Hva gir energi?

Jada, jeg ser ut som et duracellbatteri på syre på bildet over, men jeg blir sånn jeg. Hvorfor jeg blir sånn? Fordi jeg blir ekstra glad. Da blir jeg sånn. Jeg driter i alt som heter negative og ødeleggende tanker, og ser bare muligheter. Jeg blir «farlig» full av masse energi, og jeg MÅ huske å puste. Jeg blir nesten overglad, og tanken slår meg – det er noe galt med meg.

Jeg svinger fra nedetid og lite energi, til plutselig ville bygge Roma på en og samme dag. Hvor kom all denne energien fra? Jeg skjønner fint lite og ingenting….men så skjønner jeg det! Jeg har tatt noen viktige grep de siste ukene, for sakte men sikkert snu den negative trenden som var iferd med å spise meg opp. Jeg har hatt fokus på hva som er viktig for Trine. Da bygger en sten på sten, og finner tilbake til de tingene som er viktig for meg.

Jeg kalte listen min «Trines balanseliste», og gjett om det sakte men sikkert betaler seg å ha litt fokus på egentid, og ikke minst fokus på trening! Det er ikke sikkert det er veien å gå for alle, men for egen del var det en nødvendig ting å ta tak i. Jeg har gått tempoturer i 40 minutter tre ganger i uken, løftet litt vekter (kjøpt meg vektstang hjemme), og svømt noen tusen meter to ganger i uken. Jeg skal ALDRI tilbake til null-trening perioder. Det passer ikke for meg…jeg får det rett og slett ikke bra med meg selv.

Det er klart at timer hos fotsoneterapeut, riktig kosthold (med obligatoriske utskeielser) og samtaler med en healer har gjort sitt. Jeg har stilt meg selv viktige spørsmål de siste dagene, og det har gitt meg noen svar. Jeg likte ikke alle, men for helheten har det vært viktig.

Vi går alle gjennom slike faser, og da er det SÅ viktig å stoppe opp, ligge på sofaen et par dager, for så å reise seg igjen og begynne å nøste. Stille seg de riktige spørsmålene for å finne svar i seg selv. Lytt til kroppen og hjertet, og det som er viktig for DEG! Ingen andre…..ha samtaler med JA-mennesker, og ha fokus på den gode samtalen. Det er så viktig.

Snart blir det nytt bloggdesign og jeg gleder meg SÅ masse til å vise det frem. Jeg tok jo masse bilder (les innlegget HER) på forsommeren, og noen av de skal brukes i designet. Her er en smakebit:

Det skjer masse i tiden som kommer, gleder meg til å dele det meg deg!! Nå skal jeg pakke, Stavanger kaller! Det blir så gøy, og bloggen blir med! Jeg arrangerer jo blant annet Twitter og Facebook treff. Les mer HER!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:45+00:00 7. september, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , , , |12 Comments

12 Kommentarer

 1. thile 7. september 2010 at 15:31 - Reply

  Har du de vakreste øyne jeg har sett, mon tro :o)
  JA – mennesker er viktige =)
  Ditt første avsnitt – ligner på hvordan jeg kan være =)=)=)
  Mitt motto, Trine: Den som gir seg har tapt. Det gjelder å ta alle dager og situasjoner med en positiv innstilling….
  Gleder meg til nytt blogg design!
  Ha det knærs i Stavanger:)

 2. Lise 7. september 2010 at 15:34 - Reply

  :=) Er så viktig å stille seg det spørsmålet, hva gir og hva tar energi. Og så finne en balanse.. Jeg tror jo at det er mange måter og finne ut av dette på. Selv er jeg opptatt av sjakra / aura og den balansen der. Hvilke farger påvirker oss positivt og negativt`? Synes det er vldig intressant og skremmende riktig :=) http://www.sobrietystones.com/resources/Colors/colorsindex.htm

  Lykke til med alt du har foran deg !!

 3. trinegrung 7. september 2010 at 15:37 - Reply

  Takk for kommentarer….ja, det er så viktig å ta vare på seg selv og ikke brenne broer i seg selv! Ha en strålende kveld!

 4. Linda 7. september 2010 at 15:37 - Reply

  Pent bilde. Jeg har lignende energiproblemer. Det som gir meg energi, er å få holde på med ting som intereserer meg, i stedet for å svare i telefonen eller holde på med husarbeid.

 5. Elin T. Henriksen 7. september 2010 at 16:06 - Reply

  Min leveregel de siste årene Trine er denne :

  Tenk positive tanker
  Si positive ord
  Gjør positive gjerninger
  og det positive gror.

  Har kommet meg opp fra å være så langt ned et menneske kan komme ved å bruke dette. Skjer der noe negativt så gjør jeg alt jeg kan for å snu det til noe positivt. Vi har alle valg, vi kan velge å se på tingene som skjer oss med positivitet eller negativitet. Jeg velger å tenke positivt ! Ha en fantastisk flott dag videre, du er flink Trine :))

 6. Therese 7. september 2010 at 16:45 - Reply

  Veldig glad på dine vegne!
  Dette er beviset på din harde og målrettede jobbing – det er aldri feil. Jeg har også troen på at hard jobbing og positiv tenking gjør noe med oss og gjør at vi blir bedre mennesker som føler oss bedre, som kan ta ting et steg videre.
  Akkurat i det med energi så har jeg prøvd det du gjør mange ganger, men jeg har sykdommen ME og jo mer jeg styrer og trener og utfordrer kroppen, jo verre blir jeg.

  Men de positive tankene kunne jeg ikke klart meg uten!
  Og denne regelen: På vanlige dager (døgn) så er det ikke lov med mer enn 15 minutter sutring og selvmedlidenhet.
  Det har INGEN godt av, nemlig. Vi som er kronisk syke må passe litt på – for plutselig har sykdommen blitt identiteten vår, og det ønsker iallefall ikke jeg å være meg bekjent av. Jeg er fremdeles meg selv, det er bare en dum sykdom som driver og terroriserer meg. Men jeg er fremdeles først og fremst et menneske, ingens sykdom! 🙂

  Ha en herlig ettermiddag! :-)Elsker drivkraften og pågangsmotet ditt, Trine!

 7. Torill 7. september 2010 at 18:01 - Reply

  Ser i «Balanselista» at du virkelig har tatt noen viktige grep i forhold til din forrige liste, over alt du ville rekke og oppnå. Godt du har fått den revidert så brikkene faller på plass. I den siste ende dreier nok alt seg om balanse, så både navnet på lista og innholdet taler for seg selv.

  Leser du pakker kofferten igjen, så god tur og lykke til med nye utfordringer.

 8. Heidi P 7. september 2010 at 18:54 - Reply

  Oi så heldig du er som føler det sånn. Da har du virkelig finni det som funker for deg. Det fortjener du….Vær gla du klarer å finne det leter enda jeg ….litt nysgjerrig hva er disse spørsmålene du stiller deg selv? får du alltid svar?
  Ha en strålende dag!…..

 9. Elisabeth 7. september 2010 at 20:43 - Reply

  Hei.
  Jeg har aldri kommentert her før, men nå må jeg bare… Jeg står midt oppi alt dette selv, lite energi, negative tanker, fryktelig sliten, gråter en del… Det jeg så gjerne vil, men ikke får helt til, er å begynne å tenke positivt. Jeg tar altfor mye inn på meg, også ting som ikke bare skjer meg, men andre rundt meg. Vil gjerne bli sterkere, slutte å sippe, og gi bittelitt mer faen, hvis du skjønner. Jeg går faktisk å lurer på om jeg har fått denne berømte 40-års-krisa….
  Skal snart til en healer, får se om hun kan hjelpe meg litt på vei…
  Ha en strålende kveld.

 10. Jarledaler 7. september 2010 at 22:51 - Reply

  Meget gode tips Trine! Jeg skal prøve meg på gåturene, de passer nok meg best
  Er jo rammet av kreft og da er det uhyre viktig å bruke energien på best mulig måte.
  Skal saumfare bloggen din når jeg kommer hjem fra årets fisketur i Lofoten, da snakker vi lykke:-)
  mvh. Jarle

 11. Aase 8. september 2010 at 01:02 - Reply

  Hei!
  Når en møter triste ting i livet hvor en ikke kan gjøre noe med det! da tar det lang tid før man får overskudd med energi, for det triste tapper en for mye krefter. Da har mann en 2 ting å gjøre, enten sette seg ned å dyrke de triste tingene, eller så må en reise seg å pleie de godt minnene. Vi har sikker alle hatt det godt mange ganger. vært full av energi, tenk da på den tiden. Har vi friske barn, har vi den største gleden på jord. Har vi bra økonomi, så er jo det bra. Er vi selv frisk så er jo det enda bedre. Jeg har selv opplevd at leser jeg altformye av alternative ting, blir jeg jo bare surrete for hvor skal jeg begynne, skal jeg begynne med det eller det!! går jo litt energi med til å bestemme seg og. Det beste er gå en lang tur så ofte en kan, kjenn at kroppen
  fungerer, jo bedre fysisk form en har jo bedre mestrer en de vanskelig ting, og mere energi for en. Tenk positiv å gjør de tingene du må gjøre. Ikke stress med at jeg har så lyst til å gjøre så mange ting, da blir energien i hvertfall borte.

 12. Elisabeth 11. september 2010 at 11:02 - Reply

  Hei, Måtte smile innmari bredt når jeg såg bildet av deg. Og måten du beskriver deg selv på. Har det akkurat likens. Har hatt det slik så lenge jeg kan huske. Og får ofte kommentarer som va går du egentlig på.. Og som vi vil gjerne vite va som er oppskriften din for all den energien. Det de ikke vet er jo at også jeg får slike tomme dager nå og da.. 😉
  Jeg er rusa på livet, og har også kommet til den konklusjon at jeg må trene. Blir helt rar hvis det går lange perioder hvor jeg ikke får det i blodet. Får problemere med det mentale da.hehe.. Da dukker bitcha opp.
  Får også masse kommentarer på at øynene mine er full av fyrverkeri.. Koslig å se at det finnes flere som tør å vise omverden seg selv. Elsker sånne folk, og har lært å elske de egenskapene hos meg selv. .
  Ha ei strålende magisk helg Trine.
  Klem

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits