Vaskekjerring jeg?

Jeg blir så lei av renhold, vaksing av klær, tørking av støv, rydding av sko/jakker, vinduer som jeg vet må tas før vinteren, oppvask på kjøkkenet, bretting av tøy, stryking av tøy, reing opp av senger, og ikke minst be om hjelp for å gjøre det! Hvorfor er det veldig ofte vi kvinner som ser, og mennene sier de ikke legger merke til det!? GÅR DE MED SKYLAPPER? Går det ann å bare gå forbi…..?

Jeg liker å ha orden rundt meg…det skaper harmoni, trivsel, god energi og system i sysakene. Det må ikke være prikkfritt, men gjerne så nær som mulig. Jeg kan ikke fordra å sette meg ned i sofaen om kvelden hvis jeg vet at kjøkkenet flyter…jeg blir irritert og sur hvis huset ikke er i orden. Skikkelig sur og irritert! Stakkars gubbe!

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var mann. De kan trø rett over bunken med sko som ligger rett innenfor døren, de klarer fint å se brettebunken med klær som vokser uten at de får svettetokter og hormoner som begynner å boble. Hvorfor i alle dager er vi skapt så ulike? Den som i sin tid valgte å plassere mann og kvinne på jorden for sammen å skape nye individer, han/henne var ingen smart mann/kvinne. Det finnes mange feller vedkommende godt kunne hjulpet oss ut av!!

Jeg lager lapper til ungene over gjøremål som skal gjøres når de kommer hjem fra skolen. Det er ikke mange greiene som står på den, men foruten å lage seg varm mat og gjøre lekser, må de ofte brette sine klær, ta ut av oppvaskmaskinen og ikke minst rydde sko på gangen. En skulle ofte utifra gangen vår tro at det var en skikkelig storfamilie som bor her. Hva skjer med å trø rett ut av skoene, rett innenfor døren, når en kommer hjem!? Skal neste mann hoppe som Wirkola for å entre huset?

Jeg leser på dagbladet.no en artikkel om vasking, at vi vasker masse klær om dagen, men ikke så mye i huset. Føler ikke jeg gjør annet enn å rydde og vaske jeg. Hvor ofte vasker du huset? Jeg trør til annenhver fredag….da er det rengjøring. Litt hjelp får jeg heldigvis, ellers hadde det vært skilsmisse for LENGE siden! Er det for sjeldent?

Sengtøy er jo og en greie. Hvor ofte skifter vi egentlig på det? Hva er ofte og hva er sjeldent? Jeg bytter annenhver uke, samme fredag som nevnt over. Tannbørster da? Tenker du på det? Tannlegedatter som jeg er……jeg aner ikke hva som er «riktig» og «galt»! Derfor gjør jeg det meste denne fredagen annenhver uke. Det er en slitsom dag, men heldigvis over en uke til neste gang. HØHØ 😉
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:31+00:00 23. september, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |10 Comments

10 Kommentarer

 1. Sandra Love 23. september 2010 at 15:18 - Reply

  Takk for at du minnet meg på vinduene nå som jeg satt her så harmonisk og fornøyd. Jaja, driter i det, de blir snart skitne igjen uansett nå på høsten.

  Tenner er viktig! Bytter tannbørste hver 3 uke eller oftere. Bruker veldig lang tid på å velge tannbørste i butikken, det kan lett ta en halvtime, og jeg går som oftest derfra uten å være sikker på om jeg valgte den fineste.

  Bytter på sengen 1 gang i uken.
  Rydder ALDRI i klesskapet mitt, slenger klærne rett inn. Det samme gjelder sko, jeg slenger de inn i skoskapet.

  Liker å ha det ryddig rundt meg, men forholder meg ikke til rotet inni skap og skuffer, det ser jeg jo ikke uansett. Så, vasker generelt aldri inni ting, bare utenpå.

 2. Elin T. Henriksen 23. september 2010 at 15:35 - Reply

  Vaske huset annen hver uke er helt ok , bare tull å gjøre det oftere. Tørr mopp innimellom opp støvet eller støvsug så går det helt greit 🙂 Å sette ungene til å gjøre enkle oppgaver er jo det samme som å lære dem til at de ikke bare er på besøk men en del av familien så skulle bare mangle. Du får lage noen sånne lapper til din kjære også, kansje hvis du er heldig gjør han det da ;)).
  Tannkost, det kjøper jeg innimellom , ikke noen faste regler på det tror jeg. Da har i hvertfall aldri jeg hørt de.
  Så kos deg du Trine med at du har en uke til neste husvask :))
  Elin

 3. Vibbedille 23. september 2010 at 15:36 - Reply

  Å herlig å høre Trine!! Det var AKKURAT som å høre meg selv!!! Nå er eg UUUUfrivillig hjemmeværende, trives med da, forsåvidt. Dunter å rydder litt når eg orker. Maen gjør sitt han og HELDIGVIS så liker i grunnen han også å ha det ryddig, men han har likevel et stykke igjen hehe. Her er det SKIKKELIG ryddings HVER torsdag, huset skal være skainet når det er fredag og helg! Har en flink datter på 15 som svinger både støvsuger og mopping så den er grei, senga tar gemalen seg av, annen hver uke, ungene kjøper tannkoster i ett kjør så det er under kontroll.

  MEN seriøst?? Eg vurderer STERKT å få VASKEHJELP!! Hadde vært herlig å fått ALT skikkelig vasket f,eks annen hver eller hver 3.uke, hadde glatt bladd opp noen hundre for det, velplasserte penger spør du meg!

  Me bor i perioder i Beirut, der er det en selvfølge å ha hushjelp, og det er fantastisk!! De gjør ALT, men man betaler jo da, men lønninger der er jo ingenting! Får litt vondt, men så lenge begge parter er fornøyd så greit nok!

  Klarer heller ikkje å nyte eller kosemeg skikkelig om det ikkje er ryddig! Det verste er når kjøkkenet eller badet flyyyter!! GRØSS!!!

  Kos deg Trine og ha ei HERLIGE helg!
  Eller er det ryddefredag imorgen hehe

  Klem Vibbedille ;))

 4. trinegrung 23. september 2010 at 15:49 - Reply

  Supre kommentarer…hiver meg med inspirasjon fra dere inn i vaskemaskinen…den har ingen andre tømt med fri hele dagen. De er visst blinde her i huset….hihi

 5. Linda 23. september 2010 at 15:59 - Reply

  Jeg tar all rydding og vask hjemme mm mm. Merk vel ikke frivillig. Hvis det skal bli gjort i det hele tatt, så må jeg gjøre det. Jeg har prøvd å oppdra ham i 19 år, det hjelper ikke. Jeg prøver å holde etter, men det er ikke lett. Hjemme hos oss er det nesten alltid rotete. Jeg gjør mitt beste for å holde skitten unna. Det blir som oftest annen hver uke her også, med et skippertak da vi skal få besøk.Jeg skifter sengeklær og tannkost da det trengs, ikke etter noe spesielt skjema. Vinduene tar jeg vel en gang i året, da jeg får nok av hvor skitne de er.

  Bare for å si det, så er husarbeid lang ned på min liste over prioriteter. Jeg hater å rydde og vaske. Det finnes så mange andre ting som jeg heller gjør. Jeg er alltså langt fra den fødte husmor.

  Det jeg ser til, er at datra er glad, lykkelig, trives, er frisk, ren og har rene og hele klær som passer.

 6. Veronica Simoné 23. september 2010 at 16:02 - Reply

  Vi er ganske like du og jeg! I et tidligere innlegg har jeg kalt det du skriver om for «min hemmelige lidelse». Når det er sagt så er det lite som er så tilfredstillende som orden i sakene sine, så kanskje er det vi som er heldige og ikke de som går med skylapper.

  http://veronicasimone.blogg.no/1280094292_min_hemmelige_lidelse.html

 7. Anja 23. september 2010 at 16:43 - Reply

  Hehe, Dagbladet har helt rett! Jeg kan i hvert fall trygt si at jeg vasker MYE mindre enn jeg kan huske min mor gjorde ( hun har støv på hjernen).

  Klær MÅ man ta jevnlig ( for å slippe å gå naken, og slippe å lukte vondt), mens resten tar man bare når det er nødvendig 😉 Jeg liker godt å ha det fint rundt meg, men sånn er realiteten! Så her trylles det ofte med støvsugeren og støvmoppen! Fikk ut bittelitt frustrasjon om det aktuelle temaet i dette innlegget for for ikke mindre enn en uke siden:

  http://cleancanvasstudio.blogspot.com/2010/09/strykefri-verden.html

 8. Heidi P 23. september 2010 at 17:43 - Reply

  Akkurat som jeg skulle skrevet det selv det Trine. Er så LEI av å rydde og vaske hele tida og mannfolka må være blinde på det øyet. Her i hsuet får han høre det også så tror etterhvert når vi flytter i nytt hus at vaskehjelp kommer når jeg skal ut i jobb….Selv om jeg liker helst å gjøre det selv, men men må man så må man orker ikke klage på det mer ……hehe….Vaskelei ja….

 9. Lene SJ 23. september 2010 at 18:00 - Reply

  Eg må ta skikkelig husrengjøring en gang i uken,da får alt gjennom gå av golv,flater,dører,rister tepper osv…Men svinger med støvsuger og mopp hver dag,det trengs med tre små i hus:) Jeg er og blir et ordens menneske og liker meg best når eg har det reint og ryddig rundt meg. Klarer ikke slappe av på kvelden før alt e på G.Slitsomt til tider og kunne ønske jeg kunne latt det «flyte» litt rundt meg uden at eg blei stressa av det…

  Syns ellers bloggen din e kjekk å lese,kjenner meg igjen i mye av det du skrive om,og smiler mye når eg lese:) STÅ PÅ!!!!

 10. Hege 23. september 2010 at 18:32 - Reply

  Gå inn på : flylady.net
  En blogg jeg leser som heter moderne-retro bruker dette systemet,og har anbefalt det.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits