Er Marianne Aulie gal?

Debatten raser på Twitter, og jeg kan ikke la være å engasjere meg. Er hun ufattelig PR-kåt eller veldig smart? Hvor mange andre kunstnere i Norge får like mye PR? Mister vi respekten for dama når hun holder på som hun nå gjør? Her er det siste bildet lagt ut på hennes Twitter profil for ikke lenge siden:

JEG ER KVINNE, JEG ER FRI sier Marianne

Hun er flott, det er udiskuterbart. Avisene elsker at hun gjør sine stunts, og jeg undrer meg om journalistene egentlig syntes det er greit. Sånn egentlig.. Det er rart med det….nakne damer ser vi i bladhyllene hver eneste dag, hvorfor får så Marianne PR? Hva tjener hun på det i kroner å øre? Hva vil hun oppnå? Hvorfor skriver avisene om det? De er så uendelig lettlurte….eller er det vi som lesere som er det?

Jeg blir fasinert av dette freakshowet, klarer ikke la være og like det på et snodig vis. Mest av alt fordi hun tørr, og går mot strømmen. Det er jo velkjent at jeg liker folk som går mot strømmen….og hun selger sikkert mer kunst, det er det vel liten tvil om. Kanskje er  all PR god PR. Mister vi respekten? Jeg klarer ikke å bestemme meg….jeg må treffe Marianne en gang kjenner jeg, drikker garantert champagne på SPA med henne snart! Mer kommer…….

Min baderoms-stunt kan du lese HER. Hm…naken?

VG
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-09-21T21:42:27+00:00 21. september, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , |38 Comments

38 Kommentarer

 1. Florenthyna 21. september 2010 at 21:49 - Reply

  Noe av det samme jeg pleier å gjøre. Ingenting galt i det.

 2. trinegrung 21. september 2010 at 21:50 - Reply

  har registrert det hehe……mail meg bilde da!

 3. Endre Juel Lundgren 21. september 2010 at 21:50 - Reply

  Jeg kjenner Marianne Aulie provoserer meg voldsomt. Hvilken frihet representerer hun egentlig? Hvor mange kvinner tror vi – helt seriøst – oppnår noe som helst respekt, for eksempel i en forhandling om lik lønn, ved å kle av seg. Ser man ut som Aulie, og kanskje er villig til å spre bena for bedre adgang til dusken, så blir det nok bedre lønn – men respekt har jeg vanskelig for å se.

  Jeg respekterer en kvinne (eller mann) som har integritet, som har en dypt forankret moral, som evner å kommunisere sine egenskaper og som har en stolthet i en ærlig dags arbeid.

  Marianne Aulie, og andre som føler et sterkt behov for å vise sin «frihet» ved å kle av seg gjør ikke annet enn å fore det som har undertrykket kvinner mer enn noe annet – objektivifiseringen som menn har stått for.

  Et langt steg tilbake, men en seier for Twitter og tabloidpressen.

  En kvinne som støtter dette er og blir undertrykket – frivillig!

 4. Lillian 21. september 2010 at 22:06 - Reply

  «En kvinne som støtter dette er og blir undertrykket»??? Hva vet vel Endre om Marianne sin frihetsfølelse? Eller andre menn og damers frihetsfølelse? Hun er sin egen sjef, og tjener nok litt ekstra med mye PR. Hun er en flott kunstner, og jeg liker at hun gjør som hun vil. Hadde ikke gjort det selv, men det er vel hele poenget. Å kunne leve i en del av verden der du kan gjøre dette uten å bli steinet eller flådd! Digger dama 😀

 5. Bjørn 21. september 2010 at 22:08 - Reply

  Jeg er drittlei å se på eksponeringen av denne fiduskunstneren. Hvorfor ikke kalle seg glamourmodell først som sist. Jeg holder en knapp på Aylar Lie. Hun gjemmer seg i hvert fall ikke bak «kunsten» sic!

 6. Mats 21. september 2010 at 22:13 - Reply

  Altså, for å gjøre saken helt klar… Marianne representerer ikke noe som helst.
  Eller, jo det gjør hun. Hun representerer oppmerksomhetssyke fjortiser. Hun tålte ikke at en «normal» kvinne fikk mer oppmerksomhet enn henne, og da måtte hun vise frem godsakene (som jeg forresten ikke ville rørt med en ildtang). Jada, du har fin 37 år gammel kropp, gratulerer. Og ja, du klarte å få oppmerksomheten min… en bitteliten stund.

  Det jeg lurer mest på er… hvem har gitt henne tittelen «kunstner»?

 7. Øyvind 21. september 2010 at 22:15 - Reply

  Jeg synes Marianne er genial, å fenge mennesker på godt og vondt er en kunst og det synes jeg at hun gjør med stil. Hun minner meg litt om Andy Kaufman. 🙂

 8. trinegrung 21. september 2010 at 22:18 - Reply

  Enig Øyvind….hun er en fest!

 9. Kåre 21. september 2010 at 22:21 - Reply

  Synes dette er et flott bilde av ewn flott dame- ikke det spor pornografisk eller «undertrykkende»:-) etter min oppfatning- men et kunstnerisk vakkert bilde av en flott dame.Stå på Marianne-du er modig!

 10. IngriUtenD 21. september 2010 at 22:24 - Reply

  Jeg er enig i mye av det andre skriver her. Aulie er og blir en PR-kåt dame. Hun oppnår absolutt ingen respekt ved å holde på på denne måten. Synes -jeg- da. Det er vel en større fare for at hun -mister- respekt. For som noen andre skrev tidligere her, hvilken respekt oppnår kvinner når de tar av seg klærne?!

  Ser verden på de som sterke, uavhengige og frie kvinner når de kaster av seg klærne på noe som ser ut som en skitten byggeplass i Oslo? Bildet er verkent kunstnerisk eller flott, det er bare et standard bilde som er redigert svart/hvitt. Og ja, så har hun ikke klær på seg. (JADA, hun har en flott kropp til å være 37. Enough said.)

  Marianne Aulie hadde kanskje oppnådd noe med dette om hun hadde gjort det for ti år siden, FØR alt dette styret med Galleri Sand og denne voldtekten hun snakket om at hadde skjedd for ørten år siden. Etter disse avisoppslagene tror jeg folk sluttet å ta henne seriøst. Og vi tar henne i alle fall ikke seriøst når det eneste hun kan gjøre for å vise at hun er så sterk, uavhengig og fri, er å kle av seg.

  Nei, jeg mener hun er en PR-kåt fjortiss, fanget i en 37årings kropp.

 11. Bromla 21. september 2010 at 22:25 - Reply

  Hun er flott, det er udiskuterbart sier du,jeg er ikke enig.Det kan virkelig diskuteres om den magre kroppen er flott eller ikke.
  Hun ser syk ut…..
  Orker ikke dama i det hele tatt.
  Hun er like gal som han hun bor sammen med.

 12. Bjørn 21. september 2010 at 22:33 - Reply

  det radmagre usjarmerende neket der, som har sykelig oppmerksomhetsbehov, og som har meninger som tyder på at hun har sniffet for mye mailing. Kunstner? Hehe.

  Dama er jo ikke en gang pen lenger. Og kroppen hennes er like «deilig» som en hvilken som helst annen anorektiker. Enig med Mats hun har mistet «it» for så lenge siden at hun ikke lenger er attraktiv.

 13. Tårnfrid 21. september 2010 at 22:34 - Reply

  Jeg vet ikke hva du mener med gal, men frøken Aulie er syk og jeg er full av medynk for henne.
  Hun er offer for sitt eget enorme ego og dertil lavse selvflølelse.

  Jeg mener helt ærlig at den kvinnen burde beskyttet mot seg selv. Hun har familie som ikke trenger å se henne utlevere sine mangler i full offentlighet.
  Jeg håper for guds skyld den kvinnen ikke har barn

 14. trinegrung 21. september 2010 at 22:38 - Reply

  Hun har en datter…..som er tenåring

 15. Gry 21. september 2010 at 22:53 - Reply

  Lar Marianne være Marianne og underholdes mer av oss som engasjeres så mye for en naken kropp på forsiden av VG! Det er fremdeles bare en naken kropp og det finnes vell nok av tenåringen som har lagt langt verre bilder ut på nettet enn dette av Marianne. Skulle gjerne hatt samme engasjement rundt temaer som er viktigere enn Mariannes kropp. Når det er sagt – kroppen er vakker den!
  gry

 16. HVITE KVINNER!!! 21. september 2010 at 22:57 - Reply

  og hvor langt dem går for oppmerksomhet…

  helt sinnsykt hva damer gjør for oppmerksomhet og lbi kjent…

  tragisk

 17. Øyvind 21. september 2010 at 23:01 - Reply

  Hmm mange sinte kommentarer her, live a little! 🙂

 18. Tove A 21. september 2010 at 23:05 - Reply

  Jeg må bare måpe over enkelte kommentarer her…….. Hva i allverden er så forferdelig med en naken kropp? Hva man synes om den kroppen får være opp til hver enkelt..siden smaken er som baken.
  Men jeg mener nå at dama er drit-tøff, sterk,…….og FRI.
  Om hun er dopa eller ikke vet ikke jeg, men vi her i Norge tåler rett og slett ikke at noen er stolt av seg selv og viser det. Det går da ikke an å ha andre meninger eller ytringer enn folk flest….nei fysjom.

  Min mening om bildet: Et sterkt og flott bilde av en kvinnelig naken 37årig kropp.
  Jeg er glad Marianne tør å være Marianne. Ikke gi deg, dama.

 19. Stine 21. september 2010 at 23:06 - Reply

  Syns deter påfallende at det nok en gang er kvinner som er kvinner verst….kan man ikke bare overse de…eller er det sånn at vi ELSK og ha noen og plage litt. Har igrunn ikke så veldig sansen for hvordan hun agerer, men må si jeg heller ikke liker denne enorme gleden alle ser ut til og ha av og disse henne.

 20. Cecilie R 21. september 2010 at 23:20 - Reply

  VÆLL VÆLL….Syns en gang ho va tøff å dristig, men det bildet der fallt ikke i smak altså:( …. Hver sin smak da..

 21. bodylook 21. september 2010 at 23:28 - Reply

  Flott å se på kropper og ikke noe mer å si om det

 22. IngriUtenD 21. september 2010 at 23:35 - Reply

  Det må da være lov å ha en mening om andre kvinnfolk som tar flere nakenbilder av seg selv enn Kåre Conradi, uten at det trenger å bety at vi syns det er forferdelig? Jeg syns ikke det er forferdelig, jeg syns det er tragisk, og dette siste stuntet hennes, beviser bare nok en gang at nakenhet er det eneste dama har å by på. Og DET må det være lov å ha en mening om.

  Jeg har ingenting i mot damer som kler av seg, men gjør det på en ordentlig måte. Ikke ta et svart/hvitt-bilde og proklamer at du er sterk og fri, når alt du ønsker er litt oppmerksomhet. Da kan du heller kalle deg en glamourmodell og bli ferdig med det.

 23. bjarne 22. september 2010 at 00:04 - Reply

  så på VGTV med Aulie og hun Helle, Det avslørte mye, For det første kan jeg ikke få meg til å synes Aulie er pen, deilig eller lekker. Og hun er totalt blottet for sjarm.

  Denne andre kvinnen, Helle, selv om hun ikke var radmager, hadde en viss varme, en viss utstårlig og så ut som hun hadde det bra med seg selv.

  Aulie var aggressiv, og enten må hun ha PMS eller så – til tross for at hun forsøkte å si det motsatte,- virket hun temmelig frigid, kald og så ut som det er lenge siden hun har fått seg et nummer med orgasme.

  Frusterte kjærrringer er det minst sexy som finnes.Eller for den saks skyld, frusterte menn er sikkert like usexy forkvinner.

 24. JollyBob 22. september 2010 at 00:05 - Reply

  Stokkdumme jentunger, som tror at folk blir imponert når de viser fram det nakne underlivet sitt.

  Kvalmt!

  Mistet appetitten når jeg så den artikkelen mens jeg spiste kveldsmat.

  Skulle gjerne ha vist meg frem naken fra baksiden overfor sånne dustete jentunger, godt foroverbøyd og med spredte ben. Har disse jentungene ikke lært noe som helst om blygsel – er det bare rått kjøtt og seks som står i hue på dem?

 25. Maya 22. september 2010 at 00:23 - Reply

  Trine Grung…. jeg digger deg ! Fortsett å sett søkelys på alle de ting/personer som vi andre ikke tør si noe om, fordi det er «politisk ukorrekt».
  IngriUtenD… helt enig med dine innlegg. Jeg blir irritert på meg selv som orker å engasjere meg i denne Aulie-dama. Enten er hun ikke helt god i hodet, eller så er hun en narcissist som forventer PR/spalteplass p.g.a. kroppen. Vi har jo hørt om henne i mange år, men til dags dato har jeg ikke sett henne male annet enn dette klovneansiktet. Forventer/forlanger hun kunstnerisk aksept p.g.a. dette ene motivet ??? Hva hadde vi sagt hvis Odd Nerdrum (som jeg liker…!) hadde malt akkurat samme motiv hver eneste gang ?
  Aulie vil være fri… sett henne i en luftballong og håp at den lander laaaaangt vekk. IMens hun er på tur, kan vi andre ta en seriøs debatt om kvinners frihet, likestilling, selvrealisasjon. Jeg tror norske kvinner er gode og sterke nok, trenger iallefall ikke den kroppsfikserte dama til å lære meg noe.

 26. fjollete mann 22. september 2010 at 00:46 - Reply

  jeg liker alt med den dama. den serien på tv om henne og brødrene sand i new york var glimrende. totalt over the top. eneste jeg ikke liker er de fullstendig talentløse maleriene hennes.

  og de menn som makter å ytre frem saker som ‘hadde ikke rørt aulie med ildtang’ osv, dere juger som bare det. vær ærlige, i det minste kan dee være det på nett, dere er anonyme, dama deres får ikke vite om det så sant hun ikke henger over skuldra deres hele tiden da 🙂

  aulie: nydelig, morsom, gal, eksentrisk, anti-jante. men male, det kan hun ikke.

 27. Nina 22. september 2010 at 00:54 - Reply

  Hvorfor må alle kle seg nakene for å få oppmerksomhet? eller demostrere, Frihet? Ja folksens vi lever i ett fritt samfunn la oss alle hive klærene av og blotte oss for gudoghvermansen ………..Det er dårlig kamuflert pr kåthet som gjør at damer og eller menn for den saks skyld må vise seg nakene i media
  Få på deg klærene Aulie og la oss heller få se kunst og litt intelligens

 28. REMY PAASCHE 22. september 2010 at 01:30 - Reply

  En fantastisk kvinne. og en passe fin rumpe:) ikke en 6 men bra;) har en klovn på veggen faktisk.. signert. on a special way 🙂

 29. cecilie 22. september 2010 at 09:25 - Reply

  Om Marianne Aulie er gal tror jeg neppe, men hun bruker gjerne alle midler for å komme dit hun vil. Da hun ville inn på kunstakademiet ringte hun elever og gjorde research for å finne ut hva slags kunst professorene likte. Det fungerte ikke. Hun kom ikke inn. Muligens et tegn på at det finnes en viss kvalitetssikring på skolene. Eller ikke. Kanskje hun hadde vært kjempegod om hun hadde kommet inn. Om søknaden besto av nakenbilder vet jeg ikke, men det skal ikke forundre meg, for det er ganske vanlig blant kvinnelige kunstnerspirer. Det første en kvinnelig umoden kunstnerspire tenker hvis hun skal være fri, er å kle seg naken. For de fleste stopper det der. Så finnes det de som har et bevissthetsnivå som går litt utover fjortis-stadiet, og da kan det fungere godt, og få betydning for andre enn seg selv. Marianne Aulie bruker det gamle trikset med at kvinnekroppen kan selge hva som helst. Det begynte jo med at hun brukte rumpa for å selge klovnebilder. Nå handler det mer og mer om hennes kropp. Jeg har ikke noe imot at hun kler av seg, men må innrømme at jeg har problemer med å skjønne hva dette har med kunst å gjøre. Kunstens oppgave er vel først og fremst å problematisere noe. Eller undersøke noe. Du spør Trine om huner ufattelig PR-kåt eller veldig smart? Hvor mange andre kunstnere i Norge får like mye PR? Hvis man tenker tilbake så får vel stort sett alle kunstnere som kler seg nakne oppmerksomhet? Oppmerksomheten rundt henne nå er basert på at ikke alle de andre tar av seg buksa. Så hennes suksess på forsiden av tabloidene er avhengig av at alle andre holder buksene på. Og jeg vedder trusa mi på Trine, og det vet du sikkert selv, at hvis du gjør det samme som henne, så går det ikke mange minuttene før du også er på forsiden av VG. Nakne kropper selger. Det vet jo alle.

 30. Randi 22. september 2010 at 10:28 - Reply

  Stakkars tenåringsdatter..

 31. Ann Cathrin 22. september 2010 at 10:32 - Reply

  Det er vel frihet når hun gjør som hun vil og har lyst til. Om man liker det eller ikke er en helt annen sak, men det vitner vel ikke særlig mye om respekt for andre mennesker, når det hun gjør blir så negativt kommentert. Hun skader ingen, men hun provoserer og det takler tydeligvis ikke alle og enhver. Jeg synes faktisk bildene hennes er flotte jeg- livsglade og fine farger, og kunst definerer vel hver og en av oss utifra hva vi liker eller ikke. Kunst skal vle også være provoserende, og da er jo Marianne Aunli et kunststykke i seg selv. God selvfølelse har hun iallefall, og det er flott!

 32. Øyvind H 22. september 2010 at 10:41 - Reply

  Morsomt å lese dette. Alt vi kan bli engasjert av, og hvor lett det er å provosere til debatt. «Marianne» mmmmm jeg er da mann… Litt av et «støkke» men ville foretrukket endel kilo her å der. Liker damene formfulle. Stygg eller hva enn vi kaller det er hun nå ikke. (Øyet som ser)
  PR kåt eller ikke. Hun treffer mange av oss en eller annen plass. Vi lar oss jo rive med i debatten. Respekt ? Tror ikke jeg har mistet eller fått større respekt for dama. La henne få styre på, hun trives tydeligvis med dette…

  Så får jeg styre med mitt.

 33. Rolf Arne 22. september 2010 at 13:13 - Reply

  Leste innlegget til en som kritiserte utseende til Trine Grung (innlegget ble slettet). Uten å gå nærmere inn på det så er smaken som baken. Jeg synes derimot utseende til Trine er tiltrekkende. Mørkt flott hår, store sexy pupper og sexy bakende.
  Teposene til Aulie derimot..

 34. trinegrung 22. september 2010 at 13:22 - Reply

  Rolf- takk for det, men kommentarer som det du referer til blir slettet. Var for intetsigende og platt kommentar….lar din stå jeg….høhø

 35. camilla 24. september 2010 at 13:39 - Reply

  Jeg synes Aulie skal få gjøre hva hun vil jeg….. Hun er en slags 2010s svar på Madonna ( ref. naken-bilde-boken utgitt på 90 tallet) Det er litt jantelov når vi skal rette pekepinn fordi hun rett og slett ser helt smashing ut… når det er sagt så synest ingenting vågalt med å stille ut en kropp som etter dagens standard er «perfekt» Vågalt ville heller være å stilt opp naken med en voksen kropp i dobbelt forstand.

  Med tilsynelatende inget maler talent er det beundringsverdig hvordan hun greier å holde fokus på seg selv– Dette er sann Performance-kunst i beste Coca-holiker-stil

  En liten digresjon og kommentar til Rolf Arne- Jeg gikk på svømming med Trine i mine barndoms år i Sola VGS, og hun var seriøst det vakreste jeg noengang hadde sett—- Husker spesielt da hun kom hjem fra Collage og kom på stevne i Stavanger hallen med collage jakke og permanent i beste late-80 talls stil :))

 36. AMD 24. september 2010 at 19:24 - Reply

  hva er forskjellen på henne og deg når det gjelder å provosere for å få oppmerksomhet? Alle kan gjøre det, men bare de med stort ego gjør tar steget og får en narsisistisk rus som blir vanedannende. Ren psykologipensum kjære deg.

  Så forskjellen mellom oppmerksomhetssyke mennesker er svært liten bortsett fra uttrykksformen. Jeg foretrekker nakensjokk enn spykommentarer og sladderpiss.

  Takk for opperksomheten og god bedring

 37. Rita 26. september 2010 at 14:29 - Reply

  Jeg synes det er forundelig at vi Normenn enda ikke klarer å skille på Akt- og pornografiske bilder.. Dette bildet er et klassisk Akt bilde, og hun er tross alt kunstner! Komposisjonen, lyssettingen, utrykket og motivet er utrolig flott i mine øyne. Og personlig synes jeg et aktbilde kommer enda mer til sin rett i sort-hvitt enn i farger. Et godt valg av kulisser, lys og bakgrunnsmotiv i dette bildet.

  Personlig liker jeg Akt som kunstform da jeg opplever den som tidløs, lik naturen selv, og ikke minst er den vakker, enten den gjenspeiler en middelaldrende slank kropp som Aulie`s eller det er en aldrende menneskekropp. Aktbilder av sistnevnte kategori kan være utrolig fasinerende og vakkert med alle sine rynker og preg av et langt liv.

  Når det gjelder forskjellen på Akt- og pornografiske bilder er det først og fremst utrykket i bildet som forteller noe om hvilket budskap det ønkser å formidle, og det kan da ikke være så vanskelig selv for ikke-kunstkjennere å se denne forskjellen?

  Se på Maja, kunsthistoriens første Akt-modell, på maleriet «La Maja desnuda» malt av Fransisco Goya i 1803 og som i dag henger i Museo del Prado i Madrid. Jada.., vi VET at hun ble utsatt for voldsom kritikk den gangen, men alvorlig talt, det er over 200 år siden!! Vi lever nå i år 2010, og det er kanskje på høy tid vi aksepterer denne kunstformen.

  Når dette er sagt, så kan det være Aulie gjør andre typer «stunt`s» for å få litt «blest» omkring sitt eget navn av og til. All oppmerksomhet er positiv oppmerksomhet, når man tenker markedsføring av et merkenavn, så selv om hun vet at enkelte «stunt» vil skape negative reaksjoner og da spesielt her i Norge, har hun allikevel oppnådd å få masse oppmerksomhet både i media og blandt folk flest.. Dette VET hun! Gratis markedsføring uten at hun har brukt for mye energi, tid eller penger på det. Well done!

 38. Michelina 27. november 2011 at 19:02 - Reply

  jeg synes Marianna Eulie kan bidra til å gjøre det verre for unge med spiseforstyrrelser og dårlig kroppsbilde/ selvtillit. Hun har fått barn, hva med å vise en litt mer moderlig side av seg selv? det ser ut som hun går på konstant diett.. nei dette har jeg ikke noe til overs for..

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits