

  «The Joy of Burnout» av Dina Glouberman

  Den er veldig ryddig og har mange narrative beskrivelser av andre suksessrike store og små personligheter som har kræsjlanda. Ei av dem var forfatter Sue Townsend og hun lyttet så dårlig til hva kroppen om å brenne lyset i begge ender, at hun ble blind. Men boken er på ingen måte skremmende – den gir aller mest håp og knagger for deg og for dem rundt deg. Tror den koster slikk og ingenting på Amazon, og den er skrevet på fritt flytende fint amerikansk.

  Selv har jeg nettopp bestilt en annen bok som heter «Start with a Why» av Simon Sinek. Jeg er fryktelig spent på den. Den handler om business, men jeg tror den kan overføres til personlig liv. For i mine kræsjlandinger har det til syvende og sist kommet ut et nyttig spørsmål: HVORFOR gjør jeg ting. Og nå begynner jeg å se noen mønstre. «Jeg gjør dette fordi andre vil jeg skal prioritere det!» Og det er jo riv ruske feil. Hvis ikke jeg gjør det fordi det er noe som tilfører meg noe, men aller mest tilfører meg følelsen av å strekke til andres forventninger – ja da går energiregnskapet i minus. Jaffal har det sett ut til å være sånn for meg.

  Ja og nei. Himla vanskelig hvor man skal plassere hva.

  Til sist: så det var noen som anbefalte meditasjon. Det gjør jeg også. Har du anledning til å reise, ville jeg reist hit: http://www.osho.com Meditasjon er teknikk, men det er også en måte å gå inn i seg selv og være litt uforstyrret fra alle «conditionings and beliefs» som vi alle er proppfulle av.

  SÅH! Håper ikke dette går inn på lista over flere ting å ha dårlig samvittighet for. Bare ment som inspirasjonskilder som du kan eie fullt og helt og gjøre bare for deg selv.

  Og..du har en absolutt herlig ekthet ved deg som det ikke vokser mange av på dusinet! Stå på! pust med magen og helst ned til under navlen…

  Godenergisk hilsen,
  Siw
  aka Siwadiwa

 42. Hildepilde 2. september 2010 at 16:58 - Reply

  Kjære deg, Trine!

  Det er vel ikke mye jeg kan komme med som ikke allerede er sagt over her….
  Jeg vil bare legge igjen en kommentar og gi deg kred for at du setter ord på det som skremmende mange av oss føler! Enten vi er enestående(hater enslig!!!) foreldre, eller ytre sett har det meste på plass, så er utrilstrekkelighetsfølelser meget godt representert.
  Er ikke dette en del av det å være menneske? Å alltid strekke seg – uansett hvor mye det koster….
  Tror «samunnet» får ta en del av skylden…..Men altså – SAMFUNNET – det er OSS!

  La oss alle sammen sende hverandre gode og positive vibber og varme virtuelle klemmer når det er mørkest, så kommer vi raskere opp av dumpa, tror jeg.
  Å gå gjennom livet uten å smake på et vidt spekter av følelser er livsnødvendig for å kunne sette pris på når man har det godt – og lyspunktene er jo der:-))

  Stor klem fra Hildepilde

 43. Wenche 3. september 2010 at 00:08 - Reply

  Hei.
  Jeg sier som en over her. Jeg har også vært (meget) skeptisk til deg, men dette innlegget var veldig bra. Har det på samme måte selv og jeg har også fått problemer med leddene. Husk at psyken vår setter seg i kroppen og spesielt i muskler og ledd. Vi må finne vår vei og jeg håper på tegn fra oven hver dag om at jeg finner ut hva som er det beste for akkurat MEG 🙂 Så jeg forstår hva du snakker om. Andre ser nok på meg også som sterk, engasjert, ståpå jente etc, men ingen vet hva som rører seg på innsiden. Lykke til videre, det vil nok gå bra med deg:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits